Jacekg80 08.02.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Wycena wycenie nie rowna........ Podobne koszty do moich 59.000 tys ale bede chcial cos jeszcze z tego urwac, zobaczymy. Tez myslalem o wylaniu tarasow, ale chyba beda wybrukowane. Wygladaja ladniej i stanowia jedna calosc ze sciezkami, to chyba lepsze rozwiazanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 08.02.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Jacekjar111 onazis1974 a Twoja cena to już zupełnie powala. 40k za cały dom z dachem i jeszcze tynki???? Dobrze zrozumiałem? Witam! Tak, 40 tys zl , firma szybko stawia z porothermu, mają 9 murarzy i porzadny sprzet, to jest domek parterowy, wiec rósł w oczach, strop lekki, rozpoczeli budowe w listopadzie 2009 a wprowadzilismy sie w sierpieniu 2010, moja małzonka jest z zawodu budowlancem, wiec wszystko było sprawdzane i zapiete na ostatni guzik. Stawiali dom szybko, solidnie i czysto. W ekipie mają ciesle i dekarza. Obok naszego domu teraz stawiają podobny dom do przemyslanego Sandre z falistym dachem i tez juz wykanczają a zaczeli w we wrzesniu 2010. Firmy budowlane robia niesamowity biznes, wiec warto potargowac sie i poszukac taniej, sprawdzonej firmy. Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola-9 08.02.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witam! Tak, 40 tys zl , firma szybko stawia z porothermu, mają 9 murarzy i porzadny sprzet, to jest domek parterowy, wiec rósł w oczach, strop lekki, rozpoczeli budowe w listopadzie 2009 a wprowadzilismy sie w sierpieniu 2010, moja małzonka jest z zawodu budowlancem, wiec wszystko było sprawdzane i zapiete na ostatni guzik. Stawiali dom szybko, solidnie i czysto. W ekipie mają ciesle i dekarza. Obok naszego domu teraz stawiają podobny dom do przemyslanego Sandre z falistym dachem i tez juz wykanczają a zaczeli w we wrzesniu 2010. Firmy budowlane robia niesamowity biznes, wiec warto potargowac sie i poszukac taniej, sprawdzonej firmy. Pozdr! Mam pytanko: w jakiej czesci kraju stawiales ten domek ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Kasia 08.02.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witam. Ja również jestem na etapie szukania firmy i mam prośbę do onazis1974 o namiary na tą firmę która Ci budowała ( jeśli możesz ) mój adres: [email protected] Może się pofatygują na Śląsk Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georges 08.02.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witam! Mam prosbe do onazis1974 , bede budowal wersje 42cL . z tego co mysle to masz strop drewniany , czy moglbym prosic o rzuty dachu i parteru , bo mi architekt nakreslil mnostwo podciagow i mase poteznych belek stropowych .Moze byc na meila [email protected]bym cos porownac i moze cos pozytywnego wyciagnac Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 08.02.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Jacekjar111 nie chciałbyś się podzielić tymi swoimi murarzami jak skończysz? W sumie nie jest do mnie aż tak daleko... Za te 35K to oni Ci dach też kładą? Aż niewiarygodne. Myślałem że w swoim pipidówku znajdę tanio a tu ZONK! onazis1974 a Twoja cena to już zupełnie powala. 40k za cały dom z dachem i jeszcze tynki???? Dobrze zrozumiałem? napisz do mnie na e-mail: [email protected] podam ci namiary i wyślę zdjęcia to zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 09.02.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Witam. Ja również jestem na etapie szukania firmy i mam prośbę do onazis1974 o namiary na tą firmę która Ci budowała ( jeśli możesz ) mój adres: [email protected] Może się pofatygują na Śląsk Pozdrawiam Witam serdecznie! Firma, która wybudowała nasz domek stawia teraz dwa domki Sandry obok naszej działki, wiec zapytałem majstra czy pojadą na sląsk, jednak odmówili, ponieważ mają zamówien na rok do przodu wokół Kalisza i budują jeszcze jednego Przemyslanego M42c.Chcą poprostu po pracy wracac do domu a nie zyc w barakach. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 09.02.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Mam pytanko: w jakiej czesci kraju stawiales ten domek ?? Pozdrawiam Witam! Mieszkamy w Pawłówku po Kaliszem woj. wielkopolskie. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 09.02.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Mam pytanie. Zastanawiam sie jakie kominy robic? Moj majster poleca komin systemowy Schiedel bo dobry i szybko sie go stawia, tylko cenowo drozszy. Ja zastanawiam sie nad zwyklym z cegly. Jakie kominy robiliscie w swoich przemyslanych??? Jesli Schiedel to ile kosztowly? Dzieki i pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tranullka 09.02.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 My jesteŚmy po rozmowach z murarzem, no i za całoŚć, tzn. od fundamentów, po więźbę i pokrycie dachu blachodachówką zaplacimy 33-35 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola-9 09.02.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 My jesteŚmy po rozmowach z murarzem, no i za całoŚć, tzn. od fundamentów, po więźbę i pokrycie dachu blachodachówką zaplacimy 33-35 tys. Witam. Gdzie bedziecie budowac?, jestem na etapie szukania firmy budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 09.02.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Witam,Chciałem się pochwalić:http://img21.imageshack.us/img21/5415/p2097801a.jpg Dzisiaj otrzymałem, jeszcze cieplutki. Kiedyś już kilka kosztorysów otrzymałem ale odświeżę i jeszcze raz poproszę o zestawienie kosztów od tych, którzy już wybudowali na adres [email protected] pomoże mi to negocjować z potencjalnymi wykonawcami i zaplanować budżet. Pozdrawiam, Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LucynaPawel 09.02.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Już od dłuższego czasu śledzę forum miłośników Przemyślanego i również tak jak Wy zamierzamy wybudować dom wg tego projektu. Miałabym prośbę i jeśli to nie problem to poproszę o przesłanie wymiarówki i kosztorysu na maila: [email protected] Dziękuję bardzo i pozdrawiam wszystkich budujących. A propos - jesteśmy z Zielonej Góry, czy ktoś z Państwa buduje się lub wybudował w naszych okolicach? Z chęcią zobaczylibyśmy ten dom na żywo.PozdrawiamyLucyna i Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tranullka 09.02.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Witam. Gdzie bedziecie budowac?, jestem na etapie szukania firmy budowlanej Będziemy budować w warmińsko-mazurskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Kasia 09.02.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 WIELKIE dzięki onazis1974!! Dziękuję za odpowiedż i za fatygę. Będę szukać dalej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 10.02.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Ponawiam moje pytanie. Zastanawiam sie jakie kominy robic? Moj majster poleca komin systemowy Schiedel bo dobry i szybko sie go stawia, tylko cenowo drozszy. Ja zastanawiam sie nad zwyklym z cegly. Jakie kominy robiliscie w swoich przemyslanych??? Jesli Schiedel to ile kosztowly? Dzieki i pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milutek84 11.02.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Ponawiam moje pytanie. Zastanawiam sie jakie kominy robic? Moj majster poleca komin systemowy Schiedel bo dobry i szybko sie go stawia, tylko cenowo drozszy. Ja zastanawiam sie nad zwyklym z cegly. Jakie kominy robiliscie w swoich przemyslanych??? Jesli Schiedel to ile kosztowly? Dzieki i pozdrowionka My robiliśmy zwykły z cegły. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 11.02.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 (edytowane) Ponawiam moje pytanie. Zastanawiam sie jakie kominy robic? Moj majster poleca komin systemowy Schiedel bo dobry i szybko sie go stawia, tylko cenowo drozszy. Ja zastanawiam sie nad zwyklym z cegly. Jakie kominy robiliscie w swoich przemyslanych??? Jesli Schiedel to ile kosztowly? Dzieki i pozdrowionka Witam! W naszym domku są kominy systemowe i nie bylo roznicy w cenie, systemowy szybko sie stawia, wiec mniej policzyli za robocizne, trzeba sie targowac o kazdy szczegół. Cen kominow nie pamietam, poniewaz projekt rzucilismy na stół najtanszej hurtowni budowlanej i prawie wszystko przywiezli a co zostalo to moglismy oddac. Pozdrowionka! Edytowane 11 Lutego 2011 przez onazis1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 11.02.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 witam wszystkich budujących i już mieszkających w PRZEMYŚLANYM:) mam prośbę, jesteśmy na etapie zbierania ofert na więźbę dachową, czy moglibyście puścić mi na maila Wasze kosztorysy więźby, a najlepiej szczegółowe kosztorysy całej budowy??? z góry dzięki i pozdrawiam aha adresik: [email protected] Witam sasiadów! Mieszkamy w Przemyslanym rzut beretem od Was pod Kaliszem. Zapraszamy na kawe i ciacho.szczegóły o budowie na miejscu Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiachmiele 11.02.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 (edytowane) Witam wszystkich.Dawno mnie tutaj nie było,widzę że liczba osób budujących M42 znacznie wzrosła:D.Po wielu miesiącach czekania na wszelakie papiery i pozwolenia,w końcu mogę starać się o pozwolenie na budowę..Mam pytanie do osób które budowę M42 już zakończły..Jakiej wielkości wyszedł Wam strych,przy nachyleniu dachu w wersji podstawowej 20 stopni,i jaka jest jego wysokość?Chodzi o to że nagle okazuje się że raczej będzie mi potrzebna dodatkowa sypialnia,i tak sobie myślę że robiąc schody w salonie na górę,dokładając okno połaciowe,lejąc betonowy stop.. Może byłoby to mozliwe? Edytowane 11 Lutego 2011 przez Asiachmiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts