Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich Forumowiczów!

Przymierzamy się z mężem do budowy Przemyślanego M42. Mam ogromną prośbę o podanie kosztów budowy tego domku. Będziemy brać kredyt i chcielibyśmy się zorientować jakie są realne koszty budowy.

Ewentualne odpowiedzi proszę kierować na maila: [email protected]

Będę niezmiernie wdzięczna!

Witam wszystkich budujących dom Przemyślany m42!

Budowę mam zacząć w woj, warmińsko-mazurskim a dokładnie w Przezmarku- jak mają Państwo jakieś sprawdzone firmy budowlane z okolic to byłabym wdzięczna za informacje.

Prośba do osob, które się już wybudowały, aby przesłały kosztorys - DZIEKUJE BARDZO [email protected]

Mam jeszcze pytanie co Państwo myslicie o budowie domu na dwa etapy?

I etap: stan surowy - zima

II etap: wiosna-wstawianie okien i robienie pozostałych rzeczy.

Czy na dzień dzisiejszy w taki sposób już sie nie buduje?

Prośba do przemyślanych :Jeżeli ktoś z Państwa buduje/wybudował dom Przemyślany w okolicach Elbląga, byłabym wdzięczna za możliwość zobaczenia w/w budynku na żywo. Z góry dziekuje.

dziekuje za info

Pozdrawiam

Witam serdecznie wszystkich Przemyślanych z Tatą Postihalem na czele :)

U mnie już stan 0 - moj M42A jest nieco większy od typowego/powiekszony garaż, dodana kotłownia/ Koszt stanu 0 to niestety ok 50 tys /koparka, drewno szalunkowe, stal, beton B20, bloczki, izolacja, izolacja, piach, kanalizacja, beton B15, robocizna/. Ekipę miałem dobrą, poszło sprawnie - wkrótce ruszam ze ścianami nośnymi. Przesyłam kilka zdjęć.

Serdecznie pozdrawiam - Pietka0007

szalunek - ława.jpg

dysperbit.jpg

chudziak.jpg

budowa ścian.jpg

zasypanie.jpg

szalunek - ława.jpg

dysperbit.jpg

chudziak.jpg

budowa ścian.jpg

zasypanie.jpg

Witam serdecznie,Pietka0007. Zainteresowaly mnie twoje zmiany w projekcie szczególnie powiekszenie garazu.Jeśli możesz napisz jaka szerokość ma budynek po zmianach. Jesteśmy zdecydowani na ten projekt tylko zastanawiamy sie czy powiekszajac w ten sposób garaż, budynek zmieści sie na naszej działce. Jesteśmy teraz w trakcie ustalania warunków zabudowy i twoje informacje bardzo nam pomogą.Pozdrawiam serdecznie

Witam wszystkich budujących dom Przemyślany m42!

...

Mam jeszcze pytanie co Państwo myslicie o budowie domu na dwa etapy?

I etap: stan surowy - zima

II etap: wiosna-wstawianie okien i robienie pozostałych rzeczy.

Czy na dzień dzisiejszy w taki sposób już sie nie buduje?

....

Pozdrawiam

Witam,

Ja mam zamiar robić takimi etapami.

Jutro wchodzą mi na działkę geodeci. Do jesieni stan surowy zadaszony, od wiosny przyszłego roku reszta.

Pozdrawiam,

Witaj Pietka 0007,dziękuje za skan i informacje.Niestety twój projekt jest za szeroki na naszą działkę i wybraliśmy Przemyślanego M42 c.Jesteśmy na etapie czekania na warunki zabudowy więc to potrwa.Mamy nadzieję,że uda się i będziemy załatwiać pozwolenie na budowę.Pochwalcie się gdzie budujecie bo my jesteśmy z zachodniopomorskiego i jak dotąd nikt nie buduje w naszej okolicy.Pozdrawiam Majka