Jacekg80 18.04.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Piekny domek Kasia1984 bardzo mi sie podoba. Do wszystkich. Ile metrow kwadratowych tynkow wewnetrznych ma Przemyslany M42 i czy wiecie jakie sa ceny za metr? Pozdrawiam budujacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblowek 18.04.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Piekny domek Kasia1984 bardzo mi sie podoba. Do wszystkich. Ile metrow kwadratowych tynkow wewnetrznych ma Przemyslany M42 i czy wiecie jakie sa ceny za metr? Pozdrawiam budujacych. Hej wg moich wyliczeń, przy wysokości ściany 2,6m wychodzi 598 m2 (licząc z otworami). Cena za m2 u mnie to 24zł brutto i nic mnie już nie obchodzi - folia, siatka, etc... Ja się potargowałem i mam inaczej liczone otwory, a w M42 jest ich sporo. aaa tylko za listwy przy oknach płacę extra pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 19.04.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Witam. Dzieki za odpowiedz, ale czegos nie rozumiem??? O jakiej siatce i folii piszesz??? O ile wiem do tynkow wewnetrznych cementowo wapiennych siatka i folia nie sa potrzebne. Piszesz tez o otworach, masz na mysli okienne??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblowek 19.04.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam. Dzieki za odpowiedz, ale czegos nie rozumiem??? O jakiej siatce i folii piszesz??? O ile wiem do tynkow wewnetrznych cementowo wapiennych siatka i folia nie sa potrzebne. Piszesz tez o otworach, masz na mysli okienne??? Pozdrawiam folia = folia zabezpieczająca otwory zewnętrze (drzwi, okna, brama garażowa, parapety) siatka = siatka tak jak do styropianu, która idzie na przykrycie peszli oraz w moim przypadku na belki stropowe (coby nie pękały...) otwory = wszystkie otwory, na których są tzw glify. Jeśli drzwi wewnętrzne robisz z futryną regulowaną niech tynkarze nie robią Ci glifów - po co..., a jeśli robisz stałą - glify potrzebne. Oczywiście w cenie również mam aluminiowe narożniki, o których nie wspomniałem. Te listwy, o których wspomniałem polecam każdemu - z jednej strony mają taką piankę, na drugiej uszczelkę, więc glif przy oknie nie pęka... Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez p@blowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 19.04.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Nie wiedzialem nic o glifach itd. ( pierwsze slysze ) ale teraz jestem juz uswiadomiony. Z ta siatka na belki stropowe to tez ciekawy pomysl. Pozdrawiam i dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblowek 20.04.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 czołgiem a jak wygląda sprawa z VZM? walczycie już czy zbieracie faktury? Ktoś już "odzyskał" kasę? Ja zbieram od początku budowy, jeszcze nie składałem wniosku. Mam wątpliwości odnośnie niektórych sekcji, więc jeśli ma ktoś doświadczenia podpytam co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzych0522 22.04.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Przeczytałem, że zamierzasz zrobić wiązary zamiast tradycyjnej więźby. Czy w związku z tym możesz zrezygnować ze słupów nośnych w środku i z podciągów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 23.04.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 witam trochę zdjęć z etapu "wykańczania" domku, zastanawiamy się nad kolorami ścian, może poradzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblowek 23.04.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 witam trochę zdjęć z etapu "wykańczania" domku, zastanawiamy się nad kolorami ścian, może poradzicie kolor zależy od położenia budynku do stron świata i światła wpadającego do pomieszczeń oraz upodobań użytkowników do ilości światła - można podkreślić bardzo jasne pomieszczenia (jeśli lubimy światło) lub "zgasić" jeśli lubimy mroczność oczywiście dużo zależy od mebli oraz dodatków, podłogi, etc... oczywiście moim zdaniem Ja osobiście robię jasne pokoje- delikatne beże i pastele, w sypialny będzie brąz oraz pastele, projektant wnętrz dała tylko symbole farb no i producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 23.04.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Przeczytałem, że zamierzasz zrobić wiązary zamiast tradycyjnej więźby. Czy w związku z tym możesz zrezygnować ze słupów nośnych w środku i z podciągów? Ja tak zrobiłem. Zobacz mój post #2443 są tam zdjęcia min. z wewnątrz budynku pokazujące wiązary oraz brak słupów i podciągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 23.04.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 witam trochę zdjęć z etapu "wykańczania" domku, zastanawiamy się nad kolorami ścian, może poradzicie jacekjar111 widzę, że sufity masz już podwieszone. Możesz wrzucić kilka fotek z etapu podwieszania sufitów i ocieplania stropu. Może być na priv: [email protected] pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 23.04.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) Ja tez skromnie poprosze kilka zdjec z podwieszania sufitow, jesli nie sprawi to klopotu. Mysle ostatnio jak mialo by to wygladac..... Bardzo dziekuje, moj adres to : [email protected] Ps. Czy ta sciana w salonie obok kuchni bedzie cala oblozona kamieniem czy juz tak zostanie? Ja wlasnie taki kamien sobie wymyslilem, ale chyba bedzie polozony az do sufitu. Pozdrawiam Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez Jacekg80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 24.04.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 witam odp. na forum, ściana cała będzie w kamieniu (kremowo-beżowym), właśnie zastanawiam się jakie kolory będą pasowaly do tego kamienia? (fiolet, karmel?). A oto trochę zdjęć z "podwieszania" sufitów, to co znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moran 24.04.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Witam!!! Też jesteśmy na etapie zakładania sufitów. I właśnie dzisiaj padło pytanie wykonawcy, czy chcemy tylko zaklejenie łączeń między płytami, czy ma zakładać siatkę na całości sufitu z klejem???? Wg niego sufity na stropach drewnianych bez siatki, strasznie popękają na łączeniach. jak robiliście w swoich domkach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziej3city 24.04.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Jak ci skopią stelaże to i siatka na całości nic nie da.W sumie nawet nie widziałem żeby ktoś tak robił ale może mało jeszcze widziałem.Nie oszczędzaj na samej konstrukcji pod płyty i dawaj stelaże min.co 40cm.Na łączenia daj Rigips Vario i siatkę a na wykończenie Smiga.Jeżeli dobrze zrobione to nie powinno pękać,chociaż jeżeli jest to nowy budynek to coś tam zawsze wyjdzie.Przeważnie przy łączeniu płyta/ściana ale to można zawsze przejechać akrylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziej3city 24.04.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Próba wklejenia zdjęć na forum http://images35.fotosik.pl/1338/912781684442a229mc.jpghttp://images40.fotosik.pl/1518/49368f1d36480831mc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swerd 25.04.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Próba wklejenia zdjęć na forum http://images35.fotosik.pl/1338/912781684442a229mc.jpghttp://images40.fotosik.pl/1518/49368f1d36480831mc.jpg Mam prośbę możesz przesłać parę zdjęć na priv [email protected]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MelB 25.04.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Jeśli mogę, również dołączam się do prośby W szczególności chodzi mi o fotkę kuchni, z którą mamy największy problem. Mój adres:[email protected] Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblowek 25.04.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Mam prośbę możesz przesłać parę zdjęć na priv [email protected]. no lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblowek 25.04.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Jak ci skopią stelaże to i siatka na całości nic nie da.W sumie nawet nie widziałem żeby ktoś tak robił ale może mało jeszcze widziałem.Nie oszczędzaj na samej konstrukcji pod płyty i dawaj stelaże min.co 40cm.Na łączenia daj Rigips Vario i siatkę a na wykończenie Smiga.Jeżeli dobrze zrobione to nie powinno pękać,chociaż jeżeli jest to nowy budynek to coś tam zawsze wyjdzie.Przeważnie przy łączeniu płyta/ściana ale to można zawsze przejechać akrylem. no akryl też będzie pękał... ciekawy jestem jak za kilka lat będzie wyglądał sufit z płyt GK, właśnie dlatego zrobiłem inny sufit u siebie (trochę kombinowany), ale się nie zawali - i pękał nie będzie U kogoś ze znajomych widziałem robił strop teriva zamiast drewnianego - moim zdaniem za ciężki i zimny, inny robił całkowicie ze styropianu (jeszcze nie pęka). ale to wszystko wyjdzie za kilka lat mieszkania . Zawsze można powiedzieć, że jest okazja do remontu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts