tomasz... 17.02.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 no i tradycyjnie jak inni poproszę o kosztorys ,-jeśli można:)na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georges 18.02.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 wg mnie najbardziej funkcjonalny ,praktyczny i niezmieniający bryły budynku to kąt 25 st, a podniesienie z 20 do 25st jest praktycznie nie do sprawdzenia, przez pracowników urzędów:)) kąt 20 st przy dachówce stwarza problemy, za mały kąt na np solary na dachu,zimą snieg nie chce spadać z dachu-generujac cięzary i z tego powodu wygina się okap... Ja rowniez podnioslem kat nachylenia dachu do 27 st.Budynek zachowal ladna bryle, nie stracil na wygladzie i poprawily sie parametry dachu , bo tez mam polozona dachowke ceramiczna.Moim zdaniem nie polecam podniesienia kata do 30 st.poniewaz budynek wowczas bedzie mial za ostry dach i dla mnie wyglada jak budka strozowka Pozdrawiam forumowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 18.02.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Ja rowniez podnioslem kat nachylenia dachu do 27 st.Budynek zachowal ladna bryle, nie stracil na wygladzie i poprawily sie parametry dachu , bo tez mam polozona dachowke ceramiczna.Moim zdaniem nie polecam podniesienia kata do 30 st.poniewaz budynek wowczas bedzie mial za ostry dach i dla mnie wyglada jak budka strozowka Pozdrawiam forumowiczow Witam. Ja mam kat nachylenia 30 stopni i dom wyglada pieknie. Na pewno nie wyglada jak budka strozowka i widze tylko same plusy takiej zmiany...... Jak to sie mowi o gustach sie nie dyskutuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinaa1 18.02.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 WitamProszę o informację jakiego rodzauj jest dach w M42 przemyślany. W warunkach zabudowy otrzymałem iż nie może być to dach namiotowy (kopertowy) - dach o kilku trójkątnych połaciach zbiegających się w jednym wierzchołku. W warunkach mam ze musi to być dach czterospadowy z kalenica lub dwuspadowy nawiązujący do lokalnej zabudowy. Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 18.02.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Witam Proszę o informację jakiego rodzauj jest dach w M42 przemyślany. W warunkach zabudowy otrzymałem iż nie może być to dach namiotowy (kopertowy) - dach o kilku trójkątnych połaciach zbiegających się w jednym wierzchołku. W warunkach mam ze musi to być dach czterospadowy z kalenica lub dwuspadowy nawiązujący do lokalnej zabudowy. Dziękuje. No to szukaj już sobie innego projektu m42 ma dach kopertowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweliania 18.02.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 ...no i nikt nie chce pochwalić się wnętrzem przemyślanego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziej3city 18.02.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Witam Proszę o informację jakiego rodzauj jest dach w M42 przemyślany. W warunkach zabudowy otrzymałem iż nie może być to dach namiotowy (kopertowy) - dach o kilku trójkątnych połaciach zbiegających się w jednym wierzchołku. W warunkach mam ze musi to być dach czterospadowy z kalenica lub dwuspadowy nawiązujący do lokalnej zabudowy. Dziękuje. Każdy dach ma kalenicę.No może nie płaski i jednospadowy więc śmiało możesz go brać.Zwróć może bardziej uwagę na jaki kąt nachylenia dachu zezwalają Tobie warunki zabudowy bo to może dyskwalifikować Przemyslanego jako Twój projekt.Są oczywiście jeszcze inne rzeczy,tj.powierzchnia zabudowy,ilość kondygnacji, szerokość elewacji, wysokość kalenicy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ok.maly 19.02.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 witamjeśli nie ma mpz to występując o warunki zabudowy należy pamiętać o widełkach podając parametry budynku, potem nie ma problemu z dachem elewacją itd. w moim wniosku było : kąt nachylenia dachu 15 - 45 stopni, szerokość elewacji frontowej 8 -16 m ... itd, potem tak było w warunkach. A co do dachówki mam Nelskampa F7 i jest przeznaczona na dach od 18 stopni. Ile stopni ma dach też nie wiem podniosłem o ok 40 cm, nikt w NB tego nie zauważył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georges 19.02.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Nie mam pojecia jak mozna dodac zdjecia,Moze ktos mi pomoze, bede wdzieczny. Zalaczam ale nic sie nie dzieje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 20.02.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Nie mam pojecia jak mozna dodac zdjecia, Moze ktos mi pomoze, bede wdzieczny. Zalaczam ale nic sie nie dzieje Pozdrawiam Witam. Musisz wejsc w Zarzadzaj Zalacznikami - Wybierz Zdjecie i Wgraj. Powinno sie udac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 23.02.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 ...no i nikt nie chce pochwalić się wnętrzem przemyślanego... Na tym forum mnostwo jest zdjec wnetrz naszych domkow, wystarczy przejrzec te 146 stronek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweliania 23.02.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Onazis 1974 nawet nie wiesz ile razy przeglądałam te wszystkie zdjęcia, które niewątpliwie są dla mnie inspiracją Miałam na myśli nowych użytkowników Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankaiwojtek 24.02.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Witam wszystkich.Czy ktoś z was montował solary, co powiecie na ten temat. Opłaca się czy nie? U nas będzie piec na paliwo stałe i jak sobie pomyśle że latem żeby miec ciepłą wodę trzeba będzie palic w piecu to mnie skręca. Jest jeszcze opcja bojler na prąd ale prąd drogi.Proszę napiszcie coś co myślicie o solarach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziej3city 24.02.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Witam wszystkich. Czy ktoś z was montował solary, co powiecie na ten temat. Opłaca się czy nie? U nas będzie piec na paliwo stałe i jak sobie pomyśle że latem żeby miec ciepłą wodę trzeba będzie palic w piecu to mnie skręca. Jest jeszcze opcja bojler na prąd ale prąd drogi.Proszę napiszcie coś co myślicie o solarach. Pozdrawiam Może to Ci pomoże;http://forum.muratordom.pl/showthread.php?75542-KOLEKTOR-S%C5%82ONECZNY-op%C5%82aca-si%C4%99-czy-nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 24.02.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Ja mam solary.. stuknij mi maila na priwa to powysyłam Ci fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankaiwojtek 24.02.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Ja mam solary.. stuknij mi maila na priwa to powysyłam Ci fotki witam, podaję mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblowek 25.02.2013 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Ja mam solary.. stuknij mi maila na priwa to powysyłam Ci fotki Fotki jak fotki, pewnie finanse bardziej ich interesują ja korzystając z okazji pochwalę się - luty 74 m3 gazu :) - można - można :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankaiwojtek 25.02.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Fotki jak fotki, pewnie finanse bardziej ich interesują ja korzystając z okazji pochwalę się - luty 74 m3 gazu :) - można - można :) a jak to się przedstawia finansowo? nie znam się na gazie wogóle, napisz więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblowek 25.02.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 a jak to się przedstawia finansowo? nie znam się na gazie wogóle, napisz więcej ok 250 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankaiwojtek 25.02.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Interesuje nas wszystko a przede wszystkim czy sie opłaca, czy nie żałujecie swoich decyzji. To dość spory wydatek nawet po dofinansowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts