Mania_r1 25.02.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 ...no i nikt nie chce pochwalić się wnętrzem przemyślanego... Bardzo proszę ) kawałek kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.lubelskie 26.02.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Witam. Pozwolę sobie troszeczkę zmienić temat i zapytać Was drodzy forumowicze o folię jaką zastosowaliście pod pokryciem dachowym czyli kilka słów o membranie Wykonawca mojego dachu chwali sobie produkty firmy Dorken i zaleca abym zastosował Deltę S a jeszcze lepiej Deltę vitaxx - cenowo tak sobie . Podobno do tego typu budynków w zupełności wystarczy Marma energetyczna 155 - cenowo ok . Może ktoś z Was zastosował którąś z wymienionych folii i zechce się podzielić spostrzeżeniami z jej użytkowania. Dodam tylko że dach będzie pokryty blachodachówką Ruukki Finnera a strop pozostaje lekki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 26.02.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 marcin.lubelskie a wstawiaj membranę jaką chcesz i masz ochotę, generalnie jest to rzecz praktycznie bez znaczenia, I tak w przemyślanym ocieplasz strop. a nie cały strych bo wygenerujesz bardzo duże koszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McR 27.02.2013 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) Witam. Pozwolę sobie troszeczkę zmienić temat i zapytać Was drodzy forumowicze o folię jaką zastosowaliście pod pokryciem dachowym czyli kilka słów o membranie .... Witam,ja u siebie zastosowałem trójwarstwową membranę Sun'X oferowaną przez IcoPal.Nie będę się tu rozpisywał na temat tej membrany,wszystkie informacje znajdziesz na stronie IcoPal.W każdym razie do najtańszych nie należy,ale w końcu dom buduje się raz w życiu (przynajmniej w moim przypadku).Uważam,że na niektórych rzeczach nie warto oszczędzać skoro mają służyć,spełniać swoje zadanie latami.Tak czy siak,ja jestem bardzo zadowolony.Stryszek choć nieużytkowy,wciąż ma wentylację,nie ma mowy o jakichkolwiek wykwitach,grzybach czy pleśni na więźbie a to mnie najbardziej frapowało.Z czystym sumieniem polecam tą membranę. Edytowane 27 Lutego 2013 przez McR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOJA 27.02.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Witam wszystkich. Czy ktoś z was montował solary, co powiecie na ten temat. Opłaca się czy nie? U nas będzie piec na paliwo stałe i jak sobie pomyśle że latem żeby miec ciepłą wodę trzeba będzie palic w piecu to mnie skręca. Jest jeszcze opcja bojler na prąd ale prąd drogi.Proszę napiszcie coś co myślicie o solarach. Pozdrawiam U nas poza sezonem grzewczym wodę ogrzewa pompa ciepła - 'powietrzna' : http://pl.immergas.com/pompy_ciepla/immerwater/immerwater80.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOJA 27.02.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Trochę zdjęć od nas: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOJA 27.02.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 jeszcze kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOJA 27.02.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Mieszkamy już w Przemyślanym ale jeszcze duuużo do urządzenia:) Pozdrawiam forumowiczów a w szczególności 'paweliania' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ok.maly 27.02.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 jeszcze kilka [ATTACH=CONFIG]173209[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]173210[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]173211[/ATTACH] czyżby drzwi Vasco ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 27.02.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Witam, Piekne wnetrza az milo popatrzec, gratuluje! Zazdrosze Wszystkim ktorzy juz wykanczaja Przemyslane. U mnie budowa stanela i chyba bez kredytu dalej nie "pociagne" Chyba trzeba bedzie dogadac sie z jakims bankiem. A mialem nadzieje ze sie uda bez Kredytu :-/ Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate-84 28.02.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Witam JOJA, Świetne wnetrza:) Gratulacje! Mam pytanie jakiej firmy i jaki kolor maja panele...bardzo mi sie podobaja. Pozdrawiam jeszcze kilka [ATTACH=CONFIG]173209[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]173210[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]173211[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genrin 28.02.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 WitamMam pytanie i prośbę do Tych którzy wykonali już pod-przybitkę na zewnątrz, a mianowicie chodzi mi o to w jaki sposób ją wykonaliście (poziomo czy skosem) ? i jeśli mógłbym prosić o fotki to byłbym bardzo wdzięczny.email [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOJA 01.03.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 czyżby drzwi Vasco ? Vasco Braga:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOJA 01.03.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 KRONO Dąb Canyon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOJA 01.03.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 do kate-84 KRONO Dąb Canyon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mania_r1 01.03.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Witam Mam pytanie i prośbę do Tych którzy wykonali już pod-przybitkę na zewnątrz, a mianowicie chodzi mi o to w jaki sposób ją wykonaliście (poziomo czy skosem) ? i jeśli mógłbym prosić o fotki to byłbym bardzo wdzięczny. email [email protected] Pozdrawiam U nas podbitka jest na prosto... jak widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genrin 01.03.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 U nas podbitka jest na prosto... jak widać [ATTACH=CONFIG]173700[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]173701[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]173702[/ATTACH] Dzięki za fotki , z tego co widzę to chyba masz 20 stopniowy kąt nachylenia dachu, natomiast ja u siebie mam 27stopni i dodatkowo powiększyłem nawis dachu który w tej chwili po dociepleniu 15 cm wynosi 1m i w związku z tym nie jestem pewien tego czy dając poziomą podbitkę budynek nie będzie wyglądał jak tzw. grzyb. Dlatego w dalszym ciągu mam prośbę do wszystkich o fotki podprzybitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mania_r1 01.03.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Bardzo proszę,zgadza się mam kąt nachylenia 20 stopni - wszystko jest tak jak w projekcie M42C, a sama podbitka wynosi dokładnie 108 cm. Również mamy styropian 15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 01.03.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Onazis 1974 nawet nie wiesz ile razy przeglądałam te wszystkie zdjęcia, które niewątpliwie są dla mnie inspiracją Miałam na myśli nowych użytkowników Pozdrawiam A moze Zrobicie tak ciut inaczej niz my, np bez mebli, agd jak jaskiniowcy zapolowac cos na obiad, umyc sie kiedy deszcz pada , zrobic figurke w trawie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblowek 02.03.2013 02:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 (edytowane) marcin.lubelskie a wstawiaj membranę jaką chcesz i masz ochotę, generalnie jest to rzecz praktycznie bez znaczenia, I tak w przemyślanym ocieplasz strop. a nie cały strych bo wygenerujesz bardzo duże koszty... Stary membrana do niczego niepotrzebna, nie słuchaj ludzi w sklepach i dekarzy - najtańsza folia wystarczy, w przemyślanym ociepla się strop. @genrin u mnie podbitki na prosto bedzie 1,2 m, dach 20stopi styropian 15 oraz 18 - zalezy od sciany Edytowane 2 Marca 2013 przez p@blowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts