marecki007 08.04.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Witam.Mam prośbę do osób które zbudowały przemyślanego ze zmienioną więźbą na prefabrykowaną.Czy może ktoś podpowiedzieć czy trzeba zmieniać np. przekrój ław żeby pozbyć się słupów?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek720329 09.04.2013 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam.Mam pytanie do mieszkańców przemyślanego, którzy korzystają z ogrzewania tylko podłogowego:1. Czy takie ogrzewanie w zupełności wystarczy do ogrzania domu2. Jak jest w miesiącach jesiennych i wiosennych , chodzi mi jak radzicie sobie z ogrzewaniem kiedy są chłodniejsze dni i nie trzeba grzać cały dzień ( wiadomo że podłogówka ma dużą bezwładność i zanim się nagrzeje mija kilka godzin )3. Czy w garażu i kotłowni też montowaliście ogrzewanie podłogowe4. Jaki jest orientacyjny koszt podłogówki w przemyślanymPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek720329 11.04.2013 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam.Mam prośbę do " przemyślanych " którzy przykryli dach blachodachówką w kolorze ceglastym o wklejenie zdjęcia dachu lub przesłanie go na meila . Stoimy razem z żoną przed wyborem koloru dachu i zastanawiamy się nad brązem lub cegłą.Z góry dziękuję za odpowiedź. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panantek 12.04.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 onazis dzięki za fotki, dostałem, super sprawa. szczerze mówiąc to mnie najbardziej przeraża planowanie wnętrza i dobranie wszystkiego razem żeby to wyglądało. na szczęście to będzie domena żony. bardzo nam się też podoba u Was więc pewnie będzie trochę zapożyczeń. Jeszcze pytanie czy to co macie na podłogach to panele, deski czy płytki imitujące drewno?klimekja mam dokładnie odwrotnie tzn ruszt jest do połowy podciągu, podciąg obłożony styropianem. Po zamontowaniu podbitki wygląda to tak że podciąg wystaje kilka centymetrów poniżej powierzchni podbitki. dzięki temu oddzielone są powierzchnie nad tarasami od podbitki wokół domu. mnie się po prostu tak bardziej podobało. miałem do wyboru: podbitka drewniana (ładna, droga i wymaga konserwacji) albo podbitka pcv lub blacha). wybrałem blachę w okleinie złoty dąb (lekki trapez). ale ze wzgędu że to blacha nie chciałem mieć wielkich powierzchni tej blachy dlatego to oddzieliłem.wojtek720329 ja mam połogówkę w całym domu oprócz garażu i kotłowni (tam grzejniki) ale niestety jeszcze nie mieszkam więc nie poradzę z tym jak się to użytkuje. od początku byem przeciwko podłogówce a potem jakoś w trakcie planoania i rozmów z hydraulikiem rozważając wiele za i przeciw zdecydowałem się na nią. całkowity koszt robocizna + materiały podłogówka + cała kotłownia (piec gazowy kondensacyjny) + stacja uzdatniania wody + geberity + jakieś sterowanie + 2 grzejniki i jeszcze trochę drobiazgów to u mnie 33K. z tego co wiem można było taniej o jakieś 3-7 k ale wchodziły w grę mniej pewne ekipy i kupowanie materiału samemu a przy hydraulice jest tego sporo różnych pierdół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 12.04.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam! Na podlodze w kuchni, korytarzu i malej lazience plytki imitujace drewno, w duzej lazience szare plytki na podlodze i czesciowo na scianach a reszta to panele balterio z gwarancja chodzenia na szpilkach, rzeczywiscie nie-do-zdarcia, warto bylo wydac 130 zl/mkw z podkladem. Nas tez przerazalo planowanie wnetrza, wiec wzielismy dekoratorke wnetrz, ktorej dola sie zwrocila, poniewaz latwila super upusty, ktorych my nie dostalismy ( np wklady kominkowe fimy chezzeles brala 3 dla innych klientow). Pozdrawiam Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez onazis1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof cz 23.04.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Postihal jak tam wielkość łazienki, mój hydraulik twierdzi że jest za mała. Jak to wypada w realu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 25.04.2013 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Postihal jak tam wielkość łazienki, mój hydraulik twierdzi że jest za mała. Jak to wypada w realu ? Pierwszy raz spotykam się z takim stwierdzeniem,że łazienka jest mała. Dla mnie jest wystarczająco duża, natomiast osoby odwiedzające mój dom po zobaczeniu łazienki mówią " o jaka duża łazienka". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate-84 25.04.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Witam,Ja jednak powiększam łazienkę kosztem pokoju o 40cm na całej długości ale tylko dlatego iż chce umieścic w niej pralkę a nie chce rezygnowac z dwóch umywalek, przy takiej wielkości jaka zyskam będę miała w niej prysznic wanne sedes dwie umywalki i pralkę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof cz 25.04.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Dzięki Postihal, jestem już spokojniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOJA 26.04.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Ja spotkałam się nawet z porównaniem naszej łazienki do małego pokoju. Jak dla mnie jest w sam raz. Nawet bez powiększania zmieściłam w niej sedes,narożną wannę, prysznic, pralkę i blat na 2 umywalki.(chociaż daliśmy tylko jedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilprezes 28.04.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 witam ja mam podłogówkę w dwóch łazienkach, kuchni i przedpokoju i wiatrołapie. W kotłowni jest ciepło od samego pieca więc dodatkowe ogrzewanie jest zbędne, w garażu jeden grzejnik, w zimie temp ok 15 stopni. W pokojach także po 1 grzejniku, w salonie 2. Ja osobiście nie montowałbym podłogówki w całym domu właśnie ze względu na dużą bezwładność , tak odkręcam grzejniki i po 10 -15 min jest ciepło, jeśli chodzi o koszty samej podłogówki to nie wypowiadam się, trzeba pogadać z fachowcami. m42c III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 29.04.2013 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Po czterech latach mieszkania w M42 w 100% zgadzam się z tym co napisał powyżej milprezes.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sitekl 01.05.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Witam wszystkich forumowiczów!!! Nareszcie wiosna,a więc z i nasz przemyslany zaczął rosnąć. Kilka zdjęć z wykonanych prac: http://imageshack.us/photo/my-images/515/001bab.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sitekl 01.05.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 http://imageshack.us/a/img545/4746/38517137.jpghttp://imageshack.us/photo/my-images/15/35874046.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/211/16384275.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/594/14632794.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/824/30251337.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/854/89343394.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elf2012 01.05.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Jak widzę sporo osób wzięło się do pracy. Moi drodzy jesteśmy na etapie planowania elewacji i bezpośredniego otoczenia (podjazd, taras, płytki, itp). Jeżeli mogę prosić na priv o jakies fotki waszego "Przemyślanego" z zewnątrz to będziemy wdzięczni. Ola i Piotrek ([email protected]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 08.05.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Jak widzę sporo osób wzięło się do pracy. Moi drodzy jesteśmy na etapie planowania elewacji i bezpośredniego otoczenia (podjazd, taras, płytki, itp). Jeżeli mogę prosić na priv o jakies fotki waszego "Przemyślanego" z zewnątrz to będziemy wdzięczni. Ola i Piotrek ([email protected]) Nareszcie ciepełko w ogrodzie 28 stopni huuurrraaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 08.05.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 onazis1974 cos cieńko ci ten ogród wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof cz 10.05.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Ma ktoś wykaz materiałów potrzebnych do budowy wersji M42. Ilość suporexsu na klej itp rzeczy. Proszę o przesłanie na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 12.05.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Budowa mojego "Przemyślanego" zajęła fachowcom 2 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lotos1959 12.05.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Czy w okolicy Lublina można zobaczyć Przemyślany 42c. Bardzo proszę o podpowiedź lub zgodę na odwiedziny. Bardzo chcielibyśmy z mężem obejrzeć ten dom przed podjęciem ostatecznej decyzji o jego budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts