Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

Mam pytanie do mieszkańców przemyślanego, którzy korzystają z ogrzewania tylko podłogowego:

1. Czy takie ogrzewanie w zupełności wystarczy do ogrzania domu

2. Jak jest w miesiącach jesiennych i wiosennych , chodzi mi jak radzicie sobie z ogrzewaniem kiedy są chłodniejsze dni i nie trzeba grzać cały dzień ( wiadomo że podłogówka ma dużą bezwładność i zanim się nagrzeje mija kilka godzin )

3. Czy w garażu i kotłowni też montowaliście ogrzewanie podłogowe

4. Jaki jest orientacyjny koszt podłogówki w przemyślanym

Pozdrawiam.

Witam.

Mam prośbę do " przemyślanych " którzy przykryli dach blachodachówką w kolorze ceglastym o wklejenie zdjęcia dachu lub przesłanie go na meila .

Stoimy razem z żoną przed wyborem koloru dachu i zastanawiamy się nad brązem lub cegłą.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

[email protected]

onazis dzięki za fotki, dostałem, super sprawa. szczerze mówiąc to mnie najbardziej przeraża planowanie wnętrza i dobranie wszystkiego razem żeby to wyglądało. na szczęście to będzie domena żony. bardzo nam się też podoba u Was więc pewnie będzie trochę zapożyczeń. Jeszcze pytanie czy to co macie na podłogach to panele, deski czy płytki imitujące drewno?

klimekja mam dokładnie odwrotnie tzn ruszt jest do połowy podciągu, podciąg obłożony styropianem. Po zamontowaniu podbitki wygląda to tak że podciąg wystaje kilka centymetrów poniżej powierzchni podbitki. dzięki temu oddzielone są powierzchnie nad tarasami od podbitki wokół domu. mnie się po prostu tak bardziej podobało. miałem do wyboru: podbitka drewniana (ładna, droga i wymaga konserwacji) albo podbitka pcv lub blacha). wybrałem blachę w okleinie złoty dąb (lekki trapez). ale ze wzgędu że to blacha nie chciałem mieć wielkich powierzchni tej blachy dlatego to oddzieliłem.

wojtek720329 ja mam połogówkę w całym domu oprócz garażu i kotłowni (tam grzejniki) ale niestety jeszcze nie mieszkam więc nie poradzę z tym jak się to użytkuje. od początku byem przeciwko podłogówce a potem jakoś w trakcie planoania i rozmów z hydraulikiem rozważając wiele za i przeciw zdecydowałem się na nią. całkowity koszt robocizna + materiały podłogówka + cała kotłownia (piec gazowy kondensacyjny) + stacja uzdatniania wody + geberity + jakieś sterowanie + 2 grzejniki i jeszcze trochę drobiazgów to u mnie 33K. z tego co wiem można było taniej o jakieś 3-7 k ale wchodziły w grę mniej pewne ekipy i kupowanie materiału samemu a przy hydraulice jest tego sporo różnych pierdół.

Witam! Na podlodze w kuchni, korytarzu i malej lazience plytki imitujace drewno, w duzej lazience szare plytki na podlodze i czesciowo na scianach a reszta to panele balterio z gwarancja chodzenia na szpilkach, rzeczywiscie nie-do-zdarcia, warto bylo wydac 130 zl/mkw z podkladem. Nas tez przerazalo planowanie wnetrza, wiec wzielismy dekoratorke wnetrz, ktorej dola sie zwrocila, poniewaz latwila super upusty, ktorych my nie dostalismy ( np wklady kominkowe fimy chezzeles brala 3 dla innych klientow). Pozdrawiam Edytowane przez onazis1974

• 2 weeks później...
Postihal jak tam wielkość łazienki, mój hydraulik twierdzi że jest za mała. Jak to wypada w realu ?

Pierwszy raz spotykam się z takim stwierdzeniem,że łazienka jest mała.

Dla mnie jest wystarczająco duża, natomiast osoby odwiedzające mój dom po zobaczeniu łazienki mówią " o jaka duża łazienka".

Pozdrawiam

Ja spotkałam się nawet z porównaniem naszej łazienki do małego pokoju. Jak dla mnie jest w sam raz. Nawet bez powiększania zmieściłam w niej sedes,narożną wannę, prysznic, pralkę i blat na 2 umywalki.(chociaż daliśmy tylko jedną:)

witam ja mam podłogówkę w dwóch łazienkach, kuchni i przedpokoju i wiatrołapie. W kotłowni jest ciepło od samego pieca więc dodatkowe ogrzewanie jest zbędne, w garażu jeden grzejnik, w zimie temp ok 15 stopni. W pokojach także po 1 grzejniku, w salonie 2. Ja osobiście nie montowałbym podłogówki w całym domu właśnie ze względu na dużą bezwładność , tak odkręcam grzejniki i po 10 -15 min jest ciepło, jeśli chodzi o koszty samej podłogówki to nie wypowiadam się, trzeba pogadać z fachowcami.

m42c III

Jak widzę sporo osób wzięło się do pracy. Moi drodzy jesteśmy na etapie planowania elewacji i bezpośredniego otoczenia (podjazd, taras, płytki, itp). Jeżeli mogę prosić na priv o jakies fotki waszego "Przemyślanego" z zewnątrz to będziemy wdzięczni.

Ola i Piotrek ([email protected])

Jak widzę sporo osób wzięło się do pracy. Moi drodzy jesteśmy na etapie planowania elewacji i bezpośredniego otoczenia (podjazd, taras, płytki, itp). Jeżeli mogę prosić na priv o jakies fotki waszego "Przemyślanego" z zewnątrz to będziemy wdzięczni.

Ola i Piotrek ([email protected])

Nareszcie ciepełko w ogrodzie 28 stopni :) huuurrraaa

20130508_161023.jpg

20130508_161035.jpg

20130508_161051.jpg

20130508_161603.jpg

20130508_161545.jpg