Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Postihal w jaki sposób masz zamontowane płyty g/k do sufitu? Czy w przypadku wiązarów nie trzeba robić rusztu stalowego pod płyty, ciekawi mine jak to rozwiązałeś .Jeszcze jedno jaką ma Pan wysokość pomieszczeń podłoga/sufit? Pozdawiam.

Witam,

ja mam płyty gips-karton podwieszone na ruszcie stalowym.Widziałem u innej osoby mocowane płyty g-k do desek szerokości 8 cm przybitych co 40 cm bezpośrednio do dolnej części wiązarów.Wtedy można dać dwie warstwy płyt na zakład.

U mnie wysokość pomieszczeń wynosi 275 cm.

Pozdrawiam

Witam, jezeli to mozliwe prosze o przeslanie harmonogramu i kosztorysu ,,Przemyslanego", w wariancie 123,5 m z garazem jednostanowiskowym na adres [email protected].

projekt jest rewelacyjny.

moje pierwsze pytanie kieruje do stalych bywalcow forum i posiadaczy Przemyslanego, czy na taki domek kominek z plaszczem wodnym wystarczy czy dodatkowo zaopatzryc sie w piec na wegiel , drewno, jakie sa wasze rozwiazania i sugestie.

ps. Z gory przepraszam ze pisze bez znakow polskich, ale pisze z klawiatury ktora takowych znakow nie posiada.

Pozdrawiam i czekam na odp.

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. :) :welcome:

Po długich poszukiwaniach wymarzonego i funkcjonalnego domu wybraliśmy projekt Przemyślany m42 .Spełnia on wszystkie nasze oczekiwania. Na chwile obecną mamy już projekt zagospodarowania przestrzennego z gminy i jesteśmy w trakcie przepisywania działki.

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc, jeśli to nie problem to proszę o przesłanie rzutu i kosztorysu oraz zestawienie materiałów Przemyślanego wraz z wymiarami na adres: [email protected]

prosiłabym jeszcze o ile nie będzie to problemem o przesłanie harmonogramu i dokładnego kosztorysu na potrzeby banku.

Jesteśmy ze Starachowic (Świętokrzyskie), czy ktoś z Państwa buduje się lub wybudował w naszych okolicach?

Z chęcią zobaczylibyśmy ten dom na żywo.

Pozdrawiamy i liczymy na wsparcie i rady doświadczonych inwestorów Przemyślanego ;)

Witajcie. Dostalem wycene pokrycia dachu dachowka Brass Baltycka grafit w powloce Cisar plus rynny Galeco i inne akcesoria ( kompletne pokrycie ) cena brutto to 20.300 tys. Dach 301m2 kat nachylenia 30 stopni. Co sadzicie? Chyba do przyjecia? Wycenili mi tez Rupp-Ceramike na 27.000 tys. Zdecydowlem sie na Brass-a, kolor grafitowy super, ma gladka powierzchnie i kasiorki troche w kieszeni zostanie :) Pozdrawiam

Witam i ponawiam swoja prosbe , jeśli to nie problem to proszę o przesłanie rzutu i kosztorysu oraz zestawienie materiałów Przemyślanego wraz z wymiarami na adres: [email protected].

Pytanie z innej beczki, czy ktos montowal kominek w innym miejscu niz jest w projekcie np w rejonie kuchni z drugiej strony tego malego pomieszczonka na przeciw spizarki ?

Pozdrawiam.

Witam witam szystkich "budujących" :)

Również przymierzam sie do budowy naszego ulubionego projektu :)

Czy mógłbym prosić o kosztorys oraz rzut zwymiarowany :) osob ktore podjeły się już budowy ? Interesuje mnie w jakiej kwocie można postawić ten domek :)

Mój adres : [email protected]

Chcem zrobić żonie niespodzianke i podać jej orientacyjne koszty, bo żona czytając różne strony z kosztami , coraz bardziej jest przerażona.....

Edytowane przez ponkog

Witam witam szystkich "budujących" :)

Również przymierzam sie do budowy naszego ulubionego projektu :)

Czy mógłbym prosić o kosztorys oraz rzut zwymiarowany :) osob ktore podjeły się już budowy ? Interesuje mnie w jakiej kwocie można postawić ten domek :)

Mój adres : [email protected]

Chcem zrobić żonie niespodzianke i podać jej orientacyjne koszty, bo żona czytając różne strony z kosztami , coraz bardziej jest przerażona.....

Witam,

rzut z wymiarami "przemyślanego" oraz zestawieni moich kosztów wysłałem na podany adres.

Moje koszty są prawdziwe,to znaczy, że tylko tyle wydałem,bo więcej gotówki nie posiadałem.Podając moje koszty zawsze dopisuję,że rzeczywiste koszty na każdej budowie będą inne,ponieważ ich wielkość zależy od bardzo wielu czynników.

Pozdrawiam

Witam Hoot

rzut wraz z wymiarami oraz moje koszty wysłałem na podany adres.

Pozdrawiam

Pieknie dziekuje :)

Jak ktoś posiadaby jeszcze kosztorysy to poprosze

Czy ktos wybudowal, buduje Przemyslanego w rejonach PIŁY WLKP? moze byc ex koszalinskie, Szczecinek etc. ?

Edytowane przez Hoot

Witam,

mam pytanko czy buduje ktoś Przemyślanego M42 w województwie MAZOWIECKIM.

Zamierzamy z żoną budować ten domek, ale wiadomo chcielibyśmy najpierw zobaczyć go w realu (interesuje nas każdy etap stan surowy otwarty, zamknięty, ....) i upewnić się ze ten dom to właściwy wybór :) :)

Będziemy bardzo wdzięczni za pomoc

Gorąco pozdrawiam wszystkich fanatyków Przemyślanego

Witam serdeczne.

Zastanawiamy się z żoną nad budową Przemyślanego.

Czy ktoś mogłby przesłać nam szczegółowy kosztorys budowy przemyślanego wraz z rzutami na adres [email protected]

Z góry dziękujemy:)

Witam,

rzut "przemyslanego" wraz zwymiarami oraz moje koszty wysłałem na podany adres.

Uważam,że nie ma się co zastanawiać,tylko brać za budowanie następnego "przemyślanego".Sama nazwa tego budynku wyraźnie wskazuje,że jest to projekt w każdym

detalu dopracowany i przemyślany.

Piszę to po doświadczeniu w mieszkaniu w tym budynku od 13.12.2008r.

Pozdrawiam