Palisiu 20.06.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Pytanko do wszystkich co stan zero mają za sobą: Co używaliście na izolację poziomą ław fundamentowych? Zastanawiam się nad: papa asfaltowa, papa termozgrzewalna lub folia fundamentowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 20.06.2011 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Witam. Ja do izolacji uzylem grubej foli fundamentowej z PCV ( grubosc 1,2mm ) jak widac na zalaczonym zdjeciu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 21.06.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam. Ja do izolacji uzylem grubej foli fundamentowej z PCV ( grubosc 1,2mm ) jak widac na zalaczonym zdjeciu. Pozdrawiam Jacekg80 a smarowałeś czymś ławę pod tą folią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 21.06.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 No wlasnie nie smarowalem a teraz mysle ze moglem czyms wysmarowac:( teraz juz za pozno. Pociesza mnie tylko fakt ze to jest gruba mata bo trudno nazwac to folia. Majster powiedzial mi ze jest wieczna miedzy lawa a bloczkiem, ale i tak mozna bylo czyms przesmarowac bo to zaden koszt. Za to teraz przed stawianiem muru smaruje i klade podwujna warstwe izolacji A Ty zdecydowales sie juz co polozysz??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 21.06.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 A to stan na dzien dzisiejszy. Czekam na moja ekipe fachowcow.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka0007 21.06.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam serdecznie, Przesyłam kilka zdjęć z postępów na budowie. Teraz zaczynają - podciągi i wieńce są u mnie naprawdę czasochłonne i kosztowne - razem ok. 150 mb !!! Niektórzy unikają tego stosując dźwigary /np. tak zrobił Postihal/ i być może jest to dobry pomysł. Tak mi się wydaje, że jak na dom z nieużytkowym poddaszem ta konstrukacja podciągowa jest ciutkę za bardzo solidna. Kupiłem duuuużo stali, 100 stempli i razem 7 m3 desek /mimo, że rozszalowaniu ław udało się uratować ok. 90%/. Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim "Przemyślanym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 22.06.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Jacekg80 ładnie to wszystko wygląda u ciebie.Ja jeszcze nie zdecydowałem czym zaizoluję ławy fundamentowe. Mam przerwę technologiczną na budowie i jadę na urlop - będzie czas na przemyślenia i decyzję. Jedno jest pewne - jakimś juksem typu dysprobit tytana posmaruję. Tomek, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 22.06.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Witam serdecznie, Przesyłam kilka zdjęć z postępów na budowie. Teraz zaczynają - podciągi i wieńce są u mnie naprawdę czasochłonne i kosztowne - razem ok. 150 mb !!! Niektórzy unikają tego stosując dźwigary /np. tak zrobił Postihal/ i być może jest to dobry pomysł. Tak mi się wydaje, że jak na dom z nieużytkowym poddaszem ta konstrukacja podciągowa jest ciutkę za bardzo solidna. Kupiłem duuuużo stali, 100 stempli i razem 7 m3 desek /mimo, że rozszalowaniu ław udało się uratować ok. 90%/. Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim "Przemyślanym" Piętka0007 - ja spontanicznie podczas kopania fundamentów też zrezygnowałem z słupów i podciągów na rzecz więźby prefabrykowanej. Wczoraj spotkałem się z firmą wykonującą takie więzary i uzgodniliśmy warunki i cenę. Po przeliczeniu wszystkiego wychodzi mi, że będzie taniej niż tradycyjnie. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 22.06.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Dzieki za mile slowa Palisiu, mialem to samo pisac o Twojej budowie.... Milego urlopu, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka0007 22.06.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Witam Palisiu,Na pewno z gotową więźbą sprawniej pójdzie budowa. Ja buduję dom z podwójnym garażemi do tego jeszcze powiększony tak jak robię na pewno nie będzie gorzej, a może kiedyś dzieci wykorzystają ten stryszek na jakąś swoją "bałaganiarnię". Twoja budowa wygląda bardzo strannie - SUPER - w ktorym miejscu Polski budujesz?Pozdrawiam -Pietka0007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 22.06.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Dzieki za mile slowa Palisiu, mialem to samo pisac o Twojej budowie.... Milego urlopu, Pozdrawiam Dzięki Mam nadzieję, że uda się troszkę odpocząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 22.06.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Witam Palisiu, Na pewno z gotową więźbą sprawniej pójdzie budowa. Ja buduję dom z podwójnym garażemi do tego jeszcze powiększony tak jak robię na pewno nie będzie gorzej, a może kiedyś dzieci wykorzystają ten stryszek na jakąś swoją "bałaganiarnię". Twoja budowa wygląda bardzo strannie - SUPER - w ktorym miejscu Polski budujesz? Pozdrawiam -Pietka0007 Dzięki, ja też mam podwójny garaż ale żadnych powiększeń i poszerzeń nie robiłem. Buduję w Kujawsko-Pomorskim pod Bydgoszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.J.Głuchowscy 23.06.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Do Jacekg80 Witam:) mam pytanie ile Cię kosztował stan zero?Pozdrawiam wszystkich budujących i Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gegols 23.06.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Palisu - a ktora wersje budujesz i na jakim etapie jestes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panantek 23.06.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Pietka 0007 albo Bobek, Mam prośbę i pytanie, Jest jakaś ogólna zasada o ile zrobić większe otwory okienne jak chcę rolety?Mój murarz nigdy nie robił pod rolety i mówi wprost że nie zna się na tym. Ja chcę rolety żeby były schowane, a nie naścienne.Czy one mają jakieś standardowe wysokości tak że np biorę wymiar okna + np 15cm i załatwione? Czy muszę najpierw sobie znaleźć jakie chcę okna i w tej firmie dopiero pytać o rolety? Podpowiedzcie w skrócie jaka jest zasada działania jeśli da się to uogólnić. Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka0007 23.06.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Witam Panantek, Wysokość kasety z roletą zależy od wysykości okna. Przy wysokości 150 cm kaseta z roletą /w zależności od producenta/ - wg mojej wiedzy - ma od 19 do 22 cm.Ja bardzo kombinowałem, żeby robić otwory pod typowe okna. Może się mylę, ale w różnych firmach te "typowe" są różne - zrezygnowałem z tego - robię okna takie jak mi pasują. Przyjadą, wymierzą otwór po założeniu kasety z roletą i będzie OK, tzn. nie powinno byc drożej. Pozdrawiam - Pietka0007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 24.06.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Witam. Jesli dobrze pamietam bo nie mam moich notatek przy sobie, stan "0" tj. materialy, beton z gruchy, kanalizacja i robocizna zaplacilem okolo 40 tys. Wiem ze mozna zrobic taniej. Calkowity kosz zalezy od regionu w ktorym budujecie, od cen robocizny i materialow. Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 24.06.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Palisu - a ktora wersje budujesz i na jakim etapie jestes? Przemyślany M42C wariant III U mnie etap budowy jak na załączonych wyżej zdjęciach. Wylane ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gegols 24.06.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Przemyślany M42C wariant III U mnie etap budowy jak na załączonych wyżej zdjęciach. Wylane ławy. Powodzonka zyczymy. My tez zaczynamy, ale jak narazie walczymy z papierologia. Bede dzielnie sledzil postepy. Okolice Bydzi pozdrawiaja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irwon 24.06.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Witam, Czy ktoś wybudował przemyślanego z zamieszkałym poddaszem i czy zmieniła się bryła domu na niekorzyść ??? Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts