Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam. Chyba masz racje panantek, jak dolozysz bloczek na wieniec to podciagu na tarasie i tego przed wejsciem do domu nie zakryjesz podbitka.... Jak to bedzie wygladalo to trudno powiedziec, mysle ze to troche ryzykowne posuniecie, ale skoro tak zdecydowales to trzymam kciuki. U mnie tarasowe podciagi wygladaja jak ponizej. Pozdrawiam

DSC01045.jpg

DSC01045.jpg

do panantek

około 2 tyg temu napisałam do Pana maila (nie wiem czy doszedł)z prośbą o możliwość zobaczenia Pana domku w realu i przesłanie dotychczas poniesionych kosztów

bardzo proszę o odpowiedź:yes:

martina81 faktycznie mail jest! trafił jakimś cudem do spamu... Odpisałem na niego przed chwilą, podałem numer telefonu. Serdecznie zapraszam. Prosze o kontakt to się umówimy. Wszystkim co wiem lub co zgromadziłem do tej pory bardzo chętnie się podzielę :)

Witam

Daaaawno mnie tu nie było. Wiele zmian i nowych budowniczych Przemyślanego:)

Wracam do pomysłu budowy tego projektu. Zatem prośba do panantek. Jeżeli jest taka możliwość chciałbym razem z żoną zobaczyć na "żywo" Przemyślanego. Mamy niedaleko:))

Jeżeli odpowiedź będzie pozytywna to prosze o kontakt: [email protected]

Pozdrawiam wszystkich "Przemyślanych":)

Pytam bo mimo, że nie buduję przemyślanego, to jestem na etapie projektu dachu i wysokości pomieszczeń w projekcie indywidualnym, a przemyślany jest bardzo podobny do mojego projektu. Czy myślicie, że 12 cegieł porothermu 25 i dach 25 stopni, dobrze by się komponował z tym planem? Wg moich obliczeń to około 280 cm przy stropie teriva. Nie będzie za wysoko w pokojach? Architekt namawia mnie na 270. :roll: Chyba zadomowię się u Was :cool:

http://i55.tinypic.com/a4vqqc.png

Witam

u mnie dzisiaj została symbolicznie wbita pierwsza łopata pod budowę przemyślanego m42a :)

W tym roku (od poniedziałku) fundamenty, a reszta po zimie.

Jeśli to nie problem to również prosiłbym o przesłanie zestawienia kosztów :

[email protected]

Pozdrawiam

Witam na forum i mam pytanie do Jackekg80 , jeśli możesz, to proszę o przesłanie informacji jaką kwotą zamknął się Twój stan surowy otwarty, domek śliczny tylko podziwiać, jak też muszę mieć dach 30 stopni / mój priv: [email protected] /

pozdrawiam Deta

Witam szanowne grono budowniczych i uzytkownikow przemyslanego, moje zasadnicze pytanie zadawane pewnie po raz n-ty, czy dysponujac kwota ok 350 tys, jestem w stanie postawic taki domek, elewacje zewnetrzna, kladzenie kafli, , paneli, biore na siebie, intersowalaby mnie srednia cena stanu surowego zamknietego i stanu developerskiego, na 2011 rok, wiem ze roznice w cenach moga byc rozne , aler postaram sie jakos te ceny usrednic zeby miec ogolnu poglad.

pozdrawiam.

Czy ktos wybudowal juz moze dom w WLKP, ogolnie pochodze z Pily i tu bede zaczynal budowe moze jest ktos z moich okolic ?

Pozdrawiam.

witam wszystkich,

bardzo mnie intersuje koszt budowy przemyślanego m42, pierwsze prace przewiduje na wiosne ale mniej więcej wolałbym się przygotować orientacyjnie na koszty, mam prośbę jeśli to nie kłopot, poprosiłbym o koszty budowy stanu surowego zamknietego, [email protected].

z góry bardzo dziękuję i życze powodzenia w budowie.

Witam szanowne grono budowniczych i uzytkownikow przemyslanego, moje zasadnicze pytanie zadawane pewnie po raz n-ty, czy dysponujac kwota ok 350 tys, jestem w stanie postawic taki domek, elewacje zewnetrzna, kladzenie kafli, , paneli, biore na siebie, intersowalaby mnie srednia cena stanu surowego zamknietego i stanu developerskiego, na 2011 rok, wiem ze roznice w cenach moga byc rozne , aler postaram sie jakos te ceny usrednic zeby miec ogolnu poglad.

pozdrawiam.

Czy ktos wybudowal juz moze dom w WLKP, ogolnie pochodze z Pily i tu bede zaczynal budowe moze jest ktos z moich okolic ?

Pozdrawiam.

cześć myslę, że 350 spokojnie wystarczy, oczywiście zależy od tego z jakich materialów będziesz budował, z czego będzie dach, okna, drzwi itd, mnie do dnia dzisiejszego domek kosztował ok. 200 tys. (dach blachodachówka, okna i drzwi plastik, bloczki betonowe +15 styropianu)

Zdj?cie0096.jpg

Zdj?cie0095.jpg

Zdj?cie0089.jpg

Zdj?cie0090.jpg

Zdj?cie0091.jpg

Jezeli ktos z forumowiczow posiada Projekt Przemyślanego - wariant III z dwustanowiskowym garazem, bylbym bardzo wdzieczny jezeli wrzucilby ktos pare fotek, garazu, rozklad pomoeszczen w realu lepiej ogladac niz na projekcie, dziekuje i pozdrawiam.

I jeszcze moze ktos posiada kosztorys budowy domku w wariancie III, to bym bardzo prosil na adres

[email protected]

Edytowane przez Hoot