luki23 02.10.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 witam wszystkich . zamierzamy z żonką wybudować przemyślanego m42d, mam gorącą prośbę o przesłanie kosztów budowy detgo domku albo jednej z wersji przemyślanego, bo z tego co widze są podobne wymiarowo, byłbym bardzo wdzięczny, nie wiem czy mam sugerować sie kosztorysem podanym w projekcie? mam nadzieje wyjdzie troche mniej, także bardzo bym prosił o te koszta na adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milutek84 02.10.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Chciałam pochwalić się naszym Przemyślanym http://img690.imageshack.us/img690/6205/img5324g.jpg http://img412.imageshack.us/img412/7192/img5326vo.jpg http://img831.imageshack.us/img831/3387/img5327r.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sq8bwl 04.10.2011 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Witam, jaką podstawę robiliście Państwo pod ścianki działowe domu? Jaką grubość styropianu zastosować można pod ogrzewanie podłogowe na całym domu, by nie prze-usztywnić tego elementu (jakość/cena/grubość). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 04.10.2011 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Witam milutek84uważam,ze masz prawo się chwalić swoim "przemyślanym" bo bardzo ładnie on wygląda.Podobają mi się drzwi wejściowe z naświetleniem,a porządek na działce wokół budynku jest super !!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 11.10.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 (edytowane) Witam szanowne grono budowniczych i uzytkownikow przemyslanego, moje zasadnicze pytanie zadawane pewnie po raz n-ty, czy dysponujac kwota ok 350 tys, jestem w stanie postawic taki domek, elewacje zewnetrzna, kladzenie kafli, , paneli, biore na siebie, intersowalaby mnie srednia cena stanu surowego zamknietego i stanu developerskiego, na 2011 rok, wiem ze roznice w cenach moga byc rozne , aler postaram sie jakos te ceny usrednic zeby miec ogolnu poglad. pozdrawiam. Czy ktos wybudowal juz moze dom w WLKP, ogolnie pochodze z Pily i tu bede zaczynal budowe moze jest ktos z moich okolic ? Pozdrawiam. Witam! Za 310 tys zł, postawili nam domek z porothermu i ociepleniem 18 cm styropian, w tej kasiorce, mielismy okna, drzwi wejsciowe drewniane, garazowe Hormmana, piec na ekogroszek i dzialajace c.w., tynki, gladzie, dachowka cementowa euronit,scianki dzialowe z potothermu 12cm, hydraulike, kanalize, elektryke i intalacje alarmową, podsypke przed wejsciem, garazem pod tarasem, ocieplony strop lekki welna mineralną, obity na wierzchu plytą wiorową, Okna plastikowe w okleninie zloty dąb. Pisze o M42c .Domek postawili nam ponad rok temu, posrednik wzial 40 tys zł, postawil nam w pol roku, tak jak chcielismy i nic nas nie obchodzilo, ze cos zginie czy czegos nie dowioza na czas. Posrednik stawial w tym samym czasie dwa przemyslane i dwa inne domy, wiec lepszych upustow niz on nie dostalismy, bo wszedzie jezdzilismy i sprawdzalismy. Jedna ekipa robila wszystko. Serdecznie pozdrawiam! Kalisz woj. wielkopolskie Edytowane 11 Października 2011 przez onazis1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sq8bwl 13.10.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Drzwi wejściowe zewnętrze do M42 robiliście na zamówienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 17.10.2011 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Drzwi wejściowe zewnętrze do M42 robiliście na zamówienie? Ja robiłem na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sq8bwl 17.10.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Zastanawiam się jakiej pojemności zbiornik na szambo zamontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 19.10.2011 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Zastanawiam się jakiej pojemności zbiornik na szambo zamontować? Ja mam 6m3,ale mieszkamy tylko w dwie osoby.Należy wywozić jeden raz w miesiącu.W przyszłości będę podłączony do kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 19.10.2011 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Zrobiło się chłodniej,więc odpaliłem kominek i w mieszkaniu zrobiło się super.http://images10.fotosik.pl/112/2459b7054b001320gen.jpgPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moran 19.10.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Gratuluję kominka i tego ciepełka. Pamiętam, ze od razu nie robiliście kominka. Poprosiłabym o kilka zdjęć salonu z tym kominkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 19.10.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 witam widzę że zrobil Pan kominek, ciekawy jestem jakie ma wymiary i czy dużo miejsca zajmuje w salonie? Chętnie obejrzę inne zdjęcia, a ile kosztował kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 20.10.2011 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Gratuluję kominka i tego ciepełka. Pamiętam, ze od razu nie robiliście kominka. Poprosiłabym o kilka zdjęć salonu z tym kominkiem... Dzięki,takiego ciepełka nie uzyska się z niczego innego. Kominek został zrobiony w tym roku.Zdjęcia z salonu z kominkiem wstawię,ale teraz jest to pomieszczenie malowane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 20.10.2011 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 witam widzę że zrobil Pan kominek, ciekawy jestem jakie ma wymiary i czy dużo miejsca zajmuje w salonie? Chętnie obejrzę inne zdjęcia, a ile kosztował kominek? witam kominek ma wymiary:szerokość 120 cm/wkład gall 700 o szerokości 700mm,opaska marmuru 2x150mm i 2x100mm po bokach część malowana/, - wysokość do półki 120 cm,która ma szerok0ść 150 mm, - głębokość zabudowy w części dolnej 500 mm, a w części górnej 350 mm, - zabudowa kominka jest odsunięta 100 mm od wnęki drzwi tarasowych, - wkład kominka jest posadowiony na wysokości 400 mm od podłogi. Nasze opóźnienie w wykonaniu kominka było podyktowane obawą czy nie będzie zajmował dużo miejsca i jak to będzie wyglądało.Przed podjęciem ostatecznej decyzji oglądaliśmy podobne kominki wykonane przez naszego wykonawcę. Wbrew naszym wcześniejszym obawą kominek nie zajmuje dużo miejsca i dobrze wygląda w salonie. Całość kosztów związanych z budową kominka to 7.500,00 zł, w tym koszt wkładu 2.650,00 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martka9 20.10.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Witam!Dawno mnie nie było tutaj. Właśnie zakończyliśmy etap murowania fundamentów. Mamy 11 rzędów bloczków dlatego, że teren jest mokry i chcieliśmy uniknąć wlewania wody do domu. Wylaliśmy fundamenty o szer. 50 na 50 cm. Teraz mój mąż tylko ociepli je i zamykamy budowę na ten rok. Cały czas rodzina suszy mi głowę o garaż w domu- a to że będę żałować bo będzie śmierdzieć paliwem w domu, że wszyscy po rezygnowali z garaży na rzecz dodatkowego pokoju. Nie mam sił stąd pytanie do pana Edmunda, gdyż mieszka on najdłużej w przemyślanym jak i do innych którzy też już się zadomowili czy czujecie w domu zapach paliwa??? Kolejny moim zdaniem chybiony pomysł (a może się mylę) to uzbrojenie ścian między wszystkimi sypialniami i między kuchnia a wiatrołapem. Czy to nie jest kolejny niepotrzebny koszt??? Murarz zostawił otwory na te oto zbrojenia a ja wraz mężem zastanawiam się czy to konieczne. Chyba nikt z forumowiczów czegoś takiego nie robił. Będę wdzięczna za opinie. W wolnej chwili wstawię zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 21.10.2011 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Witam martka9Garaż w budynku to wspaniała sprawa i super wygoda.Z tym zapachem paliwa to jakaś bzdura.Mój samochód garażuje już trzy lata i nie mażadnego zapachu paliwa w garażu a co dopiero w mieszkaniu.W projekcie nie ma żadnego zbrojenia ścian o którym piszesz i ja nic takiego nie robiłem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martka9 21.10.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Dziękuję za odpowiedź. Wasze uwagi są naprawdę cenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shael 21.10.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 WitamJestem pod wrażeniem ludzi którzy tworzą to forum, jest to kopalnia wiedzy praktycznie we wszystkich sprawach związanych z budową domu.Wielki ukłon dla użytkownika Postihal od którego wszystko się zaczeło.Po przeczytaniu wszystkich postów na temat budowy "przemyślanego" chcielibyśmy dołączyć do zwolenników tego projektu.Budowę planujemy na początek roku 2012.Do osób którzy budowali lub kończyli budowę "przemyślanego" w 2011 mam prośbę o przesłanie kosztów budowy takiego domku na adres: [email protected]Za życzliwość z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris37 21.10.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 (edytowane) Witam bardzo mi się podoba Projekt Przemyślany jest po prostu idealny lecz mam za małą działkę, bo szerokości ma jedynie 19,46 czy może ktoś posiada "przerobiony" projekt aby się na takiej działce zmieścił ? pozdrawiam Przemyślany ma dach kopertowy i na wąską działkę się średnio nadaje. Jak okroisz, to niewiele zostanie. Zobacz projekty m70 i m106 muratora Edytowane 21 Października 2011 przez chris37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris37 21.10.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Witam martka9 Garaż w budynku to wspaniała sprawa i super wygoda.Z tym zapachem paliwa to jakaś bzdura.Mój samochód garażuje już trzy lata i nie ma żadnego zapachu paliwa w garażu a co dopiero w mieszkaniu.W projekcie nie ma żadnego zbrojenia ścian o którym piszesz i ja nic takiego nie robiłem. Pozdrawiam Jakieś resztki spalin zawsze pozostają, dlatego dobrze jest mieć bufor między garażem a częściami mieszkalnymi w postaci np kotłowni, czy sieni. W zasadzie wszystkie domy są tak projektowane, Przemyślany również. Jeśli ktoś jest bardzo czuły, może po prostu zamurować drzwi i wchodzić tylko przez bramę. Zgadzam się z Postihalem, to nie jest argument przeciw budowie garażu w bryle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts