Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam:najlowok,michas44,Palisiu,mao41,pepe123

Wysłałem Wam rzut "przemyslanego"wraz z wymiarami.Teraz tylko bierzcie się do analizy przesłanego materiału,a nastepnie ostro do budowy :roll:

Widzę,że zainteresowanie tym projektem jest coraz większe z czego jest mi bardzo miło.Jak ja rozpoczynałem budowę "przemyślanego" to byłem sam :roll:

Pozdrawiam.

Witam,

Też interesują mnie wymiary domku.

Czy również można dostać na maila rzuty, [email protected]

Ciągle nie możemy się zdecydować czy Spokojna przystać czy Przemyślany. Wstępnie byliśmy za Spokojną przystanią, ale koszty nas dobiły.

Ze względu na podobny układ pomieszczeń i niższe koszty budowy chyba zwycięży Przemyślany.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Waldek

Witam:najlowok,michas44,Palisiu,mao41,pepe123

Wysłałem Wam rzut "przemyslanego"wraz z wymiarami.Teraz tylko bierzcie się do analizy przesłanego materiału,a nastepnie ostro do budowy :roll:

Widzę,że zainteresowanie tym projektem jest coraz większe z czego jest mi bardzo miło.Jak ja rozpoczynałem budowę "przemyślanego" to byłem sam :roll:

Pozdrawiam.

Witam,

Też interesują mnie wymiary domku.

Czy również można dostać na maila rzuty, [email protected]

Ciągle nie możemy się zdecydować czy Spokojna przystać czy Przemyślany. Wstępnie byliśmy za Spokojną przystanią, ale koszty nas dobiły.

Ze względu na podobny układ pomieszczeń i niższe koszty budowy chyba zwycięży Przemyślany.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Waldek

Witam - prośba została spełniona,rzut wraz z wymiarami został Tobie wysłany.Pozdrawiam.

mam zapytanie , czy moge wstawic kilka zdjec z naszej budowy

na dzien dzisiejszy murarze zakonczyli swoja prace ,w srodku mamy juz

postawione scianki dzialowe i wykonana elektryke

Na dachu dzialaja juz dekarze ,a jezeli pogoda nie przeszkodzi od jutra bedzie

wykonywane ocieplenie budynku , czekamy na okna.

przesylam pozdrowienia

Witam wszystkich :)

My z żoną również planujemy budowę M42 - mapki się już robią, warunki z prądowni i gazowni również.

Mam tylko prośbę pamięta ktoś może z projektu jakie jest przewidywane roczne zużycie energii elektrycznej w kWh i w jakiej grupie taryfowej...

Planuję następujące zmiany:

- zamiana spiżarni na garderobę (spiżarnia byłaby przejściowa czyli 2 regały po bokach, garderoba usytuowana byłaby od strony północo zachodniej)

- dodatkowe okno w garażu

- dodatkowe okno w kuchni - vis a vis wejścia od strony wiatrołapu (okno ok 1 m szer)

- porozsuwanie okien w pokojach (moim zdaniem będą bardziej ustawne)

- zastanawiam się nad jednym oknem zamiast dwóch w salonie

Proszę o podpowiedzi osób rozpoczynających jak i tych, którzy wybudowali - może jakieś zmiany teraz "przyszły" do głowy...

Mam też prośbę - jeśli ktoś mógłby podesłać mi szczegółowe rysunki dachu i stropu - mam okazję zakupienia drzewa więc mogłoby być cięte na przybliżone wymiary :)

A i po dzisiejszej rozmowie z architektem zastanawiam się nad badaniami geologicznymi, ponieważ grunt jest dość grząski i obawia się o słupy fundamentowe czy nie będą za bardzo pracować - łączyliście słupy fundamentowe razem z resztą fundamentów?

pozdr

mam zapytanie , czy moge wstawic kilka zdjec z naszej budowy

na dzien dzisiejszy murarze zakonczyli swoja prace ,w srodku mamy juz

postawione scianki dzialowe i wykonana elektryke

Na dachu dzialaja juz dekarze ,a jezeli pogoda nie przeszkodzi od jutra bedzie

wykonywane ocieplenie budynku , czekamy na okna.

przesylam pozdrowienia

Witam

Wstawiaj zdjęcia z przyjemnością zobaczę jak to u ciebie wygląda.

Pozdrawiam.

Wiam,

Czy ktoś z Was zastanawiał się na zamianą stropu na żelbetonowy + jedna cegła na strop, tak aby wygospodarować mały stryszek np. na suszenie prania, a co zatym idzie gdzie wtedy umieścić schody. Czy może do za daleko posunięte zmiany?

Witam

Osobiście uważam,że Twoje propozycje zmian w tym projekcie idą dość daleko.Jesli chodzi Tobie o mały stryszek do suszenia prania,to u mnie bez żadnych zmian jest strych o wymiarach 6m x 2m o wysokości 2,1 m bez żadnych skosów.Z tym,że są schody takie jak na strych(składane).Przypuszczam,że zamiana stropu drewnianego na żelbetonowy będzie wymagała również zmiany fundamentów - w tym projekcie ława ma wymiary 40 cm x 40 cm.

Pozdrawiam.

Witam wszystkich :)

My z żoną również planujemy budowę M42 - mapki się już robią, warunki z prądowni i gazowni również.

Mam tylko prośbę pamięta ktoś może z projektu jakie jest przewidywane roczne zużycie energii elektrycznej w kWh i w jakiej grupie taryfowej...

Planuję następujące zmiany:

- zamiana spiżarni na garderobę (spiżarnia byłaby przejściowa czyli 2 regały po bokach, garderoba usytuowana byłaby od strony północo zachodniej)

- dodatkowe okno w garażu

- dodatkowe okno w kuchni - vis a vis wejścia od strony wiatrołapu (okno ok 1 m szer)

- porozsuwanie okien w pokojach (moim zdaniem będą bardziej ustawne)

- zastanawiam się nad jednym oknem zamiast dwóch w salonie

Proszę o podpowiedzi osób rozpoczynających jak i tych, którzy wybudowali - może jakieś zmiany teraz "przyszły" do głowy...

Mam też prośbę - jeśli ktoś mógłby podesłać mi szczegółowe rysunki dachu i stropu - mam okazję zakupienia drzewa więc mogłoby być cięte na przybliżone wymiary :)

A i po dzisiejszej rozmowie z architektem zastanawiam się nad badaniami geologicznymi, ponieważ grunt jest dość grząski i obawia się o słupy fundamentowe czy nie będą za bardzo pracować - łączyliście słupy fundamentowe razem z resztą fundamentów?

pozdr

Witam - odpowiadam co do Twoich propozycji zmian w projekcie:

- okno w garażu potrzebne,też je mam,

- w salonie mam jedno okno zamiast dwóch i uważam,że jest tak lepiej jak z dwoma,

- dodatkowe okno w kuchni uważam za zbędne,kuchnia jest bardzo dobrze naświetlona oknem z kuchni oraz poprzez salon(przy otwartej kuchni na salon),

- okien w pokojach bym nie rozsuwał/pokoje są ustawne/,stojąc w przedpokoju jest ładny widok poprzez otwarte drzwi na okna od dwóch pokoji i bryła budynku ładnie wygląda,

- sprawa zamiany spiżarki na garderobę może być,jak komu co odpowiada,zawsze można zamienić garderobę na spiżarkę.Uważam,że wydzielone pomieszczenie w przedpokoju na bardzo dużą szafę do zabudowy może dobrze służyć jako garderoba.

- co do słupów to się nie wypowiadam,bo ich nie mam.Pozostałe dwa słupy na tarasach nie są powiązane z ławami fundamentowymi.Są postawione samodzielnie na własnych ławach fundamentowych.

Pozdrawiam.