asbe 23.10.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Przemyślany ma dach kopertowy i na wąską działkę się średnio nadaje. Jak okroisz, to niewiele zostanie. Zobacz projekty m70 i m106 muratora Zerknij na projekt Dom w cyprysikach z pracowni Archon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika04 24.10.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Kochani Przemyślani, witam serdecznie, kupujemy z mężem projekt Przemyślanego w wersji M42a L i wkrótce również powiększymy grono budowniczych.Czekaliśmy ok.4 lata na uchwałę o planie zagospodarowania przestrzennego i przez ten czas przewinęło się bardzo dużo projektów.Doszliśmy do wniosku, że ten projekt odpowiada nam w 100 % , tym bardziej, że nasza rodzinka wkrótce się powiększy (byliśmy 2+2 a teraz bedzie 2+3), dlatego projekt Przemyślanego jest dla nas idealny.Przeczytałam to forum od"deski do deski" i serdecznie gratuluję wszystkim budowniczym tego projektu , a w szczególności POSTIHALowi za odwagę podjęcia się budowy projektu o którym w 2008 nic nie mówiono i pisano, jestem pod wrazeniem udzielonych porad i pomocy od Pana, gratuluję również pięknych" wnusiów". Bardzo serdecznie prosiłabym Pana i innych budujących i przesłanie kosztorysów waszych prac oraz jeśli możliwe rzutów z wymiarowaniem na maila [email protected]. Budujemy wersję 42a L, bardzo dziękuję i na pewno jeszcze się odezwę.Aha, buduje na wiosnę w okolicach Tarnobrzega tj podkarpackie.Prosiłabym o kontakt na priva osoby, które też niedaleko budują Przemyślanego-obojetnie jaką wersję.Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 25.10.2011 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Witam shaelDzięki za miłe słowa.Z wielką przyjemnością witamy w gronie miłośników "przemyślanego".Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 25.10.2011 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Witam monika04Dokonaliście właściwego wyboru projektu.Ten dom będzie dla Was idealny.Gratuluję powiększenia się rodzinki.Moja rodzinka też była 2 + 3, ale wtedy nie mieliśmy takiego wspaniałego domku.Nasze wnuczki bardzo lubią przebywać u nas w domu i wcale nie mają ochoty odjeżdżać do siebie z rodzicami.Zestawienie moich kosztów wyslę na podany adres.Szkoda,że mieszkacie tak daleko,bo moglibyście zobaczyć nasz dom w realu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris37 26.10.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Pytanie do Postihala. Dużo miał Pan odpadów z UNIPORA? Zastanawiam się nad tym materiałem bo jest trochę tańszy od porothermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 27.10.2011 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Pytanie do Postihala. Dużo miał Pan odpadów z UNIPORA? Zastanawiam się nad tym materiałem bo jest trochę tańszy od porothermu. Odpadów nie było prawie wcale.W paletach nie było ani jednej uszkodzonej cegły,a moja ekipa budowlane cegły docinała. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 27.10.2011 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Witamwstawiam zdjęcia na specjalne życzenie Moran i jacekjar111 http://images10.fotosik.pl/173/5928e16c74ddc11cgen.jpg http://images10.fotosik.pl/173/ef375567765f9844gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 27.10.2011 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 ciąg dalszyhttp://images10.fotosik.pl/173/d136d00780b91099gen.jpg http://http://images10.fotosik.pl/173/7c717b22884fbd48gen.jpg http://images10.fotosik.pl/173/f3c60e13b6728524gen.jpg http://images10.fotosik.pl/173/7aa782ce7cb1d2b0gen.jpgPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milutek84 27.10.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Postihal jak zawsze wszystko śliczne wygląda. Zazdroszczę Ci tego widoku Mam nadzieje, że my szybko doczekamy się takiego stanu. Aktualnie jesteśmy na etapie gładzi w pokojach i kladzenia płytek w łazience i wc. Podłoga w kuchni już skończona tylko trzeba ją zafugować. Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm77 27.10.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Postihal wyglada pięknie!!!!!!! Będziemy wdzięczni jeśli można wiedzieć ile wyniósł Was ten kominek i jaki wkład zastosowaliscie do niego.Pzdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 28.10.2011 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Postihal wyglada pięknie!!!!!!! Będziemy wdzięczni jeśli można wiedzieć ile wyniósł Was ten kominek i jaki wkład zastosowaliscie do niego.Pzdrawiamy Witam dzięki,całkowity koszt kominka 7.500,00 zł, w tym wkład GALL 700 z dolotem2.650,00 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sq8bwl 28.10.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Witam, zastanawiam się ile obwodów elektrycznych planować do położenia w Przemyślanym? Po ile gniazdek elektrycznych w pokojach, kuchni, łazience? Czy taras jest u Państwa na oddzielnym obwodzie? ( Czy doświetlaliście taras? ). Z prac hydraulicznych przed ściankami działowymi co można wykonać? Czy nad tym stropem( drewnianym ) jakieś elementy instalacyjne zostały u Państwa wykonane? ( Kominek z płaszczem wodnym) i instalacje do kominka, można poprowadzić górą? Jakiej mocy macie Państwo kominki, jaka moc takiego urządzenia jest wystarczająca do ogrzania budynku? Myślę o zastosowaniu pieca kondensacyjnego, pyt. jakiej mocy? I najważniejsze, może ktoś dysponuje sprawdzonym planem połączenia (kominek z płaszczem wodnym+piec kondensacyjny+podłogówka na całości?), wrażenia i uwagi na powyższe tematy mile widziane. Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita84 28.10.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Witam wszystkich ''przemyślanych'' bardzo się cieszę że jest nas tutaj tyle i tyle cennych wskazówek i porad można znaleźć. Kupiliśmy z mężem plan i mamy zamiar ruszyć z budową z początkiem przyszłego roku dlatego bardzo będe wdzięczna za wstępny kosztorys na emaila [email protected] jakie koszty co najlepiej i w jakiej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 30.10.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Witam wstawiam zdjęcia na specjalne życzenie Moran i jacekjar111 http://images10.fotosik.pl/173/5928e16c74ddc11cgen.jpg http://images10.fotosik.pl/173/ef375567765f9844gen.jpg Wielkie dzieki Postihal, super to wszystko wygląda. Kominek nie zajmuje aż tak dużo miejsca, wbrew moim obawom. U mnie będzie trochę inny układ, bo przewidujemy telewizor nascianie przy wejsciu do kuchni i myslelismy wobec tego o kominku z boczna szybą. Obecnie kładziemy płytki w małej łazience, założyliśmy parapety wewnetrzne. Tak poza tym, szukam informacji na temat ogrzewania tego domku piecem na ekogroszek, jaki piec, jakiej mocy, ile zużywa w sezonie zimowym, czy np praca tego pieca jest uciążliwa tzn czy słychać ją w pokojach tid takie szczególiki. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich "Przemyslanych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalx170 03.11.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Witam budowniczych Przemyślanego M42, szczególnie Postihala (Twój temat na forum zainteresował nas projektem)Zamierzamy z żoną dołączyć do Waszego grona w przyszłym roku. Jeśli to możliwe prosimy o przesłanie kosztorysu oraz zwymiarowanych rzutów na mojego maila: [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilprezes 08.11.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Witam wszystkich forumowiczów, buduję przemyślanego M42c wersja lustrzana w woj. opolskim, 15 km od Kluczborka, jeśli ktoś również buduje w okolicy chętnie wymienię się doświadczeniami. Niestety na tą chwile nie mam jeszcze kosztorysu w wersji elektronicznej, jeśli zrobię będę wysyłał, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luki23 09.11.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 witam serdecznie Postihal, Twój kominek jest super (tak jak i cały domek), najpierw chcieliśmy z żonką stawiać wersję z poddaszem użytkowym ale koszty mnie przeraziły i zdecydujemy się na taki jak Ty. w związu z tym bardzo bym prosił o kosztorys na maila [email protected] chcielibyśmy na wiosnę zacząć budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luki23 10.11.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 witam emilprezes ja z żonka chcemy na wiosnę stawiać przemyślanego, jak będziesz miał kosztorys i skany z wymiarami budynku to byłbym bardzo wdzięczny, jeszcze nie kupiliśmy projektu i rozważamy dwie wersje 126 i123,5 m.kw. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martka9 11.11.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Witam forumowiczów! Ja na ten sezon już zakończyłam roboty na swojej budowie. Wstawiam kilka fotek i kosztorys fundamentów - koparka(wykopanie i przysypanie fundamentów) 400 zł (liczone jako "przysługa") - bloczki betonowe m6 2040 szt.x 2,50 1sztuka= 5100 zł (11 warstw) - beton B20 na ławę 21 m3 x 220,00 zł za 1m3 = 4620 zł (ława poszerzona 50 na 50 cm0 - piasek na podsypkę 17 wywrotek =2400 zł - stal zbrojeniowa zakupiona również na wieńce = 3460 zł - materiały izolacyjne i ocieplenie fundamentów (dysperbit, styropian folia kubełkowa) 1700 zł - piasek 370 zł i cement do murowania 200 zł - robocizna 3000,00 zł (murował nasz daleki kuzyn) Po za tym dużo wkładu własnego: pogłębianie fundamentów, mąż z wujkiem kręcili zbrojenie, ja malowałam dysperbitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luki23 12.11.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 ładnie pomalowałaś te fundamenty , mam pytanko którą wersje ty budujesz? i czy zmieniałaś w projekcie wykonanie dachu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts