Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochani Przemyślani, witam serdecznie, kupujemy z mężem projekt Przemyślanego w wersji M42a L i wkrótce również powiększymy grono budowniczych.Czekaliśmy ok.4 lata na uchwałę o planie zagospodarowania przestrzennego i przez ten czas przewinęło się bardzo dużo projektów.Doszliśmy do wniosku, że ten projekt odpowiada nam w 100 % , tym bardziej, że nasza rodzinka wkrótce się powiększy (byliśmy 2+2 a teraz bedzie 2+3), dlatego projekt Przemyślanego jest dla nas idealny.Przeczytałam to forum od"deski do deski" i serdecznie gratuluję wszystkim budowniczym tego projektu , a w szczególności POSTIHALowi za odwagę podjęcia się budowy projektu o którym w 2008 nic nie mówiono i pisano, jestem pod wrazeniem udzielonych porad i pomocy od Pana, gratuluję również pięknych" wnusiów". Bardzo serdecznie prosiłabym Pana i innych budujących i przesłanie kosztorysów waszych prac oraz jeśli możliwe rzutów z wymiarowaniem na maila [email protected]. Budujemy wersję 42a L, bardzo dziękuję i na pewno jeszcze się odezwę.Aha, buduje na wiosnę w okolicach Tarnobrzega tj podkarpackie.Prosiłabym o kontakt na priva osoby, które też niedaleko budują Przemyślanego-obojetnie jaką wersję.Pozdrawiam M

Witam monika04

Dokonaliście właściwego wyboru projektu.Ten dom będzie dla Was idealny.Gratuluję powiększenia się rodzinki.Moja rodzinka też była 2 + 3, ale wtedy nie mieliśmy takiego wspaniałego domku.Nasze wnuczki bardzo lubią przebywać u nas w domu i wcale nie mają ochoty odjeżdżać do siebie z rodzicami.

Zestawienie moich kosztów wyslę na podany adres.Szkoda,że mieszkacie tak daleko,bo moglibyście zobaczyć nasz dom w realu.

Pozdrawiam

Postihal jak zawsze wszystko śliczne wygląda. Zazdroszczę Ci tego widoku :) Mam nadzieje, że my szybko doczekamy się takiego stanu. Aktualnie jesteśmy na etapie gładzi w pokojach i kladzenia płytek w łazience i wc. Podłoga w kuchni już skończona tylko trzeba ją zafugować.

Pozdrawiam gorąco :)

Witam, zastanawiam się ile obwodów elektrycznych planować do położenia w Przemyślanym? Po ile gniazdek elektrycznych w pokojach, kuchni, łazience? Czy taras jest u Państwa na oddzielnym obwodzie? ( Czy doświetlaliście taras? ). Z prac hydraulicznych przed ściankami działowymi co można wykonać? Czy nad tym stropem( drewnianym ) jakieś elementy instalacyjne zostały u Państwa wykonane? ( Kominek z płaszczem wodnym) i instalacje do kominka, można poprowadzić górą? Jakiej mocy macie Państwo kominki, jaka moc takiego urządzenia jest wystarczająca do ogrzania budynku? Myślę o zastosowaniu pieca kondensacyjnego, pyt. jakiej mocy? I najważniejsze, może ktoś dysponuje sprawdzonym planem połączenia (kominek z płaszczem wodnym+piec kondensacyjny+podłogówka na całości?), wrażenia i uwagi na powyższe tematy mile widziane. Z góry dziękuję! :)

Witam wszystkich ''przemyślanych'' bardzo się cieszę że jest nas tutaj tyle i tyle cennych wskazówek i porad można znaleźć. Kupiliśmy z mężem plan i mamy zamiar ruszyć z budową z początkiem przyszłego roku dlatego bardzo będe wdzięczna za wstępny kosztorys na emaila [email protected] jakie koszty co najlepiej i w jakiej cenie

Witam

wstawiam zdjęcia na specjalne życzenie Moran i jacekjar111

http://images10.fotosik.pl/173/5928e16c74ddc11cgen.jpg

http://images10.fotosik.pl/173/ef375567765f9844gen.jpg

Wielkie dzieki Postihal, super to wszystko wygląda. Kominek nie zajmuje aż tak dużo miejsca, wbrew moim obawom. U mnie będzie trochę inny układ, bo przewidujemy telewizor nascianie przy wejsciu do kuchni i myslelismy wobec tego o kominku z boczna szybą. Obecnie kładziemy płytki w małej łazience, założyliśmy parapety wewnetrzne.

Tak poza tym, szukam informacji na temat ogrzewania tego domku piecem na ekogroszek, jaki piec, jakiej mocy, ile zużywa w sezonie zimowym, czy np praca tego pieca jest uciążliwa tzn czy słychać ją w pokojach tid takie szczególiki. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich "Przemyslanych"

Witam budowniczych Przemyślanego M42, szczególnie Postihala (Twój temat na forum zainteresował nas projektem)

Zamierzamy z żoną dołączyć do Waszego grona w przyszłym roku. Jeśli to możliwe prosimy o przesłanie kosztorysu oraz zwymiarowanych rzutów na mojego maila: [email protected]

Pozdrawiam

Witam wszystkich forumowiczów, buduję przemyślanego M42c wersja lustrzana w woj. opolskim, 15 km od Kluczborka, jeśli ktoś również buduje w okolicy chętnie wymienię się doświadczeniami. Niestety na tą chwile nie mam jeszcze kosztorysu w wersji elektronicznej, jeśli zrobię będę wysyłał, pozdrawiam

DSCF5028.jpg

DSCF5005.jpg

witam serdecznie Postihal, Twój kominek jest super (tak jak i cały domek), najpierw chcieliśmy z żonką stawiać wersję z poddaszem użytkowym ale koszty mnie przeraziły i zdecydujemy się na taki jak Ty. w związu z tym bardzo bym prosił o kosztorys na maila [email protected] chcielibyśmy na wiosnę zacząć budowę.

Witam forumowiczów!

Ja na ten sezon już zakończyłam roboty na swojej budowie. Wstawiam kilka fotek i kosztorys fundamentów

- koparka(wykopanie i przysypanie fundamentów) 400 zł (liczone jako "przysługa")

- bloczki betonowe m6 2040 szt.x 2,50 1sztuka= 5100 zł (11 warstw)

- beton B20 na ławę 21 m3 x 220,00 zł za 1m3 = 4620 zł (ława poszerzona 50 na 50 cm0

- piasek na podsypkę 17 wywrotek =2400 zł

- stal zbrojeniowa zakupiona również na wieńce = 3460 zł

- materiały izolacyjne i ocieplenie fundamentów (dysperbit, styropian folia kubełkowa) 1700 zł

- piasek 370 zł i cement do murowania 200 zł

- robocizna 3000,00 zł (murował nasz daleki kuzyn) Po za tym dużo wkładu własnego: pogłębianie fundamentów, mąż z wujkiem kręcili zbrojenie, ja malowałam dysperbitem :yes:

1.jpg

5.jpg

P1050285.jpg

19.jpg