Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam również z mężem na wiosnę mamy zamiar budować domek, bardzo proszę o przesłanie kosztorysy na [email protected]

Będę bardzo wdzięczna i jeszcze jedno pytanie czy ktoś w okolicach Sochaczew woj. mazowieckie buduje ten domek ??

Korzystając z okazji Zdrowych i Wesołych Świąt życzę wszystkim forumowiczom :) :)

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam wszystkich dawno nie gościliśmy na forum masz przemyślany rośnie w oczach w okolicy Zamościa

Jesteśmy na etapie wykończeniówki niedługo wstawimy kila zdjęć z naszego przemyślanego oczywiście jeżeli założyciel tego forum niema nic perzciwko temu.

Witam wiertarka

oczywiście,że zapraszam do wstawiania zdjęć z Waszego "przemyslanego".

Pozdrawiam

Witam serdecznie

Zdecydowaliśmy się na budowę "przemyślanego" w wersji lustrzanej. Z budową chcemy ruszyć w Pszczynie wiosną 2012. Chciałem zapytać czy ktoś buduje na Śląsku, żeby ewentualnie zobaczyć jak idzie budowa. No i pytanie zasadnicze czy jest coś szczególnego na co zwrócić uwagę podczas prac z fundamentami?

Mam nadzieję, że będę tutaj częstym gościem. podziwiam za zapał i wielką pomoc. przyznam, że to się udziela.

Pozdrawiam

Witam

Postihal mam gorącą prośbę o przesłanie kosztów na adres [email protected]

Gratuluję domku i podziwiam niezwykłą aktywność na forum oraz chęć pomocy innym budującym lub planującym.

Wszystkim forumowiczom natomiast życzę dobrego budowania w Nowym Roku :)

Pozdrawiam

Witaj Postihal, jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego domu i Twojej działalności na forum. Dzięki Tobie mam jasność jak wygląda budowa przemyślanego. Przeczytałam chyba wszystko i inne posty też.Oboje z mężem jesteśmy zauroczeni tym domem. Oglądaliśmy różne projekty ale zawsze wracaliśmy do przemyślanego.Uważamy,że jest to nasz wymarzony domek. Twój domek jest pokryty blacho-dachówką,napisz proszę czy podczas deszczu,gradu słychać coś np w salonie.Czy tak wyciszyłeś dach, że jest cicho. My po pół roku walki z urzędami w końcu dostaniemy warunki zabudowy. Potem pozwolenie na budowę i może uda się zacząć budowę.W związku z tym mam ogromna prośbę.Jeśli to nie będzie dla ciebie problem to bardzo proszę o przesłanie Twojego kosztorysu.Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku Tobie i wszystkim forumowiczom.

[email protected]

Witaj majka24[/

Dzięki za miłe słowa.Moje koszty poszły na podany adres.

Ja w moim "przemyślanym" mieszkam już trzy lata i w dalszym ciągu jestem tym projektem zauroczony.

Nie wyobrażam sobie mieszkania w innym domu.

Tak mój "przemyślany jest pokryty blacho-dachówką i nie mam żadnych problemów z odgłosem silnego deszczy czy gradu w salonie.

Oczywiste jest,że w pomieszczeniach słychać,że pada silny deszcz ale to są odgłosy dochodzące przez okna a nie przez sufit.

Budującym "przemyślanego" doradzam położenie na suficie 30 cm izolacji z wełny mineralnej i wtedy będzie ok.W projekcie jest wełna grubości 20 cm.

Ja pierwotnie położyłem 20 cm wełny rozwiniętej z maty pomiędzy belki stropowe,a w następnym roku położyłem 10 cm również mate w odwrotnym kierunku.

Ten zabieg wyraźnie poprawił warunki cieplne budynku i akustyczne.To nie jest wysoki koszt,ponieważ 150 m 2 wełny 10 cm grubości kosztuje około 1500,00 zł.

Najsłabszym punktem na suficie jest właz na strych w korytarzu i to należałoby jakoś ocieplić i wyciszyć.

Pozdrawiam

http://www.shrinkpictures.com/processed/phpjXqAqHAM.jpg

to mój stan m42c-koszt to 23.000 to co widać na zdjęciu.

Błąd jaki popełniłem to działka jest nachylona, i mogłem wcześniej wyrównać to obniżyło by znacząco koszty przy obecnym stanie

Koszt robocizny przy fundamentach to 4150+koparka 700.

Czy ktoś ma zestawienie kosztów robocizny m42c byłbym wdzięczny

Pozdrawiam wszystkich budujących przemyślanego.

witam! mam gorącą prośbę do Posithal (wyrazy szczerego współczucia...) i martka9 -prosze was bardzo o przesłanie kosztorysu: [email protected]

my zaczynamy z budową przemyślanego M42 w odbiciu lustrzanym na wiosnę 2012 w świętokrzyskim, czekamy na pozwolenie i nie możemy się doczekać bo na wiosnę rodzinka nam się powiększy i chcemy ocenić nasze siły materialne.

będę bardzo wdzięczna za odzew:)

Witam wszystkich forumowiczów, buduję przemyślanego M42c wersja lustrzana w woj. opolskim, 15 km od Kluczborka, jeśli ktoś również buduje w okolicy chętnie wymienię się doświadczeniami. Niestety na tą chwile nie mam jeszcze kosztorysu w wersji elektronicznej, jeśli zrobię będę wysyłał, pozdrawiam

Witam ja jestem nowy rozpoczlem budowe M42C w okolicach Jasla na podkarpaciu mam nadzieje ze bedziemy mogli sie wymienic doswiadczeniami jestem ciekaw z czego budowaliscie sciany nosne

Edytowane przez morgan23

Dziękujemy z całego serducha Postihal i Tobie też życzymy samych pozytywów w 2012!

nie możemy się napatrzyć na te piękne zdjęcia, my czekamy na wszystkie warunki, przyłącza i pozwolenie od końca marca tamtego roku:( najdłużej czekaliśmy na przyłącze prądu, ale lada dzień będzie pozwolenie więc już po cichu się cieszymy. w naszym projekcie też wprowadziliśmy trochę zmian, zabudowa jednych drzwi do kuchni, ze spiżarni garderoba, kotłownia podzielona na pół i zrobiona pralnia, i napewno jedno większe okno w salonie, wszystko wychodzi na bieżąco. obserwujemy też forum bo często rady są bardzo cenne.

a tak na marginesie wszystkim forumowiczom Szczęśliwego Nowego Roku!

Witaj Postihal,serdecznie dziękuję za kosztorys i radę.Ja również myślałam o lepszym ociepleniu sufitu.Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.Może ktoś z budujących ma pomysł na wyciszenie włazu na strych?Każda rada będzie cenna.Pozdrawiam

Witam. Jestem nowy na tym poście, ale tak jak wszyscy zamierzam wybudować przemyślanego. Jestem na etapie załatwiania dokumentów, do zaczęcia budowy jeszcze trochę czasu upłynie. Mam wielką prośbę- czy mógłby mi ktoś przesłać zwymiarowany rzut pomieszczeń przemyślanego M42 na adres [email protected] . Z góry dziękuję. Pozdrawiam wszystkich.