Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki Postihal

Faktycznie ja planuję budowę wersji M42C, ale może chociaż rząd wielkości. Mam nadzieję, że nie ma aż takich różnic. Jeżeli jednak mógłbyś przesłać swój kosztorys to byłbym wdzięczny. Tak na początek.

Pozdrawiam milczarr.

Poszło na podany adres.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie wszystkich budujących,

Właśnie kupiliśmy projekt,tego pięknego domu,

Jest to wersja 42c-lustro,

Zwracam się z prośbą do szczęśliwców, którzy dokonali tego samego wyboru ,

o przesłanie wszelkich przydatnych informacji,takich jak rzuty,kosztorysy,

wprowadzone zmiany.

Dopiero trafiłem na to forum i jestem pod wrażeniem Waszego entuzjazmu,

wiedzy,no i oczywiście efektów.

Domek powstanie w Małopolsce,okolice Tarnowa

Liczę na wsparcie bo to dla mnie zupełnie nowe doświadczenie:)

Pozdrawiam

[email protected]

Witam Wszystkich

Jeżeli chodzi o mój projekt, to jest to przemyślany wersja C z dwustanowiskowym garażem. Zmian - jak na moje oko - wprowadziliśmy dość sporo między innymi zamiast 3 łazienki podwójną garderobę, strop nie drewniany, a typu teriva, trochę pozmieniany jest rozkład pomieszczeń, no i wyrzuciliśmy dodatkowy komin z przeznaczeniem na kominek, choć patrząc na fotki Postihala, to trochę mi się łezka kręci, ze jednak ten komin nie został. Ale nie wszystko stracone jeszcze, ponieważ z budową ruszamy w tym roku. I stąd moja prośba - proszę o przesłanie kosztorysu przez kogoś, kto budował opcję C. Wiem, że można się wybudować za 250k i za 500k na jednym projekcie, ale zawsze to jakieś ułatwienie, zwłaszcza jak tzeba się otrzeć o banki. Pozdrawiam.

[email protected]

kriskros777

Witam Wszystkich

Jeżeli chodzi o mój projekt, to jest to przemyślany wersja C z dwustanowiskowym garażem. Zmian - jak na moje oko - wprowadziliśmy dość sporo między innymi zamiast 3 łazienki podwójną garderobę, strop nie drewniany, a typu teriva, trochę pozmieniany jest rozkład pomieszczeń, no i wyrzuciliśmy dodatkowy komin z przeznaczeniem na kominek, choć patrząc na fotki Postihala, to trochę mi się łezka kręci, ze jednak ten komin nie został. Ale nie wszystko stracone jeszcze, ponieważ z budową ruszamy w tym roku. I stąd moja prośba - proszę o przesłanie kosztorysu przez kogoś, kto budował opcję C. Wiem, że można się wybudować za 250k i za 500k na jednym projekcie, ale zawsze to jakieś ułatwienie, zwłaszcza jak tzeba się otrzeć o banki. Pozdrawiam.

[email protected]

witaj kriskros777

ja w tym roku też ruszam z budową m42c (jednak, bo długo się zastanawiałem) i szczerze mówiąc ze stropem teriva napewno wydasz więcej, ja zostawiam drewniany (nie planuje nic na poddaszu), a pytanko gdzie będziesz budować?

witaj kriskros777

ja w tym roku też ruszam z budową m42c (jednak, bo długo się zastanawiałem) i szczerze mówiąc ze stropem teriva napewno wydasz więcej, ja zostawiam drewniany (nie planuje nic na poddaszu), a pytanko gdzie będziesz budować?

Witam luki

To że wydam więcej to wiem, ale nie buduję na rok czy dwa, ale na "do końca życia" :rolleyes: Dlatego postanowiliśmy, że dom będzie bardziej zwarty z betonowym stropem. Poza tym jak już będę stary i bogaty, to mam mały plan wstawić stół do snookera na strych i zgarnąć 100k funtów w Snooker UK championship :rolleyes:

A będę budował w wielkopolsce - dawne kaliskie.

Witam serdecznie;)

Jesteśmy nowymi użytkownikami tego forum.Wybraliśmy projekt M42cL jesteśmy na etapie

załatwiania całej dokumentacji,i szukania ekipy do budowy naszego wymarzonego domku.

Mam sredeczną prośbę do wszystkich którzy posiadają ten projekt o napisanie i przesłanie zdjęć

jakie zminy zostały wprowadzone w projekcie.Poniżej podaję swojego maila:

[email protected]

Pozdrawiam

a to takie buty z tym stropem :) cóż życzę więc powodzenia w budowie i w Snooker UK championship, czekam na fotki z Twojej budowy (jeśli będziesz miał ochotę wstawić), ja w tym roku planuje tylko stan surowy jak dobrze pójdzie. budujemy w mazowieckim. a pytanko jeszcze jaką więźbę robisz? wg projektu czy prefabrykowaną?

Pozdrawiam

Witam wszystkich Forumowiczów w temacie Przemyślanego. Obserwuję od jakiegoś czasu to forum i ciesze się ,że na nie trafiłam bo można się wielu rzeczy dowiedzieć jak i również zainspirować. Miło zobaczyć, że w Zamościu i okolicach buduje się kilka Przemyślanych.

Wraz z mężem dołączamy do tego grona. Budujemy się ok 10 km od Zamościa w naszym małym lesie:) Budowę rozpoczęliśmy latem 2011r. a że było ono deszczowe i ekipy podchodziły do sprawy czasem mało poważnie (pozdrawiam murarzy:D) prace się przeciągały. Jesteśmy na etapie stanu surowego. Właśnie skończyliśmy dach (zima pozwoliła). Wczesną wiosną planujemy kolejne prace. Było by nam miło wymienić się doświadczeniami i pomysłami.

Słuchajcie - ale wtopa. Sprawdziłem jeszcze raz oznaczenie projektu i jest to M42 opcja a. Ale co się dziwić - projekt kupiłem w 2010 roku na Boże Narodzenie i adaptację skończyłem w wakacje 2011. Od tej pory nic się nie działo... lecytynkę trzeba kupić :no:

Tak czy siak proszę więc wszystkich z opcji M42a o przesłanie przykładowego kosztorysu na [email protected]. Uderzamy do Open Finance w przyszłym tygodniu.

Co do zmian, to poniżej fotka naszego przerobionego projektu. Do tego strop teriva zamiast drewnianego.

Więźba standardowa - tradycyjnym sposobem, choć szczerze mówiąc nie rozglądałem się za opcją prefabrykowaną. Trzeba będzie rozpatrzyć tą opcję.

:bye: pozdrawiam

http://images46.fotosik.pl/1277/b8de61446e0bcdda.jpg

Witam

My też właśnie kupiliśmy ten projekt. Niestety nie mogę jeszcze pomóc ale cieszę sie, że jest jeszcze ktos w okolicach Tarnowa, kto będzie miał ten sam domek:)

Nasze większe zmiany to strop lany, ponieważ chcemy zrobić małe poddasze, a związku z tym zmiana kąta dachu. Poza tym kilka przeróbek w środku i cięcie garażu w połowie w celu otrzymania większej kotłowni lub pomieszczenia gospodarczego.

Projekt jest już u Pana, który się tym zajmuje i czekamy.

Serdecznie pozdrawiamy i życzymy powodzenia!

Witam serdecznie wszystkich budujących,

Właśnie kupiliśmy projekt,tego pięknego domu,

Jest to wersja 42c-lustro,

Zwracam się z prośbą do szczęśliwców, którzy dokonali tego samego wyboru ,

o przesłanie wszelkich przydatnych informacji,takich jak rzuty,kosztorysy,

wprowadzone zmiany.

Dopiero trafiłem na to forum i jestem pod wrażeniem Waszego entuzjazmu,

wiedzy,no i oczywiście efektów.

Domek powstanie w Małopolsce,okolice Tarnowa

Liczę na wsparcie bo to dla mnie zupełnie nowe doświadczenie:)

Pozdrawiam

[email protected]