AgatkaRempin 04.02.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Gratulacje ludwisia 1! Prosimy o więcej zdjęć!!!!!! Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwisia1 05.02.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 (edytowane) Witam wszystkich.Nasza przygoda z Przemyślanym zaczęła się w 2008r.kiedy to szukaliśmy projektu.Przyznam że nie było łatwo dokonać wyboru.Na początku miał być to domek z poddaszem ale kiedy mieliśmy już wybrany projekt coś nas kusiło a może parterówka mamy taką dużą działkę.noi znowu zaczęło się od nowa szukanie.Projektów jest mnóstwo ale my szukaliśmy takiego żeby nic w nim nie zmieniać.Trafiliśmy na Przemyślanego.Zdecydowaliśmy się na niego.Potem mąż znalazł w internecie to forum i jak zobaczyliśmy jak pnie się do góry przemyślany Postihala to byliśmy w 100%zadowoleni z naszej decyzji.Przyznam że od czasu do czasu zaglądałam na to forum i oglądałam fotki z budowy Postihala.Zainteresowanie tym projektem rosło a my powolutku budowaliśmy nasz domek.A teraz kiedy już jest skończony wstawiłam fotki i jak?????????Pozdrawiam wszystkich odwiedzających to forum:) Edytowane 5 Lutego 2012 przez ludwisia1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachy 05.02.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Witajcie, ...Budował ktoś lustrzane odbicie?? My budujemy w świętokrzyskiem. A mam jeszcze prośbę do kogoś kto posiada wymiarowanie projektu M42 o przesłanie na [email protected] Pozdrawiam Adrian Witam My też załatwiamy wszelkie formalności i czekamy na projekt właśnie w odbiciu lustrzanym bo salon od południa to podstawa, także dopiero po gruntownym przejrzeniu mogę przesłać wymiarówkę. Budowa rusza wiosną w woj. lubelskim także postaram się na bieżąco informować o postępach i wrazie wątpliwości liczę na radę od wszystkich forumowiczów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mechu 05.02.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Witajcie, My zaczynamy na wiosnę z projektem indywidualnym zaprojektowanym na podstawie Przemyślanego z podwójnym garażem oraz Z209 z muratora. Chcemy zacząć budowę wczesną wiosną. W związku z załatwianiem spraw kredytowych również zwracamy się do Was z gorącą prośbą o kosztorys. Będziemy budować z porothermu, zdecydowaliśmy się na strop lany. Cieszę się, że niedługo również będziemy mogli pochwalić się postępami z budowy. Pozdrawiamy serdecznie i z góry bardzo dziękujemy za przesłanie Waszych kosztorysów [email protected]Pozdrawiamy Kinga i Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi336 05.02.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Witam wszystkich budowniczych przemyślanego:) my też zaczynamy w tym roku i intensywnie śledzimy wasze postepy. Nic tylko pogratulować pomysłów i pozazdrościć postępu;).Mam gorącą prośbę do tych budowniczych, którzy zmieniali kont nachylenia dachu z 20 na 25stopni widziałem juz fotki jak to wygląda ale potrzebuję pomocy w przeliczeniu wymiarów poszczególnych elementów konstrukcji, aby później drewno nie okazało sie za krótkie.Jeśli by ktoś mógł mi pomóc proszę o kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sq8bwl 05.02.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 bez wymądrzania jeśli chodzi o przeliczenia waldi336 to z tego co mi się wydaje te wymiary z projektu wystarczy jedną z przyprostokątnych pionowych wydłużyć by kąt był 25 stopni + max naddatki technologiczne 20 cm i jest odpowiednia długość (z tego wyliczyć stało dla wszystkich elementów będących pod kątem i sam sobie wyliczysz? chyba, że się mylę. W projekcie jest grupa elementów drewnianych bez naddatków, poprawcie mnie jeśli się mylę, tam dodałem 20 cm i jakoś wystaczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi336 06.02.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 witaj sq8bwl, to też przerabiałeś na 25 stopni przemyślanego? jeśli tak to ile masz wysunięte krokwie za mur? oraz jaka szeroka wyszła ci podbitka? mile widziane fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 07.02.2012 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witam ludwisia1jest mi bardzo miło,że mój wątek o "przemyślanym" miał wpływ na wybór tego właśnie projektu przez Ciebie.Ja zawsze chwalę ten projekt a teraz jeszcze Ty piszesz,że projekt jest SUPER !!!!Ładnie ogląda się zdjęcia Twojego "przemyślanego".Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 07.02.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Posithal, Dziękujemy za podesłanie wymiarówki. Teraz M42 jest jeszcze bardziej atrakcyjny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martka9 07.02.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witam wszystkich!Mam pytanko do tych którzy maja wprowadzone zmiany w kącie nachylenia dachu (ja mam 30 stopni) Powiedzcie mi czy wasz architekt naniósł poprawki w wymiarach np krokwi? Ja mam tylko na projekcie zmienione wys. szczytu ???, i wymiary przy słupkach. Czy to możliwe żeby to pominięto?Pozdrawiam gorrrraco w te zzzzimne dni:)Ludwisia Domek boski! Pogratulowac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1984 08.02.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witaj martka9Ja również mam zmieniony kąt nachylenia dachu na 30 st. i podobnie jak u Ciebie projektant zmienił tylko wysokość szczytu a wymiarów na więźbę dachową już nie pozmieniał. Te wymiary powyliczał nam Pan który będzie nam robił więźbę dachową, wziął od nas projekt i liczył na nowo.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankaiwojtek 08.02.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 ludwisia1 domek prześlicznyyyynapisz wszystko o domku, czy dużo wprowadzaliście zmian, jaki to kąt nachylenia i czy to dachówka czy blachodachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martka9 08.02.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witaj martka9 Ja również mam zmieniony kąt nachylenia dachu na 30 st. i podobnie jak u Ciebie projektant zmienił tylko wysokość szczytu a wymiarów na więźbę dachową już nie pozmieniał. Te wymiary powyliczał nam Pan który będzie nam robił więźbę dachową, wziął od nas projekt i liczył na nowo. Pozdrawiam. Dzięki za odpowiedź. Powiedz mi kochanieńka ile zapłaciliście za więźbę dachową? Na jakim etapie jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martka9 08.02.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Ludwisia1!Czy domek masz pokryty dachóką czy blachodachówką/ Jeśli blachodachówką to napisz proszę jakiej firmy i model. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgatkaRempin 08.02.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Ludwisia 1!! Bardzo, bardzo prosimy o więcej zdjęć!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwisia1 08.02.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 ludwisia1 domek prześlicznyyyy napisz wszystko o domku, czy dużo wprowadzaliście zmian, jaki to kąt nachylenia i czy to dachówka czy blachodachówka witam.domek budowany był zgodnie z projektem.zmiany jakie wprowadziliśmy były niewielki a mianowicie: -zamiast 2 okien w salonie zrobiliśmy 1 duże -wstawiliśmy okienko w garażu -kąt nachylenia dachu tak jak w projekcie i muszę przyznać,że jesteśmy zadowoleni.no może jedynie kotłownie przedzielilibyśmy bo jest naprawdę dużaaaaaa domek pokryty mamy blacho-dachówką pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwisia1 08.02.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 (edytowane) Ludwisia1! Czy domek masz pokryty dachóką czy blachodachówką/ Jeśli blachodachówką to napisz proszę jakiej firmy i model. Dzięki hej.:)wiem na pewno,że to blacho-dachówka,że kolor matowy(brąz)ale co do producenta to nie jestem pewna coś mi mówi,że to armat.przykro mi nie pamiętam całkowity koszt blacho-dachówki,blachy płaskiej,rur spustowych,obejm,kolanek,okienka(wyłazu),foli,kominków wentylacyjnych i wszystkich pozostałych akcesoriów to koszt ok.20 tys, pozdrawiam Edytowane 8 Lutego 2012 przez ludwisia1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwisia1 08.02.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 (edytowane) Ludwisia 1!! Bardzo, bardzo prosimy o więcej zdjęć!!!!!!!!!!!!!! witam Cię fotek mam bardzoooooo dużo,wstawiłam te ostatnie ale skoro prosisz coś tam jeszcze dodam,tylko nie wiem co.a Ty na jakim jesteś etapie budowy?napisz czego zdjęcia chciałabyś zobaczyć to postaram się wstawić. szaro-buro i ponuro:( http://images47.fotosik.pl/1356/2175bb29401160eamed.jpg a teraz już w kolorze http://images43.fotosik.pl/1357/1e0a9253ba3f4df6med.jpg http://images37.fotosik.pl/1319/50e3f67f5b1e1ed0med.jpg ale to jeszcze nie to.....ruszamy z ogrodzeniem http://images46.fotosik.pl/1313/ad898d41d277a6f6med.jpg a teraz przydałaby się kostka hhhhhmmm......ale powolutku jeszcze..... http://images37.fotosik.pl/1319/d0ad7e69193faafdmed.jpg no już lepiej ale jeszcze to nie to,kolejne prace na wiosnę czekają nas w ogrodzie ale musimy przeczekać zimę brrrrrrrr.... http://images41.fotosik.pl/1302/34e4fffeb3cbaafemed.jpg Edytowane 8 Lutego 2012 przez ludwisia1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1984 09.02.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Dzięki za odpowiedź. Powiedz mi kochanieńka ile zapłaciliście za więźbę dachową? Na jakim etapie jesteście? U mnie na razie stoją ściany z wylanymi podciągami. Na wykonanie dachu jestem umówiona z fachowcami na marzec. Drzewo na więźbę kosztowało 20 tyś a robocizna wykonania więźby i położenia dachówki wyniesie ok 30-34 tyś., ale to jeszcze z fachowcem trzeba dogadać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sq8bwl 09.02.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 No mam problem, jak odprowadzacie spaliny kuchenne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts