ejdiaj 19.03.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Ponawiam pytanie:Mieścicie się w garażu o szerokości 3m? Da się coś zrobić żeby było tam więcej miejsca?? dot. M42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orson 19.03.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Witaj Marto, zapraszamy wiadomość na priv Witaj Orson! Kilka miesięcy temu szukałam kogoś kto buduje w świętokrzyskim M42C ale bez odzewu-a tu TY:lol2: Można wiedzieć gdzie budujesz i na jakim etapie jesteś?Czy byłaby mozliwość obejrzenia domku? Ja lada dzień zaczynam-więc jeszcze dłuuuuuga droga przede mną ale jestem pełna zapału:yes: Bardzo proszę o info ma mój adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swerd 19.03.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Ponawiam pytanie: Mieścicie się w garażu o szerokości 3m? Da się coś zrobić żeby było tam więcej miejsca?? dot. M42 Witam. My u siebie poszerzyliśmy garaż o 60 cm kosztem pomieszczenia gospodarczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 21.03.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Witam. My u siebie poszerzyliśmy garaż o 60 cm kosztem pomieszczenia gospodarczego. To chyba już niewiele zostało z tego pomieszczenie Niestety ze względu na szer garażu chyba zrezygnujemy w tego projektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiarus12 21.03.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Witam. Czy jest ktoś z Małopolski lub najlepiej z okolic Krakowa, kto buduje "przemyślanego", moja połóweczka bardzo chciałaby zobaczyć ten domek w realu.Thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martka9 23.03.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Zapraszam w świętokrzyskie Orson A w którym miejscu? Na jakim etepie jestescie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orson 23.03.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Wiadomość prywatna wysłana Pozdrawiam. Orson A w którym miejscu? Na jakim etepie jestescie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martina81 26.03.2012 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Jeszcze raz bardzo dziękuję za tak miłe przyjęcie na Waszej budowie,pokazanie domku i poświęcenie czasu pomimo Twojego "zaawansowanego stanu" Orson;)Pozdrawiam i życzę powodzenia w wykańczaniu M42C:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orson 26.03.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 tak jak mówiliśmy, w każdym czasie możecie wpadać. Pozdrawiamy PS. załączniki ruukki na maila wysyłam Jeszcze raz bardzo dziękuję za tak miłe przyjęcie na Waszej budowie,pokazanie domku i poświęcenie czasu pomimo Twojego "zaawansowanego stanu" Orson;) Pozdrawiam i życzę powodzenia w wykańczaniu M42C:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiu_f 28.03.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 No i ja w końcu rozpocząłem budowę swojego wymarzonego M42C:) Na razie jestem na etapie fundamentów.....Jak dobrze pójdzie to do końca tego tygodnia będę miał stan zero..... Minęło zaledwie dwa tygodnie a już miałem dwa "zawały" przez moją ekipę budowlaną.... No ale docieramy się..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1984 28.03.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 A o to i mój Przemyślany M42c:) Na razie przykryty więźbą, ale niedługo pojawi się dachówka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 29.03.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Witam. Pieknie domek rosnie i widze ze kat dachu zmieniony, chyba na 30 stopni??? Zazdroszcze troche tego szerszego garazu w tej wersji Przemyslanego. Pozdrawiam Serdecznie i zycze powodzenia w dalszej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolano85 29.03.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Witam bardzo proszę o przesłanie kosztów budowy oraz rzutów z wymiarowaniem, również jestem zainteresowana budową Przemyślengo: [email protected] Z góry bardzo dziekuję Czy ktoś zastanawiał sie nad zamianą blachodachówki na gont bitumiczny? co wogle o tym myślicie? czy ktos analizował koszty, jestem w trakcie czytnia całego postu ale jestem dopiero na 32 stronie wiec do końca mi jeszcze trochę zostało Pozdrawiam i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1984 29.03.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Dzięki Jacekg80 za miłe słowa:)Kąt został zmieniony na 30 st. a garaż dwustanowiskowy rzeczywiście przydatny. Oby pogoda dopisała to prace będą szły do przodu.Pozdrawiam wszystkich Przemyślanych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woo-casch 29.03.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Witam wszystkich. Planuję niedługo budować "Przemyślanego" i chciałem zapytać czy może posiada ktoś ten właśnie projekt w wersji szkieletowej lub robił adaptację projektu murowanego. Kupiłem projekt i kurde zmieniła się koncepcja domu, właśnie na szkielet. Nikt nie chce podjąć się adaptacji murowanego na szkielet:( a do tego nie mogę znaleźć projektu w szkielecie. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiu_f 30.03.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Cześć, fajnie patrzeć jak Twój domek m42c rośnie.... Ja niestety jestem na razie na etapie stanu 0. Podziwiając na Twoim zdjęciu już to co stoi zauważyłem pewne zmiany które wprowadziłaś w stosunku do projektu (tak przynajmniej mi się wydaje:)). Interesuje mnie otwór na bramę bo chyba jest inny niż w projekcie. Z tego co wiem to w projekcie jest szerokość 4,5 i wysokość 2,2 m. Ze zdjęcia wynika że chyba zaprojektowałaś większy otwór. Mnie wykonawca namawia do tego by zwiększyć szerokość bramy do 5 m. Koszt niewielki a korzyści znaczne. Łatwiejszy wjazd do garażu autami, rowerami, kosiarką itp. Nie wiem czy wysokość 2,2 będzie oki. Raczej nie zamierzam wjeżdżać z rowerami na dachu do garażu..... Ciekawi mnie Twoja opinia na ten temat. Oprócz tego widzę, że zmieniłaś otwór drzwi wejściowych. W projekcie jest wysokość 2,37 a masz pewnie 2,10 tak? Ostatnie pytanie, czy otwory pod okna też masz zgodne z projektem czy je lekko zmodyfikowałaś? z góry dziękuję za odpowiedź P.S. Niech się mury pną do góry.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1984 30.03.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 do grzesiu_f[/ Poziom zero całego domu został podwyższony o jeden bloczek wiec cała bryła budynku może się wydawać trochę większa. W garażu obniżyliśmy posadzkę i wjazd, więc tym samym garaż jest wyższy niż w projekcie, ale szerokość bramy się nie zmieniła. Drzwi wejściowe zostały poszerzone i zrezygnowałam z doświetlenia na górze. Okna są takich wymiarów jak w projekcie. Co do zmienionych wymiarów garażu, to ja też nie zamierzam wjeżdżać samochodem z rowerami na dachu, ale trochę większe wymiary nie zaszkodzą Jak już mury zaczną piąć się w górę to z każdym bloczkiem uśmiech na twarzy będzie coraz większy, przynajmniej tak było u mnie i dalej tak jest:) Pozdrawiam serdecznie i powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ok.maly 30.03.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 zrobiły się tynki i znalazła się brama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird6 01.04.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 zrobiły się tynki i znalazła się brama ok.maly gratulujemy tak dużych efektów.... Mam pytanie do ciebie jaki masz kąt nachylenia dachu ? oraz czy dokładałeś cegłe nad nadprożem a pod wieńcem bo widze ze masz 11 cegieł na wyspokość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ok.maly 01.04.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Kąta nie mierzyłem, ale dach jest podniesiony o jakieś 20-30 cm względem projektu. Między nadprożem a wieńcem poleciała cegła pełna, tak jak widać na zddjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts