Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Marto,

zapraszamy :)

wiadomość na priv :)

Witaj Orson!

Kilka miesięcy temu szukałam kogoś kto buduje w świętokrzyskim M42C ale bez odzewu-a tu TY:lol2:

Można wiedzieć gdzie budujesz i na jakim etapie jesteś?Czy byłaby mozliwość obejrzenia domku?

Ja lada dzień zaczynam-więc jeszcze dłuuuuuga droga przede mną ale jestem pełna zapału:yes:

Bardzo proszę o info ma mój adres: [email protected]

:)

tak jak mówiliśmy, w każdym czasie możecie wpadać.

Pozdrawiamy :)

PS. załączniki ruukki na maila wysyłam :)

Jeszcze raz bardzo dziękuję za tak miłe przyjęcie na Waszej budowie,pokazanie domku i poświęcenie czasu pomimo Twojego "zaawansowanego stanu" Orson;)

Pozdrawiam i życzę powodzenia w wykańczaniu M42C:yes:

No i ja w końcu rozpocząłem budowę swojego wymarzonego M42C:)

Na razie jestem na etapie fundamentów.....Jak dobrze pójdzie to do końca tego tygodnia będę miał stan zero.....

Minęło zaledwie dwa tygodnie a już miałem dwa "zawały" przez moją ekipę budowlaną....:) No ale docieramy się.....

DSC00516_1.jpg

Witam

bardzo proszę o przesłanie kosztów budowy oraz rzutów z wymiarowaniem, również jestem zainteresowana budową Przemyślengo: [email protected] Z góry bardzo dziekuję

Czy ktoś zastanawiał sie nad zamianą blachodachówki na gont bitumiczny? co wogle o tym myślicie? czy ktos analizował koszty, jestem w trakcie czytnia całego postu ale jestem dopiero na 32 stronie wiec do końca mi jeszcze trochę zostało :)

Pozdrawiam i z góry dziękuję

Witam wszystkich. Planuję niedługo budować "Przemyślanego" i chciałem zapytać czy może posiada ktoś ten właśnie projekt w wersji szkieletowej lub robił adaptację projektu murowanego. Kupiłem projekt i kurde zmieniła się koncepcja domu, właśnie na szkielet. Nikt nie chce podjąć się adaptacji murowanego na szkielet:( a do tego nie mogę znaleźć projektu w szkielecie. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam

Cześć,

fajnie patrzeć jak Twój domek m42c rośnie.... Ja niestety jestem na razie na etapie stanu 0.

Podziwiając na Twoim zdjęciu już to co stoi zauważyłem pewne zmiany które wprowadziłaś w stosunku do projektu (tak przynajmniej mi się wydaje:)). Interesuje mnie otwór na bramę bo chyba jest inny niż w projekcie. Z tego co wiem to w projekcie jest szerokość 4,5 i wysokość 2,2 m. Ze zdjęcia wynika że chyba zaprojektowałaś większy otwór. Mnie wykonawca namawia do tego by zwiększyć szerokość bramy do 5 m. Koszt niewielki a korzyści znaczne. Łatwiejszy wjazd do garażu autami, rowerami, kosiarką itp. Nie wiem czy wysokość 2,2 będzie oki. Raczej nie zamierzam wjeżdżać z rowerami na dachu do garażu....:). Ciekawi mnie Twoja opinia na ten temat. Oprócz tego widzę, że zmieniłaś otwór drzwi wejściowych. W projekcie jest wysokość 2,37 a masz pewnie 2,10 tak? Ostatnie pytanie, czy otwory pod okna też masz zgodne z projektem czy je lekko zmodyfikowałaś?

z góry dziękuję za odpowiedź

P.S.

Niech się mury pną do góry....:)

do grzesiu_f[/

Poziom zero całego domu został podwyższony o jeden bloczek wiec cała bryła budynku może się wydawać trochę większa. W garażu obniżyliśmy posadzkę i wjazd, więc tym samym garaż jest wyższy niż w projekcie, ale szerokość bramy się nie zmieniła. Drzwi wejściowe zostały poszerzone i zrezygnowałam z doświetlenia na górze. Okna są takich wymiarów jak w projekcie. Co do zmienionych wymiarów garażu, to ja też nie zamierzam wjeżdżać samochodem z rowerami na dachu, ale trochę większe wymiary nie zaszkodzą :)

Jak już mury zaczną piąć się w górę to z każdym bloczkiem uśmiech na twarzy będzie coraz większy, przynajmniej tak było u mnie i dalej tak jest:)

Pozdrawiam serdecznie i powodzenia:)