Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanie, rozliczaliśmy uczciwie zwrot Vat tzw. VZM i stąd moja ciekawość jaki symbol macie przy więźbie dachowej i jaki jest opis na fakturze ( zakup dotyczy tylko i wyłącznie drzewa przeznaczonego na dach i strop) , bo z moim szczęściem jest tak , że fakture mi odrzucono

Witam!

Ja również jestem zainteresowany z żoną budową tego domu. Projekt jest bardzo ciekawy. Przeczytałem forum, mam prośbę o przesłanie kosztorysu budowy i rzutów na e-maila ( [email protected]). Podziwiamy wasze domy i przekonaliście nas o wyborze właśnie takiego projektu. Obecnie jesteśmy na etapie załatwiania spraw związanych z zakupem działki, zacznie się walka z biurokracją ;) . Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam

Mam prośbę do użytkowników forum, proszę o koszt budowy Przemyślanego - M42 i jeżeli można to zestawienie materiałów, Właśnie zaczynamy budowę Przemyślanego i chcemy mieć jakieś porównanie z naszymi wydatkami, Z góry bardzo dziękuje.

proszę słać na [email protected]

Pozdrawiam wszystkich

Witam Wszystkich. Zajrzalem ostatnio do mnie na dzialke i zastalem tam nieprzyjemna niespodzianke. Prawdopodobnie ptaki podziurawily mi membrane dachowa pod okapem. Niestety za zime zostawilem okap nie zabezpieczony i mam teraz problem. Trzeba chyba bedzie pozaklejac dziury od gory. Wyglada to nie ciekawie!!!! :(

FOLIA.jpg

FOLIA2.jpg

To jest Dorken Delta Maxx. Ta membrana ma taka wloknine od spodu ( podobno potrafi zebrac 1litr wody na 1m2 ) Dziury sa roznych rozmiarow od malutkich do wiekszych o srednicy 1,5cm ale duzych jest tylko kilka. Znalazlem w domu gniazdo i ptasie odchody. Mysle ze ptaki zbieraly material na gniazda i sobie upodobaly wlasnie ta wloknine na spodniej stronie membrany i ja dlubaly. Tak to jest jak sie nie zabezpieczy okapu..... Madry Polak po szkodzie :(

Kochani, wracam po jakimś czasie na forum, w inwentarzu mi przybyło tj.mała 3,5 miesięczna Zuzia, a PNB jak nie ma tak nie ma.Obiecano mi w urzedzie ze już nie długo ok Tygodnia (Zobaczymy, czekam już 4 lata)Zwracam się do Was wszystkich z wielka prośbą o wysłanie na priv maila [email protected] Waszych kosztów budowy-obojętnie jakiego typu jest Wasz dom.Generalnie rozchodzi mi się o kosztorys do Millenium i muszę go jakoś już teraz stworzyć, chyba ze ktoś starał się o kredyt i takowy ma.Z góry dziękuję, sprawa dosyć pilna

Witam wszystkich

Czy mogę prosić o przesłanie na adres [email protected] zestawienia kosztów dla poszczególnych etapów budowy, my czekamy na pnb. Dopiero zacząłem czytać to forum ale widzimy, że dużo osób zdecydowało się na m42. Czy ktoś budował może M42c ze stropem betonowym w woj. śląskim ?