dayelka 17.07.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Będę wdzięczna. Jak chcesz to możesz na maila wysłać: [email protected] pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek33 17.07.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 p@blowek dziękuje za zaproszenie, jeżeli będe w pobliżu na pewno wstąpi:) co pewnie szybko nie nastąpi:D Postihaljeszcze raz dziekuje za rzut, bardzo przydatny dla zebrania myśli, teraz dużo łatwiej mi sobie wyobrazić ustawność salonu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 23.07.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Dziękujemy bardzo Tomkowi ( palisiu ) za możliwość oglądnięcia jego domu. Jesteśmy pod dużym wrażeniem, projekt nas na żywo nie zawiódł. Wręcz mogę powiedzieć, przeciwnie oczarował. Polecam gorąco niezdecydowanym oglądanie domu na żywo. Dziękuje Tomkowi za fatygę i wymianę cennych wskazówek. Pzdr Nie ma sprawy. Cieszę się, że mogłem pomóc. Powodzonka. Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula1989 24.07.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 WitamTwój dziennik zainspirował mnie. Mieliśmy z mężem już gotowy projekt(mój tata rysował) ale po przeczytaniu tego forum rysuje na nowo;)czy mogę prosiś o szczegółowy kosztorys z podziałem na koszty?\mój adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 25.07.2012 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 paula1989 zestawienie moich kosztów wysłałem na podany adres.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luki23 30.07.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 mama pytanie odnośnie stropu drewnianego i temperatury w domku podczs upalnego lata, czy przez ten strop nie nagrzewaja się za bardzo pomieszczenia, pytam bo mieszkam obenie na poddaszu z takim stropem i mam ukrop w lato tylko ze dom jest dwu piętrowy....a jak jest w przemyslanym ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird6 30.07.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Witam mam pytanie odnoscie okapu w przemyslanym mc42 w projekcie jest okap 100 cm ale nie wiem czy od sciany czy od sciany wraz z ociepleniem czyli jak styropian 15 cm to dopiero od tego 100 czyli od sciNy na 115 ZALEZY MI NA BARDZO SZYBKIEJ ODPOWIEDZI !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 31.07.2012 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 mama pytanie odnośnie stropu drewnianego i temperatury w domku podczs upalnego lata, czy przez ten strop nie nagrzewaja się za bardzo pomieszczenia, pytam bo mieszkam obenie na poddaszu z takim stropem i mam ukrop w lato tylko ze dom jest dwu piętrowy....a jak jest w przemyslanym ???? W moim M42 w upalne lato wewnątrz panują komfortowe warunki.Osoby,które nie znoszą wysokich temperatur uciekają z ogrodu do wewnątrz i tam czują się bardzo dobrze.Strop drewniany nie może się nagrzewać,ponieważ na stropie leży wełna mineralna grubości 30 cm,która działa jako izolator w obie strony, zimą ociepla strop a latem nie przepuszcza gorącego powietrza na strychu do pomieszczeń. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 31.07.2012 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Witam mam pytanie odnoscie okapu w przemyslanym mc42 w projekcie jest okap 100 cm ale nie wiem czy od sciany czy od sciany wraz z ociepleniem czyli jak styropian 15 cm to dopiero od tego 100 czyli od sciNy na 115 ZALEZY MI NA BARDZO SZYBKIEJ ODPOWIEDZI !! W projekcie "przemyślanego" okap jest wysunięty na 100 cm od ściany zrobionej na gotowo,dlatego przy wykonywaniu więźby dachowej należy uwzględnić grubość ocieplenia.W moim przypadku okap wystawał 115 cm od muru/ściany/ i potem było ocieplenie 15 cm styropianem.Uważam,że tak jest bardzo dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luki23 31.07.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 W moim M42 w upalne lato wewnątrz panują komfortowe warunki.Osoby,które nie znoszą wysokich temperatur uciekają z ogrodu do wewnątrz i tam czują się bardzo dobrze.Strop drewniany nie może się nagrzewać,ponieważ na stropie leży wełna mineralna grubości 30 cm,która działa jako izolator w obie strony, zimą ociepla strop a latem nie przepuszcza gorącego powietrza na strychu do pomieszczeń. Pozdrawiam dzięki za odpowiedż, w sumie zależy jeszcze jak usytuowany jest budynek. w obecnym domku też mam 30 cm wełny i w te upalne dni mam 31 stopni C, masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gulda 31.07.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Witam wszystkich!Mam pytanie, czy budujelub wybudowal sie ktos w wlkp?My z mezem zaczelismy w tym roku ale mamy pelno watpliwosci,dlatego chcielibysmy zobaczyc na "żywo" jak inni sobie poradzili.Jesli jest tutaj ktos , kto moglby nam pomoc i zaprosic do siebie to bardzo prosze o kontakt.Z gory dziekujemy Agata i Damian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 01.08.2012 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Agata i Damian zapraszam do mnie jak Wam to odpowiada.Blisko Szamotuł.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird6 07.08.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Witam, jestem na etapie doboru grzejników do Przemyślanego. W hurtowniach oferują mi grzejniki o róznych rozmiarach, ciekawa jestem jak jest u was ? jakie macie wymiary grzejników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 08.08.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 (edytowane) Agata i Damian zapraszam do mnie jak Wam to odpowiada. Blisko Szamotuł. Pozdrawiam Nie no Postihal, nie rób konkurencji do nas Maja rzut beretem, pod Kaliszem (wielkopolskie) stoi juz 6 przemyslanych, obok naszego domku jest podobny przemyslany M42c, serdecznie zapraszamy. Edytowane 23 Października 2012 przez onazis1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sitekl 13.08.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Witam Jesteśmy poraz pierwszy na forum. Piszemy, ponieważ zamierzamy wybudować Przemyślany M42A i chcielibyśmy się dowiedzieć gdzie można obejrzeć taki dom w województwie kujawsko-pomorskim lub pobliskich województwach. Prosimy o kontakt na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elf2012 13.08.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Witam. Zdecydowaliśmy się na przemyślanego i absolutnie nie żałujemy. W połowie maja wjechał drewniany wychodek. Dzisiaj zakończyliśmy etap dachu. Uffff. Pozdrawiamy wszystkich budowniczych i juz mieszkających. Ola i PIotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swerd 13.08.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Witam. Zdecydowaliśmy się na przemyślanego i absolutnie nie żałujemy. W połowie maja wjechał drewniany wychodek. Dzisiaj zakończyliśmy etap dachu. Uffff. Pozdrawiamy wszystkich budowniczych i juz mieszkających. Ola i PIotrek Czy możecie przesłać koszt dachu na [email protected]. właśnie jestem na etapie zamawiania materiałów na dach . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegol 14.08.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Witam. Ma ktoś z budujących Przemyślanego M42 wykaz materiałów wykorzystanych do budowy stanu surowego? Jeśli tak to poproszę na PW. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elf2012 14.08.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 swerd - koszty wysłałem na maila. Moi drodzy po woli trzeba będzie zamknąć nasz domek oknami i brama garażową. Jest coś godnego polecenia? Przyznam, że nie wiem co się najlepiej sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swerd 14.08.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Wielkie dzięki .swerd - koszty wysłałem na maila. Moi drodzy po woli trzeba będzie zamknąć nasz domek oknami i brama garażową. Jest coś godnego polecenia? Przyznam, że nie wiem co się najlepiej sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts