Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

p@blowek

dziękuje za zaproszenie, jeżeli będe w pobliżu na pewno wstąpi:) co pewnie szybko nie nastąpi:D

Postihal

jeszcze raz dziekuje za rzut, bardzo przydatny dla zebrania myśli, teraz dużo łatwiej mi sobie wyobrazić ustawność salonu:)

Dziękujemy bardzo Tomkowi ( palisiu ) za możliwość oglądnięcia jego domu. Jesteśmy pod dużym wrażeniem, projekt nas na żywo nie zawiódł. Wręcz mogę powiedzieć, przeciwnie oczarował. Polecam gorąco niezdecydowanym oglądanie domu na żywo. Dziękuje Tomkowi za fatygę i wymianę cennych wskazówek. Pzdr

Nie ma sprawy. Cieszę się, że mogłem pomóc.

Powodzonka.

Tomek.

mama pytanie odnośnie stropu drewnianego i temperatury w domku podczs upalnego lata, czy przez ten strop nie nagrzewaja się za bardzo pomieszczenia, pytam bo mieszkam obenie na poddaszu z takim stropem i mam ukrop w lato tylko ze dom jest dwu piętrowy....a jak jest w przemyslanym ????

mama pytanie odnośnie stropu drewnianego i temperatury w domku podczs upalnego lata, czy przez ten strop nie nagrzewaja się za bardzo pomieszczenia, pytam bo mieszkam obenie na poddaszu z takim stropem i mam ukrop w lato tylko ze dom jest dwu piętrowy....a jak jest w przemyslanym ????

W moim M42 w upalne lato wewnątrz panują komfortowe warunki.Osoby,które nie znoszą wysokich temperatur uciekają z ogrodu do wewnątrz i tam czują się bardzo dobrze.Strop drewniany nie może się nagrzewać,ponieważ na stropie leży wełna mineralna grubości 30 cm,która działa jako izolator w obie strony, zimą ociepla strop a latem nie przepuszcza gorącego powietrza na strychu do pomieszczeń.

Pozdrawiam

Witam mam pytanie odnoscie okapu w przemyslanym mc42 w projekcie jest okap 100 cm ale nie wiem czy od sciany czy od sciany wraz z ociepleniem czyli jak styropian 15 cm to dopiero od tego 100 czyli od sciNy na 115 ZALEZY MI NA BARDZO SZYBKIEJ ODPOWIEDZI !!

W projekcie "przemyślanego" okap jest wysunięty na 100 cm od ściany zrobionej na gotowo,dlatego przy wykonywaniu więźby dachowej należy uwzględnić grubość ocieplenia.W moim przypadku okap wystawał 115 cm od muru/ściany/ i potem było ocieplenie 15 cm styropianem.Uważam,że tak jest bardzo dobrze.

Pozdrawiam

W moim M42 w upalne lato wewnątrz panują komfortowe warunki.Osoby,które nie znoszą wysokich temperatur uciekają z ogrodu do wewnątrz i tam czują się bardzo dobrze.Strop drewniany nie może się nagrzewać,ponieważ na stropie leży wełna mineralna grubości 30 cm,która działa jako izolator w obie strony, zimą ociepla strop a latem nie przepuszcza gorącego powietrza na strychu do pomieszczeń.

Pozdrawiam

dzięki za odpowiedż, w sumie zależy jeszcze jak usytuowany jest budynek. w obecnym domku też mam 30 cm wełny i w te upalne dni mam 31 stopni C, masakra.

Witam wszystkich!

Mam pytanie, czy budujelub wybudowal sie ktos w wlkp?My z mezem zaczelismy w tym roku ale mamy pelno watpliwosci,dlatego chcielibysmy zobaczyc na "żywo" jak inni sobie poradzili.Jesli jest tutaj ktos , kto moglby nam pomoc i zaprosic do siebie to bardzo prosze o kontakt.

Z gory dziekujemy Agata i Damian.

Agata i Damian zapraszam do mnie jak Wam to odpowiada.

Blisko Szamotuł.

Pozdrawiam

Nie no Postihal, nie rób konkurencji :) do nas Maja rzut beretem, pod Kaliszem (wielkopolskie) stoi juz 6 przemyslanych, obok naszego domku jest podobny przemyslany M42c, serdecznie zapraszamy.

Edytowane przez onazis1974

Witam.

Zdecydowaliśmy się na przemyślanego i absolutnie nie żałujemy. W połowie maja wjechał drewniany wychodek. Dzisiaj zakończyliśmy etap dachu. Uffff. Pozdrawiamy wszystkich budowniczych i juz mieszkających.

Ola i PIotrek

Czy możecie przesłać koszt dachu na [email protected]. właśnie jestem na etapie zamawiania materiałów na dach . Pozdrawiam