paweliania 11.10.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 W wcale nie bo w okolicach Kraśnika A wcale nie! W Lipniaku jest jeden, ale nie wiem dokładnie który model.W swojej okolicy(Wojciechów) wiem o 4 z czego 1 nasz (M42a) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-zamość 13.10.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Witam Jestem na etapie załatwiania pozwolenia na budowę.Proszę bardzo o przesłanie mi kosztorysu budowy.Z góry dziękuję [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deptok 13.10.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 (edytowane) Witamy zamierzamy wybudować Przemyślany M42L - odbicie lustrzane Bardzo proszę o wskazówki dotyczące wniesienia zmian, planujemy: - w miejscu spiżarni zrobić małą garderobę, - a spiżarnię w miejscu szafy obok kuchni - kotłownię zmiejszyć o pół, celem powiększenia garażu o wnękę na rowery, kosiarkę itd - w sypialni nr 9 zlikwidować drzwi balkonowe - przeniesieść kominek do kąta między korytarzem a pokojem 9 - zwiększyć kąt nachylenia dachu do 25 lub 30 stopni - zrobić jedno okno w salonie zamiast dwóch (żeby można było wstawić komodę) W związku z tym proszę o przesłanie zdjęć jeśli ktoś zwiększył sobie kąt dachu, lub zrobił jedno okno w salonie bo nie wiemy jaką szerokość okna zrobić bo widzieliśmy 2,10 ale wydaje się trochę za mała Bardzo proszę o przesłanie na priva kosztów budowy, jest to dosyć istotny element !!! Jeśli ktoś buduje przemyślanego w okolicach Tarnowa to chętnie byśmy zobaczyli Z góry dziękujemy za odpowiedź podaję też e- maila prywatnego [email protected] Edytowane 13 Października 2012 przez deptok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sitekl 14.10.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Witam Wiosną zamierzamy rozpocząć budowe Przemyślanego M42a. Czy jest jakiś taki domek w kujawsko-pomorskim lub w pobliskich województwach? Bardzo byśmy chcieli zobaczyć ten projekt na żywo . Postihal przeczytaliśmy Twój wątek od samego początku - jest naprawdę bardzo pomocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sq8bwl 16.10.2012 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 nic Ci nie wyślę do aguni ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate-84 18.10.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Witam wszystkich fascynatów "Przemyślanego", Mam wielką prośbę, czy mógłby ktoś umieścic zdjęcia dachu zmienionego na kont 25 st, bądż wysłać zdjęcia na maila : [email protected] Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 19.10.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate-84 19.10.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Dziękuję onazis,Teraz jestem już przekonana, że ten kąt nachylenia wystarczająco nadaje zgrabności bryle budynku:) Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 19.10.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Dziękuję onazis, Teraz jestem już przekonana, że ten kąt nachylenia wystarczająco nadaje zgrabności bryle budynku:) Pozdrawiam serdecznie Kat nachylenia dachu jest u nas 30 stopni, pod dachowke cementowa euronit s-ke z polyskiem, Mieszkacie od nas godzine jazdy, wiec serdecznie zapraszamy do obejrzenia na zywo do Pawłowka pod Kaliszem tak za dwa tygodnie. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweliania 21.10.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Gratulacje Onazis1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 21.10.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Gratulacje Onazis1974 Serdeczne dzieki, marzenia sie spelniają w Przemyslanym :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lotos1959 21.10.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 A wcale nie! W Lipniaku jest jeden, ale nie wiem dokładnie który model.W swojej okolicy(Wojciechów) wiem o 4 z czego 1 nasz (M42a) Dzięki za informację. Najprawdopodobniej zdecydujemy się ma M42L i będziemy budować w Lublinie. Najbliżej byłoby nam na Lipniak. Ale będę wdzięczna za rzuty z wymiarami i ewentualnie kosztorys oraz jakieś bliższe namiary aby zobaczyć dom.Mój mail [email protected]://forum.muratordom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lotos1959 21.10.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Dzięki za informację. Najprawdopodobniej zdecydujemy się ma M42L i będziemy budować w Lublinie. Najbliżej byłoby nam na Lipniak. Ale będę wdzięczna za rzuty z wymiarami i ewentualnie kosztorys oraz jakieś bliższe namiary aby zobaczyć dom.Mój mail [email protected]://forum.muratordom.pl JESZCZE RAZ PODAJE MAILA BO COŚ MI NIE WYSZŁO [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lotos1959 21.10.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 JESZCZE RAZ PODAJE MAILA BO COŚ MI NIE WYSZŁO [email protected] Znowu coś nie wyszło ten projekt, który chcemy zakupić to M42aL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panantek 23.10.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Witam Wszystkich po ponownej długiej nieobecności.Nasz przemyślany już stoi. Tydzień temu założyli okna + rolety.Jutro brama garażowa, od czwartku ocieplanie....Tylko czasu brak żeby wszystko koordynować i aż się boję że gdzieś coś sknocą... Mam pytanie do Wszystkich którzy mają strop drewniany i już mieszkają. Ja ze względu na finanse nie robiłem go przez jakiś czas.Tzn położyłem tylko belki i tyle.Teraz trzeba będzie to ocieplać i przykręcać płyty. Pytania są takie: 1. ile ocieplenia w strop? 25cm?2. czy ocieplaliście dach? (ja mam kąt 25 stopni i na poddaszu będą tylko graty - niezamieszkałe). czy w takim układzie sugerujecie docieplać? Z góry dziękuję wszystkim za pomoc i oczywiście jak zawsze zapraszam jeśli jest ktoś z okolic Ostrowca Świętokrzyskiego i chciałby zobaczyć albo zapytać o coś co ja już przeszedłem. Chętnie pomogę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 23.10.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 1. ile ocieplenia w strop? 25cm? 2. czy ocieplaliście dach? (ja mam kąt 25 stopni i na poddaszu będą tylko graty - niezamieszkałe). czy w takim układzie sugerujecie docieplać? Adn.1 Daj 30cm dwie warstwy jedna np 20 cm a druga np 10cm z tym że druga warstwa, prostopadle do pierwszej, dzięki takiemu rozwiązaniu unikniesz przenikalności ciepła w wełnie i nie będzie dziur w izolacji Adn.2 szkoda kasy,nerwów i fatygi, lepiej "porządnie ocieplić strop i tyle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panantek 24.10.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 I chyba tak zrobię tym bardziej że koszty są niemałe a nadwyżki gotówki nie mam na to żeby ocieplać powietrze nad stropem. Dzięki Jeszcze jedno pytanie do użytkowników i prośba o zdjęcia podbitki nad wejściem i nad tarasem. Tam są takie 2 duże płaskie przestrzenie i boję się że jak to zrobię jakimś panelem z tworzywa to będzie kiepsko wyglądało. A może się mylę? Możecie wrzucić jakieś zdjęcia ze swoich realizacji? Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 24.10.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Podrzuć maila to ci wyslę, z zasady nie umieszczam fotek na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swerd 24.10.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Podrzuć maila to ci wyslę, z zasady nie umieszczam fotek na forum. Witam ja też poproszę o foto tych podbitek na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate-84 25.10.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Witam,"Panantek" my także zastanawiamy sie na dachem 25 st, czy mógłbyś przesłać mi kilka zdjęć, chciałabym zobaczyć jak to w realu wygląda. Moj e-mail: [email protected] Pozdrawiam i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts