Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tez mam pytanie bardzo WAŻNE

Nie przykrywam domu na zimę blacha tylko foliuje i ołacam więźbę. Ta foli jest paroprzepuszczalna firmy tytan- najzwyklejsza biała zbrojona. Boję sie czy nie popęka na mrozie i nie narobi szkód. Jestem załamana bo same kłody pod nogi... A dach prawie nią pokryty.

Może sie ktoś na ten temat wypowiedzieć??

Proszę

Witaj Onazis 1974!

Chcemy budować taki sam dom jak Twój. W związku z tym mamy ogromną prośbę, abyś przesłał nam kosztorys, rzuty, zestawienie materiałów ..... na adres [email protected]. Po prostu wszystko co Twoim zdaniem (doskonale znającego temat) może się okazać pomocne przy dogadywaniu z wykonawcami oraz dostawcami materiałów. Pozdrawiamy serdecznie ..

Witam!!!

Właśnie przymierzam się do zakupu projektu Przemyślany- odbicie lustrzane i w związku z tym mam bardzo gorącą prośbę do szanownych forumowiczów o przesłanie kosztorysu na: [email protected], budowę planuję w okolicach Tarnowa. Czy ktoś może buduje taki domek w tej okolicy ?!

Z góry dzięki .

Pozdrawiam gorąco !!!

Witam ponownie

U nas robota idzie do przodu od wczoraj panowie murują bloczek wreszcie "wychodzimy " do pkt zero.Oby tylko pogoda sie nie zmieniła.Szef firmy szacuje ,ze początkiem przyszłego tygodnia wyleje chudziaka .:lol2: Parę fotek dla zainteresowanych

151112 017.jpg151112 022.jpg151112 024.jpg

151112 015.jpg

151112 016.jpg

Edytowane przez psemo

Witam Wszystkich przed, po, jak również w trakcie. Zdecydowany na 100% na budowe domu, Przemyslany M42 (jest to oczywiste!). Zwracam sie z ogromną prośbą o przesłanie przez Państwa na mój adres mailowy różnego materiałów pomocniczych do budowy domu, mam tu na myśli kosztorysy Waszysch inwestycji, jak również cennych uwag dotyczacych zmian dokonanych w Waszych domach. Mój adres mailowy: [email protected]. Z góry serdecznie dziekuję za zainteresowanie. Pozdrawiam. Arek z Lublina.

Witam,

czy mogłabym prosić o adres do dziennika budowy budujących M42a. Wciąż zastanawiamy się z mężem nad M42a odbicie lustrzane M42c odbicie lustrzane i z209 i chciałabym podejrzeć jak powstawał. Bardzo podoba mi się wersja którą wybudował Onazis1974 i bardzo dziękuję za zdjęcia tylko w wersji M42a jest gabinet który by mi się przydał a w wersji c go nie ma. Gdyby to było możliwe prosiłabym o kosztorys i o powierzchnię dachu w M42a i M42c ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji oraz o ewentualne rady ponieważ jesteśmy początkujący ale mamy nadzieję się udzielać i w przyszłości służyć rada dla innych.

Chcielibyśmy porównać koszty budowy ponieważ w ciągu miesiąca musimy kupić projekt aktualnie jesteśmy na początkowym etapie załatwiania papierów właściwie dopiero zaczynamy :) Udało nam się kupić piękną działeczkę pod lasem i chcielibyśmy wszystko jak najszybciej załatwić aby jak najszybciej rozpocząć budowę.

pozdrawiam

Witajcie!

Mam pytanko, ile potrzeba było materiału na stan zero mianowicie ile stali betonu na ławy , bloczków betonowych ( jakie wymiary) i parę słów o izolacjach pionowych i poziomych ile i czego zastosowaliście???!!! Jestem bardzo początkującym "budowniczym" :D i każda informacja to skarbnica wiedzy !! Będe bardzo wdzięczny za pomoc. '

Pozdrawiam

Maciek

Witaj Krzysztof cz moja ekipa bierze 50 tysiaków .Zakres robót od fundamentów (w tym docieplenie ,rozprowadzenie instalacji kanalizacyjnej wylewka), ściany zewnętrzne i działowe, więźba ,dach orynnowanie.Mam profesjonalną firme i nic mnie nie interesuje nawet materiał , sprzet koparki ,zagęszczarki i inne , mają skład budowlany,koparki itp.Nie wiem jak u Ciebie ale cena jest bardzo atrakcyjna.Miałem kontakt z inną firma za 33 tysiaki ale co sie okazało , docieplenie fundamentów z izolacją i wiele innych rzeczy pan mi powiedział ,że zrobi jak klient chce oczywiście za dopłatą .Inni krzyknęli 36 tysiaków netto bez dachu także mało efektywnie a na pytanie co do maszyn typu koparka "załatwimy na pana koszt" z góry dz niech szukają .Dlatego sądze ,ze lepiej dać więcej i mieć święty spokój .W sumie wychodzi na to samo a może ciut taniej niż mieć 4 ekipy na budowie.Twoja firma nie chce dużo ale o wszystko dopytaj ,spisz konkretną umowę bo potem może być nie halo .

A o to parę fotek z postępów na budowie

151112 007.jpg151112 019.jpg151112 008.jpg151112 017.jpg151112 012.jpg

Zostaje zasypka ,kanalizacja wylewka i koniec w tym roku.

Edytowane przez psemo

Koparka, zagęszczarka i podobne rzeczy mają swoje, mnie to ma nie interesować. Hydrauliki nie robią ale mam namiar na taniego hydraulika który z nimi współpracuje. Dopytam o docieplenia fundamentów i kilka innych szczegółów. Podpisywałeś z firmą umowę, może masz dobry wzór to z chęcią skorzystam.

Witaj krzysztof cz co do umowy to powinna zawierać kilka pkt , cena za całość ,wyszczchudziak 020.jpgchudziak 013.jpgZ-15 004.jpgególnienie etapów robót , terminy realizacji .Każda umowa jest tworzona pod indywidualne zamówienie inwestora ( w razie pytań pisz na [email protected]) a szablon jest dostępny na stonach www. U nas stan zero gotowy parę fotek

Do budujących podstawową wersję przemyślanego,

Mam pytanie czy zmiana stolarki okiennej ( np. zmiany szerokosci okien) wymagają zgody autora projektu Murator?? Nie wiem jakie są warunku w projekcie i czy przy zamawianiu powinnam od razu prosić o taką zgodę?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.:)

Witam kate-84 możesz dokonać zmian wymiaru otworów okiennych na etapie biura projektowego.Jest to operacja dopuszczalna w zmianach w projekcie.

Mam zestawienie materiałów na stan zero Przemyślany M42a wersja I także jak ktoś z forumowiczów potrzebuje to mogę przesłać(w razie potrzeby piszcie na maila podanego we wcześniejszym wpisie).

Pozdrawiam psemo

Edytowane przez psemo

Witam wszystkich Forumowiczów;-)!! Jestem już w posiadaniu projektu przemyślanego m42 .zmieniliśmy kąt dachu na 25 stopni i strop ciężki. I w związku z tym mam ogromną prośbę do tych forumowiczów którzy wprowadzili takie zmiany ile drutu jest potrzebnana taki strop? ile m3 betonu jest potrzebna na strop, przy 25st ile m3 drzewa. Proszę również o przesłanie zdjęć poszczególnych pomieszczeń jeśli jest to możliwe oraz wygląd domu po zmianie kąta dachu. adres email [email protected] za odpowiedz z góry dziękuje!!

Pozdrawiam

Edytowane przez ewelcia12