onazis1974 11.12.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 onazis1974 masz ekstra podbitkę, ile wzięła za to ekipa. Moja ekipa też robi takie cuda ale ekstra, robocizna około 8 tyś. Witam! U nas jest nadbitka , deski na belkach, krokwiach. Za mury, dach, elektryke, kanalize, hudraulike, tynki, ocieplenie, c. o., elewacje firma wziela 40 tys zl. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psemo 11.12.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Witaj swerd ile kosztował stan surowy zamknięty? jak można to prześlij mi kosztorys na adres [email protected].Z góry dzięki i Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuzynk 12.12.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Hej onazis1974 z jakiego regionu polski jesteś ? 40 tys za takie prace to chyba bardzo przystępna cena. Ja szukam ekipy z okolic zielonej góry i znalazłem ekipę która za 50 tys zrobi stan zero,mury,dach. Co uważacie na temat tej ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psemo 12.12.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Hej onazis1974 z jakiego regionu polski jesteś ? 40 tys za takie prace to chyba bardzo przystępna cena. Ja szukam ekipy z okolic zielonej góry i znalazłem ekipę która za 50 tys zrobi stan zero,mury,dach. Co uważacie na temat tej ceny ? Moja ekipa też bierze 50 tyś. za stan surowy otwarty ,buduję na podkarpaciu , inna ekipa chciała 36 tyś. bez dachu więc myślę że nie jest źle .Nie ma co ukrywać dom jest duży i stąd taka a nie inna cena za postawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 13.12.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Hej onazis1974 z jakiego regionu polski jesteś ? 40 tys za takie prace to chyba bardzo przystępna cena. Ja szukam ekipy z okolic zielonej góry i znalazłem ekipę która za 50 tys zrobi stan zero,mury,dach. Co uważacie na temat tej ceny ? Witam! Mieszkamy pod Kaliszem (wielkopolskie). 50 tys zł za stan zero, mury i dach to wg mnie duzo wolaja, ja bym poszukal ekipy do 30 tys zł, poniewaz nawiecej zarabiaja ekipy budowlane na takiej robocie, to szybko sie stawia. nie wiem czy w Waszej okolicy sa mozliwosci zamieszczenia ogloszen budowlanych typu "zlece wykonanie domu "przemyslany" z muratora i szukam jak najtanszej ekipy budowlanej, ktora postawi stan zero, mury i dach" ludzie coraz mniej buduja, wiec ekipy budowlane zchodza z cen zeby miec tylko robote, wystarczy wpisac w google -zlece wybudowanie domu szukam ekipy i juz pojawiaja sie aukcje budowlane regionalne a kiedy juz znajdzie sie taka ekipa to warto sprawdzic co i jak budowali, powodzonka Edytowane 13 Grudnia 2012 przez onazis1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof cz 15.12.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Moja ekipa bierze za stan zero 35 tyś, poszukaj może znajdziesz tańszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybam 17.12.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Witamy serdeczne.Zastanawiamy się z żoną nad budową domu M42c Przemyślanego. niestety koszty budowy według MURATORa nas przytłaczają.Czy ktoś mogłby przesłać nam rzeczywisty kosztorys budowy przemyślanego na adres [email protected]Z góry dziękujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiu_f 18.12.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 poniżej przedstawiam realną wycenę budowy Przemyślanego M42C w stanie surowym otwartym w okolicach Poznania.Zmiany do projektu które wprowadziłem a mające wpływ na koszty to dachówka ceramiczna i wzmocnienie pod dachówkę konstrukcji drewnianej oraz stropu -większe przekroje więźby dachowej... Wykonawca sam zamawiał towar i sam o niego dbał. Gdyby coś zginęło na budowie On za to odpowiadał. Moje działania sprowadzały się do przekazania placu budowy na początku budowy i odbioru stanu surowego otwartego po wykonaniu prac. Wygoda, wygoda i jeszcze raz wygoda.... Może trochę drożej kosztowało ale taka forma najbardziej mi odpowiadała... WYCENA KOSZT MATERIAŁÓW ETAP I – STAN ZERORazem 22.048zł ETAP II – ŚCIANY KONSTRUKCYJNE PARTERU, WIEŃCE, SCHODY WEJŚCIOWERazem 30.988zł ETAP III – STROP DREWNIANY, DACH (KONTRUKCJA + POKRYCIE)Razem 32.496zł KOSZTY ROBOCIZNYETAP I 13.000złETAP II 18.000złETAP III 24.000złRazem 55.000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate-84 19.12.2012 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Witaj "Onazis1974",Mam prośbę czy mógłbyś podać mi namiar na Twoją firmę budowlaną...pod telefonem . który kiedyś podałeś na forum niestety nikt się nie zgłasza.Możesz przesłać na maila: [email protected] Pozdrawiam i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 19.12.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 (edytowane) Witaj "Onazis1974", Mam prośbę czy mógłbyś podać mi namiar na Twoją firmę budowlaną...pod telefonem . który kiedyś podałeś na forum niestety nikt się nie zgłasza. Możesz przesłać na maila: [email protected] Pozdrawiam i z góry dziękuję Witam! Wyslalem na emaila, dzwonilem do majstra i mowil, ze nie siedzi za biurkiem tylko zasuwa na budowie z kielnia i nie zawsze moze odbierac telefon, od kiedy zamiescilem jego numer na forum to wiekszosc dzwoni za porada budowlana na co brakuje majstrowi czasu. Pozdrawiam Edytowane 19 Grudnia 2012 przez onazis1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuzynk 21.12.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 witam wszystkich inwestorów. Pytanie dotyczy dachu przemyślany m42- w projekcie jest kąt dachu 20stopni - a ja chcę pokryć dach dachówką co wiąże się ze zmianą kąta nachylenia dachu. Jakie rozwiązania zastosowaliście ? help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof cz 23.12.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt, tym co budują zamieszkania w przyszłym roku już w upragnionym domu zaś pozostałym spełnienia wszystkich marzeń <<<<<<<<<-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miksar 24.12.2012 03:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 ZDROWYCH I RODZINNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA ORAZ SZCZĘŚLIWGO NOWEGO 2013 ROKU WSZYSTKIM FORUMOWICZOM ŻYCZY MIKSAR Z RODZINKĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziej3city 27.12.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 witam wszystkich inwestorów. Pytanie dotyczy dachu przemyślany m42- w projekcie jest kąt dachu 20stopni - a ja chcę pokryć dach dachówką co wiąże się ze zmianą kąta nachylenia dachu. Jakie rozwiązania zastosowaliście ? help Ja u siebie zastosowałem wiązary i zmieniłem kąt na 25stopni właśnie ze względu na dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuzynk 28.12.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 dzięki Radziej3city Dysponujesz może kosztorysem ? Ile kosztował Cię dach z wiązarami a ile tradycyjnie? Cały czas zastanawiam się o ile zmienić kąt nachylenia dachu. Gdybyś posiadał jakieś fotki to bardzo proszę o podesłanie na [email protected]Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelka_ 29.12.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Witam:rolleyes: czy wybudował ktoś może wersje M42a w woj. dolnośląskim? Bardzo zależy mi na tym aby zobaczyć dom ponieważ musimy zdecydować się na projekt a chciałabym się utwierdzić w przekonaniu, że to ten Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelka_ 29.12.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Postihal gratuluję pięknego domu i ogrodu Zastanawiałam się czy salon nie będzie za mały ale po zobaczeniu zdjęć Postihala na których stół jest przygotowany dla 18 osób jestem pewna, że i dla nas będzie odpowiednio duży. Prosiłabym osoby które budują/wybudowały wersję m42a o przesłanie kosztorysu oraz informację jakich zmian dokonaliście, może jakieś zdjęcia projektu po dokonanych zmianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia i grzesiek 31.12.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Witam kate-84 Budujemy w okolicach Piotrkowa Trybunalskiego. Dach jest taki jak w projekcie. Nasze zmiany to: jedno duże okno w salonie, wejście do kuchni tylko przez salon, wiatrołap powiększony kosztem spiżarni, część kotłowni zagospodarowana na małą pralnie, zmiana kominów na systemowe, zrobiony wyłaz dachowy. Pozdrawiamy Witamy serdecznie, właśnie planujemy z żoną budowę domu Przemyślanego 42a w okolicach Piotrkowa Trybunalskiego, czy możemy prosić was o jakiś kontakt ewentualnie jakieś spotkanie, mój adres [email protected] z góry bardzo serdecznie dziękujemy Gosia i Grzesiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Przemek 01.01.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Witam gosia i grzesiek. Kontakt do nas został wysłany na podany adres. WSZYSTKIM FORUMOWICZOM W NOWYM 2013 ROKU ŻYCZYMY ZDROWIA I SAMYCH SUKCESÓW W REALIZACJI MARZEŃ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M42_Builder 01.01.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Gorące pozdrowienia ze Śląska dla wszystkich PRZEMYŚLANYCH oraz owocnego kopania, murowania, tynkowania itd. w Nowym Roku 2013! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts