Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

onazis1974 masz ekstra podbitkę, ile wzięła za to ekipa. Moja ekipa też robi takie cuda ale ekstra, robocizna około 8 tyś.

Witam! U nas jest nadbitka , deski na belkach, krokwiach. Za mury, dach, elektryke, kanalize, hudraulike, tynki, ocieplenie, c. o., elewacje firma wziela 40 tys zl. Pozdrawiam

201008071076.jpg

21.01.2010 (40).jpg

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej

onazis1974 z jakiego regionu polski jesteś ? 40 tys za takie prace to chyba bardzo przystępna cena. Ja szukam ekipy z okolic zielonej góry i znalazłem ekipę która za 50 tys zrobi stan zero,mury,dach. Co uważacie na temat tej ceny ?

Hej

onazis1974 z jakiego regionu polski jesteś ? 40 tys za takie prace to chyba bardzo przystępna cena. Ja szukam ekipy z okolic zielonej góry i znalazłem ekipę która za 50 tys zrobi stan zero,mury,dach. Co uważacie na temat tej ceny ?

Moja ekipa też bierze 50 tyś. za stan surowy otwarty ,buduję na podkarpaciu , inna ekipa chciała 36 tyś. bez dachu więc myślę że nie jest źle .Nie ma co ukrywać dom jest duży i stąd taka a nie inna cena za postawienie.

Hej

Witam! Mieszkamy pod Kaliszem (wielkopolskie). 50 tys zł za stan zero, mury i dach to wg mnie duzo wolaja, ja bym poszukal ekipy do 30 tys zł, poniewaz nawiecej zarabiaja ekipy budowlane na takiej robocie, to szybko sie stawia. nie wiem czy w Waszej okolicy sa mozliwosci zamieszczenia ogloszen budowlanych typu "zlece wykonanie domu "przemyslany" z muratora i szukam jak najtanszej ekipy budowlanej, ktora postawi stan zero, mury i dach" ludzie coraz mniej buduja, wiec ekipy budowlane zchodza z cen zeby miec tylko robote, wystarczy wpisac w google -zlece wybudowanie domu szukam ekipy i juz pojawiaja sie aukcje budowlane regionalne a kiedy juz znajdzie sie taka ekipa to warto sprawdzic co i jak budowali, powodzonka

Edytowane przez onazis1974

Witamy serdeczne.

Zastanawiamy się z żoną nad budową domu M42c Przemyślanego. niestety koszty budowy według MURATORa nas przytłaczają.

Czy ktoś mogłby przesłać nam rzeczywisty kosztorys budowy przemyślanego na adres [email protected]

Z góry dziękujemy.

poniżej przedstawiam realną wycenę budowy Przemyślanego M42C w stanie surowym otwartym w okolicach Poznania.

Zmiany do projektu które wprowadziłem a mające wpływ na koszty to dachówka ceramiczna i wzmocnienie pod dachówkę konstrukcji drewnianej oraz stropu -większe przekroje więźby dachowej... Wykonawca sam zamawiał towar i sam o niego dbał. Gdyby coś zginęło na budowie On za to odpowiadał. Moje działania sprowadzały się do przekazania placu budowy na początku budowy i odbioru stanu surowego otwartego po wykonaniu prac. Wygoda, wygoda i jeszcze raz wygoda.... Może trochę drożej kosztowało ale taka forma najbardziej mi odpowiadała...

WYCENA

KOSZT MATERIAŁÓW

ETAP I – STAN ZERO

Razem 22.048zł

ETAP II – ŚCIANY KONSTRUKCYJNE PARTERU, WIEŃCE, SCHODY WEJŚCIOWE

Razem 30.988zł

ETAP III – STROP DREWNIANY, DACH (KONTRUKCJA + POKRYCIE)

Razem 32.496zł

KOSZTY ROBOCIZNY

ETAP I 13.000zł

ETAP II 18.000zł

ETAP III 24.000zł

Razem 55.000zł

Witaj "Onazis1974",

Mam prośbę czy mógłbyś podać mi namiar na Twoją firmę budowlaną...pod telefonem . który kiedyś podałeś na forum niestety nikt się nie zgłasza.

Możesz przesłać na maila: [email protected]

Pozdrawiam i z góry dziękuję

Witam! Wyslalem na emaila, dzwonilem do majstra i mowil, ze nie siedzi za biurkiem tylko zasuwa na budowie z kielnia i nie zawsze moze odbierac telefon, od kiedy zamiescilem jego numer na forum to wiekszosc dzwoni za porada budowlana na co brakuje majstrowi czasu. Pozdrawiam

Edytowane przez onazis1974

witam wszystkich inwestorów.

Pytanie dotyczy dachu przemyślany m42- w projekcie jest kąt dachu 20stopni - a ja chcę pokryć dach dachówką co wiąże się ze zmianą kąta nachylenia dachu. Jakie rozwiązania zastosowaliście ? help

witam wszystkich inwestorów.

Pytanie dotyczy dachu przemyślany m42- w projekcie jest kąt dachu 20stopni - a ja chcę pokryć dach dachówką co wiąże się ze zmianą kąta nachylenia dachu. Jakie rozwiązania zastosowaliście ? help

Ja u siebie zastosowałem wiązary i zmieniłem kąt na 25stopni właśnie ze względu na dachówkę.

dzięki Radziej3city

Dysponujesz może kosztorysem ? Ile kosztował Cię dach z wiązarami a ile tradycyjnie?

Cały czas zastanawiam się o ile zmienić kąt nachylenia dachu. Gdybyś posiadał jakieś fotki to bardzo proszę o podesłanie na [email protected]

Bardzo dziękuję

Postihal gratuluję pięknego domu i ogrodu ;)

Zastanawiałam się czy salon nie będzie za mały ale po zobaczeniu zdjęć Postihala na których stół jest przygotowany dla 18 osób jestem pewna, że i dla nas będzie odpowiednio duży.

Prosiłabym osoby które budują/wybudowały wersję m42a o przesłanie kosztorysu oraz informację jakich zmian dokonaliście, może jakieś zdjęcia projektu po dokonanych zmianach.

Witam kate-84

Budujemy w okolicach Piotrkowa Trybunalskiego.

Dach jest taki jak w projekcie. Nasze zmiany to: jedno duże okno w salonie, wejście do kuchni tylko przez salon, wiatrołap powiększony kosztem spiżarni, część kotłowni zagospodarowana na małą pralnie, zmiana kominów na systemowe, zrobiony wyłaz dachowy.

Pozdrawiamy

Witamy serdecznie, właśnie planujemy z żoną budowę domu Przemyślanego 42a w okolicach Piotrkowa Trybunalskiego, czy możemy prosić was

o jakiś kontakt ewentualnie jakieś spotkanie, mój adres [email protected] z góry bardzo serdecznie dziękujemy Gosia i Grzesiek.