pawlo2374 09.03.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Witam. Zainteresowałem się przemyślanym i zamierzam go zbudować , jednak chciałbym obejrzeć go na żywo. Jeżeli byłaby możliwość obejżenia go w okolicach łodzi to proszę o wiadomość na meila [email protected] z góry gorąco dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziej3city 09.03.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Przepraszam wszystkich,miałem się już nie odzywać,ale po prostu nie mam już siły http://img19.imageshack.us/img19/420/18213412.gif Ja też już nie mam siły.Może po prostu dajmy sobie juz z tym spokój i popiszmy jaki to Przemyślany jest super:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miksar 10.03.2013 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Witam. Zainteresowałem się przemyślanym i zamierzam go zbudować , jednak chciałbym obejrzeć go na żywo. Jeżeli byłaby możliwość obejżenia go w okolicach łodzi to proszę o wiadomość na meila [email protected] z góry gorąco dziękuję. Jarównież bardzo proszę o taka wiadomość na [email protected] Z góry dziekuję o Pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarian1 10.03.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Witam, interesuje mnie kosztorys M42cPoszczególne etapy budowy wraz z ilością materialów- bedę mega wdzięczny.A może ktoś mógłby też podrzucić zdjęcia ze środka?Jesteśmy na etapie ustalania projektu i trochę watpliwości się pojawia. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ok.maly 10.03.2013 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Panowie McR ma tutaj rację: "Następnie woda pod wpływem grawitacji kapie na membranę dachową znajdującą się kilka centymetrów pod blachą i swobodnie spływa nieprzesiąkalną wierzchnią warstwą membrany do rynny."jęśli ma ktoś z tym problem,m a nigdy nie pracował przy dachach niech latem pod wieczór wejdzie sobie na pddasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 10.03.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Ja mam dachówkę ceramiczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ok.maly 11.03.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Ja również mam dachówkę, na górze graciarnia między membraną a wieńcem podwórko widać halny jak w Zakopcu, a latem i tak się potrafi skroplić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaMichał 11.03.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Witamy wszystkich Bedziemy zaczynac M42c we Wrocławiu. Serdecznie prosze o przeslanie kosztorysu na adres [email protected], z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazlasu 15.03.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Jakiej marki macie drzwi w swoich przemyślanych? Chodzi mi o drzwi z górnym doświetleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblowek 18.03.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 (edytowane) Panowie McR ma tutaj rację: "Następnie woda pod wpływem grawitacji kapie na membranę dachową znajdującą się kilka centymetrów pod blachą i swobodnie spływa nieprzesiąkalną wierzchnią warstwą membrany do rynny." jęśli ma ktoś z tym problem,m a nigdy nie pracował przy dachach niech latem pod wieczór wejdzie sobie na pddasze nie no chyle czola MEMBRANA LACZY SIE z rynna kto wam te chalupy budowal?? czytacie cos takiego jak chociazby murator? @McR masz poczytaj - pierwszy z brzegu link http://www.parotec.pl/montaz.html Edytowane 18 Marca 2013 przez p@blowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziej3city 18.03.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Smiejesz się z kogoś,przytaczasz jakieś linki a nawet nie chciało Ci sie chyba zagłębić w temat.To jest fotka z linku który podałeś http://parotec.pl/images/montaz/9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 18.03.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Też macie zdrowie )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziej3city 18.03.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Nic sie w temacie nie dzieje więc coś trzeba pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblowek 19.03.2013 03:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Smiejesz się z kogoś,przytaczasz jakieś linki a nawet nie chciało Ci sie chyba zagłębić w temat.To jest fotka z linku który podałeś http://parotec.pl/images/montaz/9.jpg raczej jest napisne jak jej nie stosowac Drugim sposobem ułożenia folii przy okapie jest wyprowadzenie do rynny. Rozwiązanie to nie zapewnia wykrycia ewentualnych nieszczelności pokrycia dachowego, co może doprowadzić do uszkodzeń dachu. Przy tego typu rozwiązaniu najczęściej dochodzi do błędów wykonawczych, np. zastępowanie profilu wentylacyjnego łatą, co prowadzi do zmniejszenia otworów nawiewnych. Przedstawione uwagi i zalecenia w niniejszej instrukcji nie wyczerpują wszystkich przypadków układania folii i membran. W przypadku budowy poddasza nieużytkowego bez ocieplenia połaci dachu, nie ma potrzeby stosowania membran dachowych. Zastosowanie folii dachowej będzie w tym przypadku wystarczającym i ekonomicznie uzasadnionym rozwiązaniem. masz bo trudno cos pojac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajand 21.03.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 jaki wam wyszedl koszt stanu zamknietegp Przemyslanego?? zamierzam w tym roku zaczac budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 21.03.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) jaki wam wyszedl koszt stanu zamknietegp Przemyslanego?? zamierzam w tym roku zaczac budowe. Witam! Koszt stanu zamnknietego M42c w 2010r 380 tys zł z piecem i co. w tej kasie dzialka za 70 tys zł. Zamieszkalismy kiedy wydalismy 550 tys zł w tym wszystko nowe w wyzszym standardzie, zaprojektowany ogrod, hustawki, plac zabaw, ogrodzenie z przodu z cegly recznie formowanej. Posrednik zarobil na postawieniu domu 40 tys zł, wiec 380 minus 40 i tansze materialy budowlane minus dzialka 70 tys = x Edytowane 21 Marca 2013 przez onazis1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 21.03.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Witam! Czy ktos moze mnie oswiecic z kosztami przylacza gazu ziemnego i jaki piec do M42c? Juz mam dosyc ekogroszku, balagan przez pyl, slimak podajnika ciagnie troche pradu i halasuje w nocy, trafil sie kiepski jakosciowo ekogroszek i piec zgasnal w nocy, mijaja 3 lata i juz mam go dosyc, zostawie go awaryjnie ale slyszalem, ze juz nie produkuja piecow, ktore wytrzymuja 10lat albo dluzej. Z gory serdecznie dziekuje za porady. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ok.maly 21.03.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 zostaje kwestia nazewnictwa, folia - membrana, jedno i drugie to folie dachowe wstępnego krycia, które dzielą się na niskoparoprzepuszczalne i wysokoparoprzepuszczalne (membrany). folie niskoparoprzepuszczalne stosuje się zamiast deskowania z papą. Należy przy tym pamiętać o konieczności zachowania szczeliny wentylacyjnej między folią a izolacją termiczną z wełny mineralnej. dla wyjaśnienia mam folię Delta-VENT S PLUS. (dla mnie membrana) i jak ktoś położy Delta VENT N to nie zmoknie, tak jak pisałem wcześniej skraplać się będzie ale to nie urwanie chmury. Jak ktoś położy folię i zaskoczy go deszcz przed położeniem pokrycia to będzie czuł się jak w namiocie, nie kapie tylko głośno w środku. A co do ułożenia to zawsze były dwie metody, brzeg na pasie nadrynnowym lub na kapinosie pod rynną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajand 22.03.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Posrednik zarobil na postawieniu domu 40 tys zł pośrednik = firma budująca dom??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ok.maly 22.03.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 pośrednik = firma budująca dom??? a la deweloper, firma dla której pracowałem tak robiła. Kupowaliśmy działki wynajmowaliśmy ekipę, a potem do ludzi. zarobek 50 - 100 tys na domu, inwestycja dwuletnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts