Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Zainteresowałem się przemyślanym i zamierzam go zbudować , jednak chciałbym obejrzeć go na żywo. Jeżeli byłaby możliwość obejżenia go w okolicach łodzi to proszę o wiadomość na meila [email protected] z góry gorąco dziękuję.

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam. Zainteresowałem się przemyślanym i zamierzam go zbudować , jednak chciałbym obejrzeć go na żywo. Jeżeli byłaby możliwość obejżenia go w okolicach łodzi to proszę o wiadomość na meila [email protected] z góry gorąco dziękuję.

Jarównież bardzo proszę o taka wiadomość na [email protected]

Z góry dziekuję o Pozdrawiam;)

Witam, interesuje mnie kosztorys M42c

Poszczególne etapy budowy wraz z ilością materialów- bedę mega wdzięczny.

A może ktoś mógłby też podrzucić zdjęcia ze środka?

Jesteśmy na etapie ustalania projektu i trochę watpliwości się pojawia.

[email protected]

Panowie McR ma tutaj rację:

"Następnie woda pod wpływem grawitacji kapie na membranę dachową znajdującą się kilka centymetrów pod blachą i swobodnie spływa nieprzesiąkalną wierzchnią warstwą membrany do rynny."

jęśli ma ktoś z tym problem,m a nigdy nie pracował przy dachach niech latem pod wieczór wejdzie sobie na pddasze

Panowie McR ma tutaj rację:

"Następnie woda pod wpływem grawitacji kapie na membranę dachową znajdującą się kilka centymetrów pod blachą i swobodnie spływa nieprzesiąkalną wierzchnią warstwą membrany do rynny."

jęśli ma ktoś z tym problem,m a nigdy nie pracował przy dachach niech latem pod wieczór wejdzie sobie na pddasze

nie no chyle czola MEMBRANA LACZY SIE z rynna :bash:

kto wam te chalupy budowal?? czytacie cos takiego jak chociazby murator?

@McR masz poczytaj - pierwszy z brzegu link http://www.parotec.pl/montaz.html

Edytowane przez p@blowek

Smiejesz się z kogoś,przytaczasz jakieś linki a nawet nie chciało Ci sie chyba zagłębić w temat.To jest fotka z linku który podałeś http://parotec.pl/images/montaz/9.jpg

raczej jest napisne jak jej nie stosowac :)

Drugim sposobem ułożenia folii przy okapie jest wyprowadzenie do rynny. Rozwiązanie to nie zapewnia wykrycia ewentualnych nieszczelności pokrycia dachowego, co może doprowadzić do uszkodzeń dachu. Przy tego typu rozwiązaniu najczęściej dochodzi do błędów wykonawczych, np. zastępowanie profilu wentylacyjnego łatą, co prowadzi do zmniejszenia otworów nawiewnych. Przedstawione uwagi i zalecenia w niniejszej instrukcji nie wyczerpują wszystkich przypadków układania folii i membran.

W przypadku budowy poddasza nieużytkowego bez ocieplenia połaci dachu, nie ma potrzeby stosowania membran dachowych. Zastosowanie folii dachowej będzie w tym przypadku wystarczającym i ekonomicznie uzasadnionym rozwiązaniem.

masz bo trudno cos pojac

jaki wam wyszedl koszt stanu zamknietegp Przemyslanego?? zamierzam w tym roku zaczac budowe.

Witam! Koszt stanu zamnknietego M42c w 2010r 380 tys zł z piecem i co. w tej kasie dzialka za 70 tys zł. Zamieszkalismy kiedy wydalismy 550 tys zł w tym wszystko nowe w wyzszym standardzie, zaprojektowany ogrod, hustawki, plac zabaw, ogrodzenie z przodu z cegly recznie formowanej. Posrednik zarobil na postawieniu domu 40 tys zł, wiec 380 minus 40 i tansze materialy budowlane minus dzialka 70 tys = x ;)

Edytowane przez onazis1974

Witam! Czy ktos moze mnie oswiecic z kosztami przylacza gazu ziemnego i jaki piec do M42c? Juz mam dosyc ekogroszku, balagan przez pyl, slimak podajnika ciagnie troche pradu i halasuje w nocy, trafil sie kiepski jakosciowo ekogroszek i piec zgasnal w nocy, mijaja 3 lata i juz mam go dosyc, zostawie go awaryjnie ale slyszalem, ze juz nie produkuja piecow, ktore wytrzymuja 10lat albo dluzej. Z gory serdecznie dziekuje za porady. Pozdrawiam!

zostaje kwestia nazewnictwa, folia - membrana, jedno i drugie to folie dachowe wstępnego krycia, które dzielą się na niskoparoprzepuszczalne i wysokoparoprzepuszczalne (membrany). folie niskoparoprzepuszczalne stosuje się zamiast deskowania z papą. Należy przy tym pamiętać o konieczności zachowania szczeliny wentylacyjnej między folią a izolacją termiczną z wełny mineralnej. dla wyjaśnienia mam folię Delta-VENT S PLUS. (dla mnie membrana) i jak ktoś położy Delta VENT N to nie zmoknie, tak jak pisałem wcześniej skraplać się będzie ale to nie urwanie chmury. Jak ktoś położy folię i zaskoczy go deszcz przed położeniem pokrycia to będzie czuł się jak w namiocie, nie kapie tylko głośno w środku. A co do ułożenia to zawsze były dwie metody, brzeg na pasie nadrynnowym lub na kapinosie pod rynną

mem ok.jpgzd mem.jpg