onazis1974 09.11.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 [ATTACH=CONFIG]219862[/ATTACH] "Mały biały domek..." Za siedmiona gorami, za siedmioma lasami, dolinami zyl sobie krasnoludek, pewnego dnia wyszedl z domu, rozejrzal sie i powiedzial:"jejku, jak ja mam wszedzie daleko!" ") Gdzie Wy sie pobudowaliscie? widac, ze nawet ptaki tam nie dolatuja:) Takim to dobrze, cisza dookola, sarny oskubia drzewka, zajace opedzluja warzywka...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 09.11.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Witaj. I o to chodzi Długo szukaliśmy takiego spokojnego miejsca, gdzie nawet psy na spacery nie dochodzą Mieliśmy już dosyć tak zwanego "wielkiego miasta". Oby było tam tak jak najdłużej A poza tym wszystkim mam też swój partykularny interes - mam nadzieję, że to odludzie wyzwoli u mnie dodatkowe pokłady twórczej weny Pozdrawiam wszystkich "Przemyślanych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 09.11.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Witaj. I o to chodzi Długo szukaliśmy takiego spokojnego miejsca, gdzie nawet psy na spacery nie dochodzą Mieliśmy już dosyć tak zwanego "wielkiego miasta". Oby było tam tak jak najdłużej A poza tym wszystkim mam też swój partykularny interes - mam nadzieję, że to odludzie wyzwoli u mnie dodatkowe pokłady twórczej weny Pozdrawiam wszystkich "Przemyślanych" No tak, takim to dobrze, dziczyzna na grilu, wiatrak obok domu i mozna za darmo pomieszkac, gratulacje. My jutro zegnamy przemyslanego, poniewaz sprzedajemy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 09.11.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 No tak, takim to dobrze, dziczyzna na grilu, Mamy jeszcze kuropatwy i sarenki na przekąskę My jutro zegnamy przemyslanego, poniewaz sprzedajemy. Pozdrawiam Jednak? Szkoda - dużo wniosłeś dobrego do naszego forum. Życzę Ci powodzenia (chyba na Mazurach, jak pamiętam) oraz jak najszybszego rozpoczęcia budowy nowego Przemyślanego. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 12.11.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 onazis1974 i jak w koncu znalzał sie kupiec?? za ile poszła chatka?? może byc na priv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 13.11.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 onazis1974 i jak w koncu znalzał sie kupiec?? za ile poszła chatka?? może byc na priv... Zainteresowanie jest ale niestety Kalisz jest biednym miastem, mieszkamy pod Kaliszem na wsi, dookola mnostwo nowych domow na sprzedaz, klienci chca full wypas za male pieniadze, tzn okna drewniane, ogrzewanie podlogowe, strop zelbetowy, ogrzewanie gazem a nie ekogroszkiem, napedy do bram, dojazd asfaltem a nie gruntowa, rolety zewnetrzne i w ogrodzie pompe ciepla, solary na dachu. Pozyjemy zobaczymy, jutro klienci daja odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof cz 14.11.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Szkoda sprzedawać tak piękny dom, ale niestety jak mus to mus pzdr i życze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimek1974 16.11.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Witam. Też wrzucę fotkę przemyślanego, buduje się 15 km na zachód od Rzeszowa Zostało w srodku łazienki kuchnia, podłogi etc wykonczenie, pewnie najbardziej pieniądzochłonne roboty Pozdrawiam wszystkich budowniczych przemyślanego a przede wszystkim guru tego forum Postihal za inspiracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof cz 19.11.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Piękny domek. Jak będziesz miał skończone wnętrze wrzuć kilka zdjęć. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.lubelskie 21.11.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Witam.Czy ktoś z forumowiczów może mnie poratować zestawieniem materiałów przeznaczonych na budowę stropu w M42c?Interesują mnie konkretnie ilości elementów stelaża czyli profile UD, CD, wieszaki itp.Zastanawiam się również jaki typ stelaża zastosować: - podwójny krzyżowy w całym domu czy tylko salonie i garażu,- pojedynczy krzyżowy czy zwykły pojedynczy poza salonem i garażem?Będę wdzięczny za wszystkie sugestie i podpowiedzi .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimek1974 22.11.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Witam. Czy ktoś z forumowiczów może mnie poratować zestawieniem materiałów przeznaczonych na budowę stropu w M42c? Interesują mnie konkretnie ilości elementów stelaża czyli profile UD, CD, wieszaki itp. Zastanawiam się również jaki typ stelaża zastosować: - podwójny krzyżowy w całym domu czy tylko salonie i garażu, - pojedynczy krzyżowy czy zwykły pojedynczy poza salonem i garażem? Będę wdzięczny za wszystkie sugestie i podpowiedzi . Pozdrawiam Ja już nie pamiętam bo rok temu sam robiłem. Ale pamiętam że ściągnąłem opisy montażu knaufa i tam jest wszystko opisane. Ja dawałem wszędzie podwójny krzyżowy W garażu dałem tylko płytę MFP Pfleiderer od razu przykręcona do belek i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof cz 28.11.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Ja robię podobnie, podwójny krzyżowy a garaż płyta do belek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 30.11.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Ja robię podobnie, podwójny krzyżowy a garaż płyta do belek Ja jeszcze do płyty OSB dokręcę płytę GK, żeby sufit w garażu ładnie wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sq8bwl 10.12.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Witam koledzy, mam problem. dom mam usytuowany sypialniami w M42 od zachodu, skąd cholernie wieje, nie mogę dogrzać pomieszczeń do 20 stopni. Stąd moje pytanie jak macie wykończony elem. stropu od góry przy kominie z największym tarasem? Mam tam tylko na wysokości podbitki blaszkę i nic więcej, może stąd docieplenie sufitu się nie wyrabia. Jak macie zdjęcia proszę o przykład. Pozdrawiam Sebastian 506063444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciechkubas 14.12.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Witam Jestem nowy na tym forum i mam pytanie czy buduje ktoś dom według tego projektu http://projekty.muratordom.pl/projekt_przemyslany-wariant-i,556,0,0.htmBardzo prosiłbym o jakieś sugestie korzystne rozwiązania , co byście zmienili w tym projekcie .i czy ktoś na Podkarpaciu buduje właśnie taki dom ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikola 20.12.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Tak wygląda nasz Przemyślany. Mińsk Białoruś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matii 27.12.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Witam jestem na etapie st surowego otwartego mam pytanie ile kosztowały cię okna i brama garażowa i co byś polecił ?pozdr. matii[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matii 27.12.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Witam jestem na etapie st surowego otwartego mam pytanie ile kosztowały cię okna i brama garażowa i co byś polecił ?pozdr. matii[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sir_wojtas 29.12.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 a ja mam pytanie o system ogrzewania jaki zastosowaliście: podłogowe czy podłogówka + grzejniki? Może Ci którzy już mieszkają napisali by kilka słów czym grzeją, jak grzeją, co by zmienili, jak się co sprawdza, jakie są miesięczne koszty Ja planuję dać podłogówkę prawie w całym domu ( oprócz 1-2 pokoi w których będą grube wykładziny na podłodze- choć nadal się zastanawiam bo to trochę komplikuje instalacje), ogrzewanie gazowe ( chyba kondensat będzie najlepszym rozwiązaniem bo niskotemperaturowy). Podzielcie się swoimi poglądami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McR 30.12.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Witam,w swoim "przemyślanym" założyłem prawie 100% podłogówki.Piszę "prawie",ponieważ jedynie garaż ogrzewany jest sporym kaloryferem i jako dodatek do podłogówki mam w łazience grzejnik drabinkowy.U siebie do sterowania podłogówką zastosowałem elekrtozawory i elektronikę firmy Salus.Mam możliwość wysterowania temperatury praktycznie dla każdego pomieszczenia oddzielnie co przy podłogówce jest super sprawą.Dodatkowy wydatek,ale szczerze polecam.Dla świętego spokoju pozostawione mam w ścianach pokoi węże do podłączenia w razie "w" kaloryferów.Myślę jednak,że nie powinno być to potrzebne.Czas pokaże.Piec na ekogroszek z podajnikiem ślimakowym od poczatku listopada pyka sobie z temp.zadaną 42st i w całym domu jest przyjemne 21-23st.Dom jeszcze nie zamieszkały,brak sufitów podwieszanych(u góry jedynie 20 cm wełny),ocieplenie styropianem 18cm,okna z pakietem trójszybowym.Nie mamy w tym roku zimy,więc wynik też nie jest miarodajny.Jak do tej pory(ok. 2 m-ce) spaliłem niewiele ponad tonę ekogroszku.A dlaczego palę?Dość często nie ma mnie w Polsce i strach przed zamarznięciem tego wszystkiego w zimie spowodował odpał pieca i tak zostało już do dziś .Może to i nawet lepiej,przynajmniej wszystko sprawdzone i wszystko śmiga jak należy bez obaw. Edytowane 30 Grudnia 2013 przez McR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts