marcin.lubelskie 06.02.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Dzięki wielkie za zainteresowanie tematem. Zakładam że tą drugą warstwę wełny daliście pod spód belek? Ja daję 15 cm między belki, drugie 15 cm na krzyż, ale na belki (współczynnik wełny 0, 039) i jeszcze 5 cm (o współczynniku 0, 032) na stelaż sufitu, aby poprawić akustykę. Teraz się zastanawiam nad OSB na strychu tylko muszę jeszcze przemyśleć sprawę dodatkowych legarów, między którymi dam tą drugą warstwę wełny i do których przymocuję OSB. Na razie mam jedną warstwę między belkami i jestem na etapie "kręcenia" płyt KG niestety nie mam ogrzewania i pogoda mnie powiedzmy pogoniła z placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 25.02.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Coś cicho na forum ... Czyżby wszyscy Przemyślani nie obudzili się jeszcze ze snu zimowego? Wiosna przyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchewa98 25.02.2014 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 My zaczynamy z przemyślanym M42L na wiosnę. Kilka zmian dokonaliśmy, które można zauważyć na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georges 26.02.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 witam . probuje zalaczyc zdjęcia z mojej budowy Przemyslanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michał i danka 02.03.2014 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Witamy. Faktycznie Akton my to spaliśmy. Minęło już prawie 4 lata od PBN, a my dopiero na etapie więźby. Na chwilę obecną zmiany jakich dokonaliśmy to zamiana miejsc garażu z kotłownią. Myślę, że to wpłynie w dużym stopniu na wygodę jak i zarówno na bezpieczeństwo. Wejście do kotłowni zrobiliśmy również od zewnątrz, ponieważ planujemy ogrzewanie na paliwo stałe.Drewno mamy mieć za ok. miesiąc, zamawialiśmy w/g projektu M42. Wkrótce wstawimy jakieś fotki.Pozdrawiamy wszystkich szczęśliwców wyboru tego projektu, a w szczególności autora wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadeusz72 02.03.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Witam wszystkich użytkowników Przemyślanego M42. Proszę o pomoc, tych co już mieszkają lub lada dzień będą.Bo moja żona puści mnie z torbami. Ciągle jeździ i szuka...i nic. A czas ucieka. Łazienki i kuchni wciąż czekają na aspirację. A raczej brak wizji. Może macie swoje łazienki lub kuchnię którą możecie się z nami podzielić. Proszę, będziemy wdzięczni. mój e-mail;[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek720329 02.03.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Witam . Zamieszczam zdjęcia naszej kuchni zaraz po montażu. Teraz wygląda trochę inaczej i przytulniej ale do inspiracji wystarczy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orson 03.03.2014 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 dwie strony wcześniej kuchnia SITEKL ... dla mnie świetna a wcześniejsze strony onazis.... tez fajne sitekl - kuchnia naprawdę udomowiona u nas się tworzy projekt, jak będzie to powrzucam, ale to pewnie kolo wakacji..... dopiero wnętrza się powoli robia, obecnie łazienki i gładzie, za chwile drzwi i podłogi... no i kuchnia i pokoje. trochę zaczelismy od końca, bo od zwenetrznej strony, mamy elewację i kostke... tarasy tez w kostce LIBET... i wyszło fajnie Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i dzielcie się zdjęciami. To zawsze pomaga w aranżacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 05.03.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Witaj. Polecam kuchnię z IKEA. Można sobie ją zaprojektować, korzystając z ich aplikacji. My jesteśmy bardzo zadowoleni z tego wyboru. Jak podłączę komputer (jesteśmy świeżo po przeprowadzce i nie miałem kiedy tego zrobić), to wrzucę na forum kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypion1 08.03.2014 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Witam Czy mógłby ktoś udostępnić skan więźby i stropu ? Albo chociaż podać długość najdłuższego elementu ? Szukam transportu z lasu na działkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orson 11.03.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Witaj AKTON, szukam inspiracji na wnętrza.. czy możliwe jest zobaczenie galerii Twojego Przemyślanego ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 12.03.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Witaj, Orson. Za kilka dni postaram się wrzucić jakieś fotki, ale z urządzaniem domu to tak, jak z muzyką- każdy ma swoje indywidualne preferencje Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciechkubas 12.03.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Potrzebuje szybko informacji zakupiłem projekt przemyślany M42a i chce zrobić strop betonowy czy ktoś z was dokonywał takiej zmiany ?? Bardzo proszę o pomoc [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinacolada88 12.03.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Witajcie, zamierzamy zamowic projekt PRZEMYSLANY 42C chcemy wprowadzic kilka zmian. Rozumiem, ze zmiany wprowadza sie po zakupie projektu jaki jest przyblizony koszt jednej zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 13.03.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Witajcie, zamierzamy zamowic projekt PRZEMYSLANY 42C chcemy wprowadzic kilka zmian. Rozumiem, ze zmiany wprowadza sie po zakupie projektu jaki jest przyblizony koszt jednej zmiany Wszelkie zmiany robi architekt przy adaptacji projektu. Jest ona niezbędna przy składaniu kompletu dokumentów o pozwolenie na budowę. A cena? Jest bardzo różna. Ja wybrałem taniego architekta. Efekt - 16 poprawek naliczyli mi w starostwie Nie płać za każdą zmianę, tylko po prostu ustal cenę finalną za adaptację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinacolada88 13.03.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 (edytowane) ok dzięki za wyjaśnienie nie wiem jak my damy radę z tą całą papierologią ... już się boję a czy jest tu ktoś z okolic Warszawy od strony Lublina, kto wybudował już przemyslanego? już raz oglądaliśmy właśnie M42c ale nadal wahamy się po między M42, i chętnie byśmy go obejrzeli w realu. Czy ktoś porównywał te dwa projekty? Czy M42 wychodzi dużo taniej od wersji C? Edytowane 13 Marca 2014 przez pinacolada88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 13.03.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Skoro my daliśmy sobie radę, to każdy z tymi papierami sobie poradzi bez problemu W końcu adaptację robi osoba kompetentna i za to bierze pieniądze, a wypełnianie takich czy innych druczków to jedynie kwestia znajomości rodzimego języka Różnic znaczących w kosztach budowy takiej czy innej wersji za bardz się nie spodziewaj. Dom musi kosztować. My mamy M 42 (wersja lewa z uwagi na strony świata) i jesteśmy super zadowoleni. Jest to jednak chata niemała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orson 13.03.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Zapraszamy w strony świętokrzyskie. 110 km od Lublina. u nas m42c po kilku zmianach (kat dachu, okna większe, zamiana spiżarni i garderoby i pare innych drobiazgów.. zmiany były wprowadzone po obejrzeniu dwóch przemyślanych )koszt adaptacja za całość płaciliśmy 3,5 tysiąca. W razie pytań, chętnie odpowiem(y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orson 13.03.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 ok dzięki za wyjaśnienie nie wiem jak my damy radę z tą całą papierologią ... już się boję a czy jest tu ktoś z okolic Warszawy od strony Lublina, kto wybudował już przemyslanego? już raz oglądaliśmy właśnie M42c ale nadal wahamy się po między M42, i chętnie byśmy go obejrzeli w realu. Czy ktoś porównywał te dwa projekty? Czy M42 wychodzi dużo taniej od wersji C? Zapraszamy w strony świętokrzyskie. 110 km od Lublina. u nas m42c po kilku zmianach (kat dachu, okna większe, zamiana spiżarni i garderoby i pare innych drobiazgów.. zmiany były wprowadzone po obejrzeniu dwóch przemyślanych ) koszt adaptacja za całość płaciliśmy 3,5 tysiąca. W razie pytań, chętnie odpowiem(y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchewa98 24.03.2014 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 może ktoś kto ogrzewa gazowo swojego przemyślanego M42 podać koszty jakie ponosi przez okres zimowy?wiadomo, że ta zima nie należała do mroźnych, ale poprzednia już bardziej?będę wdzieczny za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts