wojtek720329 24.03.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Jest to nasz pierwszy sezon grzewczy. Od 14 listopada do 14 lutego rachunek za gaz niecałe 1200 zł razem z cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genrin 24.03.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Poprzedni rok od 10 .10.2012 do 10.05.2013 - 2900zł Ten rok od 10.10.2013 do 10.03.2013 - 1800zł wszystko razem z CWU 120l, 3-osobowa rodzinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziej3city 25.03.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Za rok 2013 rachunek za gaz wyszedł 2400zł.Ogrzewanie+ciepła woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sir_wojtas 29.03.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Cześć wszystkim- mam pytanko bo mam w końcu stan zero i ekipa za kilka dni zacznie murować porotherm. W projekcie jest aby zacząć pierwszą warstwę od cegły- jak Wy robiliście bo moim mówią że zrobią jak chcę stąd pytanie do Was )) ? Czy ta pełna cegła ma zniwelować jakieś mostki termiczne, czy chodzi tylko o wyrównanie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziej3city 29.03.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Na pewno nie chodzi o mostki termiczne.Nie pamiętam jak jest w projekcie ale u mnie murarze jechali od razu porothermem.Równie dobrze mogą wyrównać pierwszą warstwę pustakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate-84 31.03.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Witam, U mnie właśnie ukończone mury i strop terriva. Też ekipa od razu murowała porothermem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa3 01.04.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Witam wszystkich przemyślanych:rolleyes: Widzę że trochę cisza na wątku, a ja czekam na jakieś inspiracje i nic. Jesteśmy na etapie wyboru płytek do części dziennej no i dylemat. Chcieliśmy jasne podłogi gres polerowany, potem zmieniliśmy decyzję i padło na gres lappato bo ma fajną powłokę no i może tak nie będzie widać różnych takich tam. Listwy przypodłogowe mają być białe, ściany też chce białe, meble w kuchni pewnie też coś z białym. Zastanawiam się teraz czy nie przesadzę z tą bielą. Myślę już czy nie najlepiej wyjdzie płytka drewnopodobna. Okna to złoty dąb. A jakby tego było mało mąż ogląda gres grafitowy. Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sir_wojtas 04.04.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Do wyboru kolorów ścian i płytek mam jeszcze trochę czasu )) Dobrze że tym będzie się zajmować żona- ja mam jej to tylko umożliwić hehe Pytanko do budujących głównie M42c, mam już prawie wymurowane ściany, buduję z porothermu 25PW- wyszło mi 12 rzędów do góry, strasznie wysokie mury- Wam też tak wyszło? Murarze mówią że tak jest wg. projektu, chcąc zmniejszyć na np.11 to okap podbitki może wyjść zbyt blisko okna, prawda to? ) I jeszcze jedno pytanko, chcę mieć oba zewnętrzne słupy z klinkierki, w projekcie przekrój słupów to 25cm- jak sięto obłoży cegłą to wyjdzie za duży kolos a jak zrobię z klinkieru tak jak mi się podoba ( cegła wzdłuż i w poprzek) to wewnątrz zostaje tylko 13cm na beton+zbrojenie- też tak macie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 05.04.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Witam wszystkich po dłuższej nieobecności, spowodowanej przeprowadzką - oczywiście do "Przemyślanego" oraz zakończeniem prac wewnętrznych. W tzw. międzyczasie pognałem "fachowców". Niestety ekipa wykończeniowa nawet nie umywała się do ekipy budowlanej, którą kierował siostrzeniec Postihala. Nota bene gorąco ich polecam - nie dość, że rzeczywiście znają się na swojej robocie, to są poza tym kulturalni i sympatyczni. Spróbowałem wrzucić kilka fotek. Nie są najlepszej jakości, ale coś tam widać Nie wiem, czy się udało. Jeżeli tak, to w następnym poście dodam jeszcze kilka. I uwaga do wahających się z wyborem projektu: w "Przemyślanym" mieszka się genialnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 05.04.2014 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Chyba się udało, więc jeszcze 3 fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate-84 06.04.2014 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam" sir_wojtas",Wysokość wewnątrz budynku jest rzeczywiście wyższa niż w standardowych domach, ja mam zmniejszoną o jeden porotherm także wyjdzie mi na gotowo 2,6m a nie 2,7 jak w projekcie. Nad wieńcem mam natomist dołożony jeden porotherm dlatego okap nie wyjdzie zbyt nisko. Co do słupów z klinkieru to mam zrobione dokładnie tak jak Ty chcesz, cegła wzdłuż+cegła w poprzek), wygląda ładnie:) pozdrawiam Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez kate-84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slowikk 07.04.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam serdecznie!! Jeżeli moge prosić to prześlijcie mi namiary na firme murarską i dekarską. mam stan zero. w tym roku chce zamknąc domek. jakie były koszty ich robocizny? Widze ze na forum straszne rozbieżności jeżeli chodzi o wyceny od 35000 do 60000. Mieszkam w Śremie woj wielkopolskie. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkarla 08.04.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Akton - gratuluję przeprowadzki do Przemyślanego! Piękne wnętrza. Można więcej zdjęć kuchni i dużej łazienki - tu na forum, albo na maila [email protected] ? Ciekawi mnie także cena tej kuchni z Ikea - bo także ją rozważam Blat jest drewniany czy drewnopodobny. Okno widzę wyżej niż w projekcie - w sumie też to b.dobrze wygląda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 09.04.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Witam Cię serdecznie. Prześlę jeszcze kilka fotek Łazienki jeszcze nie skończyliśmy. Okna, jak słusznie zauważyłaś, zrobiliśmy ciut wyżej, bo żona chciała mieć parapet, a nie bezpośrednio blat. Oczywiście 2 pozostałe okna tej części domu (spiżarnia i kotłownia) podnieśliśmy do tego samego poziomu. Kuchnię z IKEA zdecydowanie polecam. Kosztowała ok. 14.000 ze zmywarką, płytą ceramiczną i piekarnikiem. Super sprawa Lodówkę (wolnostojącą) kupiliśmy osobno i wstawiliśmy do spiżarni. Pomysł trafiony - polecam takie rozwiązanie Tym bardziej, że zmieniliśmy projekt samego hallu, powiększając tym samym właśnie spiżarnię. Poza tym mamy jedno wielkie okno (nieotwieralne z uwagi na gabaryty) w salonie i dzięki temu zyskaliśmy świetną panoramę Zresztą - jakby ktoś z Was chciał nas "nawiedzić", to serdecznie zapraszamy. Twórca forum - Postihal już uczynił nam ten zaszczyt, ale wtedy trwały jeszcze prace murarskie. Teraz mamy możliwość pokazania gotowego "Przemyślanego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkarla 10.04.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Witam Dziękuję za informacje o kuchni, z niecierpliwością czekam na więcej zdjęć Z tym podniesionym oknem kuchennym to bardzo dobry pomysł. U mnie na przestawianie ścian już za późno... Mimo, że poczyniliśmy trochę zmian w kuchni, ganku i spiżarce, to jeszcze nieco bym zmieniła. Może komuś się przyda jako inspiracja zdjęcie, które postaram się załączyć. Chętnie skorzystałabym z zaproszenia do oglądania, ale ciut za daleko z małopolski do poznańskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelcia12 10.04.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 witam wszystkich forumowiczów:) chętnie podzielę się naszym przemyślanym jeszcze nie do końca zrobiony dach ale już cieszy. mam nadzieje że uda mi się dodać zdjęcie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimek1974 11.04.2014 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 WitamChciałem zapytać użytkowników przemyślanego jaki lepszy taras? - zrobiony z betonu i na to płytki czy z kostkiZ góry dziękujeklimek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 11.04.2014 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Witam Chciałem zapytać użytkowników przemyślanego jaki lepszy taras? - zrobiony z betonu i na to płytki czy z kostki Z góry dziękuje klimek Zwykłych płytek zdecydowanie nie polecam. Prędzej czy później będziesz mieć z nimi problem. Na pewno sensowniejsza będzie kostka. Ja mam beton i na to będzie położony już niedługo kamień ciosany BRUK-BETu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 11.04.2014 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Witam Dziękuję za informacje o kuchni, z niecierpliwością czekam na więcej zdjęć Z tym podniesionym oknem kuchennym to bardzo dobry pomysł. U mnie na przestawianie ścian już za późno... Mimo, że poczyniliśmy trochę zmian w kuchni, ganku i spiżarce, to jeszcze nieco bym zmieniła. Może komuś się przyda jako inspiracja zdjęcie, które postaram się załączyć. Chętnie skorzystałabym z zaproszenia do oglądania, ale ciut za daleko z małopolski do poznańskiego.[ATTACH=CONFIG]253996[/ATTACH] Witam ponownie. A'propos przestawiania ścian. Mój budowlaniec mówił (i pewnie miał rację), że w budowanym domu można zmienić WSZYSTKO Zgodnie z obietnicą wrzucam kilka fotek kuchni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stasiu84 14.04.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Witam serdecznie Forumowiczów:)Mam pytanie a zarazem prośbę jeśli ktoś z Państwa buduje Przemyślany wariant III M42C, o kilka informacji odnośnie materiałów i kosztów domku. Czekam na projekty, ale pewnie sobie jeszcze poczekam. A interesuję mnie ile bloczków poszło na fudamenty, betonu. Jakie są koszty poszczególnych stanów, stan zero, surowy otwarty itd. Wszelkie informacje będą dla mnie bardzo pomocne:) Rozumiem, że ceny w każdym regionie są różne, ale mając nawet ogólne info odnośnie materiałów przeliczę po "swoich" cenach. Buduję w mazowieckim, powiat sierpecki. Mój adres e-mail . [email protected] gg. 8038187.Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts