kate-84 03.07.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Witam,Proszę o poradę, ile kominków wentylacyjnych i dachówek wentylacyjnych macie w swoich przemyślanych, dostawca dachówki zaproponował 4 kominki i 8 dachówek wentylacyjnych. Czy aż tyle jest potrzebne? Wydaje mi sie to na wyrost. Jak jest u Was?? Pozdrawiamkate-84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof cz 06.07.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 U nas 4 kominki i 10 dachówek wentylacyjnych. Podobno i tak nie mamy za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sir_wojtas 04.08.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 co tu taka cisza, czyżby temat się wyczerpał????.... u siebie mam 4 kominki i chyba 13 wentylacyjnych Mam pytanko do tych którzy mają podłogówkę, czy robiliście tzw. dylatację między sekcjami, między pomieszczeniami, jeśli tak to z czego? czy tylko taśma lub styropian przy ścianach po obwodzie? pochwalę się że zacząłem budowę M42C początkiem marca i na obecny stan mam elektrykę i tynki wewnętrzne, z zewnątrz podbitka na gotowo + ocieplenie 1m od góry Czekam na instalatora co by wykonał wod-kan i c.o. i planuję zakup styropianu na posadzkę, jak zwykle ciągłe rozterki, dopłacać do austrothermu czy brać tańszy i tak z każdym zakupem Pozdrawiam "przemyślanych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek 333 06.08.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Witam serdecznie . Buduję "przemyślanego" w Toruniu , za chwilę strop i konstrukcja dachu chcielibyśmy wraz z żoną jeśli ktoś w okolicach Torunia wybudował dom według tego projektu - zobaczyć dom na żywo . pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof cz 10.08.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Jeżeli macie ochotę przejechać się do Grudziądza to zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 11.08.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Pod Poznań też niedaleko A'propos "Przemyślanego". Po zrobieniu stanu zerowego wydawało się nam, że dom jest niewielki. Nic bardziej mylnego - jest to jedynie złudzenie Na szczęście widzieliśmy dom Postihala, więc czekaliśmy spokojnie na zakończenie. I faktycznie - jest niemały Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez Akton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojts 13.08.2014 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Witam Jestem na samym początku drogi do posiadania takiego domku.Narazie mam działkę i zastanawiam sie nad projektem. Bardzo podoba misie Przemyślany w wariancie I czyli projekt M42a.Czy ktoś w bliższej lub dalszej okolicy Poznania buduje/zbudował już taki dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McR 15.08.2014 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) Wojt@s,ja buduję Przemyślanego M42a z tym,że w wersji lustrzanej.Jeśli to i odległość (buduję w okolicach Konina) nie stanowi problemu - serdecznie zapraszam.Jestem już trochę dalej niż stan surowy zamknięty, więc małe co nieco można podpatrzyć.Na tyle ile potrafię,również służę pomocą.W razie czego daj znać na:[email protected] Pozdrawiam Maciek. Edytowane 15 Sierpnia 2014 przez McR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof cz 15.08.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 My już mieszkamy w naszym przemyślanym. Dom jest naprawdę duży, zadaszony taras rewelacja. Jarek 333 jezeli zdecydujesz sie na wizytę napisz na e-mail [email protected] zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stasiu84 19.08.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Witam:) Przemyślany w wersji z jednym miejscem garażowym (moim zdaniem wierna kopia projektu z Muratora) jest w Czernikowie pod Toruniem przy głównej trasie (w stronę jadąc od Sierpca w stronę Torunia po prawej stronie). Jak jadę do Torunia a raczej na wjazd na autostradę A1 zawsze rzuca mi się w oczy:) ale nie wiem czy ktoś pozwoli obejrzeć nie byłem tam. Ps: W końcu uzyskałem pozwolenie i we wrześniu ruszamy z fundamentami. :D:D:D (M42C) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek750 19.08.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Dzień dobry Czy ktoś buduje lub wybudował przemyślanego (M42c) w okolicach Szczecina, Stargardu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 22.08.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Witam:) Przemyślany w wersji z jednym miejscem garażowym (moim zdaniem wierna kopia projektu z Muratora) jest w Czernikowie pod Toruniem przy głównej trasie (w stronę jadąc od Sierpca w stronę Torunia po prawej stronie). Jak jadę do Torunia a raczej na wjazd na autostradę A1 zawsze rzuca mi się w oczy:) ale nie wiem czy ktoś pozwoli obejrzeć nie byłem tam. Qrcze - tydzień temu jechałem na trasie Sierpc - Strzelno, ale gdybym wiedział, to zdecydowanie pojechał bym na Toruń do Czernikowa i po prostu zapukał W końcu mieszkają tam normalni ludzie i po krótkich wyjaśnieniach popartych prośbą na pewno pozwoliliby obejrzeć to swoje cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sir_wojtas 24.08.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Cześć wszystkim przemyślanym, napiszcie proszę ile płaciliście za wykonanie sufitów podwieszanych wraz z ociepleniem? Jeśli można to chciałbym wiedzieć ile kosztuje robocizna i ile materiał. Planuję w swoim M42C zrobić układ podwójny krzyżowy i 1 płytę- jak ktoś ma tak zrobione to proszę o info jak to się zachowuje po dłuższym czasie z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziej3city 24.08.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Ja mam u siebie tak zrobione czyli stelaż krzyżowy i 1 płyta..Na płyty mam wysypane Ekofiber i jak na razie żadnych pęknięc.Jedyne które wyszły to na łaczeniu płyt ze ścianami ale wystarczy akryl i po sprawie.Zależy też dużo od wykonawców ale i od użytych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sir_wojtas 25.08.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Ok, dzięki za odpowiedź- napisz jeszcze, jeśli możesz ile to kosztowało ( bez ekofibru) ) Jeśli ktoś może to proszę jeszcze o info jak Wy wykonaliście swoje sufity. Myślę o tym aby wełnę dać krzyżowo i mam 2 wersje: 1. jeden pas wełny np 15cm między krokwie to gdzie drugi- na ruszcie? Wtedy wyjdzie mi wolna przestrzeń między wełną bo od górnej krawędzi krokwi do sufitu będzie jakieś 50cm 2. oba pasy ułożone na krzyż na ruszcie, ale wtedy nie ma wełny między krokwiami i na podciągach od góry- czy te podciągi nie będą przemarzać? fachowiec twierdzi że zwykle robi 1 opcje...hmmm poradźcie jak macie to wykonane w M42C ( nie wiem jak jest w innych wersjach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McR 26.08.2014 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 U mnie w tej chwili jest położone 20 cm wełny między belkami sufitowymi,ale kiedyś później chcę jeszcze docieplić na krzyż warstwą 5-10 cio centymetrową.A wolna przestrzeń sufit-belki ..no cóż,taki urok Przemyślanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stasiu84 26.08.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Qrcze - tydzień temu jechałem na trasie Sierpc - Strzelno, ale gdybym wiedział, to zdecydowanie pojechał bym na Toruń do Czernikowa i po prostu zapukał W końcu mieszkają tam normalni ludzie i po krótkich wyjaśnieniach popartych prośbą na pewno pozwoliliby obejrzeć to swoje cudo Zgadza się i zgadza się, że jest to cudo - generalnie wygląd kwestia gustu, ale moim zdaniem elewacja zrobiona właśnie z gustem:) co się odwlecze to nie uciecze:) Jak będziesz śmigał raz jeszcze to na pewno rzuci się w oczy i niedaleko jest od drogi. Przed Toruniem jest baaaaardzo dużo nowych domów i czasami specjalnie wjeżdżam w osiedla by coś podpatrzeć. A "przemyślanych" domów przybywa, przybywa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.lubelskie 27.08.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Ok, dzięki za odpowiedź- napisz jeszcze, jeśli możesz ile to kosztowało ( bez ekofibru) ) Jeśli ktoś może to proszę jeszcze o info jak Wy wykonaliście swoje sufity. Myślę o tym aby wełnę dać krzyżowo i mam 2 wersje: 1. jeden pas wełny np 15cm między krokwie to gdzie drugi- na ruszcie? Wtedy wyjdzie mi wolna przestrzeń między wełną bo od górnej krawędzi krokwi do sufitu będzie jakieś 50cm 2. oba pasy ułożone na krzyż na ruszcie, ale wtedy nie ma wełny między krokwiami i na podciągach od góry- czy te podciągi nie będą przemarzać? fachowiec twierdzi że zwykle robi 1 opcje...hmmm poradźcie jak macie to wykonane w M42C ( nie wiem jak jest w innych wersjach) Witam. Ja mam zrobiony sufit na ruszcie podwójnym (z wyjątkiem spiżarki i garderoby) - konstrukcja stabilna i mocna. Ocieplenie to 15 cm wełny (0,039) pomiędzy krokwie, 10 cm wełny (0,039) krzyżowo na krokwie oraz 5 cm wełny (0,032) na stelaż. Ta piątka wełny to dodatkowe ocieplenie oraz wygłuszenie, ponad nią tworzy się tak jak wspomniałeś przestrzeń która "jeśli jest zamknięta" stanowi dodatkową izolację, coś na wzór termosu - choć tu zdania są podzielone. Koszt stropu w moim przypadku to dokładnie 12 870 zł i jest to koszt wszystkich materiałów a robocizna własna czyli aktywne spędzanie urlopu Jak na razie nic nie pęka Powodzenia Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sir_wojtas 28.08.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 panowie dzięki za odpowiedzi/podpowiedziktoś się jeszcze pochwali jak wykonał strop, jak go ocieplił i ile to kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegol 11.09.2014 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Witam. Na jesień w końcu ruszam z budową Przemyślanego M42L w Drawsku Pomorskim. Mam pytanie czy w Zachodniopomorskim ktoś z Was buduje ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts