Marzenka11 11.12.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Bardzo ładna kuchnia, a możesz powiedzieć mi jakie są jej wymiary. Wydaje mi sie, ze moja jest taka sama i wlaśnie zastanawiam sie jaki stolik w niej umieścić. Twój jest świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 12.12.2008 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Bardzo ładna kuchnia, a możesz powiedzieć mi jakie są jej wymiary. Wydaje mi sie, ze moja jest taka sama i wlaśnie zastanawiam sie jaki stolik w niej umieścić. Twój jest świetny. Witam kuchnia ma wymiary 305 cm/ściana pod oknem/ na 360 cm.Zabudowa z prawej i lewej strony jest na 180 cm.W tej sytuacji miejsce na stolik ma 180 cm.Jest w zupełności wystarczające na 2 ewentualnie 3 krzesła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 14.12.2008 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Witam wszystkich interesujących się budową naszego "przemyślanego". Wiadomość z dnia dzisiejszegi jest taka - od wczoraj mieszkamy w naszym nowym domku !!! Przeprowadzka wczoraj poszła bardzo sprawnie przy pomocy Przemusia i p.Andrzeja ojca Madzi. Pierwszą łopatę wbiliśmy na naszej działce 11.04.2008r,więc do zamieszkania upłynęło zaledwie osiem miesięcy. Spało się wspaniale po ciężkim dniu.W domku było bardzo cicho.Wcześnie rano obudziło nas wschodzące słońce,które przez okna zaglądało do naszych wnętrz z ciekawości kto tutaj mieszka.Poranna kawka smakowała wyśmienicie. W domku mieszkamy,ale mamy jeszcze dużo prac do wykonania. O tych pracach będziemy dalej pisać. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 14.12.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Wielkie Gratulacje!! A parapetówka kiedy? Normalnie wam zazdroszczę. Ja od 31 lipca czekam na warunki zabudowy z gminy (czyli 4 miesiące i 2 tygodnie = 136dni) i nie wiem czy się w tym roku doczekam!! Ta cała papierologia mnie przytłacza. Tempo prac mieliście wspaniałe nic tylko brać przykład. Jeśli to możliwe to napiszcie coś o kosztach (poszczególnych jak np. ta wspaniała zabudowa kuchenna no i całościowych ile wydaliście od początku budowy do momentu zamieszkania). Pozdrawiam, życząc wszystkiego najlepszego w nowym gniazdku. Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 14.12.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Postihal macie piekny dom. Kuchnia bardzo ładnie się prezentuje. Z czego masz blat?Jesli to nie kłopot - czy możesz zrobić fotkę baterii - fajnie wygląda i jeszcze pytanie - co jest na ścianie miedzy szafkami.Wielkie gratulacje z okazji przeprowadzki.Swieta juz we własnym domku.My przymierzamy sie dopiero do hydrauliki - więc mamy nadzieje ze nastepne święta tez juz bedziemy we własnym domu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 15.12.2008 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Wielkie Gratulacje!! A parapetówka kiedy? Normalnie wam zazdroszczę. Ja od 31 lipca czekam na warunki zabudowy z gminy (czyli 4 miesiące i 2 tygodnie = 136dni) i nie wiem czy się w tym roku doczekam!! Ta cała papierologia mnie przytłacza. Tempo prac mieliście wspaniałe nic tylko brać przykład. Jeśli to możliwe to napiszcie coś o kosztach (poszczególnych jak np. ta wspaniała zabudowa kuchenna no i całościowych ile wydaliście od początku budowy do momentu zamieszkania). Pozdrawiam, życząc wszystkiego najlepszego w nowym gniazdku. Tomek. Witam Dziękuję za miłe życzenia i docenienie naszych działań budowlanych. Zabudowa kuchenna wraz ze sprzętem/zmywarka,piekarnik.płyta grzewcza i okap/kosztowała nas 11 tys.zł.Wszystkie koszty jakie ponieśliśmy łącznie z zakupem działki do zamieszkania to kwota 300 tys. zł.Liczę,że do pełnego wykończenia budynku/malowanie na zewnątrz,podbitka i opaska z trzech stron budynku plus drugi taras/ to jeszcze około 20 tys.zł. Pozdrawiam i życzę szybkiego uporania się z tą papierologią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 15.12.2008 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Postihal macie piekny dom. Kuchnia bardzo ładnie się prezentuje. Z czego masz blat?Jesli to nie kłopot - czy możesz zrobić fotkę baterii - fajnie wygląda i jeszcze pytanie - co jest na ścianie miedzy szafkami. Wielkie gratulacje z okazji przeprowadzki.Swieta juz we własnym domku. My przymierzamy sie dopiero do hydrauliki - więc mamy nadzieje ze nastepne święta tez juz bedziemy we własnym domu. Pozdrawiam Witam i dziękuję za miłe słowa. Z jakiego materiału jest zrobiony blat teraz nie odpowiem,muszę spytać mojego wykonawcy kuchnii.Na ścianie między szafkami jest taka sama płyta jak boki szafek kuchennych.Zdjęcie baterii zrobię i wstawię.W nowym mieszkaniu nie mam jeszcze internetu i muszę korzystać z poprzedniego mieszkania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 17.12.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Serdecznie gratuluję pięknego Przemyślanego i tego, że powstał w tak ekspresowym tempie!! Święta w nowym domu na pewno będą bardzo miłe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 17.12.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Postihal dzięki za kosztorys. Jedna sprawa tylko dla klarowności. Podałeś kwotę razem z działką. Jaka była cena zakupu waszej działki. Chcę to odliczyć od całości, bo działkę mam i interesuje mnie koszt samej budowy, a ceny działek są różne.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jusiaaa5 17.12.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Witam Czy ja również mogłabym dostać taki kosztorys budowy Przemyślanego, bo w przyszłym roku rozpoczynamy budowę i zastanawiamy się jaki może być koszt.Zastanawiamy się też czy lepiej kupować materiały jeszcze w tym roku czy lepiej poczekać do nastepnego (budowa rozpocznie się w sierpniu), gdyż niektórzy straszą, ze od przyszłego roku materiały bedą droższe. Jeśli ktoś może doradzić to proszę o odp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jusiaaa5 17.12.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 O przepraszam dopiero zauważyłam że już podano kosztorys budowy trochę wyżej, także już wszystko wiadomo. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 17.12.2008 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Postihal dzięki za kosztorys. Jedna sprawa tylko dla klarowności. Podałeś kwotę razem z działką. Jaka była cena zakupu waszej działki. Chcę to odliczyć od całości, bo działkę mam i interesuje mnie koszt samej budowy, a ceny działek są różne. Pozdrawiam, Ja moją działkę kupiłem za 20 tys.zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 17.12.2008 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Witam Czy ja również mogłabym dostać taki kosztorys budowy Przemyślanego, bo w przyszłym roku rozpoczynamy budowę i zastanawiamy się jaki może być koszt. Zastanawiamy się też czy lepiej kupować materiały jeszcze w tym roku czy lepiej poczekać do nastepnego (budowa rozpocznie się w sierpniu), gdyż niektórzy straszą, ze od przyszłego roku materiały bedą droższe. Jeśli ktoś może doradzić to proszę o odp. Pozdrawiam Jak znajdę trochę czasu,to podane koszty dla lepszej orientacji budujących podam w rozbiciu na poszczególne etapy budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 21.12.2008 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Witam,minął pierwszy tydzień zamieszkiwania w nowym domku,jest wspaniale.Nowe zdjęcia po zrobieniu pozbruku i umeblowaniu salonu:- widoczny numer budynku "4"http://images41.fotosik.pl/42/d8984a57e991530fmed.jpg http://images31.fotosik.pl/423/d82b9f4a012fa296med.jpg- salonhttp://images30.fotosik.pl/306/2a918fedc599d919med.jpg- część wypoczynkowa salonuhttp://images43.fotosik.pl/42/5c029e776ba55247med.jpg- część jadalniana salonuhttp://images34.fotosik.pl/422/a986f46277cfc10bmed.jpg- okno w sypialnihttp://images44.fotosik.pl/42/ef5990bcadd72de4med.jpg- pokój gościnnyhttp://images39.fotosik.pl/42/e428b1feff5b4d74med.jpgPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 21.12.2008 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Postihal macie piekny dom. Kuchnia bardzo ładnie się prezentuje. Z czego masz blat?Jesli to nie kłopot - czy możesz zrobić fotkę baterii - fajnie wygląda i jeszcze pytanie - co jest na ścianie miedzy szafkami. Wielkie gratulacje z okazji przeprowadzki.Swieta juz we własnym domku. My przymierzamy sie dopiero do hydrauliki - więc mamy nadzieje ze nastepne święta tez juz bedziemy we własnym domu. Pozdrawiam Witam i dziękuję za miłe słowa. Z jakiego materiału jest zrobiony blat teraz nie odpowiem,muszę spytać mojego wykonawcy kuchnii.Na ścianie między szafkami jest taka sama płyta jak boki szafek kuchennych.Zdjęcie baterii zrobię i wstawię.W nowym mieszkaniu nie mam jeszcze internetu i muszę korzystać z poprzedniego mieszkania. Pozdrawiam Witam wstawiam obiecane zdjęcie baterii: http://images31.fotosik.pl/423/778c2a6ccee839e7med.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 22.12.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Niech Święta Bożego Narodzeniai Wigilijny wieczór upłyną Wamw szczęściu i radościprzy staropolskich kolędachi zapachu świerkowej gałązki.Nowy Rok zaś niech przyniesie szczęście i pomyślność Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gecior23 23.12.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Drogi Postihalu, wielkie gratulacje, wszystko wygląda pięknie i zazdrościmy Panu Świąt spędzonych w nowym domu Czy istnieje możliwość umieszczenia zdjęć z łazienki gdyż jesteśmy bardzo ciekawi Życzymy zdrowych, radosnych Świąt a także dalszej motywacji oraz nowych pomysłów na urządzenie domku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 27.12.2008 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Drogi Postihalu, wielkie gratulacje, wszystko wygląda pięknie i zazdrościmy Panu Świąt spędzonych w nowym domu Czy istnieje możliwość umieszczenia zdjęć z łazienki gdyż jesteśmy bardzo ciekawi Życzymy zdrowych, radosnych Świąt a także dalszej motywacji oraz nowych pomysłów na urządzenie domku ) Dzięki za miłe życzenia,na zdjęcia z łazienki musicie jeszcze trochę poczekać,ponieważ łazienka nie jest jeszcze wykończona/brak płytek/,wanna jest prowizorycznie podłączona.Fachowiec umówiony jest na koniec stycznia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 27.12.2008 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Witam dalsze zdjęcia z kuchni :- drzwi do spiżarnihttp://images50.fotosik.pl/43/cb254b6cbbce42d7med.jpg- lodówkahttp://images50.fotosik.pl/43/5ab11d44dad36fcemed.jpg- a tak wygląda za drzwiami od spiżarnihttp://images48.fotosik.pl/43/c0c5426554eaf5eamed.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markus.35 09.01.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Witam serdecznie .Jestem zainteresowana budową przemyślanego .Proszę o przesłanie rzutów na e-mail [email protected] rzutów przemyślanego.Z góry dziękuję .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts