Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo ładna kuchnia, a możesz powiedzieć mi jakie są jej wymiary. Wydaje mi sie, ze moja jest taka sama i wlaśnie zastanawiam sie jaki stolik w niej umieścić. Twój jest świetny.

Witam

kuchnia ma wymiary 305 cm/ściana pod oknem/ na 360 cm.Zabudowa z prawej i lewej strony jest na 180 cm.W tej sytuacji miejsce na stolik ma 180 cm.Jest w zupełności wystarczające na 2 ewentualnie 3 krzesła.

Pozdrawiam

Witam wszystkich interesujących się budową naszego "przemyślanego".

Wiadomość z dnia dzisiejszegi jest taka - od wczoraj mieszkamy w naszym nowym domku !!!

Przeprowadzka wczoraj poszła bardzo sprawnie przy pomocy Przemusia i p.Andrzeja ojca Madzi.

Pierwszą łopatę wbiliśmy na naszej działce 11.04.2008r,więc do zamieszkania upłynęło zaledwie osiem miesięcy.

Spało się wspaniale po ciężkim dniu.W domku było bardzo cicho.Wcześnie rano obudziło nas wschodzące słońce,które przez okna zaglądało do naszych wnętrz z ciekawości kto tutaj mieszka.Poranna kawka smakowała wyśmienicie.

W domku mieszkamy,ale mamy jeszcze dużo prac do wykonania.

O tych pracach będziemy dalej pisać.

Pozdrowienia :lol:

Wielkie Gratulacje!! A parapetówka kiedy? :lol:

Normalnie wam zazdroszczę. Ja od 31 lipca czekam na warunki zabudowy z gminy (czyli 4 miesiące i 2 tygodnie = 136dni) i nie wiem czy się w tym roku doczekam!! :evil: Ta cała papierologia mnie przytłacza.

Tempo prac mieliście wspaniałe nic tylko brać przykład.

Jeśli to możliwe to napiszcie coś o kosztach (poszczególnych jak np. ta wspaniała zabudowa kuchenna no i całościowych ile wydaliście od początku budowy do momentu zamieszkania).

Pozdrawiam, życząc wszystkiego najlepszego w nowym gniazdku.

Tomek.

Postihal macie piekny dom. Kuchnia bardzo ładnie się prezentuje. Z czego masz blat?Jesli to nie kłopot - czy możesz zrobić fotkę baterii - fajnie wygląda i jeszcze pytanie - co jest na ścianie miedzy szafkami.

Wielkie gratulacje z okazji przeprowadzki.Swieta juz we własnym domku.

My przymierzamy sie dopiero do hydrauliki - więc mamy nadzieje ze nastepne święta tez juz bedziemy we własnym domu.

Pozdrawiam

Wielkie Gratulacje!! A parapetówka kiedy? :lol:

Normalnie wam zazdroszczę. Ja od 31 lipca czekam na warunki zabudowy z gminy (czyli 4 miesiące i 2 tygodnie = 136dni) i nie wiem czy się w tym roku doczekam!! :evil: Ta cała papierologia mnie przytłacza.

Tempo prac mieliście wspaniałe nic tylko brać przykład.

Jeśli to możliwe to napiszcie coś o kosztach (poszczególnych jak np. ta wspaniała zabudowa kuchenna no i całościowych ile wydaliście od początku budowy do momentu zamieszkania).

Pozdrawiam, życząc wszystkiego najlepszego w nowym gniazdku.

Tomek.

Witam

Dziękuję za miłe życzenia i docenienie naszych działań budowlanych.

Zabudowa kuchenna wraz ze sprzętem/zmywarka,piekarnik.płyta grzewcza i okap/kosztowała nas 11 tys.zł.Wszystkie koszty jakie ponieśliśmy łącznie z zakupem działki do zamieszkania to kwota 300 tys. zł.Liczę,że do pełnego wykończenia budynku/malowanie na zewnątrz,podbitka i opaska z trzech stron budynku plus drugi taras/ to jeszcze około 20 tys.zł.

Pozdrawiam i życzę szybkiego uporania się z tą papierologią.

Postihal macie piekny dom. Kuchnia bardzo ładnie się prezentuje. Z czego masz blat?Jesli to nie kłopot - czy możesz zrobić fotkę baterii - fajnie wygląda i jeszcze pytanie - co jest na ścianie miedzy szafkami.

My przymierzamy sie dopiero do hydrauliki - więc mamy nadzieje ze nastepne święta tez juz bedziemy we własnym domu.

Pozdrawiam

Witam i dziękuję za miłe słowa.

Z jakiego materiału jest zrobiony blat teraz nie odpowiem,muszę spytać mojego wykonawcy kuchnii.Na ścianie między szafkami jest taka sama płyta jak boki szafek kuchennych.Zdjęcie baterii zrobię i wstawię.W nowym mieszkaniu nie mam jeszcze internetu i muszę korzystać z poprzedniego mieszkania.

Pozdrawiam

Witam

Czy ja również mogłabym dostać taki kosztorys budowy Przemyślanego, bo w przyszłym roku rozpoczynamy budowę i zastanawiamy się jaki może być koszt.

Zastanawiamy się też czy lepiej kupować materiały jeszcze w tym roku czy lepiej poczekać do nastepnego (budowa rozpocznie się w sierpniu), gdyż niektórzy straszą, ze od przyszłego roku materiały bedą droższe. Jeśli ktoś może doradzić to proszę o odp.

Pozdrawiam

Postihal dzięki za kosztorys. Jedna sprawa tylko dla klarowności. Podałeś kwotę razem z działką. Jaka była cena zakupu waszej działki. Chcę to odliczyć od całości, bo działkę mam i interesuje mnie koszt samej budowy, a ceny działek są różne.

Pozdrawiam,

Ja moją działkę kupiłem za 20 tys.zł.

Pozdrawiam

Witam

Czy ja również mogłabym dostać taki kosztorys budowy Przemyślanego, bo w przyszłym roku rozpoczynamy budowę i zastanawiamy się jaki może być koszt.

Zastanawiamy się też czy lepiej kupować materiały jeszcze w tym roku czy lepiej poczekać do nastepnego (budowa rozpocznie się w sierpniu), gdyż niektórzy straszą, ze od przyszłego roku materiały bedą droższe. Jeśli ktoś może doradzić to proszę o odp.

Pozdrawiam

Jak znajdę trochę czasu,to podane koszty dla lepszej orientacji budujących podam w rozbiciu na poszczególne etapy budowy.

Pozdrawiam

Witam,minął pierwszy tydzień zamieszkiwania w nowym domku,jest wspaniale.

Nowe zdjęcia po zrobieniu pozbruku i umeblowaniu salonu:

- widoczny numer budynku "4"

http://images41.fotosik.pl/42/d8984a57e991530fmed.jpg

http://images31.fotosik.pl/423/d82b9f4a012fa296med.jpg

- salon

http://images30.fotosik.pl/306/2a918fedc599d919med.jpg

- część wypoczynkowa salonu

http://images43.fotosik.pl/42/5c029e776ba55247med.jpg

- część jadalniana salonu

http://images34.fotosik.pl/422/a986f46277cfc10bmed.jpg

- okno w sypialni

http://images44.fotosik.pl/42/ef5990bcadd72de4med.jpg

- pokój gościnny

http://images39.fotosik.pl/42/e428b1feff5b4d74med.jpg

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Witam i dziękuję za miłe słowa.

Z jakiego materiału jest zrobiony blat teraz nie odpowiem,muszę spytać mojego wykonawcy kuchnii.Na ścianie między szafkami jest taka sama płyta jak boki szafek kuchennych.Zdjęcie baterii zrobię i wstawię.W nowym mieszkaniu nie mam jeszcze internetu i muszę korzystać z poprzedniego mieszkania.

Pozdrawiam

Witam

wstawiam obiecane zdjęcie baterii:

http://images31.fotosik.pl/423/778c2a6ccee839e7med.jpg

Pozdrawiam

Drogi Postihalu,

wielkie gratulacje, wszystko wygląda pięknie i zazdrościmy Panu Świąt spędzonych w nowym domu :) Czy istnieje możliwość umieszczenia zdjęć z łazienki gdyż jesteśmy bardzo ciekawi :) Życzymy zdrowych, radosnych Świąt a także dalszej motywacji oraz nowych pomysłów na urządzenie domku :))

Drogi Postihalu,

wielkie gratulacje, wszystko wygląda pięknie i zazdrościmy Panu Świąt spędzonych w nowym domu :) Czy istnieje możliwość umieszczenia zdjęć z łazienki gdyż jesteśmy bardzo ciekawi :) Życzymy zdrowych, radosnych Świąt a także dalszej motywacji oraz nowych pomysłów na urządzenie domku :))

Dzięki za miłe życzenia,na zdjęcia z łazienki musicie jeszcze trochę poczekać,ponieważ łazienka nie jest jeszcze wykończona/brak płytek/,wanna jest prowizorycznie podłączona.Fachowiec umówiony jest na koniec stycznia.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...