Wojts 06.03.2015 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Zastanawiam się nad skróceniem garażu, w projekcie mam 573 cm, myślę o ucięciu 13 lub 23 cm, czy ktoś poddawał dom takim zmianom? Któryś z forumowiczów miałby dla mnie radę w tym temacie? 13 lub 23 cm wydaja się niedużym odcinkiem jednak nie wiem czy nie będzie go brakowało w garażu. Samochód mam 4,5 m czyli pozostaje po ucięciu 1,1 lub 1 m. Wiem ze nigdy nie wjadę na styk tak wiec nie wiem czy nie zabraknie mi w przyszłości tych centymetrów na sprawne poruszanie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ysmen 06.03.2015 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 zapomniałem dodać, iż chodziło mi o ostateczną wysokość pomieszczeń w domu. Na gotowo 2.68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ysmen 06.03.2015 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Wojt@s jeśli chodzi o skrót to odpowiedziałeś sobie w ostatnim zdaniu"sprawne poruszanie".Lepiej więcej niż póżniej całe życie wchodząc do garażu marudzić pod nosem-ale ciasno.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamcio 09.03.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 I warto pamiętać że w garażu nie tylko samochody parkują, ale i rowery, zimą sanki itp. a poza tym możesz za kilka lat kupić jakąś 15 letnią BMW X6 i bedzie ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojts 10.03.2015 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi, wiem że zawsze lepiej jest mieć więcej niz mniej, jednak mam takie warunki działkowe że jeśli utnę 23 cm garażu na długości, to ogródek od południa z 6 zmieni się na 9 m od granicy działki. Chyba się na to zdecyduje. poza tym jak wezmę kredyt na budowe to nawet 15 letniego X6 nie kupie Czy ktoś byłby w stanie pomóc odpowiedzieć na takie pytanko, czy bardziej opłaci się podnieść mury (M42a) o rzad cegieł, czy dopłacić do konstrukcji prefabrykowanej dachu aby zrobić okap zamknięty przez co automatycznie podniesieni się on i nie będzie nachodził na ściany.? Myślę o doświetleniu garażu wstawieniem okien z luksfer, zastanawia mnie jedynie czy luksfery dadzą wystarczająco dużo światła czy jednak nie zamontować "zwykłych" okien? Takich wąskich na 1,8m Edytowane 10 Marca 2015 przez Wojt@s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luki23 12.03.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 mam pytanie do budującychile płaciliście za wykonanie kanalizacji pod chudziakiem? w wersji m42c. bylbym wdzięczny za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ysmen 12.03.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 (edytowane) mam pytanie do budujących ile płaciliście za wykonanie kanalizacji pod chudziakiem? w wersji m42c. bylbym wdzięczny za informacje 14 punktów+materiał 1400 w tym rura wyprowadzona do wody. Edytowane 12 Marca 2015 przez ysmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 13.03.2015 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Chętnie bym zobaczył ten dom w realu na dowolnym etapie budowy. Byłbym wdzięczny za zaproszenie od budujących z zachodniopomorskiego lub wielkopolskiego. Ja mam M 42 L (wielkopolska) Etap zakończony - mieszkam już ok. 1 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkarla 20.03.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Jaką macie ostateczną wysokość w swoim M42? U nas wysokość 265 cm, ale gdybyśmy budowali jeszcze raz, to max. 250 cm. A co do tynków u nas wyszło ok. 510 m kw. dla wersji podstawowej, ale ze stropem lanym. Bez stropu wychodzi więc ok. 370 m kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamcio 21.03.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 U mnie sufit na wysokości 278cm i jest super. + większa przestrzeń + dobrze wyglądają lampy wiszące (tworzy się fajna przestrzeń 3D)+ brak uczucia jak w bloku że sufit tuż nad głową- więcej trzeba energii na ogrzanie (większa kubatura). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meblopolis 26.03.2015 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Witam wszystkich budujących Przemyślany. Właśnie zakończyliśmy montaż kuchni na wymiar w Przemyślanym a oto kilka fotek: TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 28.03.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 nie wiem czy nie zabraknie mi w przyszłości tych centymetrów na sprawne poruszanie się. Zabraknie. Nienajlepszy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelek747 30.03.2015 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Witam, Też zamierzam budować przemyślanego. Działka już jest Natomiast mam prośbę do osób, które ukończyły budowę przemyślanego o przesłanie kosztorysów budowy na adres [email protected] z góry wszystkim dziękuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojts 03.04.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Witam ponownie wszystkich Przemyślańców. Pytałem już wcześniej ale może ktoś przegapił moje pytanie (odpowiedziały mi dwie osoby za co bardzo dziękuję), czy ktoś jeszcze buduje Przemyślany dom w bliższej lub dalszej okolicy Poznania? Idealnie byłoby wersja 1 czyli M42a? Czekam na decyzję powiatu odnośnie wydania PNB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orson 06.04.2015 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 czy ktoś się orientuje, czy jest możliwość zamontowania odkurzacza centralnego w już zamieszkałym domu? Jak to wygląda technicznie.Dzięki za wszelką pomoc w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McR 07.04.2015 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Wszystko jest do zrobienia,pytanie tylko- czy warto?W nowobudowanym domu rurki od odkurzacza kładzie się już na chudziaku,przed instalacją podłogówki,wylewkami itd.W użytkowanym domu trzeba chyba pruć ściany i to wcale niemało.Rurki mają średnicę 5-6cm.Czyli w wielkim skrócie remont,ponowne malowanie .Zawieszenie odkurzacza nie jest wielkim technicznym problemem.Doprowadzenie rurek ssawnych bez niepotrzebnych wywijasów,zakrętów itd.,to jest wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acerola 07.04.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Witam ponownie wszystkich Przemyślańców. Pytałem już wcześniej ale może ktoś przegapił moje pytanie (odpowiedziały mi dwie osoby za co bardzo dziękuję), czy ktoś jeszcze buduje Przemyślany dom w bliższej lub dalszej okolicy Poznania? Idealnie byłoby wersja 1 czyli M42a? Czekam na decyzję powiatu odnośnie wydania PNB. Mieszkam 120 km od Poznania - to chyba bardzo DALSZA okolica Poznania Przemyślanego po wielu poprawkach już wybudowaliśmy i mieszkamy 2 lata. Czy mogę w czymś pomóc? Czy za daleko mieszkamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojts 08.04.2015 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Mieszkam 120 km od Poznania - to chyba bardzo DALSZA okolica Poznania Przemyślanego po wielu poprawkach już wybudowaliśmy i mieszkamy 2 lata. Czy mogę w czymś pomóc? Czy za daleko mieszkamy? Dziękuje za odpowiedz, a w którym kierunku te 120 km? Pomoc zawsze mile widziana, a 120 km to znowu nie aż tak bardzo dalsza tylko trochę dalsza odległość . Zbudowali Państwo wersję podstawową czy "rozbudowaną"? Proszę o adres na priv jeśli nie chcą Państwo na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojts 08.04.2015 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Planuję w moim domu rolety ukryte w otworze wraz z oknem i wyrównać to styropianem od zewnątrz. Koega zwrócił mi jednak uwage - troche mnie zatkało - że te rolety będą pięknym mostkiem termicznym, w żaden sposób niezabezpieczonym "od dołu". Kto z Was ukrył rolety w otworze okiennym ? Rzeczywscie to moze byc mostek termiczny? Może pokombinowac i np rolety ukryc w warstwie styropianu i zrobic normalnie nadproże, tylko to nadproze bedzie tuz pod wieńcem. W pierwsze wersji z roleta w otworze okiennym nie chcialem robic nadproza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojts 13.04.2015 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Witam Czy ktoś słyszał coś o odzyskiwaniu ciepła z wody która trafia do kanalizacji? ODZYSKWA (http://www.dworekpolski.pl/oferta/odzyskwa) czy to jakiś nowy "gadget" czy sprawdzona sprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts