Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Mam pytanie co będzie wstawione we wnękach między oknami? Ja planuje imitacje drewna i zastanawiam się jak zaplanować to juz przy ociepleniu. Ps. też mamy kąt dachu 27 i wygląda bardzo ładnie:). Pozdrawiam i gratuluje postępu prac!

Jest ocieplenie,jest prąd i są multimedia.[ATTACH=CONFIG]314534[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]314535[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]314536[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]314537[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]314538[/ATTACH]

mms_20131211_2.jpgWitam.kate-84 będe wstawiał tą samą deskę co w nadbitce,jeszcze zastanawiam się nad deską diagonalną.Ja wstawiłem na wysokość okna 4 cm cieńszy styropian.Deska ma 2 cm grubości i przerwę na przewiew też trzeba dać z 2 cm.Przed ociepleniem zamontowałem kątowniki do ściany,a do nich przykręciłem łaty z dachu.Elementy drewniane malowane drewnochronem kolor tikowy.Pozdrawiam i gratuluje dobrego doboru kata dachu;-) Edytowane przez ysmen

Witam,

w najbliższym czasie planuję budowę tego domu i mam kilka pytań oraz wątpliwości. Jeśli ktoś byłby chętny podzielić się swoimi spostrzeżeniami, to proszę o kontakt [email protected].

Jestem ciekawy, jak wyglądają wybudowane ściany tego domu, więc jeśli ktoś ma taki dom w okolicach woj. dolnośląskiego, lubuskiego czy wielkopolskiego, to proszę o wiadomość.

• 2 weeks później...
Witam!

Tak dach ma kąt 30 stopni, żeby to dobrze wyglądało podniesione jest poddasze o jakieś 0,6 m.

Witam, czy możesz podać koszt dachu, robocizny i materiału. jesteśmy na etapie szukania ekipy i ceny są bardzo rozpięte. Jedna ekipa proponuje za mury (bez fundamentów) i dach 35 000 zł znów inna za sam dach (tylko robocizna) prawie 40 000 zł.

pozdrawiam

Witam, czy możesz podać koszt dachu, robocizny i materiału. jesteśmy na etapie szukania ekipy i ceny są bardzo rozpięte. Jedna ekipa proponuje za mury (bez fundamentów) i dach 35 000 zł znów inna za sam dach (tylko robocizna) prawie 40 000 zł.

pozdrawiam

Pewnie na Podkarpaciu ceny są inne,ale za blachodachówkę daliśmy prawie 20 tyś, hdx firmy Limblach 30 lat gwarancji.

Drewno mieliśmy swoje, tylko koszt tartaku, skrokwienie i pokrycie dachu 10 tyś.Rynny ciągnione Rynni ok 3 tyś.

Nie prowadzę kosztorysu, mogę minimalnie się mylić :-)

[email protected]

Pewnie na Podkarpaciu ceny są inne,ale za blachodachówkę daliśmy prawie 20 tyś, hdx firmy Limblach 30 lat gwarancji.

Drewno mieliśmy swoje, tylko koszt tartaku, skrokwienie i pokrycie dachu 10 tyś.Rynny ciągnione Rynni ok 3 tyś.

Nie prowadzę kosztorysu, mogę minimalnie się mylić :-)

[email protected]

Pepik13 będę wdzięczna za więcej zdjęć twojego domku : )

• 4 weeks później...

witam,

robiłem wycene u 2 hydraulikow na instalację wod, kan, + ogrzewanie z kotłem sas na pellet, i ceny są 35 tysi i 27. spora rozpiętość, jak to u was wyglądało z cenami, wiem że można na różnych materiałach zaoszczędzić ale chcę jakiś punkt zaczepienia złapać, w łazienkach drabinki i podłogówaka, pokoje grzejniki, kuchnia i korytarz podłogówka, wszysko na pompach elektronicznych, grzejniki purmo.

z góry dzięki. pozdrawiam

• 2 weeks później...