Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Ostatnio mało tu zaglądałem,bo w nowym domku nie mam jeszcze internetu.Nareszcie mam telefon analogowy i w tym tygodniu mam mieć nareszcie neostradę.Domek wzbogacił się o szafę wnękową w korytarzu i obrazy zakupione i dane w prezencie przez Justynkę i Przemusia.Obrazy bardzo nam się podobają i uważamy ,że pasują do naszych wnętrz.A tak to wygląda:

http://images33.fotosik.pl/440/57135913ac074aeemed.jpg

http://images39.fotosik.pl/48/6c243cb27c4495f2med.jpg

http://images38.fotosik.pl/48/ea4473f4473d454amed.jpg

Pozdrawiam

POSTIHAL SERDECZNIE DZIĘKUJĘ ZA RZUTY .

Masz przepiękny dom , jestem pod wrażeniem tak szybkiego tempa budowy .

Zastanawiam się nad zakupem tego projektu.

Układ domu jest super ,martwi mnie tylko salon czy nie jest za mały by pełnił funkcję jadalni i wypoczynkową jak dla czteroosobowej rodziny.

Na zdęciach twój salon wygląda prześlicznie a jak się to ma do praktyki czy nie jest za ciasno.Jak uważasz czy ustawienie telewizora na ścianie łączącej kuchnie z salonem jest możliwe jeśli wejście do kuchni bedzie z holu.

Pozdrawiam.

POSTIHAL SERDECZNIE DZIĘKUJĘ ZA RZUTY .

Masz przepiękny dom , jestem pod wrażeniem tak szybkiego tempa budowy .

Zastanawiam się nad zakupem tego projektu.

Układ domu jest super ,martwi mnie tylko salon czy nie jest za mały by pełnił funkcję jadalni i wypoczynkową jak dla czteroosobowej rodziny.

Na zdęciach twój salon wygląda prześlicznie a jak się to ma do praktyki czy nie jest za ciasno.Jak uważasz czy ustawienie telewizora na ścianie łączącej kuchnie z salonem jest możliwe jeśli wejście do kuchni bedzie z holu.

Pozdrawiam.

Witam i dziękuję za miłe słowa.

Uważam,że salon jest wystarczająco duży i dobrze spełnia funkcję jadalni i wypoczynkową.Ustawienie telewizora na ścianie łączącej kuchnię z salonem jest możliwe i będzie to bardzo praktyczne przy wejściu do kuchni z holu,tak jak jest w projekcie.Przy takim rozwiązaniu salon będzie jeszcze większy,ponieważ u mnie/wejście do kuchni tylko z salonu/część salonu - wzdłuż tej ściany - stanowi część komunikacyjną z kuchnią.Również rozważałem takie ustawienie,ale wygrała duża spiżarnia i możliwość oglądania telewizji z kuchni,poza tym w moim przypadku telewizor w tym miejscu był by bardzo nasłoneczniony/drzwi tarasowe - wschód,duże okno - południe/.

Jutro będzie miesiąc jak mieszkam w tym budynku i uważam,że wybrałem najlepszy projekt jaki mogłem,dlatego mogę go gorąco polecać innym osobom.

Pozdrawiam.

Postihal dzięki za rozwianie moich wątpliwości.

Teraz czekam na warunki zabudowy ,prawdopodobnie na naszym terenie kąt nachylenia dachu jest 40 stopni a w projekcie 20 więc mogę miec problem .

Śledząc to forum widzę że sprawy papierkowe to poważna sprawa i trzeba uzbroic się w cierpliwośc .

Mam jeszcze pytanie dotyczace ogrzewania podłogowego w salonie i w kuchni - czy jest uwzględnione w projekcie ?

Hol , kuchnię , salon i łazienkę planujemy zrobic w kaflach z ogrzewaniem podłogowym by nie denerwowac się gdy ktoś przespaceruje się w szpilkach przez salon.

Strop tak jak u Ciebie drewniany ,prowadzimy mały zakładzik stolarski więc co bedziemy mogli zrobimy sami by obniżyc koszty.

Pozdrawiam

Postihal, masz śliczne panele w salonie, czy mogłabyś napisać, jaki to kolor i jaka firma? Oraz bardzo zalezałoby mi na dokładniejszych zdjęciach, najlepiej przy świetle dziennym. Czy te panele mają tradycyjne słoje? Ja obecnie stoje przed wyborem paneli i jestem juz kompletnie załamana.

Ja również zamówiłam meble z systemu Largo Classic i zapytam tak z ciekawości ilu calowy jest twój tv, bo mąż uparł się na 37 a mnie się wydaje, ze to bedzie troszke za dużo...

I mam jeszcze pytanko co do firany w kuchni, przeczytałam, że szyła ci ja krwcowa, czy materiał kupiłas w jakims markecie, czy małym sklepiku?

Postihal, masz śliczne panele w salonie, czy mogłabyś napisać, jaki to kolor i jaka firma? Oraz bardzo zalezałoby mi na dokładniejszych zdjęciach, najlepiej przy świetle dziennym. Czy te panele mają tradycyjne słoje? Ja obecnie stoje przed wyborem paneli i jestem juz kompletnie załamana.

Ja również zamówiłam meble z systemu Largo Classic i zapytam tak z ciekawości ilu calowy jest twój tv, bo mąż uparł się na 37 a mnie się wydaje, ze to bedzie troszke za dużo...

I mam jeszcze pytanko co do firany w kuchni, przeczytałam, że szyła ci ja krawcowa, czy materiał kupiłas w jakims markecie, czy małym sklepiku?

Zdjęcia będą jutro na życzenie.

Panele to Laminatparkett castello tc 709 dąb antyczny z firmy Krono Original Made in Germany.Masz rację,to są tradycyjne słoje.

Twój mąż ma rację,nasz telewizor ma 32 cale i w tym salonie jest za mały,był odpowiedni w poprzednim mieszkaniu,gdzie największy pokój miał 20 m2.Ten telewizor ma dopiero jeden rok i przy zakupie następnegp zostanie zamieniony na nowy miniumum 37 cali a może 42 cale.

Materiał na firanę w kuchni był kupiony w Leroy Merlin.

Pozdrawiam i namawiam do budowy"przemyślanego"

Postihal dzięki za rozwianie moich wątpliwości.

Teraz czekam na warunki zabudowy ,prawdopodobnie na naszym terenie kąt nachylenia dachu jest 40 stopni a w projekcie 20 więc mogę miec problem .

Śledząc to forum widzę że sprawy papierkowe to poważna sprawa i trzeba uzbroic się w cierpliwośc .

Mam jeszcze pytanie dotyczace ogrzewania podłogowego w salonie i w kuchni - czy jest uwzględnione w projekcie ?

Hol , kuchnię , salon i łazienkę planujemy zrobic w kaflach z ogrzewaniem podłogowym by nie denerwowac się gdy ktoś przespaceruje się w szpilkach przez salon.

Strop tak jak u Ciebie drewniany ,prowadzimy mały zakładzik stolarski więc co bedziemy mogli zrobimy sami by obniżyc koszty.

Pozdrawiam

Witam

W projekcie jest tylko ogrzewanie podłogowe w łazience i to elektryczne.My mamy podłogówkę tylko w łazience i jest wodne,ogrzewane wodą powracającą z grzejników co.Sprawuje się bardzo dobrze.Co do stropu drewnianego,to uważam,że jest o wiele lepszy od betonowego.Taki budynek jest przyjazny dla człowieka.Mieszkamy już miesiąc i uważam,że powietrze w tym budynku jest inne niż w budynku ze stropem betonowym/w takich mieszkałem poprzednio/.Budynek taki oddycha.W naszym budynku jeszcze nigdy na szybach nie popjawiła się żadna kropla pary,a budynek został wybudowany w ciągu 8-miu miesięcy.

W budynku jest bardzo ciepło przy nastawieniu temperatury wody na piecu na 35 stopni.

Co do papierologii,to ja z tym nie miałem większych problemów.

Pozdrawiam

I mam jeszcze pytanko co do firany w kuchni, przeczytałam, że szyła ci ja krawcowa, czy materiał kupiłas w jakims markecie, czy małym sklepiku?

Zdjęcia będą jutro na życzenie.

Panele to Laminatparkett castello tc 709 dąb antyczny z firmy Krono Original Made in Germany.Masz rację,to są tradycyjne słoje.

Twój mąż ma rację,nasz telewizor ma 32 cale i w tym salonie jest za mały,był odpowiedni w poprzednim mieszkaniu,gdzie największy pokój miał 20 m2.Ten telewizor ma dopiero jeden rok i przy zakupie następnegp zostanie zamieniony na nowy miniumum 37 cali a może 42 cale.

Materiał na firanę w kuchni był kupiony w Leroy Merlin.

Pozdrawiam i namawiam do budowy"przemyślanego"

Firaneczka wkuchni jest super!!!

Ja mam mieszkanie i pokój ma też około 20 m2, a może nawet mniej. Stąd mam te wątpliwości :-? Chociaż czytałam również opinie, że przecież przed ,monitorem z komputera też nie siedzimy z jakiejś tam odległości... Ogólnie boje się, ze tv może wydać się wizualnie zbyt duży do tego pokoju.

Chciałam się zapytać jak długo czekałaś na szafke largo classic oraz czy masz jeszcze jakieś inne segmenty z tego systemu?

czy znalazłaś jeszcze jakies fotki na internecie jak te mabele wyglądają w pokojach?

Co znaczy to zdanie? :) Pozdrawiam i namawiam do budowy"przemyślanego"

Witam Cię madzia.a

Wklejam obiecane zdjęcia paneli:

http://images42.fotosik.pl/49/d706cc4a12f0cac0med.jpg

Na meble largo clasic czekaliśmy dwa tygodnie.Mamy tylko to co widać w salonie

/3 sztuki/.Zdanie namawiam do budowy "przemyślanego" znaczy tyle,że myślałem,że jesteście zainteresowani budową własnego domku i szukacie projektu ? :lol:

Pozdrawiam

Witam serdecznie Autora wątku.

Po pierwsze wszystkiego dobrego w Nowym Roku, po drugie serdeczne gratulacje z tytułu tak sprawnego wybudowania domu, no i zamieszkania w nim. Domek jest naprawde swietny.

Ja jestem nadal na etapie papierkow, aktualnie przed uzyskanie PnB wstrzymuje nas Energa.

Wielkie dzieki Postihal za Twoje relacje z placu boju, ten watek jest naprawde na wage zlota dla tych, jak ja, którzy zaczynaja budowe Przemyslanego.

Pozdrawiam i mam nadzieje ze nie zaniechasz dalszych relacji - troche jeszcze zostalo badz co badz :-)

Witam serdecznie Autora wątku.

Po pierwsze wszystkiego dobrego w Nowym Roku, po drugie serdeczne gratulacje z tytułu tak sprawnego wybudowania domu, no i zamieszkania w nim. Domek jest naprawde swietny.

Ja jestem nadal na etapie papierkow, aktualnie przed uzyskanie PnB wstrzymuje nas Energa.

Wielkie dzieki Postihal za Twoje relacje z placu boju, ten watek jest naprawde na wage zlota dla tych, jak ja, którzy zaczynaja budowe Przemyslanego.

Pozdrawiam i mam nadzieje ze nie zaniechasz dalszych relacji - troche jeszcze zostalo badz co badz :-)

Witam

Dziekuję za życzenia i miłe słowa.

Jest mi niezmiernie miło,że moje relacje z budowy mogą się komuś przydać.Obiecuję,że w dalszym ciągu bedę opisywał moje działania budowlane,bo mam jeszcze dużo do zrobienia.

Pozdrawiam

Witamy naszą Gosiulkę i Jareczka,te zdjęcia są dla Was,napewno wiecie o co chodzi? :lol:

http://images34.fotosik.pl/439/be8fa45595a00a84med.jpg

http://images38.fotosik.pl/50/1f4dfb214926b0c1med.jpg

http://images35.fotosik.pl/50/0871c9ff86600843med.jpg

http://images27.fotosik.pl/314/3822df174db3663emed.jpg

Dziękujemy i pozdrawiamy Was :D

dzięki za fotki!

My właśnie remontujemy swoje dwupokojowe mieszkanko. Zamówiliśmy już panele, troszke inne od twoich, ale też mają słoje! Do pokoju dziennego chciałam zamówić szafke pod tv, komode (tą z 4 drzwiczkami) oraz stolik kawowy z systemu Largo Classic. W pokoju będzie stało jeszcze olbrzymie akwarium (240 litrów) mojego męża.

Do drugiego pokoju (to jest taki pokój do pracy) chciałam własnie taką firaneczke, jak ty masz w kuchni. (Jak wytłumaczyłaś to krawcowej, że ta firanka ma być taka, a nie inna?) Pokój będzie miał dwie ściany niebieskie i dwie zielone... zobaczymy co z tego wyjdzie :o

dzięki za fotki!

My właśnie remontujemy swoje dwupokojowe mieszkanko. Zamówiliśmy już panele, troszke inne od twoich, ale też mają słoje! Do pokoju dziennego chciałam zamówić szafke pod tv, komode (tą z 4 drzwiczkami) oraz stolik kawowy z systemu Largo Classic. W pokoju będzie stało jeszcze olbrzymie akwarium (240 litrów) mojego męża.

Do drugiego pokoju (to jest taki pokój do pracy) chciałam własnie taką firaneczke, jak ty masz w kuchni. (Jak wytłumaczyłaś to krawcowej, że ta firanka ma być taka, a nie inna?) Pokój będzie miał dwie ściany niebieskie i dwie zielone... zobaczymy co z tego wyjdzie :o

Jak tłumaczyłam mojej krawcowej jaka to ma być firanka,to ono powiedziała,że ta firanka nazywa się roleta rzymska.

Pozdrawiam