Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Poszukuję osób które kryły swoje Przemyślane domy dachówką ceramiczna glazurowaną. Wiem ze to temat rzeka i na osobnych forach o samych dachówkach są różne opinie nt producentów. Istotnym dla meni jest dana dachówka na naszych dachach - kąty 20-25 stopni. Producenci podają ze można je kłaść od 16 a niektórzy nawet 10 stopni. Moze wypowie się ktoś kto ma taką dachówkę? Jakiej firmy i czy się sprawdziła? Wiem ze największym zagrożeniem jest szczelność dachu w zderzeniu z sypkim - podwiewanym śniegiem. Jak to jest u Was ? czy wasza dachówka daje radę? A może ktoś ma już jakieś problemy np z glazurą na swoich dachówkach i chciałby odwieźć innych od danych producentów? a może zadziałała prawidłowo u Niego gwarancja i właściciel chciałby pochwalić jakiegoś producenta?

Wiem że trochę zagmatwanie pisze ;) jednak już się zakręciłem w temacie dachówek.

Pozdrawiam

Wojtek

Witam

Może ktoś jest zainteresowany:

Na początku roku kupiłem wraz z projektem kosztorys inwestorski (średnie ceny 4 kw 2014) bardzo dokładny - plik PDF ma 104 strony, dodatkowo kosztorys w Excelu oraz plik .ath

Może ktoś byłby zainteresowany i wspomógł mnie w obniżeniu kwoty którą na niego wydałem? ;)

• 2 weeks później...

Jesteśmy z mężem prawie pewni co do przemyślanego wariant III. Chciałam się zapytać orientacyjnie o ile wzrosną koszty przy zmianie nachylenia kątu dachu z 20 na 30? Chcemy powiększyć też kotłownie oraz łazienkę. Zrobić jedno duzo okno zamiast dwoch małych, drzwi z kotlowni, zamurować drzwi z łazienki do kotłowni i schody na poddasze w miejscu garderoby. Jeśli ktoś wybudował ten domek to proszę o kosztorys.

Pozdrawiam :-)

• 3 weeks później...

Dawno tu nie zaglądałem i widzę z przyjemnością, że założony przez mnie wątek dalej się rozwija i jest przydatny budowniczym M42

W dniu 13-12-2015 minęło 7 lat jak mieszkam w M42. Jak ten czas szybko leci.

Stale mam tak samo pozytywne zdanie o tym projekcie.

Pozdrawiam wszystkich którzy już mieszkają w swoich M42, tych którzy budują swoje upragnione M42 i tych którzy dopiero marzą o M42.

• 2 months później...
Hej! potrzebuje informacji ile m2 tynków wychodzi w przemyślanym w wersji podstawowej, będę wdzięczna za szybką odpowiedź;)

Według dokumentacji projektu M42 Przemyślny:

- powierzchnia tynków wew. cem-wap na ścianach - 350 m2

- powierzchnia płyt g-k na suficie - 140 m2.

Edytowane przez Projekty Gotowe MURATOR