B-tomek 25.07.2016 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Witam. Buduję bardzo podobny dom m142a v1. Wiele inspiracji dla mojego domu zaczerpniętych zostało z tego forum. Mam pytanie do osób które wykończyły już swój dom. Chodzi mi o kierunek ułożenia laminowanych paneli podłogowych (mam małe dzieci) w przedpokoju, salonie i korytarzu. Chcę aby panele w tych pomieszczeniach zostały położone bezprzerwowo. Czy wchodząc do przedpokoju macie panele położone w poprzek czy wzdłuż? Jeśli to możliwe to bardzo prosilłbym o zdjęcia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 09.08.2016 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Witam. Buduję bardzo podobny dom m142a v1. Wiele inspiracji dla mojego domu zaczerpniętych zostało z tego forum. Mam pytanie do osób które wykończyły już swój dom. Chodzi mi o kierunek ułożenia laminowanych paneli podłogowych (mam małe dzieci) w przedpokoju, salonie i korytarzu. Chcę aby panele w tych pomieszczeniach zostały położone bezprzerwowo. Czy wchodząc do przedpokoju macie panele położone w poprzek czy wzdłuż? Jeśli to możliwe to bardzo prosilłbym o zdjęcia. Pozdrawiam. Mam ułożone panele właśnie bez przerwy i bardzo fajnie to wygląda (oczywiście z mojego punktu widzenia ) Są rozłożone w całym domu z wyjątkiem wiatrołapu (to oczywiste), kuchni i łazienki oraz WC. Kierunek ich ułożenia zależy od pomieszczenia. W jednych pokojach są równolegle do np. korytarza, a w innym, per analogia, wychodzą prostopadle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sir_wojtas 09.10.2016 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Witam Was, mieszkamy w naszym M42c 15 miesięcy- domek jest super, nadal się nim cieszymy jak w pierwszy dzień po wprowadzeniu ale mam jedno pytanie do mieszkających już, czy skrapla Wam się para wodna na szybach okien wewnątrz w pokojach, chodzi głównie o część sypialną ( 2 pokoje + sypialnia) bo w salonie k kuchni to się nie dzieje. Jak temperatura na zewnątrz spadnie do ok 2 stopni i niżej a wewnątrz jest ok 22 ( bo tak utrzymujemy) to dosyć dużo skrapla się wody na szybach. Podejrzewam że jest to spowodowane brakiem wentylacji grawitacyjnej ( bo zrezygnowałem z komina w salonie a wentulacja z łazieniek i kuchni nie wyrabia). Czy macie podobne problemy i jak je rozwiązlaliście. Wiem że trzeba utrzymywać mikroklimat na oknach ale sami wiecie jak to jest- ja ja otworzę to kobiety chodzą i zamykają Pytanie także do tych którzy mają rekuperacje- jak się sprawuje i jakie macie miesięczne opłaty za gaz. Obecnie mam w całym domu podłogówkę i w sezonie grzewczym za gaz mam ok 350-400 zł. Myślę o tym aby ją teraz założyć- pytanie czy warto wydawać12 tysi bo na tyle mi wycenili? Dla tych którzy się zastanawiają na tym projektem- POLECAM, mieszka się super, oczywiście po czasie każdy by pewnie wprowadził malutkie zmiany ale tak jest chyba z każdym projektem. Ja np zrezyglował bym w ogóle z komina, przyłącza gazowego i zrobił pompe ciepła i Reku od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziej3city 11.10.2016 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Mam rekuperacje u siebie i może dlatego nie mam i nie miałem problemu ze skraplaniem się pary na szybach.Mojego Przemyślnego też ogrzewam gazem i bardzo sporadycznie kominkiem.Mimo że mam wkład z płaszczem wodnym itd.przy takich kosztach gazu nie opłaca się go odpalać.Przy sterowniku ustawionym na 22,5 stopnia,gazownia liczy mnie ok,2300zł za rok.Są to koszty CO + CU.Może na tak niskie koszty ma wpływ właśnie wentylacja mechaniczna i nie oszczędzanie na ociepleniu w trakcie budowy domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcuso86 21.11.2016 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Witam czy mogliby państwo podac koszta SSO z rozróżnieniem zastosowanych materiałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HarrySomom 21.11.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 tu pozwole sobie zaprotestowac. Moze zerowa dla twojego miernika ale pusc przez niego sobie np. 50A, moze sie okazac ze jednak nie. To chyba nie jest nadprzewodnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artidym 29.12.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Pochwalę się teraz swoim "Przemyślanym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dianicho 29.12.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Witam serdecznie, zastanawiam się nad budową domu według tego projektu - poproszę o przesłanie na maila informacji jaki był koszt budowy i wykończenia domu. Jeśli dysponujecie kosztorysami, również będę wdzięczna - nie wiem, czy stać nas będzie z mężem na ten dom, a jest piękny mój email: [email protected] Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 05.01.2017 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 nie wiem, czy stać nas będzie z mężem na ten dom, a jest piękny Domek rzeczywiście jest zarówno piękny, jak i architektonicznie przemyślany Powinnaś zmieścić się w globalnej kwocie 350 - 400 tys. Nie chodzi tu akurat o ten projekt - każdy dom mniej więcej tyle kosztuje. Kwota niższa od podanej przeze mnie to ryzyko amatorskich fuszerek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 31.03.2017 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 http://forum.muratordom.pl/images/attach/jhttp://forum.muratordom.pl/images/attach/jpg.gifpg.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita8711 05.05.2017 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Witam, czy ktoś buduje lub już wybudował przemyślanego 42 w mazowieckim lub Świętokrzyskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia i grzesiek 14.05.2017 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 Anita 8711, zapraszamy do Piotrkowa Trybunalskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita8711 15.05.2017 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Dziękuje za odpowiedz chętnie sie wybierzemy do Piotrkowa podaje maila do siebie [email protected] proszę napisać do mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof cz 11.07.2017 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Witam wszystkich Chciałem wrzucić kilka zdjęć po 3 latach mieszkania lecz nie mogę, mam problem z dodaniem zdjęć. Wie może ktoś jak temu zaradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam88 21.09.2017 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2017 Cześć, czy ktoś buduje lub już wybudował Przemyślany 42 w wielkopolskim lub lubuskim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 04.10.2017 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 Cześć, czy ktoś buduje lub już wybudował Przemyślany 42 w wielkopolskim lub lubuskim ? Przede wszystkim twórca tego forum - sam Postihal. A przy okazji - ja również )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 26.10.2017 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Zapraszam do odwiedzenia Postihal - autor forum o Przemyslanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Projekty Gotowe MURATOR 07.11.2017 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Drodzy forumowicze, już niedługo - 18 listopada - zapraszamy na spotkanie w SZKOLE MURATORA http://muratordom.pl/szkola-muratora/?utm_source=Forum_PG&utm_campaign=Szko%C5%82a%20Muratora To miejsce to prawdziwa kopalnia wiedzy dla wszystkich planujących budowę i budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przepek 07.12.2017 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Witam. Po przestudiowaniu całego tematu (dla tych których przeraża czytanie 183 stron - warto) padło na Przemyślanego w wersji M42c. Projekt kupiony, działka jest, a pozwolenie na budowę powoli się robi. Na początek mam prośbę do budujących M42c o możliwość udostępnienia kosztorysu z zestawieniem ilości wykorzystanych do budowy materiałów na [email protected]. Może któryś z forumowiczów wybudował ten projekt w zachodniopomorskim i chciałby się podzielić swoim dziełem. Widziałem już M42 w wersji podstawowej, niby podobne, ale inne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita8711 03.01.2018 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Witam A czy ktoś z Państwa mógłby przesłać zdjęcia środka salonu w przemyślanym m42 ? Chodzi mi konkretnie gdzie macie umiejscowiony telewizor :? Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts