Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej!!!

Czy mogę liczyć na podział kosztów na poszczególnych etapach budowy. Pozdrawiam Wiki

Witam i informuję,że poszło na priv.

Pozdrawiam

Witam!! Postihal czy ja równiez mogłabym dostac taki podział kosztów. Mój adres to [email protected]

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej!!!

Czy mogę liczyć na podział kosztów na poszczególnych etapach budowy. Pozdrawiam Wiki

Witam i informuję,że poszło na priv.

Pozdrawiam

Witam!! Postihal czy ja równiez mogłabym dostac taki podział kosztów. Mój adres to [email protected]

Witam,

jeśli to możliwe to też przyłączam się do prośby o zestawienie kosztów. Z góry dziękuję. [email protected]

Pozdrawiam,

Witam wszystkich niestrudzonych budowniczych. Przeczytałem z uwagą cały wątek i jestem bardzo wdzięczny Autorowi, za tak wyczerpujący materiał tu zamieszczony. Zamierzam budować dom, a "Przemyślany" spełnia większość moich oczekiwań. Dlatego mam prośbę o przesłanie rzutu z wymiarami.

Mam jeszcze jedno pytanie: czy w związku z zastosowaną konstrukcją dachu nie dałoby się zrezygnować z ławy fundamentowej pod ścianą rozdzielającą garaż i kotłownię i wybudować tu zwykłą ściankę działową? Wydaje mi się to możliwe i uzasadnione ekonomicznie.

Pozdrawiam.

Mój e-mail to [email protected]

Witam wszystkich niestrudzonych budowniczych. Przeczytałem z uwagą cały wątek i jestem bardzo wdzięczny Autorowi, za tak wyczerpujący materiał tu zamieszczony. Zamierzam budować dom, a "Przemyślany" spełnia większość moich oczekiwań. Dlatego mam prośbę o przesłanie rzutu z wymiarami.

Mam jeszcze jedno pytanie: czy w związku z zastosowaną konstrukcją dachu nie dałoby się zrezygnować z ławy fundamentowej pod ścianą rozdzielającą garaż i kotłownię i wybudować tu zwykłą ściankę działową? Wydaje mi się to możliwe i uzasadnione ekonomicznie.

Pozdrawiam.

Mój e-mail to [email protected]

Witam,dziękuje za miłe słowa.

Rzut "przemyślanego" wraz z wymiarami został wysłany na podany adres e-mail.

Masz rację,że przy zastosowaniu takiej konstrukcji dachu można zrezygnować z ławy fundamentowej pod ścianą rozdzielającą garaż i kotłownię.Odpadnie nie tylko ława fundamentowa ale również zbrojony wieniec.Na ten pomysł wpadliśmy z moim wykonawcą,ale już po zrobieniu ławy fundamentowej i zamówieniu konstrukcji dachowej.Chcieliśmy zrezygnować z wieńca na tej ścianie ale po konsultacji z wykonawcą konstrukcji dachowej usłyszeliśmy odpowiedź,że on w tym miejscu już przewidział mocowanie konstrukcji do wieńca.Należy więc to uzgodnić wcześniej z wykonawcą konstrukcji dachowej.Oszczędnośc kosztów jest oczywista i łatwa do policzenia.

Pozdrawiam

Witam i przekazuję opis zdarzenia z dnia wczorajszego,które może wpłynąć na podjęcie decyzji o budowie "przemyślanego" przez osoby, które jeszcze się zastanawiają.A było to tak: wczoraj w godzinach popołudniowych podjechał pod nasz dom samochód z którego wysiadł elegancki mężczyzna i zadzwonił do drzwi.Moja żona po otwaciu drzwi usłyszała od tego męższczyzny pytanie - proszę pani według jakiego projektu jest zbudowany ten dom,bo bardzo mi się podoba?

Moja żona odpowiedziała,to jest M42 Przemyślany z Muratora.Męższczyzna odpowiedział:dziękuję obym tylko nie zapomniał ! :lol:

Pozdrawiam

Witam wspaniałego budowniczego,oraz tych którzy dopiero przymierzają się do budowania przemyślanego.

Postihal, jestem pod wielkim wrażeniem jeśli chodzi o budowę Twojego domu.Gratuluję :lol:

Czytając Twoje posty jestem coraz bardziej przekonany do tego projektu.

Interesują mnie koszty budowy.Jeżeli jest to możliwe, to proszę o dosyć szczegółowe.

Pozdrawiam.

Witam wspaniałego budowniczego,oraz tych którzy dopiero przymierzają się do budowania przemyślanego.

Postihal, jestem pod wielkim wrażeniem jeśli chodzi o budowę Twojego domu.Gratuluję :lol:

Czytając Twoje posty jestem coraz bardziej przekonany do tego projektu.

Interesują mnie koszty budowy.Jeżeli jest to możliwe, to proszę o dosyć szczegółowe.

Pozdrawiam.

Witam i dziękuję za miłe słowa.

Zestawieni kosztów zostało wysłane na podany adres e-mail.

Pozdrawiam

Witam,bardzo mi się ta wersja podoba.Projekt ten zadowoli te osoby,które chcą mieć większy garaż i osobną garderobę.Analizując ten projekt na gorąco uważam,że należy wstawić okno do kotłowni.Światło dzienne w tym pomieszczeniu bardzo się przyda.

Pozdrawiam

witam serdecznie!

Również zdecydowaliśmy się na budowę tego domku. Kupiliśmy już projekt i jesteśmy na etapie adaptacji.

Czy moglibyśmy prosić o przesłanie kosztów budowy? z góry dziękujemy

[email protected]

Witam w gronie budujących "przemyślanego".

Zestawienie moich dotychczasowych kosztów poszło na podany adres e-mail.

Pozdrawiam

Witam ponownie!

Markus.35 przepraszam za tak późną odpowiedź, ale miałam problemy z netem, no a poza tym walczymy ze Starostwem o PnB i strasznie dużo latania w ostatnich dniach. Odpowiadając na Twoje pytanie- my zostaniemy chyba przy projekcie tj. beton komórkowy, gdyż po przeliczeniu wyszło nam, że ma jednak lepsze parametry. No chyba, że uda nam się bardzo okazyjnie kupić porotherm, to wtedy może zdecydujemy się na niego. Niestety, ponieważ mamy teraz problemy natury tfu.. biurokratycznej, nasza budowa odwleka się w czasie. Ale jak tylko zaczniemy - zakładam dziennik budowy, zachęcona oczywiście dziełem Postihala :-)

Postihalu skoro jestes tak miły i możesz się podzielić zestawieniem kosztów , czy też mogę liczyć na maila - [email protected]

Oprócz tego mam jeszcze pytanie, z tego co pamiętam to myślałeś nad podzieleniem kotłowni na dwie częsci - kotłownię i pralnię, czy udało się zrealizować plan i jak to u Was wyszło, no i jak w takim układzie funkcjonuje piec na paliwo stałe?

Pozdrawiam serdecznie Postihala no i wszystkich budujących Przemyślanego :D

Witam mao41,z załatwianiem dokumentacji to jest tragedia,projekt M42 Przemyślany zakupiłem 17.02.2008r.i z marszu zacząlem biegac po urzędach :roll: ,po długich miesiącach oczekiwany PnB otrzymałem,pod koniec 2008 :-? ,a dziś jadę założyć dziennik budowy,i mam nadzieję że,pogoda już będzie tylko lepsza,co pozwoli mi zacząć w końcu budowę.. :p ,pozdrawiam