Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy ja tez mogła bym poprosic o te rzuty i wyszczególnione koszty budowy Postihal i Gecior23?

Również planujemy budowe tego domku lub wariantu a

Będziemy budowac w Bieniewicach koło Błonia Gecior powinna wiedziec gdzie to jest:)

Z góry dziękuje i podaje malia: [email protected]

Witam - poszło na podany adres.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich :) widzac tak wspaniały i rozwiniety temat musiałem sie zarejestrować :D projekt tego fajnego domku mamy juz kupiony teraz troche załatwiania dokumentów i ruszamy. Postihal czy ja też moge prosić na maila twoje koszty budowy oraz rzuty z wymiarowaniem. Mój mail: [email protected] z góry wielkie dzięki!! ile odpadu blachy zostało tobie z dachu?

ile odpadu blachy zostało tobie z dachu?

przy blachodachówce jest duży odpad - około 70 m2.

Postihal, masz może szczegółowe zestawienie blachy, którą kupowałeś na dach? Chodzi mi o długość poszczególnych pasów. Doszedem do wniosku, że ponieważ dach składa się głównie z trojkątów można zamówić pasy blachy o różnych długościach: najdłuższy pas (ok 8 m) na środek trójkąta, a kolejne coraz krótsze. W ten sposób z każdego pasa zostanie odcięty jeden róg.Z moich obliczeń wyszło, że odpadu może być ok 50 mkw. Ale to tylko teoria.

Podaj jeszcze jak jest powierzcnia krycia dachu.

Pozdrawiam.

PS. Odpadów będzie mało przy kryciu takiego dachu blachą trapezową. Ale wygląd jest mało atrakcyjny.

Witam

Slowikk i akos odpowiedzi udzielę Wam na podane adresy.

Teraz chciałem wstawić parę zdjęć z mojego ogordu,któremu poświęciłem bardzo dużo czasu i pracy:

http://images37.fotosik.pl/144/d71bb54665345c7bmed.jpg

Trawa została posiana 4.06.2009r.i tak już wygląda

http://images46.fotosik.pl/148/07a49e4b9c5b3167med.jpg

Tak wyglądają tuje,które zostały posadzone w kwietniu 2008r.,można je zobaczyć na zdjęciach po ich posadzeniu

http://images45.fotosik.pl/148/03876f298359c82dmed.jpg

Pozdrawiam

ile odpadu blachy zostało tobie z dachu?

przy blachodachówce jest duży odpad - około 70 m2.

Postihal, masz może szczegółowe zestawienie blachy, którą kupowałeś na dach? Chodzi mi o długość poszczególnych pasów. Doszedem do wniosku, że ponieważ dach składa się głównie z trojkątów można zamówić pasy blachy o różnych długościach: najdłuższy pas (ok 8 m) na środek trójkąta, a kolejne coraz krótsze. W ten sposób z każdego pasa zostanie odcięty jeden róg.Z moich obliczeń wyszło, że odpadu może być ok 50 mkw. Ale to tylko teoria.

Podaj jeszcze jak jest powierzcnia krycia dachu.

Pozdrawiam.

PS. Odpadów będzie mało przy kryciu takiego dachu blachą trapezową. Ale wygląd jest mało atrakcyjny.

Witaj akos,ty dobrze kombinujesz z tymi trójkatami,ale tak odpad jest bardzo duży.Ja miałem kupione 83 arkusze blachy,łacznie to było 351 m2.Arkusze te było o różnych długościach,od 65 cm do 5,90 cm.W najwyższym miejscu potrzebny jest arkusz o długości 8,055 cm,więc u mnie te arkusze były składane.

Wg projektu na więźbę dachową powierzchnia dachu wynosi 274 m2,tak więc odpad wynosił 77 m2,ale częśc z tego była na zakład blach składanych .Jeśli cię interesują poszczególne długości blach,to może masz dostęp do faksu to mogę to przesłac,bo jest bardzo dużo tych długości,a ja mam to dokładnie rozrysowane.

Pozdrawiam

a gdyby znalazł się Ktoś kogo realizację mógłbym obejrzeć " na żywo" byłbym bardzo zadowolony. Najchętniej w okolicach Warszawy.

jagjag, zagadaj z Geciorem23

Nasz Teresin znajduje się na Mazowszu , koło Sochaczewa, 40 km na zachód od Warszawy.

Wreszczie (po ponad rocznych perturbacjach finansowo zdrowotnych), w maju kupiliśmy projekt "Przemyślanego" w wariancie III.

Jesteśmy na etapie wyboru firmy z którą stawiamy dom - nie jest łatwo

Z zainteresowaniem oglądaliśmy postępy budowy u Posithal'a i Gecior23'a.

Jeżeli to możliwe , chętnie podpatrzymy jak te cuda wyglądają na żywo.

Obecnie mieszkamy w Piasecznie (k. wawy) a domek będzie w Łosiu (k. Piaseczna)

My również jesteśmy zainteresowani projektem Przemyslanego z III wariantem. Chyba w tym tygodniu dokonamy zakupu. Phronesis czy możesz powiedziec jakich zmian dokonałeś w projekcie, może z jakiejś rady skorzystamy. Czy ktos jeszcze ma zamiar budowac lub buduje Przemyslamego wg III wariantu?

Witam, również z mężem zastanawiamy się nad projektem Przemyślany wariant III z tym ,że w planie zagospodarowania przestrzennego mamy niestety wymóg nachylenia połaci dachu 30-45 stopni i poddasza użytkowego...Zastanawiamy się więc nad zmianą kąta dachu na 30 stopni i ewentualnym urządzeniem jakiegoś dodatkowego pomieszczenia na poddaszu :)

Zastanawiamy się więc nad zmianą kąta dachu na 30 stopni i ewentualnym urządzeniem jakiegoś dodatkowego pomieszczenia na poddaszu :)

Ja mam podobny problem i też będę musiał zmienić nachylenie kąta :/ Tylko w projekcie M42a czyli wariant I ;)

A tak przy okazji, dowiadywałem się troszkę i pani architekt nie lubi za dużo zmian w projektach i nachylenie kąta można zmienić o 10 stopni wiec więc załapiecie :)

Zastanawiamy się tylko jak to wpłynie na wygląd zewnętrzny domku, bo na przykład wersja muratora z poddaszem użytkowym i kątem 35 stopni nam się absolutnie nie podoba :-? Chcielibyśmy żeby domek wyglądał bardziej jak parterówka... :)

Mariorally planujesz poddasze użytkowe w związku ze zmiana kąta dachu?? Przy 30 stopnach na poddaszu robi się już sporo miejsca :)

Postihal az miło patrzec naTwój domek i ogródek, zazdroszcze... 8)

My jestesmy na etapie sprzedazy mieszkania i kupna działki, przejrzałam juz tysiace projektów i dopiero ten okazał sie idealny posiada wszystko co miał miec :wink:

Powiem Ci ze Twoj kosztorys jest bardzo ciekawy nie wierzyłam ze za takie pieniadze mozna zrobic juz wszystko po meble.... ale to tez na plus :lol:

Dużo robiłes sam przy domku?

Gecior 23 z miłą checią kiedys bysmy Was odwiedzili zobaczyc projekt na zywo zeby byc juz w 100% pewnym :)

Zastanawiamy się tylko jak to wpłynie na wygląd zewnętrzny domku, bo na przykład wersja muratora z poddaszem użytkowym i kątem 35 stopni nam się absolutnie nie podoba :-? Chcielibyśmy żeby domek wyglądał bardziej jak parterówka... :)

35 stopni to za dużo i ten domek będzie wyglądać jak "stodoła" ja boję się ze kiepsko bedzie wyglądał przy 30 stopniach :(

Mariorally planujesz poddasze użytkowe w związku ze zmiana kąta dachu?? Przy 30 stopniach na poddaszu robi się już sporo miejsca :)

nic konkretnego, będzie większy strych :) nie chce ładować się w dodatkowe koszty, zmiana kąta i tak już namiesza ;)

póki co zastanawiam sie nad zmianami i ostatnio połączyłem 2 projekty M42a z M42

W tym temacie wiecej napisane: http://forum.muratordom.pl/post3452003.htm#3452003

Witam wszystkich. My również chcemy budować Przemyślanego (w wariancie III - z dwustanowiskowym garażem). Kupiliśmy projekt i załatwiamy papierologię. Chciałbym się podłączyć do innych forumowiczów i poprosić Posithala i Geciora o zestawienie kosztów. Jesteśmy po słowie z szefem ekipy o b. dobrych referencjach. Niestety jego wycena nie jest najniższa - 25 kPLN za prace murarskie + 60 PLN za m2 dachu (co daje w zaokrągleniu 18 kPLN). W sumie 43 kPLN. Co o tym sądzicie? Szukać tańszych czy brać tych...

Dyzioo cieszę się , że ktos również będzie budował Przemyslanego z garażem dwustanowiskowym. ja tez juz kupiłam projekt i jestem na etapie adaptacji. Czy wprowadzaleś jakieś zmiany do projektu , bo szukam inspiracji. Nasz projektant proponuje żeby zrobić strop stały , podnieśc o jeden pustak góre i wygospodarować tam poddasze uzytkowe z mozliwością adaptacji na przyszlosć. Podpowiedz jakie zmiany wprowadzasz na parterze.

Witam,

Razem z żoną również wybraliśmy Przemyślanego (wersję M42aL) i teraz jesteśmy na etapie adaptacji. Zastanawiamy się nad wyborem więźby czy robić tradycyjną, czy zamawiać kratownice.

W związku z tym mam pytania do Postihal'a. Jak u Ciebie zachowuje się kratownica? Czy drewno pracuje? Jak zachowuje się sufit z regipsów - czy pojawiły się jakieś pęknięcia?

Pozdrawiam

Witam,

Razem z żoną również wybraliśmy Przemyślanego (wersję M42aL) i teraz jesteśmy na etapie adaptacji. Zastanawiamy się nad wyborem więźby czy robić tradycyjną, czy zamawiać kratownice.

W związku z tym mam pytania do Postihal'a. Jak u Ciebie zachowuje się kratownica? Czy drewno pracuje? Jak zachowuje się sufit z regipsów - czy pojawiły się jakieś pęknięcia?

Pozdrawiam

Witam

Z mojej gotowej więźby jestem bardzo zadowolony.Nie słychać żadnej pracy więźby.Sufit z regipsów jest ok.Pojawiło się tylko jedno pęknięcie i to w najwęższym miejscu - pomiędzy salonem a przedsionkiem na łączeniu płyt.

Pozdrawiam