Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

jesteśmy w trakcie budowy Przemyślanego i zastanawiamy się nad zmianą kąta nachylenia dachu.

Czy ktoś może zmieniał kąt nachylenia dachu na 30 stopni i ma jakiś rzut, wizualizację itp albo potrafi odpowiedzieć o ile zmieni się wysokość dachu w kalenicy?????

Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź :)

Wiam wszystkich

Jestem zachwycona projektem przemyślanego. Prześledziałam całe forum M24 i jestem pod wielkim wrażeniem budowy domu Postihali Gecior23'a. oraz czasu w jakim powstały. Chcialabym w niedalekiej przyszłości zamieszkać w takim domku, spełnia on wszystkie moje wymagania, ale potrzebowałabym do podjęcia ostatecznej decyzji konkretnego kosztorysu i rzutów z wymiarami. oto mój adres: [email protected]

Z góry dziękuje

Ps. Jeżeli to możliwe, chętnie zobaczyłabym jak ten przepiękny domek wyglądają na żywo.

Obecnie mieszkam w zachodniopomorskim.

Witam

Uff, przeczytalem całość od deski do deski, gratulkuje Postinhal domu, jak również bardzo dziękuje za ekstra "dziennik budowy", na pewno wielu osobom bedzie to pomocne (my z żoną również - na 90% zdecydujemy się na budowę takiego domu). Jeśli jeszcze nie masz dość, to ja również poprosiłbym o przesłanie kosztorusu i wymiarówki, z góry serdecznie dziękuję.

[email protected]

Pozdrawiam

Wiam

Przeczytalem całe forum M24 i podoba sie nam projekt M42 . Chcialabym w niedalekiej przyszłości zamieszkać w takim domku , ale przydal by sie do podjęcia ostatecznej decyzji konkretny kosztory i rzuty z wymiarami. oto mój adres: [email protected]

Z góry dziękuje

Ps. Jeżeli to możliwe, chętnie zobaczyłabym jak ten przepiękny domek na żywo.

Obecnie mieszkam w kujawsko-pomorskim

Witam Gosik26,tobijust,olo

Wasze życzenia zostały spełnione,chociaż z dość długim oczekiwaniem,ale dawno tutaj nie zaglądałem.Dziękuję również za miłe słowa.

Gosik 26 mój domek można zobaczyć,ale jest to 40 km od Poznania na północ.

Zobaczenie juz wybudowanego domu wg określonego projektu jest najlepszym

rozwiązaniem w podjęciu ostatecznej decyzji co do jego budowy i ułatwi podjęcie

ewentualnych zmian w gotowym projekcie.

Pozdrawiam

Dziękuję, koszotrys i wymiary dotarły.

Po przejrzenu projektu mam pewne wątpliwości co do szerokości garażu, 3 metry czy to nie jest zbyt mało, prosze osoby, które już wybudowały ten dom czy wsiadanie/wysiadanie z auta w garażu nie jest kłopotliwe?

I jeszcze jedna sprawa, dach wystaje poza budynkiem ok 1 metr, czy przez to nie jest zbyt ciemno w domu, zastanawiam się nad podniesieniem dachu nad stropem o jeden bloczek, co o tym sądzicie?

Pozdrawiam

Olencjusz

Wiatm

Dziękuje Postihal za przesłanie kosztorysu budowy i rzutu z wymiarami, pomoze mi on ostatecznie podjąć decyzje. Wczoraj zrobiłam pierwszy krok, który zbliża mnie do realizacji moich marzeń............jest to MOJA własna działka, na której powstanie M24. Przede mną jeszcze dużo takich kroków, ale będe szła prosto............

POZNAŃ..........troszkę daleko, ale kto wie????????????

Jeszcze raz ślicznie dziękuje i życzę miłego dnia, oczywiście spędzonego w nowym domku.

Dziękuję, koszotrys i wymiary dotarły.

Po przejrzenu projektu mam pewne wątpliwości co do szerokości garażu, 3 metry czy to nie jest zbyt mało, prosze osoby, które już wybudowały ten dom czy wsiadanie/wysiadanie z auta w garażu nie jest kłopotliwe?

I jeszcze jedna sprawa, dach wystaje poza budynkiem ok 1 metr, czy przez to nie jest zbyt ciemno w domu, zastanawiam się nad podniesieniem dachu nad stropem o jeden bloczek, co o tym sądzicie?

Pozdrawiam

Olencjusz

Witam i odpowiadam

Garaż o tej szerokości jest wystarczający do wysiadania z samochodu.U mnie pod jedną ze ścian obecnie leżą rynny i nie ma problemu z wysiadaniem.

Sprawa właściwego naświetlenia pomieszczeń zależy również od tego czy mamy okap zamknięty czy otwarty.W projekcie okap jest otwarty,ja mam okap zamkniety.Odległość okapu od okien wynosi 40 cm.W moim budynku pomieszczenia są bardzo jasne.Przypuszczam,że przy okapie otwartym może być celowe podniesienie dachu nad stropem o jeden bloczek.W tej sprawie może wypowiedzieć się Gecior,bo jak widziałem na fotkach ma okap otwarty.

Pozdrawiam

Witam.Interesuje mnie projekt Przemyślany prosiłbym o przesłanie mi kosztorysu budowy i rzutu z wymiarami. z gory dziękuję.Jestem pod wrażeniem budowy domu POSTIHAL gratuluję.Moj adres [email protected]

Pozdrawiam :D

Witam i dziekuję za miłe słowa.

Z mojego nowego domu jestem bardzo zadowolony.Mieszka się wspaniale.Mam stale wrażenie,że jestem na wczasach,pomimo dużej ilości pracy jaką sami z żoną wykonujemy,ale teraz ta praca jak się już mieszka to sama przyjemność.

Wymiarówka i koszty na mojej budowie poszły na podany adres.

Pozdrawiam

Witam.Interesuje mnie projekt Przemyślany prosiłbym o przesłanie mi kosztorysu budowy i rzutu z wymiarami. z gory dziękuję.Jestem pod wrażeniem budowy domu POSTIHAL gratuluję.Moj adres [email protected]

Pozdrawiam :D

Witam i dziekuję za miłe słowa.

Z mojego nowego domu jestem bardzo zadowolony.Mieszka się wspaniale.Mam stale wrażenie,że jestem na wczasach,pomimo dużej ilości pracy jaką sami z żoną wykonujemy,ale teraz ta praca jak się już mieszka to sama przyjemność.

Wymiarówka i koszty na mojej budowie poszły na podany adres.

Pozdrawiam

Witam,przepraszam ale podałem ci zły adres jeżeli nie sprawi ci to kłopotu to proszę cię o wyslanie na adres [email protected]ękuje i pozdrawiam

Witam wszystkich "przemślanych" :lol: . Już wcześniej pisałem, ale jakoś nikt mnie nie zauważył. Jesteśmy z żoną w trakcie budowy. Budujemy naszego przemyślanego w Bukowsku u bram bieszczad. Jesteśmy na etapie szalunków pod płytę monolityczną. Nasza działka położona jej na lekkim wzniesieniu, o różnicy poziomów ok.1m, co troszkę utrudniło posadowienie budynku, ale już opanowaliśmy temat.Zato widok uff! Trzeba trochę ziemi przed wejściem i po krzyku. Budowanie własnego kąta jest super sprawą. Życzymy wszystkim budującym i myślącym o budowie powodzenia. Pozdrowienia z bieszczad.

Witam wszystkich "przemślanych" :lol: . Już wcześniej pisałem, ale jakoś nikt mnie nie zauważył. Jesteśmy z żoną w trakcie budowy. Budujemy naszego przemyślanego w Bukowsku u bram bieszczad. Jesteśmy na etapie szalunków pod płytę monolityczną. Nasza działka położona jej na lekkim wzniesieniu, o różnicy poziomów ok.1m, co troszkę utrudniło posadowienie budynku, ale już opanowaliśmy temat.Zato widok uff! Trzeba trochę ziemi przed wejściem i po krzyku. Budowanie własnego kąta jest super sprawą. Życzymy wszystkim budującym i myślącym o budowie powodzenia. Pozdrowienia z bieszczad.