danielb1 24.09.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Witam wszystkich. Również zacząłem budowę domu tylko że ja doprojektowałem piwnicę pod garażem i pomieszczeniem gospodarczym. Już wylane ławy. Jak znajdę trochę czasu zamieszczę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 24.09.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Czy ktoś w okolicy Łodzi buduje "Przemyślany M42"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubki 24.09.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Witam Jesteśmy nowymi użytkownikami tego forum:) Wybraliśmy Przemyślanago na dom naszych marzeń. mamy już wszystkie formalności załatwione. I tylko czekamy na przyjazd koparki. Mamy prośbę do wszystkich użytkowników tego forum o napisanie maila z kosztami budowy takiego domu i ilością materiałów których zużyliście. z góry dziękujemy i pozdrawiamy. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CENTURION 1 25.09.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witaj LUBKI a oto odpowiedź: 960 szt suporeksuok 300m blachy na dach28m na ławy betonu B2014m na wylewkę B151400 bloczków ok 400 szt 1/2 suporeksudo tego musisz dodać drzewo na konstrukcję ok 10000 zł stal na zbrojenie oczywiście wszystko jest uzależnione od terenu jakości gruntu itp.całość z robocizną wyniosła mnie ok 120.000 w tym wliczona robocizna 43000 od samego fundamentu po dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 25.09.2009 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witaj LubkiJa budowałem dom z cegły ceramicznej UNIPOR:- ściany zewnętrzne 1300 sztuk 372x240x238,- ściany wewnętrzne 900 sztuk 498x240x238,- bloczki betonowe 1400 sztuk/8 warstw na ławie/,- stal zbrojeniowa 1100 kgPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CENTURION 1 25.09.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Teraz prosty rachunek i do dzieła. POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubki 25.09.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witajcie, Dziękujemy za szybkie odpowiedzi teraz będzie nam łatwiej przyzwyczaić się do kosztów jakie będziemy musieli ponieść. Jak znowu będziemy mieli jakieś pytania to na pewno napiszemy. Pozdrowienia dla Postihal i CENTURION 1. Dzięki za zainteresowanie P.S macie może jakieś złote rady dla początkujących budowlańców(takich jak my) ?? Gdzie można zbędnie wtopić dużo kasy, albo jak troszkę zaoszczędzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 25.09.2009 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witam LubkiMoje pierwsze rady są takie:- przed zleceniem prac przyszłemu wykonawcy należy starać się sprawdzić jego fachowość na poprzednio wykonywanych budowach,- negocjując cenę za określoną pracę należy być do tego przygotowanym,jest na to bardzo prosty sposób.Należy zapoznać się ze średnimi cenami na określone prace budowlane i ilości tych prac jakie mamy do wykonania/będzie tu nam pomocny projekt i kalkulator/.Dla przykładu podaję proste wyliczenie kosztu montażu sufitu podwieszanego z płyt g-k.Wg projektu mam 140 m2 sufitu,za 1 m2 przyjmuję stawkę 25,00 zł i daje to nam 3.500,00 zł.Wtedy pytam fachowca za ile jest mi gotów to wykonać i mam wartość wyjściową do negocjacji.Za położenie wełny mineralnej na stropie dokładam po 10,00 zł od jednego metra,to daje następne 1.400,00 zł.Za wykonanie tynków tradycyjnych cementowo-wapiennych płacę 14,00 zł od 1m2 i liczę wszystkie metry jakie mam do wykonania.Za położenie glazury płacę 35,00 zł od 1 m2 i liczę ile mam metrów.W ten sposób możemy sobie policzyćcałość kosztów robocizny.Łączne koszty robocizny stanowią bardzo poważną część całkowitych kosztów budowy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CENTURION 1 25.09.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Zanim kupicie towar w pierwszej lepszej hurtowni sprawdźcie w pięciu innych ceny mogą być różne ja miałem akurat zaprzyjaźnioną i ceny były odpowiednie drugie to ekipa budowlana musi być sprawdzona bo nie sztuka jest wydać pieniądze a potem długie lata po nich poprawiać jeśli się da. Mnie sama robocizna kosztowała dużo i mało. Dużo bo 43000 mało bo przez czas budowy nie miałem żadnych problemów i byli do przesady dokładni. Majster mi komunikował iż brakuje jakiegoś materiału ja zamawiałem jeśli mnie nie było to pytał czy on może zamówić i z rachunkiem się rozliczał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieczko 26.09.2009 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Witam wszystkich "przemyślanych". Dziękuję poshital za przesłanie kosztów. Moja brygada budowlana jest wpożądku, ale trochę zawyżyli cenę. Mogę teraz negociować koszty niektórych etapów. A teraz mam pytanie co do obsługi forum, mam problem z przeżuceniem kursora w dół. Jestem słabym informatykiem. Dziękuję z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubki 26.09.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Dziękujemy za rady. Jeśli macie jeszcze jakieś podpowiedzi dla początkujących inwestorów to piszcie. Bo bardzo się przydają!!!! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielb1 26.09.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 (edytowane) [url=http://ifotos.pl/zobacz/FILE859JP_rhaexwa.JPG/][img Teraz już ławy zalane i prawie stan zero osiągnięty następne zdjęcia już wkrótce. Pozdrawiam Edytowane 5 Stycznia 2012 przez danielb1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 27.09.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Witam wszystkich budujących. Wiem, że chcę parterówkę, ale wciąż szukam tego jedynego projektu który spełni wszystkie moje oczekiwania ( a przy tym będzie mały i tani w budowie . Przemyślany jest super. Postihal czy ja też mogę prosić o koszty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna bielarz 30.09.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witam wszystkich!!! Chcemy zakupić projekt domu Przemyślany M42. Zanim jednak to zrobimy, chcielibyśmy zobaczyć ten domek na żywo. Jesteśmy z okolic Bydgoszczy. BŁAGAM O POMOC!!! Może ktoś wie czy w promieniu 100km od Bydgoszczy stoi ten dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 01.10.2009 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Witam wszystkich!!! Chcemy zakupić projekt domu Przemyślany M42. Zanim jednak to zrobimy, chcielibyśmy zobaczyć ten domek na żywo. Jesteśmy z okolic Bydgoszczy. BŁAGAM O POMOC!!! Może ktoś wie czy w promieniu 100km od Bydgoszczy stoi ten dom Witam Słuszna decyzja,zapraszam do mnie. Do mnie tylko 150 km. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek_sokol 01.10.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Witam Wszystkich, tych którzy wybrali projekt "przemyślany M42". Mnie i moją żonę też zachwycił ten projekt. Piszę w takiej sprawie. Jeśli ktoś z okolic Konina, Kalisza, Poznania, Łodzi jest w trakcie budowy lub już wybudował ten domek prosiłbym o kontakt w sprawie obejrzenia budowy lub gotowego domu. Mój e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek_sokol 02.10.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witam. Jest może ktoś taki z Wielkopolski co prowadzi badz wybudowal juz dmek przemyslany z muratora. prosiłbym o kontakt w celu obejrzenia domu na żywo przed zaczeciem budowy swojego.Oto e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 02.10.2009 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witam. Jest może ktoś taki z Wielkopolski co prowadzi badz wybudowal juz dmek przemyslany z muratora. prosiłbym o kontakt w celu obejrzenia domu na żywo przed zaczeciem budowy swojego. Oto e-mail: [email protected] Witam. Zapraszam do mnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 02.10.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Postihal a ja mam pytanie z innej beczki, a jak ci sie mieszka w swoim nowym domku??? jak wszystko masz na 1 płaszczyznie bez latania po schodach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek_sokol 02.10.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Posihal mam prośbe. Podaj jakis kontakt do siebie tel lub e-mail bo chciałbym zobaczyć Twój domek.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts