Konto usunięte na żądanie 21.11.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 A tak wygląda część mojej kotłowni (druga część jest w garażu) kotłownia jest jeszcze nieskończona,jeżeli ktos planuje taki piec +solary, to zbiornik do c.w.u spokojnie wejdzie z boku- za zasobnikiem od eko groszku, dopiero wstawiłem i uruchomiłem kocioł,a na solary przyjdzie czas na wiosne, sorry za jakość ale telefonem robiona fota... http://images37.fotosik.pl/225/ac6267195d54be36med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Maciej 22.11.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Witamy wszystkich serdecznie.Wiosną przyszłego roku zaczynamy budowę "przemyślanego", obecnie jesteśmy na etapie załatwiania wszelkich dokumentacji i pozwoleń pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 22.11.2009 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Witam wojtekqweWszystko zostało wysłane na podany adres.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatia 23.11.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Witam Cię Postihal!Od dłuższego czasu czytam Twój wątek forum, ale w końcu przełamałam się, aby się ujawnić i zarejestrować. Mieszkamy w Rogoźnie, wiec niedaleko:) Twój dziennik miał dość duży wpływ na nasz wybór "przemyślanego". Projekt zakupiony, pozwolenie już czeka czeka, murarze zaklepani. Palimy się do tego, żeby już wystartować i zbudować tyle, ile pozwoli pogoda. Mam do Ciebie ogromną prośbę o zestawienie materiałów i kosztorys. Czy mógłbyś polecić nam również ludzi od instalacji i wykończeniówki?mój mail: [email protected]Pozdrawiam,Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 23.11.2009 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Witam Cię KarpatiaJest mi bardzo miło czytać takie posty,że moje opisy przygody z budowaniem "przemyślanego" mogą mięć wpływ na wybór tego projektu przez inne osoby.Moje koszty wysłałem na podany adres.Z Rogoźna jest do mnie bardzo blisko,dlatego zapraszam zobaczyć mój dom,ponieważ uważam,że krytyczne spojrzenie na to co ja zrobiłem pomoże w wyborze właściwego rozwiązania dla Was.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M_Wit 24.11.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witajcie, śledzę to forum już jakiś czas... Jestem już posiadaczem "Przemyślanego" Właśnie ukończyłem dach... wstawiłem okna... a w tym tygodniu stawiają ścianki... Dom znajduje się w Kutnie woj Łódzkie. Ponieważ sam korzystałem z doświadczeń innych forumowiczów, a teraz sam ich sporo posiadam, chętnie pomogę... Pozdrawiam M_Wit[/img][/code] dodam zdjęcia... tylko jak to się robi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erkopy 24.11.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam w gronie milosnikow przemyslanego.W tym miejscu jeszcze raz uklony w strone Gecior23 za mozliwosc obejrzenia domu w realu.Wizyta ta okazala sie przyslowiowa "kropka nad i" w wyborze projektu.Co prawda wybralismy wariant 42c, lecz przeciez to caly czas ten sam przemyslany .Dom nasz budowany jest w Radomiu w wojewodztwie mazowieckim.Zaczelismy niedawno,a obecnie jestesmy na etapie skonczonych scian fundamentowych.Oczywiscie gdyby ktos mial jakies pytania,sluze pomoca. Jak juz wspomnialem budujemy wariant 42c,dlatego prosba do onazis1974,czy moglibysmy nawiazac kontakt w celu wymiany doswiadczen informacji itd. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyziooo 25.11.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Oczywiscie gdyby ktos mial jakies pytania,sluze pomoca. Jak juz wspomnialem budujemy wariant 42c,dlatego prosba do onazis1974,czy moglibysmy nawiazac kontakt w celu wymiany doswiadczen informacji itd. Pozdrowionka. erkopy, Ja również przymierzam się do budowy przemyślanego w wariancie 42c (dwustanowiskowy garaż). PnB juz jest. Jeśli nie wydarzy się żadna katastrofa to wystartuję na wiosnę. Jestem ciekawy jakie zmiany poczyniłeś w projekcie. Czy mógłbyś wstawić rzut, ew. podesłać na priva? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukiasz 25.11.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 A jest ktos z mazowieckiego, kto buduje lub wybudował przemyślanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 25.11.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Oczywiscie gdyby ktos mial jakies pytania,sluze pomoca. Jak juz wspomnialem budujemy wariant 42c,dlatego prosba do onazis1974,czy moglibysmy nawiazac kontakt w celu wymiany doswiadczen informacji itd. Pozdrowionka. erkopy, Ja również przymierzam się do budowy przemyślanego w wariancie 42c (dwustanowiskowy garaż). PnB juz jest. Jeśli nie wydarzy się żadna katastrofa to wystartuję na wiosnę. Jestem ciekawy jakie zmiany poczyniłeś w projekcie. Czy mógłbyś wstawić rzut, ew. podesłać na priva? Pozdrawiam Ja też jestem zdecydowany na wariant C "Przemyślanego" , głównie ze względu na duży garaż przy zachowaniu podstawowego kształtu budynku. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erkopy 25.11.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Rzutu na forum niestety nie przesle bo jeszcze nie umie wstawiac zdjec.Takze jakbym mogl prosic adres meilowy to wysle. zmiany jakich dokonalem: -zlikwidowane drzwi wyjsciowe na taras z sypialni 8 -zlikwidowane okno z lewej strony w sypialni 7 moim zdaniem pokoiki stana sie bardziej ustawne. brak kominkow wewnetrznego i zewnetrznego przez co i brak komina. -powiekszenie korytarza 9 kosztem garderoby(w miejscu wejscia do garderoby dostawiony bedzie kawalek scianki w celu oddzielenia czesci dziennej od sypialni). -w salonie zamiast dwoch okien jedno duze na srodku. -zamurowanie drzwi z lazienki do kotlowni,do kotlowni droga bedzie wiodla tylko przez garaz . -kuchnia bedzie zamknieta czyli domurowanie scianki w polaczeniu z salonem,sciana ta dla mnie znakomicie bedzie sie nadawala na powieszenie tv +jakis zestawik stereo . Materialy jak w projekcie,na sciany pustak bialy.blachodachowka. Prawdopodobnie na elewacji zamiast styropianu welna.Poza tym docieplenie calego dachu welna mineralna+ docieplenie sufitow.Sufity z jednej plyty k/g a nie dwoch jak w projekcie i chyba tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 26.11.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Erkopy a czym planujesz ogrzewanie domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobbini 26.11.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 witam wszystkich budujących "przemyslanego" mam zamiar zakupić projekt i przymierzyć się do jego budowy w wersji lustrzanej mam tylko problem z oceną wielkości pomieszczeń, zastanawiam się nad wyborem sposobu ogrzewania. mam możliwość podłączenia się do gazu ale wiem że koszty ogrzewania sa dość spore, rozważam też piec na eko-groszek, ciekawi mnie jakie byłyby koszty miesięczne ogrzewania gazem i ekogroszkiem, jaka to może być różnica w kosztach, czy warto się bawić w ekogroszek, czy aż tak dużo się oszczędza? jeśli ktoś ma jakieś sugestie to chętnie poczytam. a i jeszcze jedno: prośba mała czy ktoś ma może rzut domku z wymiarami? mój e-mail [email protected] z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyziooo 26.11.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Rzutu na forum niestety nie przesle bo jeszcze nie umie wstawiac zdjec.Takze jakbym mogl prosic adres meilowy to wysle. mój adres: [email protected] Czy mógłbyś tez podzielić się swoim kosztorysem. Na pewno założyłeś jakiś budżet w rozbiciu na etapy. Bardzo jestem ciekaw jak on się ma do moich założeń. Dzięki z góry i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 26.11.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam serdecznie! Chetnie opowiemy o budowie Przemyslanego wariant III, słyzymy pomocą i zdjeciami, wprawadzilismy duzo zmian bez dodatkowych kosztów i pomniejszając koszty budowy wewnatrz budynku takich jak przenisienie spizarni (aby powiekszyc kuchnie, bo kazdy marzy o duzej kuchni), zmiana wejscia do garderoby, likwidacja drzwi do kuchni, przeniesienie drzwi w małej lazience, likwidacja przejscia z kotlowni do łazienki, przestawienie drzwi w duzej lazience,kanaliza wychodzi na zawnątrz pod oknem w duzej lazience a nie przez garaz, bo jak cos padnie to przekuwamy cały garaz a za oknem lazienkowym mozna połaczyc z deszczowką, doszlo tez poszerzenie wiatrolapu, usuniecie slupa przed wejsciem, poniewaz robił cien na drzwi wejsciowe, najtansze ( z praktyki) ogrzewanie gazowe)wstawienie komina w sciane aby powiekszyc kotłownie, gdyz przepisy mowią o odległosciach dla pieca na ekogroszek (w projekcie jest piec gazowy ale jest czasem ale) kostka przed wejsciem i na tarasie (tansze i dla nas ladniejsze rozwiazanie, dach z dachówki euronit perła Ska(perła o 5 groszy drozsza od bez perly) dachówka oczywiscie cementowa, bo na metrze jej mniej wychodzi od ceramicznej i koszty podobne , domek zbudowany z cegly porotherm i scianki dzialowe tez z porothermu (szybko buduje sie z porothermu i cieplej bedzie, podbitka nowoczesna jednostronna(taniej i ladniej) styropian na zewnatrz 18cm, domek w stanie surowym zadaszonym postawiła nam firma w dwa miesiace, z porothermu szybko sie stawia, poniewaz boki cegieł zazebiaja sie i nie potrzeba zaprawy, chetnie podzielimy sie doswiadczeniami, mozemy przesłac projekt po zmianach i duzo zdjec wnetrza budynku w czasie budowy, obok naszego domku firma buduje jeszcze trzy takie domki w Pawłówku pod Kaliszem (wielkopolskie) to domek bardzo przytulny i praktyczny ( zadnych meczacych schodow na pietro ) .serdeczne pozdrowionka![/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 26.11.2009 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam bobbini,jeśli jesteś zainteresowany wersją podstawową M42 to rzut wraz z wymiarami wysłałem na podany adres.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobbini 26.11.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 [quote="Postihal]Witam bobbini,jeśli jesteś zainteresowany wersją podstawową M42 to rzut wraz z wymiarami wysłałem na podany adres.Pozdrawiam[/co Dzieki bardzo wiadomość doszła, postudiuję teraz trochę ten planik.Łatwiej będzie mi sobie wyobrazić układ i wielkość pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erkopy 26.11.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Palisiu jak sie uda to bede chcial ogrzewac gazem,a jak nie to pewnie jakis pelet albo ekogroszek.Dyziooo rzut poszedl na meila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 27.11.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Erkopy ja też myśle o gazie (pewnie w pierwszej kolejności płynny a potem jak wybudują sieć to ziemny) do tego kominek z DCP lub PW no i do tego wentylacja z reku. onazis1974 i erkopy możecie mi przesłać rzuty z waszymi zmianami jakie dokonaliście w projekcie : [email protected] też mam kilka pomysłów na zmiany ale u innych też fajnie podpatrzeć coś ciekawegoZ góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyziooo 28.11.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Palisiu, onazis1974 i erkopy, Poniżej zamieściłem rzut mojego przemyślanego wariant III po zmianach. Nie jestem do końca zadowolony z efektów tych zmian, dlatego będę wdzięczny za opinie (szczególne te krytyczne).http://img214.imageshack.us/img214/150/dompozmianach.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts