Konto usunięte na żądanie 28.11.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 hmm 2 łazienki w kupie?? dziwny pomysł...czym bedziesz ogrzewac dom?? jak węglem to to pomieszczenie gospodarcze jest niefunkcjonalne.... bo wszystko musisz wnosic i wynosic przez garaz...a otwieranie zimą takiej wielkiej bramy... jak bedzie stac samochód do sciany to nie przejdziesz do strony domu(z pom gospodarczego) hol... wielki ja mam juz scianki działowe wiec widzę ... spoko tam wejdzie pralnio- szuszarnia ( ja tak mam- ale nieznaczy to ze ty tak masz miec ) co to jest 10? garderoba? ok, 9 niepotrzebnie zajmie ci miejsce w korytarzu....lepiej 10 przestawic na max do pokoju wiekszy salon bedziesz miec...loknij na mój wątek ja mam własnie połacznie m42 i m42a... mozesz porównac..pok nr 8 całkowicie nieustawny.. on jest mały... to są moje sugestie.. zrobisz jak uważasz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyziooo 28.11.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Bobek, dzięki za opinię... Pomysł na dwie łazienki w kupie tez wydaje mi się lekko kontrowersyjny, ale to pomysł małżonki... Pracuje na tym, aby zamiast małej łazienki zrobić pralnio-suszarnię. Jeśli się nie uda przeforsować tej idei to funkcję pralnio-suszarni będzie pełnić pomieszczenie gospodarcze (4). Grzać będę gazem, więc pomieszczenie to może pełnić chyba taką rolę...10 to garderoba. Garderoba i spiżarnia muszą być bezwzględnie. Dlaczego uważasz, że pokój nr 8 będzie nieustawny. Jego układ może wyglądać np. tak:http://img697.imageshack.us/img697/7642/pokojnr8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erkopy 29.11.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Dyziooo ja mimo wszystko rozdzielilbym czesc dzienna od nocnej szczegolnie wtedy gdy ma sie male dzieci (jak ja),ale wtedy drzwi od lazienki 3 musialy by wrocic na pierwotne miejsce co z kolei koliduje troszke z drzwiami od wiatrolapu.Pomysl z wejsciem do kuchni tylko od strony salonu....wydaje mi sie ze z czasem bieganie z zakupami przez korytarze i pol salonu stanie sie uciazliwe,choc powiekszenie korytarza 1 tez ma swoje plusy.Takze kompromis kompromis i jeszcze raz kompromis onazis moze Ty zaproponujesz jakis zloty srodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franka 29.11.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Witam Mam prośbę czy możecie mi przesłać rzuty Przemyślanego z wymiarami oraz podział kosztów na poszczególne etapy budowy. Z góry dziękuję Czy ktoś zbudował Przemyślanego w pomorskim, chętnie zobaczyłabym go na żywo.Będę wdzięczna za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franka 29.11.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Oto mój adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 29.11.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 dyziooo biurko dałeś przy oknie jezeli będziesz pracować przy kompie to słońce bedzie ci świecić prosto w oczy,a wejdziesz do pokoju to bedziesz widzieć tylko bok szafy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 29.11.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Ja zdecydowanie jestem za zlikwidowaniem 2 okien w salonie i wstawienie jednego centralnego oraz za likwidacją drzwi wyjściowych z sypialni na taras. Mam jeszcze kilka pomysłów ale wymagają one głębszej analizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bob Przemyślany 29.11.2009 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Witam dużo czytałem na temat waszych postępów w budowaniu i utwierdziliście mnie w przekonaniu o budowie Przemyślanego. Planujemy z żoną rozpoczać budowę na wiosnę. Czy możemy prosić o przesłanie wymiarów i kosztów budowy [email protected] z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 30.11.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Ja zdecydowanie jestem za zlikwidowaniem 2 okien w salonie i wstawienie jednego centralnego oraz za likwidacją drzwi wyjściowych z sypialni na taras. Mam jeszcze kilka pomysłów ale wymagają one głębszej analizy nawet dobry pomysł, mogłem pomyslec o tym wczesniej spoko 1 okno by wystarczyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 30.11.2009 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Witam dużo czytałem na temat waszych postępów w budowaniu i utwierdziliście mnie w przekonaniu o budowie Przemyślanego. Planujemy z żoną rozpoczać budowę na wiosnę. Czy możemy prosić o przesłanie wymiarów i kosztów budowy [email protected] z góry dziękuję i pozdrawiam Witam Bob Przemyślany w gronie budujących "przemyślanego".Mogę Wam pogratulować wyboru dobrego projektu.Rzut wraz z wymiarami oraz koszty na mojej budowie przesłałem na podany adres. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 30.11.2009 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Oto mój adres: [email protected] Witam franka rzut "przemyślanego" wraz z kosztami na mojej budowie przesłałem na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 30.11.2009 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Witam,czytam z uwagą wymianę poglądów na tym forum na temat wprowadzanych zmian w projekcie "przemyślanego" M42 i jego innych wersjach i jako użytkujący ten dom od 13.12.2008r.mogę przekazać swoje spostrzeżenia:- zaletą tego projektu jest jego wyraźny podział na część dzienną i nocną.Uważam,że ten podział należy zachować, jest to bardzo praktyczne.- bardzo dobrym rozwiązaniem jest zamiana w salonie dwóch okien na jedno duże umieszczone centralnie na ścianie.- pokój nr 8 z wyjściem na taras jest bardzo ustawny.Ja osobiście nie wyobrażam sobie tego pokoju bez tego wyjścia.Lubię z niego bardzo korzystać.Ten pokój jestidealnym rozwiązaniem gdy będzie konieczność wzięcia do siebie jednego z rodzicówlub teściów.Osoba/osoby/ta będzie miała dużą swobodę z łatwym dostępem do ogrodu i tarasu.- ja mam kuchnię otwartą na salon/bez wejścia z korytarza/ i sobie bardzo to rozwiązanie chwalę.Kuchnia z salonem tworzy dużą i bardzo jasną przestrzeń.Jeśli chodzi o dostarczanie produktów spożywczych do kuchni przez salon,to nie jest żaden problem.My większe zakupy robimy raz w tygodniu.- obowiązkowo należy wstawić okno w garażu tej samej wielkości co okno w łazience.W celu zachowania symetrii na tej ścianie,to odległość tego okna od okna w łazience powinna być taka jak odległośc okna w łazience od okna w sypialni.Moje spostrzeżenia pozostawiam do swobodnego wyboru przez osoby budujące wg tego projektu.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gpsp 30.11.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 witammam pytanie jakie były koszty instalacji centralnego ogrzewania z piecem , instalacji wodnej oraz elektrycznej?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario_10 01.12.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam Jestem na etapie zakupu dzialki pod M42.Jestem pewien, ze będzie to ten projekt.Postihal, czy możesz podesłać mi wymiary z kosztami. Mój adres: [email protected] Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 01.12.2009 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witaj Mario_10,rzut "premyślanego"wraz z wymiarami oraz moje koszty przesłałem na podany adres.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario_10 02.12.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam Postihal, bardzo dziękuję za materiały dotyczace wersji M42c. Teraz mam co studiować wieczorami... Jeżeli ktoś ma rzut wraz z kosztorysem wersji podstawowej M42 to będę wdzięczny za udostępnienie.[email protected] PozdrawiamMario_10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiadaniel 02.12.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam Wszystkich Kate.c jesteśmy zaintersowani twoim kosztorysem. Bylibyśmy wdzięczni za przesłanie informacji .Nasz adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiadaniel 02.12.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam O budowie przemyślanego myśle bardzo poważnie.Jestem na etapie warunków zabudowy. Mam prośbę do wszystkich właścicieli M24Proszę o padanie poniesionych kosztów budowy przemyślanego m24i przesłanie na adres: [email protected] Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hucker4 03.12.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Witam Śledzę to forum od jakiegoś czasu i bardzo podoba mi sie twój domek Postihal.Dosyć solidnie opisałeś wszystkie etapy budowy, na pewno skorzystam z twoich doświadczeń.Wczoraj dostałem już mój projekt Przemyślanego, wariant III.Mam już umówionego projektanta do adaptacji, ma się tym zająć od stycznia. Zostało mi 3 tygodnie nad przemyśleniem ewentualnych zmian. Zastanawiam się jeszcze nad prefabrykowana więźba dachową i szukam wykonawcy z Lubelskiego. Mam prośbę do Postihala o przesłanie zestawienia kosztów budowy (materiały + robocizna) Mój emai:l [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiadaniel 04.12.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Witam KATE.C dziękuje za przełanie kosztorysu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts