Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Jestem na etapie składanie wniosku do wodociągów o dostawe wody.

Mam jednak mały problem z udzieleniem informacji na temat zapotrzebowania w wodę: i tu moja prośba o pomoc...............jakie jest zapotrzebowanie w wodę:

średnie.......... m3/h

szczytowe .............m3/h

przeciwpozarowe..........1/s

mój adres: [email protected]

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam! W projekcie Przemyslanegogo warian trzeci znalezlismy taka informacje: przewidywane zuzycie zimnej wody na dobe przez 4 mieszkanców wynosi 760 litrów a ciepłej 520 litrów na dobe, wiecej nic nie ma. Nas to ominelo, poniewaz zajał sie tym deweloper a z zycia wiem, ze w wodociagach mają takie srednie przeliczniki wg danego budynku i m3. Pozdrowionka!

Witam

Śledzę to forum od jakiegoś czasu i bardzo podoba mi sie twój domek Postihal.

Dosyć solidnie opisałeś wszystkie etapy budowy, na pewno skorzystam z twoich doświadczeń.

Wczoraj dostałem już mój projekt Przemyślanego, wariant III.

Mam już umówionego projektanta do adaptacji, ma się tym zająć od stycznia. Zostało mi 3 tygodnie nad przemyśleniem ewentualnych zmian. Zastanawiam się jeszcze nad prefabrykowana więźba dachową i szukam wykonawcy z Lubelskiego.

Mam prośbę do Postihala o przesłanie zestawienia kosztów budowy (materiały + robocizna)

Mój emai:l [email protected]

Pozdrawiam

Witam Hucker4

Moje koszty przesłałem na podany adres.

W sprawie wiązarów wejdź na adres:Mitek Industries Polska - wiązary z litego drewna.Tam możesz sobie poczytać o tych wiązarach i poszukać adresy licencjonowanych producentów w całym kraju.

Pozdrawiam

Witam Erkopy ! Nasz Teresin znajduje się na Mazowszu , koło Sochaczewa, 40 km na zachód od Warszawy. Od postawienia domku , odwiedziły nas już 3 rodziny. Na chwile obecna , beda gipsowane sufity i utwardzany wjazd ( ponad 40 m).

Witaj Gecior23. Widzę że odwiedziny u Ciebie to już prawie epidemia, ale dołączam się z prośbą o możliwość obejrzenia Twojego Dzieła. [email protected]

Do Geciora23

Jestesmy z żoną zainteresowani tym projektem, mieszkamy w okolicach Grodziska Maz. czy też możemy obejrzeć ten domek na żywo. Będziemy wdzięczni e-mail: [email protected]

Witam jeszcze raz. To super że dzielicie się swoimi doświadczeniami na tym forum, dzięki zdjęciom można zobaczyć, jak wygląda ten domek, który uważam za najlepszy z parterowych jakie miałem okazje oglądać. Może macie jakies namiary na dobrą firmę budowlaną, która ma doswiadczenie w budowie tego domku? - tu pytanie do osób które szczęśliwie się już wybudowały

Czekam na wiadomość najlepiej na adres [email protected]

Do Geciora23 Witam serdecznie! 15tego grudnia ok godziny 15tej bedziemy z Żoną wracać z Warszawy do Kalisza, wiec czy mozemy podjechac do Teresina obejrzec z daleka Twoj domek? Jesli tak to proszę o przeslanie dokładnego adresu na [email protected] . Jestesmy na etapie ukladania więźby dachowej. Serdeczne pozdrowionka!

Postihal bardzo proszę o przesłanie zestawienia kosztów budowy

Mój e-mai: [email protected]

Dojrzewamy z dziewczynami do zmiany naszego blokowiska na ten projekt.

Witam Pawcio29,

warto taką decyzję podjąć.Najpierw będą problemy,ale potem radość będzie ogromna :lol:

Wszystko wysłałem na podany adres.

Pozdrawiam,

Witam. Ja budowę przemyślanego zakończyłem na stanie ,,O". Mam prośbę do osób które już wybudowały czy mogłyby przesłać zestawienie kosztów oraz materiałów potrzebnych na dokończenie budowy. Chcę zacząć na wiosnę więc jeszcze mam trochę czasu. Pozdrawiam wszystkich i z góry dzięki. Mój adres [email protected]

Witam,

wstawiam zdjęcia z dnia dzisiejszego naszego ogrodu.

Uważam,że dom z ogrodem stanowią integralną całość.

- widok ogólny na wschodnio - południowo -zachodnią stronę ogrodu,

http://images43.fotosik.pl/236/489552a3ce45a25bmed.jpg

- w tym miejscu na wiosnę będzie posadzona różna trawa dekoracyjna,

http://images45.fotosik.pl/237/26a4618cfe046c26med.jpg

- część wschodnia ogrodu

http://images42.fotosik.pl/149/b507da7bca21524dmed.jpg

Pozdrawiam,

Witam wszystkich. Wraz z mezem zdecydowalismy sie na przemyslanego, wiec z checia dolacze do waszego grona.

Widze ze najbardziej zapracowanym czlowiekim jest tu Postihal :) i jesli to nie bylby problem to ja rowniez prosiłabym o przeslanie kosztorysu i zestawienia materiałów, budowac co prawda bedziemy sys.gospodarczym, czyli co sie da własnymi "ręcami" ale dla porownania chetnie koszty robocizny tez zobaczymy.

Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje latem zapraszam do naszego dziennika budowy.

Mój emai: [email protected]

Witam m2m5 w gronie miłośników "przemyślanego" :roll: .

Zestawienie moich kosztów wysłałem na podany adres.

Rozpoczynając budowę na wiosnę macie jeszcze dużo czasu do właściwego

przygotowania się do sprawnego prowadzenia prac budowlanych.

Życzę zadowolenia z budowy własnego domku.

Co do mojej aktywności na tym forum,to wynika ona z tego,że jest to moje dziecko,ponieważ jestem założycielem tego wątku :roll: .

Pozdrawiam