Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich :lol:

Nam również podoba się "Przemyślany", jesteśmy na etapie "papierowej przepychanki" .

Mam prośbę do Postihal o rzuty z wymiarami + koszty w rozbiciu na poszczególne etapy na adres [email protected]

Bardzo dziękuję i wszystkim sympatykom "Przemyślanego" życzę Szczęśliwego Nowego Roku! :lol:

Witam Katarzyna Kasia w gronie symaptyków "Przemyślanego",

rzut z wymiarami oraz koszty na mojej budowie zostały wysłane na podany adres.

Dziękuję za życzenia i również życzę sprawnego załatwienia papierków i ruszenia z budową.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

w marcu rozpoczyman budowę Przemyślanego w wersji III. Mam już pozwolenie na budowę. Teraz pozostaje załatwić kredyt mieszkaniowy a z tym jest różnie. Muszę przedstwić koszty budowy domu poszczególnymi etapami a nie mam pojęcia jak to wyliczyc. Czy ktoś ko budowal Przemyślanego w III wersji może podesłać mi swoje koszty budowy, może coś mi to pomoże. Proszę również o projekty jeśli ktoś wprowadzam zmiany. My zamieniliśmy na strop terriva i z garderoby przyszłościowo będziemy wyprowadzać schody na poddasze. Jeśli ktoś też coś takiego planuje proszę o przesłanie projektów może pomoże mi to wprowadzić dodatkowo jakieś cenne zmiany.

mój adres e-mail:

[email protected]

pozdrawiam wszystkich i Szczęśliwego Nowego Roku

Monika

Witam wszystkich sympatyków "Przemyślanego M42".

Mam pytanie do użytkowników tego domku, czy garaż szerokości 3 m nie jest za mały? Czy pasażer swobodnie wysiada z samochodu będącego juz w garażu?

Pozdrawiam

Witam,u mnie wszystko jest ok,miejsca jest dosyć do wysiadania i obchodzenia samochodu.

Pozdrawiam

Witam Postihal!

Wraz z żoną także myślimy o budowie domu i to ma byc "przemyślany".

Bardzo fajnie że praktycznie całą budowę można w tym wątku zobaczyć, z pewnością wielu ludziom bardzo to pomogło.

GRATULUJEMY i dziękujemy za pomoc :)

Czy mogłbyśmy prosić o koszty budowy i rzuty tego domu.

[email protected]

Dziękujemy i Pozdrawiamy.

Witam sir_wojtas

zostało wysłane na podany adres.

Przed zakupem projektu"przemyślanego"radzę zobaczyć taki dom w realu u kogoś

kto już taki dom wybudował.

Gorąco polecam ten projekt i zaznaczam,że nie mam żadnych profitów z tego tytułu.Robię to tylko dlatego,że ten projekt bardzo mi odpowiada.

Pozdrawiam

po prostu układ pomieszczeń i bryła tego domu nam się spodobała,

bierzemy jeszcze pod uwagę ten projekt:

http://www.extradom.pl/projekt-domu-KOMETA-ID-3391.html?typ=wszystkie&powierzchnia=dowolna&garaz=wszystkie&strona=&advid=e21d2e62-be1f-4c8e-a16a-11c37813c0a7

ale widząc jakie koszty poniosłeś na budowę przemyślanego to chyba wybór jest prosty, wiem że to są orientacyjne koszty bo co region to inne ceny ale w "przybliżeniu" będzie podobnie.

Postihal Jak u ciebie ze sniegiem na dachu ?? bo ja mam od zachodniej strony,,chyba z 1 m... i mam dachówke a ty chyba masz blache ...jak dach sie zachowuje??

Witam,

na moim dachu jest bardzo mało śniegu,ale może to wynika z tego,że mój dom

jest posadowiony na otwartej przestrzeni i były duże wiatry,które ten sypki śnieg z tego dachu wymiotły.

Pozdrawiam

Witam sir_wojtas,

Kometa jest ładnym budynkiem,układ pomieszczeń i ich wielkość jest podobna do

"przemyślanego",co do kosztów to przypuszczam,ze w przypadku Komety będą wyższe - bardziej skomplikowany dach,bogatsza elewacja zewnętrzna i bardziej skomplikowane tarasy,ale bryła budynku bardzo ciekawa.

Pozdrawiam

Witam Postihal!

Czy mógłbym prosić o koszty budowy tego domu oraz jeśli się orientujesz ile pójdzie mi pustaka (betonu komórkowego) wymiary to 24x24x59. Bo coś mi się wydaje że moja ekipa źle obliczyła albo dobrze obliczyła a nadwyżkę po prostu sobie wezmą.

adres [email protected]

Ta budowa już przyprawia mnie o :o ból głowy.

Pozdrawiam.

Witam Postihal!

Czy mógłbym prosić o koszty budowy tego domu oraz jeśli się orientujesz ile pójdzie mi pustaka (betonu komórkowego) wymiary to 24x24x59. Bo coś mi się wydaje że moja ekipa źle obliczyła albo dobrze obliczyła a nadwyżkę po prostu sobie wezmą.

adres [email protected]

Ta budowa już przyprawia mnie o :o ból głowy.

Pozdrawiam.

Witam,

sprawa ilości potrzebnego pustaka jest bardzo prosta,liczymy to w następujący sposób:

- powierzchnia ścian zewnętrznych wynosi 175 m2 wg wyliczenia :70mb ścian x

2,50 wys.= 175m2.Budujemy 10 warstw pustaka + cegła + wieniec,

-odliczamy pow.okien,drzwi wejściowych,tarasowych i bramy garażowej,która w tym budynku wynosi 36 m2 i pozoostaje nam pow.ścian do murowania,która wynosi 139 m2,

- twoich pustaków na 1m2 muru potrzeba 7 sztuk wg wyliczenia:0,59x0,24x7=0,9912m2.

- mnożąc 139 m2 pow.ścian zewnętrznych przez 7 otrzymamy 973 sztuki potrzebnych pustaków na cały dom.

Ja potrzebowałem 1251 sztuk,bo moje cegły miały inne wymiary i wychodziło ich 9 sztuk na 1 m2.

Moje koszty poszły na podany adres.

Pozdrawiam

Witam wszystkich.

Wraz z żoną jesteśmy na etapie wybory projektu i zastanawiamy się nad Przemyślanym. Ale przydałoby się zestawienie kosztów budowy.

Byłbym wdzięczny jeśli ktoś podesłał mi je na adres - [email protected].

I jeszcze jedno pytanko może ktoś buduje Przemyślanego na lubelszczyźnie?

Z pozdrowieniami Jacas