krasyl 14.01.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam wszystkich budowniczych:) my również zdecydowaliśmy budować przemyślanego planujemy ruszyć na wiosnę.Mam pytanie do KRASYLA gdzie dokładnie budujesz bo my w Zduńskiej Woli 50km od Łodzi? Witam olka_d3 ! Ja będę budował 2.5 km od łasku w Gorczynie. Jak dobrze pójdzie to początek 2011 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 14.01.2010 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam jacas100 i maggs1poszło na podane adres,teraz można zabierać się do wnikliwej analizykosztów do swoich możliwości i rozwiązań wewnątrz budynku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 14.01.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewikt01 15.01.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam! Czy ktos zmienił okna w salonie w projekcie M42? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 15.01.2010 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam! Czy ktos zmienił okna w salonie w projekcie M42? Witam, tak ja mam zamiast dwóch okien w salonie jedno o wymiarach 285cm x 180 cm,jest to pokazane na moich zdjęciach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewikt01 15.01.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Bardzo dziekuje za odpowiedz Zaczynamy budowe Przemyślanego na wiosne i jesteśmy pod wielkim wrażeniem Twojej realizacji. Czy moglibyśmy prosić o przesłanie Twojego kosztorysu i wymiarów pomieszczeń? Pozdrawiamy serdecznie [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 15.01.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam, tak ja mam zamiast dwóch okien w salonie jedno o wymiarach 285cm x 180 cm,jest to pokazane na moich zdjęciach. Pozdrawiam i to jest chyba lepsze rozwiązanie... ja mam 2 okna...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewikt01 16.01.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Dziekuje!Co jeszcze zmieniliscie w projekcie!Ja zmniejszyłam okno w spiżarce i dodałam okno w garażu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 16.01.2010 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Dziekuje! Co jeszcze zmieniliscie w projekcie!Ja zmniejszyłam okno w spiżarce i dodałam okno w garażu! Dodanie okna w garażu jest bardzo słuszne,ja też tak mam,możesz to zobaczyć na zdjęciach na 3 stronie tego forum.Okno w spiżarni można zwężyć.Ten otwór ma szerokość 100cm,można go zwężyć do około 70-80cm,ale wysokość należy pozostawić bez zmian dla zachowania właściwego wyglądu tej ściany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewikt01 16.01.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Bardzo wszystkim dziekuje szybki odpis na moje pytania!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sir_wojtas 18.01.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam raz jeszcze i pytam raz jeszcze tym razem o strop Czy ktoś z budujących wykonuje w tym budynku strop tzw. betonowy ( lany lub terriva itp), zastanawiam się czy koszty będą dużo wyższe? - poza tym przeraża mnie myśl o spękanym po jakimś czasie suficie. Napiszcie co w ogóle o tym myślicie, chciałbym wiedzieć jaką macie na ten temat opinie? Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 18.01.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Czy ktoś z budujących wykonuje w tym budynku strop tzw. betonowy ( lany lub terriva itp), zastanawiam się czy koszty będą dużo wyższe? dodaj ze 20-30 tys.... a pozatym na ci obciązac dodatkowo kilka ton....(zbrojenie-beton ,bloczki ) to jakby nie patrzyc dodatkowe kilogramy.... i po co?? no i koszta będą duze przecież to jest mase m2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masterwit 19.01.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam wszystkich. Domek jest świetny. Czy mogłbym prosić o koszty budowy i rzuty tego domu. Z góry dziękuje i pozdrawiam. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 19.01.2010 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam masterwit,masz rację domek jest świetny,rzut i koszty poszły na podany adres.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 19.01.2010 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam sir_wojtas,zgadzam się z tym co napisał Bobek_ Budowniczy,że przy budynkuparterowym bez poddasza użytkowego robienie stropu betonowego jest zbędnym wydatkiem.Jeśli chodzi o popękane sufity przy stropach drewnianych to chyba przesadzasz,ja tak mam i mieszkam już jeden rok i nic się nie dzieje.Budynek ze stropem drewnianym jest lepszy dla mieszkańców tego budynku,prznajmniej ja tak to odczuwam a mieszkałem 35 lat w budynkach ze stropami betonowymi.Radzę jeszcze raz to przemyśleć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milutek84 20.01.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Postihal jeszcze raz bardzo dziękuję za możliwość obejrzenia domu i za gościnę. Teraz razem z mężem jesteśmy w 100 % przekonani, że chcemy budować tylko "przemyślanego". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masterwit 20.01.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Dzięki wielkie. No a na ile lat wystarczy ta drewniana konstrukcja bo jeżeli będzie trzeba po jakichś 35 latach ją wymienić to odkryje cały dom. Nie wiem może wybiegam za bardzo w przyszłość? Czekam na odpowiedzi i komentarze co do mojej myśli Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 20.01.2010 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Postihal jeszcze raz bardzo dziękuję za możliwość obejrzenia domu i za gościnę. Teraz razem z mężem jesteśmy w 100 % przekonani, że chcemy budować tylko "przemyślanego". Pozdrawiam Było nam bardzo miło Was gościć w naszym domku i cieszymy się,że ta wizyta pomogła Wam w podjęciu właściwej decyzji. Życzymy szybkiego zrealizowania swoich planów budowlanych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 20.01.2010 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Dzięki wielkie. No a na ile lat wystarczy ta drewniana konstrukcja bo jeżeli będzie trzeba po jakichś 35 latach ją wymienić to odkryje cały dom. Nie wiem może wybiegam za bardzo w przyszłość? Czekam na odpowiedzi i komentarze co do mojej myśli Pozdrawiam i życzę powodzenia. Witam, odnośnie Twoich wątpliwości co do długości użytkowania konstrukcji drewnianych,to mogę powiedzieć tylko to,że jako chłopak mieszkałem z rodzicami w domu dziadków,który miał strop drewniany i do tego był piętrowy,miał ponad 100 lat i tam nikt nie wymieniał żadnej belki. Ten dom stoi do dzisiaj,a na parterze nowy właściciel ma bardzo duży sklep spożywczy.Mam nadzieję,że w moim budynku konstrukcja drewniana wytyrzyma również 100 lat,a co będzie dalej to pomyślę o tym później. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masterwit 20.01.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Postihal możesz przesłać mi na maila zdjęcia ( jak posiadasz takie ) z etapu gdzie zabudowywali belk na suficiei?Do belki stropowej przykręcali płytę OSB i na to regips czy odrazu podwieszali płyty regipsowe?Bo widziałem ze w garazu montowaną miałeś płytę OSBPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts