Postihal 02.03.2008 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Prośba.Jeżeli możecie to wklejcie rzut domu z wymiarami.Kombinuje jak powiększyć kuchnię kosztem spiżarni i przenieść kominek bliżej środka domu W chwili obecnej nie moge spełnić twojej prośby,ponieważ moje rysunki są u architekta adaptującego projekt.Jak będę w ich posiadaniu,to wkleję rzut domu z wymiarami. Co do twojego pomysłu z przeniesieniem kominka,to też wczesniej tak kombinowałem,ale w końcu zrezygnowałem - zaufałem architektowi,że tak będzie dobrze jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phronesis 04.03.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Prośba.Jeżeli możecie to wklejcie rzut domu z wymiarami.Kombinuje jak powiększyć kuchnię kosztem spiżarni i przenieść kominek bliżej środka domu W chwili obecnej nie moge spełnić twojej prośby,ponieważ moje rysunki są u architekta adaptującego projekt.Jak będę w ich posiadaniu,to wkleję rzut domu z wymiarami. Co do twojego pomysłu z przeniesieniem kominka,to też wczesniej tak kombinowałem,ale w końcu zrezygnowałem - zaufałem architektowi,że tak będzie dobrze jak jest. Nie ma co przenoscic kominka - zewn. kominek to wspaniala rzecz. Znajomi maja takie cudo - spedzilismy kilka wieczorkow - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phronesis 04.03.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Prośba.Jeżeli możecie to wklejcie rzut domu z wymiarami.Kombinuje jak powiększyć kuchnię kosztem spiżarni i przenieść kominek bliżej środka domu Mam to w pdf. wyslij mi adres email na priv'a to Ci chetnie wysle. [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 05.03.2008 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Prośba.Jeżeli możecie to wklejcie rzut domu z wymiarami.Kombinuje jak powiększyć kuchnię kosztem spiżarni i przenieść kominek bliżej środka domu Mam to w pdf. wyslij mi adres email na priv'a to Ci chetnie wysle. Witaj phronesis Mam prosbę wyślij mi pdf.z wymiarami M42.Na priv podaje mój adres email. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 05.03.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 niestety ale urzędnicy uniemożliwiają mi budowę domu wg.tego projektu(kąt nachylenia połaci dachowych od35 do 45 stopni)Serdecznie pozdrawiam SUPER JEST TEN PROJEKTa ja szukam dalej.Dziękuje za chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WDDD 07.03.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Witam serdecznie i pozdrawiam! Jestem nowy więc jeszcze nie do końca w temacie. Planuję zakup działki 12 a. i rozpoczęcie walki o własne cztery kąty. Proszę o uwagi i komentarze dotyczące projektu - M42 Przemyślany. Może ktoś już wybudował to cudeńko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 10.03.2008 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Nareszcie dzisiaj złożyłem całość dokumentów w Starostwie w celu uzyskania PnB.Zobaczymy jak to długo potrwa ? Ekipa budująca jest już zamówiona.Umowa z ENEA na podłączenie prądu została podpisana w dniu 04.03.2008r.I rata w kwocie 976,00 zł została zapłacona dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmp 10.03.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witamy,chcemy budować i poszukujemy projektu. Bardzo nam się podoba Przemyślany. Jednak w decyzji o warunkach zabudowy podano nam kąt nachylenia dachu od 30 do 40 stopni. Czy wtedy także będzie taki ładny?PMP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 11.03.2008 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Witam pmpNa Wasze wątpliwości jest mi naprawdę bardzo trudno odpowiedzieć, jak będzie wyglądał budynek przy zmianie kąta nachylenia połaci dachowych o 10 stopni.Odpowiedź można by uzyskać po zrobieniu wizualizacji lub zadania pytania autorowi projektu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 12.03.2008 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Dzisiaj podpisałem umowę z wykonawcą na zaprojektowanie,wyprodukowanie,zawiezienie i zamontowanie wiązarów dachowych wykonanych w systemie Mitek.Konstrukcja zostanie wykonana z drewna spełniającego następujące warunki: - tarcica klasy min.C-24 - strugana - komorowo suszona do 18-22 % wilgotności - impregnowana FOBOS-em M-4(kolor zielony-kontrolny). Termin wykonania umowy został określony na pierwszą dekadę czerwca 2008r. I tak za jednym zamachem mam z głowy problem więźby i stropu,ponieważ ta konstrukcja zastępuje dwa w jednym.Uważam,że dobrze zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 12.03.2008 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Witamy, chcemy budować i poszukujemy projektu. Bardzo nam się podoba Przemyślany. Jednak w decyzji o warunkach zabudowy podano nam kąt nachylenia dachu od 30 do 40 stopni. Czy wtedy także będzie taki ładny? PMP Rozmawiałem dzisiaj w firmie wykonującej mi wiązary dachowe,ze mogą dla Ciebie wykonać wizualizację wiązarów dla kata nachylenia dachu 30 stopni,jesli będziesz zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmp 13.03.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Witamy, chcemy budować i poszukujemy projektu. Bardzo nam się podoba Przemyślany. Jednak w decyzji o warunkach zabudowy podano nam kąt nachylenia dachu od 30 do 40 stopni. Czy wtedy także będzie taki ładny? PMP Rozmawiałem dzisiaj w firmie wykonującej mi wiązary dachowe,ze mogą dla Ciebie wykonać wizualizację wiązarów dla kata nachylenia dachu 30 stopni,jesli będziesz zainteresowany. witamy, dzięki za info, jak możemy się z nimi skontaktować, czy za Twoim pośrednictwem, czy może jakieś namiary...... PMP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 14.03.2008 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witam pmpOdpowiedzi udzieliłem na privPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmp 18.03.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam pmp Odpowiedzi udzieliłem na priv Pozdrawiam witam, niestety nic nie doszło a przy okazji ile kosztowała całkowita adaptacja projektu i czy dużo wprowadzono zmian? pozdr., pmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 18.03.2008 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam pmp Odpowiedzi udzieliłem na priv Pozdrawiam witam, niestety nic nie doszło a przy okazji ile kosztowała całkowita adaptacja projektu i czy dużo wprowadzono zmian? pozdr., pmp Witam Teraz chyba odpowiedź dotarła Za adaptację projektu płaciłem 1220,00 zł W moim projekcie została całkowicie zmieniona konstrukcja stropu,nie będzie czterech słupów i podciągów oraz belek stropowych.Dolny pas wiązarów stanowi konstrukcję stropu(zarówno w konstrukcjach poddaszy użytkowych jak i nieużytkowych).W garażu wstawiłem jedno okno,ponieważ w projekcie jest brak okna w garażu.Wewnątrz budynku nie będzie żadnych ścian nośnych dlatego można sobie dowolnie aranżować wnętrze,a to nie wymaga zmian w projekcie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 18.03.2008 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Dzisiaj zapłaciłem pierwszą ratę w kwocie 8.988,00 zł na poczet zawartej w dniu 12-03-2008r.umowy na wykonanie wiązarów dachowych w systemie Mitek.Reszta należności zgodnie z umową ma być zapłacona w ciągu tygodnia od wykonania i zamontowania wiązarów na budynku, co ma nastąpic w pierwszej dekadzie czerwca. Zobaczymy czy sie wyrobię do tego czasu,ponieważ nie mam jeszcze PnB.Dokumenty leżą w Starostwie od 10.03.2008r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 19.03.2008 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 YES, YES, YES, mamy PnB ! ! ! ! Jak dobrze pójdzie,to budowę możemy rozpoczynać 04-04-2008r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmp 19.03.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 YES, YES, YES, mamy PnB ! ! ! ! Jak dobrze pójdzie,to budowę możemy rozpoczynać 04-04-2008r. zazdrościmy i trzymamy kciuki, też chcielibyśmy być na tym etapie- a "papierologia" przeraża nas najbardziej, czy myśleliście o zmianie wielkości okien w spiżarni i pom. gospodarczym? oczywiście na mniejsze pozdrawiamy pmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 19.03.2008 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Witam pmp Macie rację - cały czas myślimy o zmniejszeniu okien w spiżarni i pom.gospod.(ze względów praktycznych).Sprawę zostawiamy na okres zamawiania okien i budowę ścian nośnych.Z tego co wiemy,to zmiany te może zaakceptować kierownik budowy - dokonując wpisu do dziennika.Przed podjęciem tej decyzji obawiamy się tylko o to,czy przez zmniejszenie tych okien nie zmieni się na niekorzyść widok budynku? Szkoda,że nie możemy zobaczyć tego w realu.Z tego co się orientujemy,to jeszcze nikt budynku wg tego projektu nie pobudował. Jesteśmy otwarci na różne sugestie i podpowiedzi. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 29.03.2008 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Witam - dzisiaj miałem bardzo pracowity dzień.Na działce byłem już o 6-tej rano.Sadziłem kupione wczoraj wieczorem 10 szt. cyprysów kolumnowych.Byłem umówiony z operatorem koparki na zdjęcie humusu pod budynek - tak sobie życzył mój geodeta,przed wytyczeniem budynku.Zdjęcie humusu poszło bardzo sprawnie - trwało to tylko dwie godziny.A oto zdjęcia z dzisiejszych prac:http://images23.fotosik.pl/184/b5fd1eb70ee684demed.jpgHumus zdjętyhttp://images29.fotosik.pl/185/45627518feb1635emed.jpgPryzma ziemi po zdjęciu humusuhttp://images34.fotosik.pl/196/50b909b384939b61med.jpgDziałka przygotowana do budowyhttp://images27.fotosik.pl/184/a94568d5e87f5a3fmed.jpga to cyprysy kolumnowe posadzone dzisiaj:http://images29.fotosik.pl/185/aaed1ac4c85c21c0med.jpgPozdrawiam wszystkich interesujących sie moim M42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts