Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Prośba.Jeżeli możecie to wklejcie rzut domu z wymiarami.Kombinuje jak powiększyć kuchnię kosztem spiżarni i przenieść kominek bliżej środka domu

W chwili obecnej nie moge spełnić twojej prośby,ponieważ moje rysunki są u architekta adaptującego projekt.Jak będę w ich posiadaniu,to wkleję rzut domu z wymiarami.

Co do twojego pomysłu z przeniesieniem kominka,to też wczesniej tak kombinowałem,ale w końcu zrezygnowałem - zaufałem architektowi,że tak będzie dobrze jak jest.

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Prośba.Jeżeli możecie to wklejcie rzut domu z wymiarami.Kombinuje jak powiększyć kuchnię kosztem spiżarni i przenieść kominek bliżej środka domu

W chwili obecnej nie moge spełnić twojej prośby,ponieważ moje rysunki są u architekta adaptującego projekt.Jak będę w ich posiadaniu,to wkleję rzut domu z wymiarami.

Co do twojego pomysłu z przeniesieniem kominka,to też wczesniej tak kombinowałem,ale w końcu zrezygnowałem - zaufałem architektowi,że tak będzie dobrze jak jest.

Nie ma co przenoscic kominka - zewn. kominek to wspaniala rzecz. Znajomi maja takie cudo - spedzilismy kilka wieczorkow - polecam.

Mam to w pdf. wyslij mi adres email na priv'a to Ci chetnie wysle.

Witaj phronesis

Mam prosbę wyślij mi pdf.z wymiarami M42.Na priv podaje mój adres email.

Dzięki.

Witam serdecznie i pozdrawiam!

Jestem nowy więc jeszcze nie do końca w temacie. Planuję zakup działki 12 a. i rozpoczęcie walki o własne cztery kąty. Proszę o uwagi i komentarze dotyczące projektu - M42 Przemyślany. Może ktoś już wybudował to cudeńko?

Dzisiaj podpisałem umowę z wykonawcą na zaprojektowanie,wyprodukowanie,zawiezienie i zamontowanie wiązarów dachowych wykonanych w systemie Mitek.Konstrukcja zostanie wykonana z drewna spełniającego następujące warunki:

- tarcica klasy min.C-24 - strugana

- komorowo suszona do 18-22 % wilgotności

- impregnowana FOBOS-em M-4(kolor zielony-kontrolny).

Termin wykonania umowy został określony na pierwszą dekadę czerwca 2008r.

I tak za jednym zamachem mam z głowy problem więźby i stropu,ponieważ ta konstrukcja zastępuje dwa w jednym.Uważam,że dobrze zrobiłem :roll:

Witamy,

chcemy budować i poszukujemy projektu. Bardzo nam się podoba Przemyślany. Jednak w decyzji o warunkach zabudowy podano nam kąt nachylenia dachu od 30 do 40 stopni.

Czy wtedy także będzie taki ładny?

PMP

Rozmawiałem dzisiaj w firmie wykonującej mi wiązary dachowe,ze mogą dla Ciebie wykonać wizualizację wiązarów dla kata nachylenia dachu 30 stopni,jesli będziesz zainteresowany.

Witamy,

chcemy budować i poszukujemy projektu. Bardzo nam się podoba Przemyślany. Jednak w decyzji o warunkach zabudowy podano nam kąt nachylenia dachu od 30 do 40 stopni.

Czy wtedy także będzie taki ładny?

PMP

Rozmawiałem dzisiaj w firmie wykonującej mi wiązary dachowe,ze mogą dla Ciebie wykonać wizualizację wiązarów dla kata nachylenia dachu 30 stopni,jesli będziesz zainteresowany.

witamy, dzięki za info, jak możemy się z nimi skontaktować, czy za Twoim pośrednictwem, czy może jakieś namiary...... :lol: PMP

Witam pmp

Odpowiedzi udzieliłem na priv

Pozdrawiam

witam, niestety nic nie doszło :cry:

a przy okazji ile kosztowała całkowita adaptacja projektu i czy dużo wprowadzono zmian?

pozdr., pmp

Witam

Teraz chyba odpowiedź dotarła :roll:

Za adaptację projektu płaciłem 1220,00 zł

W moim projekcie została całkowicie zmieniona konstrukcja stropu,nie będzie czterech słupów i podciągów oraz belek stropowych.Dolny pas wiązarów stanowi konstrukcję stropu(zarówno w konstrukcjach poddaszy użytkowych jak i nieużytkowych).W garażu wstawiłem jedno okno,ponieważ w projekcie jest brak okna w garażu.Wewnątrz budynku nie będzie żadnych ścian nośnych dlatego można sobie dowolnie aranżować wnętrze,a to nie wymaga zmian w projekcie.

Pozdrawiam.

Dzisiaj zapłaciłem pierwszą ratę w kwocie 8.988,00 zł na poczet zawartej w dniu 12-03-2008r.umowy na wykonanie wiązarów dachowych w systemie Mitek.Reszta należności zgodnie z umową ma być zapłacona w ciągu tygodnia od wykonania i zamontowania wiązarów na budynku, co ma nastąpic w pierwszej dekadzie czerwca. :cry:

Zobaczymy czy sie wyrobię do tego czasu,ponieważ nie mam jeszcze PnB.Dokumenty leżą w Starostwie od 10.03.2008r.

YES, YES, YES, mamy PnB ! ! ! !

Jak dobrze pójdzie,to budowę możemy rozpoczynać 04-04-2008r. :lol: :lol: :lol:

zazdrościmy i trzymamy kciuki,

też chcielibyśmy być na tym etapie- a "papierologia" przeraża nas najbardziej,

czy myśleliście o zmianie wielkości okien w spiżarni i pom. gospodarczym? oczywiście na mniejsze

pozdrawiamy pmp

Witam pmp

Macie rację - cały czas myślimy o zmniejszeniu okien w spiżarni i pom.gospod.(ze względów praktycznych).Sprawę zostawiamy na okres zamawiania okien i budowę ścian nośnych.Z tego co wiemy,to zmiany te może zaakceptować kierownik budowy - dokonując wpisu do dziennika.Przed podjęciem tej decyzji obawiamy się tylko o to,czy przez zmniejszenie tych okien nie zmieni się na niekorzyść widok budynku? :roll: Szkoda,że nie możemy zobaczyć tego w realu.Z tego co się orientujemy,to jeszcze nikt budynku wg tego projektu nie pobudował.

Jesteśmy otwarci na różne sugestie i podpowiedzi. :lol:

Pozdrawiamy.

• 2 weeks później...

Witam - dzisiaj miałem bardzo pracowity dzień.Na działce byłem już o 6-tej rano.

Sadziłem kupione wczoraj wieczorem 10 szt. cyprysów kolumnowych.Byłem umówiony z operatorem koparki na zdjęcie humusu pod budynek - tak sobie życzył mój geodeta,przed wytyczeniem budynku.Zdjęcie humusu poszło bardzo sprawnie - trwało to tylko dwie godziny.A oto zdjęcia z dzisiejszych prac:

http://images23.fotosik.pl/184/b5fd1eb70ee684demed.jpg

Humus zdjęty

http://images29.fotosik.pl/185/45627518feb1635emed.jpg

Pryzma ziemi po zdjęciu humusu

http://images34.fotosik.pl/196/50b909b384939b61med.jpg

Działka przygotowana do budowy

http://images27.fotosik.pl/184/a94568d5e87f5a3fmed.jpg

a to cyprysy kolumnowe posadzone dzisiaj:

http://images29.fotosik.pl/185/aaed1ac4c85c21c0med.jpg

Pozdrawiam wszystkich interesujących sie moim M42.