Postihal 20.01.2010 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Postihal możesz przesłać mi na maila zdjęcia ( jak posiadasz takie ) z etapu gdzie zabudowywali belk na suficiei?Do belki stropowej przykręcali płytę OSB i na to regips czy odrazu podwieszali płyty regipsowe?Bo widziałem ze w garazu montowaną miałeś płytę OSB Pozdrawiam. Witam, zdjęć z etapu podwieszania sufitów nie posiadam.W posiadanej dokumentacji technicznej na konstrukcję prefabrykowanej więźby dachowej z drewna litego łączonego płytkami kolczastymi MiTEK mam przewidziany system sufitu podwieszanego z płyt GK/ruszt na wieszakach/ i tak to mam zrobione za wyjątkiem garażu i tarasów.Tam jest płyta OSB przykręcana do belek stropowych.Do płyty OSB na tarasach jest mocowany styropian grubości 5 cm,siatka i gładź.I tak będę miał zrobione w garażu,chodzi mi o ocieplenie tego pomieszczenia pomimo zainstalowanego tam grzejnika co. Moja sąsiadka obok w budynku do belek stropowych przykręciła płytę OSB i do tego płyty GK/bez rusztu i wieszaków.Po jakimś czasie bedę się mógł przekonać co jest lepsze.Dzisiaj jest trudno powiedzieć kto zrobił lepiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 21.01.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Witam wszystkich uzytkownikow forum. Jestem pod wrazeniem jak popularny jest projekt przemyslanego m42. Jestem szczesliwym posiadaczem ow projektu od ponad roku i wlasnie koncze papierologie, powinnienem otrzymac pozwolenie na budowe w ciagu kilku tygodni Planuje z zona zaczac budowe we wrzesniu tego roku w Pabianicach pod Lodzia. Chcemy zrobic stan zero a cala reszte w roku przyszlym. W zwiazku z powyzszym chcialbym sie dowiedziec ile mniej wiecej bedzie mnie kosztowal stan zero? Bede wdzieczny za odpowiedzi... Pozdrawiam sedrecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 21.01.2010 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Witam,wstawiam kilka aktualnych fotek z salonu i kuchni:http://images49.fotosik.pl/251/1a9fa918fb5f4037med.jpg http://images39.fotosik.pl/247/58c2feef0a0bd58bmed.jpg-widoczna płyta na ścianie z którą nic złego się nie dzieje,a jest już użytkowana ponad 1 rok,http://images49.fotosik.pl/251/9a45388c2a4eab20med.jpg http://images37.fotosik.pl/246/7e7d1cbc226fee85med.jpg-widoczny blat kuchenny dochodzący do okna,tworzący jedną całość,jest to bardzo praktyczne rozwiązanie,http://images40.fotosik.pl/246/4e9f2247b17f2302med.jpgPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 21.01.2010 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 A tak wygląda "przemyślany" w zimowej szacie otoczony śpiącym ogrodem:- wejście do budynku od strony zachodniejhttp://images43.fotosik.pl/250/efb014f20c1988aemed.jpg- strona południowa budynku z widocznym dużym oknem z salonuhttp://images50.fotosik.pl/251/0c8cead0d09c29b3med.jpg- istniejąca możliwość wydzielenia drugiej działki z ogrodu z wjazdem od południahttp://images38.fotosik.pl/247/18bb066bb341b267med.jpgPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 21.01.2010 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Witam wszystkich uzytkownikow forum. Jestem pod wrazeniem jak popularny jest projekt przemyslanego m42. Jestem szczesliwym posiadaczem ow projektu od ponad roku i wlasnie koncze papierologie, powinnienem otrzymac pozwolenie na budowe w ciagu kilku tygodni Planuje z zona zaczac budowe we wrzesniu tego roku w Pabianicach pod Lodzia. Chcemy zrobic stan zero a cala reszte w roku przyszlym. W zwiazku z powyzszym chcialbym sie dowiedziec ile mniej wiecej bedzie mnie kosztowal stan zero? Bede wdzieczny za odpowiedzi... Pozdrawiam sedrecznie Witam, mnie stan zero kosztował 21.500,00 zł,w tym robocizna 6.000,00 zł. Uważam,że w tej kwocie się zmieścisz. Widzę,że w okolicach Łodzi "przemyślany" staje się bardzo popularny. We wtorek 19.01.2010 gościłem w moim domu sympatycznych forumowiczów również budujących w okolicach Łodzi.Jest to dla mnie o tyle miłe,że moja druga połowa ma rodzinę w Aleksandrowie Łódzkim. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 21.01.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Bardzo dziekuje za szybka odpowiedz. Mam nadzieje ze zmieszcze sie w sumie 25.000 tysiacy zl. Musze powiedziec ze z przyjemnoscia sledzilem postepy budowy Twojego domu na forum...., gratuluje sprawnego i pomyslnego zakonczenia inwestycji. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 21.01.2010 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Dzięki Jacekg80 za zaglądanie na to forum i przekazane miłe słowa.Nic nie sprawia mi większej satysfacji i przyjemności jak to,że mogę komuśw jakikolwiek sposób pomóc.Pozdrawiam i życzę sprawnego budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masterwit 21.01.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Postihal aby przejść do budowy trzeba najpierw przejść tą cała papierkową robotę a to jest chyba najgorsze. Co do tego stropu to powiem że mnie przekonałeś. Nie będę kombinował z betonowym. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 21.01.2010 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 masterwit- nie będę kombinował z betonowym.i tak trzymaj.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 21.01.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Postihal aby przejść do budowy trzeba najpierw przejść tą cała papierkową robotę a to jest chyba najgorsze Najgorsze to chyba dopiero przed tobą Postihal jak myslisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masterwit 22.01.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Najgorsze to chyba dopiero przed tobą Postihal jak myslisz??? Co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 22.01.2010 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Najgorsze to chyba dopiero przed tobą Postihal jak myslisz??? Co masz na myśli? Nie wiem co Bobek_Budowniczy ma na myśli,ale ja mogę stwierdzić,że budowa była dla mnie bardzo dużym wyzwaniem i ciekawym doświadczeniem życiowym.Może miałem łatwiej od innych, bo budowałem dom w miejscowości w której pracuję i teraz mój samochód ma lepiej, bo wypoczywa sobie w garażu a ja chodzę pieszo do pracy 500 m i też wychodzi mi to na zdrowie. Budując dom i zakładając ogród straciłem na wadze 13 kg/stres i praca fizyczna/,ale to mi też wyszło na zdrowie - jestem sprawniejszy fizycznie. Zmęczenie pracą fizyczną uważam za wiele przyjemniejsze od zmęczenia pracą umysłową którą wykonuję każdego dnia.To by było na tyle w tej sprawie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 22.01.2010 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Zdjęcia zrobione w części nocnej"przemyslanego" :- korytarzhttp://images48.fotosik.pl/251/d14487c9894f9822med.jpg- sypialniahttp://images46.fotosik.pl/250/d21a64dbab36df9dmed.jpg- pokój gościnnyhttp://images35.fotosik.pl/105/06d883951d802789med.jpgPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 22.01.2010 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 kurcze ale masz wysoko pod głowa , ja budując sie powoli wpadam w stresy:) fajnie było jak to wszytko rosło sobie do góry, ale przychodzi czas wykończeniówki i nerwówka...teraz mocuje sie z bramą bo mi tak zamontowali że wieje jak w kieleckim... a winnego oczywiscie brakuje:) pozatym jest trochę jezdzenia załatwiania, kupowania materiałów etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 23.01.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Witam wpadłam z rewizytą Bardzo ciekawy domek, jeśli chodzi o projekt Ogród -bardzo ładny, domek -bardzo ładny, kuchnia b. ciakawa... też chcę mieć blat do okna -zobaczymy jak wyjdzie w praniu, z tego co mierzyłam wysokość do otworu okiennego od 15 cm - nad chudziakiem -to byłoby akurat Spodobało mi się kilka roslinek... w waszym ogrodzie, a tuje uważam że szybko urosły Spodobał mi się wasz dom -taki ciepły wystrój ma Przed domkiem też Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 23.01.2010 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Witam taka_ja & taki_on:) ale mi miło po tej rewizycie, w ogrodzie mamy jeszcze bardzo dużo do zrobienia,bo działka jest duża. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamros 24.01.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witam!w anjblizszym czasie zamierzamy z mężem dołączyc do grona budujących i posiadaczy Przemyslanego. Obecnie jestesmy na etapie zbierania dokumentów. Mam pytanie czy składając w starostwie wniosek o PnB wystarczy miec projekt z adaptacją ogólnobudowlana z przyłączeniami czy muszę składać juz na tym etapie wnioski o techniczne warunki przyłączenia do sieci energetycznej, gazowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 24.01.2010 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witam! w anjblizszym czasie zamierzamy z mężem dołączyc do grona budujących i posiadaczy Przemyslanego. Obecnie jestesmy na etapie zbierania dokumentów. Mam pytanie czy składając w starostwie wniosek o PnB wystarczy miec projekt z adaptacją ogólnobudowlana z przyłączeniami czy muszę składać juz na tym etapie wnioski o techniczne warunki przyłączenia do sieci energetycznej, gazowej? Witam, osobie która będzie adaptowała wasz projekt należy przedłożyć pismo o możliwości przyłączenia budynku do sieci enegetycznej z określonymi warunkami technicznymi,tak samo woda,gaz.Ażeby uzyskać takie warunki należy posiadać mapkę zasadniczą waszej działki dla celów projektowych w skali 1 : 500 ,którą sporządza geodeta/potrzeba około 10 sztuk/ - koszt około 500,00 zł. Sprawę przyłączeń osoba adaptująca projekt wpisuje do sporządzonego projektu zagospodarowania działki, co wrac z zakupionym projektem stanowi wasz projekt budowlany który jest składany w starostwie o wydanie PnB. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamros 24.01.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Postihal! Bardzo dziekuję za odpowiedź, naprawdę Twoje wskazówki sa bezcenne. Tak więc od jutra ruszam po urzedach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikawójcik 24.01.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Mam pytanieZamierzam na wiosnę rozpocząć budowę Przemyślanego III i chcę zawrzeć umowy na roboty, Mam problem bo nie wiem,czy koszty robocizny położenia całego dachu na gotowo tj. konstrukcja więźby, położenie gontu, wstawienie okien pałaciowych, opierzenie, rynny tip wycenione na 80 zł netto od m2 to dobra cena, murarz zażyczył sobie 32 tys zł netto za robotę od fundamentów, ściany zewnętrzne wewnętrzne, kominy, strop żelbetowy i małe poddasze oraz obłożenie klinkierówką obu słupów z przodu i z tyłu domu. Obie ekipy są sprawdzone i polecone jako bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts