Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Postihal możesz przesłać mi na maila zdjęcia ( jak posiadasz takie ) z etapu gdzie zabudowywali belk na suficiei?Do belki stropowej przykręcali płytę OSB i na to regips czy odrazu podwieszali płyty regipsowe?Bo widziałem ze w garazu montowaną miałeś płytę OSB

Pozdrawiam.

Witam,

zdjęć z etapu podwieszania sufitów nie posiadam.W posiadanej dokumentacji

technicznej na konstrukcję prefabrykowanej więźby dachowej z drewna litego łączonego płytkami kolczastymi MiTEK mam przewidziany system sufitu podwieszanego z płyt GK/ruszt na wieszakach/ i tak to mam zrobione za wyjątkiem garażu i tarasów.Tam jest płyta OSB przykręcana do belek stropowych.Do płyty OSB na tarasach jest mocowany styropian grubości 5 cm,siatka i gładź.I tak będę miał zrobione w garażu,chodzi mi o ocieplenie tego pomieszczenia pomimo zainstalowanego tam grzejnika co.

Moja sąsiadka obok w budynku do belek stropowych przykręciła płytę OSB i do tego płyty GK/bez rusztu i wieszaków.Po jakimś czasie bedę się mógł przekonać co jest lepsze.Dzisiaj jest trudno powiedzieć kto zrobił lepiej.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich uzytkownikow forum. Jestem pod wrazeniem jak popularny jest projekt przemyslanego m42. Jestem szczesliwym posiadaczem ow projektu od ponad roku i wlasnie koncze papierologie, powinnienem otrzymac pozwolenie na budowe w ciagu kilku tygodni :) Planuje z zona zaczac budowe we wrzesniu tego roku w Pabianicach pod Lodzia. Chcemy zrobic stan zero a cala reszte w roku przyszlym. W zwiazku z powyzszym chcialbym sie dowiedziec ile mniej wiecej bedzie mnie kosztowal stan zero? Bede wdzieczny za odpowiedzi... Pozdrawiam sedrecznie

Witam,

wstawiam kilka aktualnych fotek z salonu i kuchni:

http://images49.fotosik.pl/251/1a9fa918fb5f4037med.jpg

http://images39.fotosik.pl/247/58c2feef0a0bd58bmed.jpg

-widoczna płyta na ścianie z którą nic złego się nie dzieje,a jest już użytkowana ponad 1 rok,

http://images49.fotosik.pl/251/9a45388c2a4eab20med.jpg

http://images37.fotosik.pl/246/7e7d1cbc226fee85med.jpg

-widoczny blat kuchenny dochodzący do okna,tworzący jedną całość,jest to bardzo praktyczne rozwiązanie,

http://images40.fotosik.pl/246/4e9f2247b17f2302med.jpg

Pozdrawiam

A tak wygląda "przemyślany" w zimowej szacie otoczony śpiącym ogrodem:

- wejście do budynku od strony zachodniej

http://images43.fotosik.pl/250/efb014f20c1988aemed.jpg

- strona południowa budynku z widocznym dużym oknem z salonu

http://images50.fotosik.pl/251/0c8cead0d09c29b3med.jpg

- istniejąca możliwość wydzielenia drugiej działki z ogrodu z wjazdem od południa

http://images38.fotosik.pl/247/18bb066bb341b267med.jpg

Pozdrawiam

Witam wszystkich uzytkownikow forum. Jestem pod wrazeniem jak popularny jest projekt przemyslanego m42. Jestem szczesliwym posiadaczem ow projektu od ponad roku i wlasnie koncze papierologie, powinnienem otrzymac pozwolenie na budowe w ciagu kilku tygodni :) Planuje z zona zaczac budowe we wrzesniu tego roku w Pabianicach pod Lodzia. Chcemy zrobic stan zero a cala reszte w roku przyszlym. W zwiazku z powyzszym chcialbym sie dowiedziec ile mniej wiecej bedzie mnie kosztowal stan zero? Bede wdzieczny za odpowiedzi... Pozdrawiam sedrecznie

Witam,

mnie stan zero kosztował 21.500,00 zł,w tym robocizna 6.000,00 zł.

Uważam,że w tej kwocie się zmieścisz.

Widzę,że w okolicach Łodzi "przemyślany" staje się bardzo popularny.

We wtorek 19.01.2010 gościłem w moim domu sympatycznych forumowiczów również budujących w okolicach Łodzi.Jest to dla mnie o tyle miłe,że moja druga połowa ma rodzinę w Aleksandrowie Łódzkim.

Pozdrawiam

Najgorsze to chyba dopiero przed tobą :D Postihal jak myslisz??? :p :D

Co masz na myśli? :roll:

Nie wiem co Bobek_Budowniczy ma na myśli,ale ja mogę stwierdzić,że

budowa była dla mnie bardzo dużym wyzwaniem i ciekawym doświadczeniem życiowym.Może miałem łatwiej od innych, bo budowałem dom w miejscowości w której pracuję i teraz mój samochód ma lepiej, bo wypoczywa sobie w garażu a ja chodzę pieszo do pracy 500 m i też wychodzi mi to na zdrowie.

Budując dom i zakładając ogród straciłem na wadze 13 kg/stres i praca fizyczna/,ale to mi też wyszło na zdrowie - jestem sprawniejszy fizycznie.

Zmęczenie pracą fizyczną uważam za wiele przyjemniejsze od zmęczenia pracą umysłową którą wykonuję każdego dnia.To by było na tyle w tej sprawie.

Pozdrawiam

kurcze ale masz wysoko pod głowa :lol: :lol: , ja budując sie powoli wpadam w stresy:) fajnie było jak to wszytko rosło sobie do góry, ale przychodzi czas wykończeniówki i nerwówka...teraz mocuje sie z bramą bo mi tak zamontowali że wieje jak w kieleckim... a winnego oczywiscie brakuje:) pozatym jest trochę jezdzenia załatwiania, kupowania materiałów etc...

Witam :wink:

wpadłam z rewizytą :D

Bardzo ciekawy domek, jeśli chodzi o projekt :wink:

Ogród -bardzo ładny, domek -bardzo ładny, kuchnia b. ciakawa... też chcę mieć blat do okna -zobaczymy jak wyjdzie w praniu, z tego co mierzyłam wysokość do otworu okiennego od 15 cm - nad chudziakiem -to byłoby akurat :D

Spodobało mi się kilka roslinek... w waszym ogrodzie, a tuje uważam że szybko urosły :wink:

Spodobał mi się wasz dom -taki ciepły wystrój ma :D

Przed domkiem też :D

Pozdrawiam :D

Witam!

w anjblizszym czasie zamierzamy z mężem dołączyc do grona budujących i posiadaczy Przemyslanego. Obecnie jestesmy na etapie zbierania dokumentów. Mam pytanie czy składając w starostwie wniosek o PnB wystarczy miec projekt z adaptacją ogólnobudowlana z przyłączeniami czy muszę składać juz na tym etapie wnioski o techniczne warunki przyłączenia do sieci energetycznej, gazowej?

Witam!

w anjblizszym czasie zamierzamy z mężem dołączyc do grona budujących i posiadaczy Przemyslanego. Obecnie jestesmy na etapie zbierania dokumentów. Mam pytanie czy składając w starostwie wniosek o PnB wystarczy miec projekt z adaptacją ogólnobudowlana z przyłączeniami czy muszę składać juz na tym etapie wnioski o techniczne warunki przyłączenia do sieci energetycznej, gazowej?

Witam,

osobie która będzie adaptowała wasz projekt należy przedłożyć pismo o możliwości przyłączenia budynku do sieci enegetycznej z określonymi warunkami technicznymi,tak samo woda,gaz.Ażeby uzyskać takie warunki należy posiadać mapkę zasadniczą waszej działki dla celów projektowych w skali 1 : 500 ,którą sporządza geodeta/potrzeba około 10 sztuk/ - koszt około 500,00 zł.

Sprawę przyłączeń osoba adaptująca projekt wpisuje do sporządzonego projektu zagospodarowania działki, co wrac z zakupionym projektem stanowi wasz projekt budowlany który jest składany w starostwie o wydanie PnB.

Pozdrawiam

Mam pytanie

Zamierzam na wiosnę rozpocząć budowę Przemyślanego III i chcę zawrzeć umowy na roboty, Mam problem bo nie wiem,

czy koszty robocizny położenia całego dachu na gotowo tj. konstrukcja więźby, położenie gontu, wstawienie okien pałaciowych, opierzenie, rynny tip wycenione na 80 zł netto od m2 to dobra cena, murarz zażyczył sobie 32 tys zł netto za robotę od fundamentów, ściany zewnętrzne wewnętrzne, kominy, strop żelbetowy i małe poddasze oraz obłożenie klinkierówką obu słupów z przodu i z tyłu domu. Obie ekipy są sprawdzone i polecone jako bardzo dobre.