kubiakpiotr1982 28.01.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Witam serdecznie. Postihal gratuluje tak pieknego domu . Bardzo nam sie podoba w jaki sposob podszedles do budowy chodzi tutaj o organizację nic tylko pozazdroscic. sledze Twoje postepy bo sami mamy zamiar sie budowac. narazie dzialka kupiona. teraz "tylko" projekt a z tym wcale nie taka prosta sprawa. przemyslany najbardziej trafia w nasze gusta, stad tez prośba o skany z wymiarami wewnetrznymi i wycena, bylibysmy bardzo wdzieczni. adres to [email protected] ślemy pozdrowienia z poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 28.01.2010 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Witam kubiakpiotr 1982 jeśli się Tobie spodobał projekt"przemyślanego"to pozostaje tylko go kupić i powiększyć grono budujących.Stale się zwiększa liczba forumowiczów piszących na forum o budowie wg tego projektu i innych jego wersjach.Mogę tylko wymienić tutaj:gecior 23,Bobek_Budowniczy,,milutka84 Z Poznania to masz do mnie bardzo blisko jak sie zdecydujesz,to może do mnie wpadniesz i zobaczysz domek w realu Rzut i koszty poszły na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max555 29.01.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam Postihal, bardzo podoba mi się Twoja kuchnia czy możesz mi napisać jakie wymiary mają drzwi do spiżarni. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 29.01.2010 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam Postihal, bardzo podoba mi się Twoja kuchnia czy możesz mi napisać jakie wymiary mają drzwi do spiżarni. Z góry dziękuję Drzwi do spiżarni mają wymiary 85cm x 210 cm,ale z powodzeniem mogą być węższe np.70 cm.U mnie tak jest ponieważ pierwotnie miały tam być normalne drzwi pokojowe takie jak w całym mieszkaniu i taki tam był przewidziany otwór. Wykonawca mojej kuchni zaproponował mi właśnie takie drzwi jak mam i zrobił je pod ten otwór.Wtedy nie pomyślałem,żeby ten otwór zwężyć,było by lepiej,ponieważ szafka od drzwi ma szerokość 30 cm,a można było zrobić ją 40 cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skubisie 30.01.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witam serdecznie!Od jakiegos czasu szukamy odpowiedniego projektu a przerobilismy ich juz setki i chyba w koncu BINGO!!!Jestesmy pod wrazeniem twoich opisów i tempa samej budowy.To zdecydowało ostatecznie i nieodwołalnie ze chcemy taki domek budować.Działke mamy w Starych Bielicach koło Koszalina wiec siła PRZEMYŚLANEGO w okolicy będzie spora,co cieszy.POSHITAL bardzo prosze o rzuty z wymiarami na priva.Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skubisie 30.01.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Postihal sory za czeski błąd! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 30.01.2010 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witam Skubisie No jak jest BINGO ,to super tylko budować"przemyślanego" bo naprawdę warto. Jak pojadę na wczasy do Mielna to może zobaczę Wasz domek. Rzut i moje koszty poszły na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skubisie 30.01.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Dzieki za szybka odpowiedz!Mysle ze jak wszyscy pobudujemy to moze sie zrobic super mapka na wakacyjne zwiedzanie PRZEMYSLANYCH w całej Polsce.POZDRAWIAMY!!!('') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skubisie 30.01.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Postihal ciekawi mnie jeszcze jaka duza jest twoja działka i ile metrów od granicy działki masz wjazd do garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 30.01.2010 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Postihal ciekawi mnie jeszcze jaka duza jest twoja działka i ile metrów od granicy działki masz wjazd do garażu? Działka ma 2024m2,a od granicy działki do garażu jest dokładnie 7m.W warunkach zabudowy miałem określone,że dom musi stać właśnie w tej odległości od granicy działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skubisie 30.01.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Super nasza działka ma 42 x 50 i chcemy aby wjazd do garazu był 10m od granicy.Patrzac na twoja działke widac ile bedzie zabawy w zielone, mój mężuś już planuje ze kupi sobie motorek do koszenia trawy i będzie jeżdził jak Forest Gump Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 30.01.2010 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Super nasza działka ma 42 x 50 i chcemy aby wjazd do garazu był 10m od granicy.Patrzac na twoja działke widac ile bedzie zabawy w zielone, mój mężuś już planuje ze kupi sobie motorek do koszenia trawy i będzie jeżdził jak Forest Gump No to macie wspaniałą działkę na której "przemyślany" będzie super wyglądał. Pomysł z posadowieniem domku 10 m od granicy jest bardzo słuszny,ja też chciałem iść głębiej w działkę ale WZ mi na to nie pozwalały.Mam w planie kupić w przyszłości motorek do koszenia trawy dla mojej żony Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 31.01.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witam Koszty i rzuty otrzymałam, bardzo dziękuję. Wybór projektu jest bardzo trudny, to chyba najważniejsza decyzja budowlana oczywiście po podjęciu decyzji o budowie domu . Mój wybór chyba będzie dokonany pomiędzy przemyślanym z 2 garażami, a z 98 z pracowni z500, wariant z garażem (oczywiście po dołożeniu jeszcze jednego stanowiska garażowego). Masz już doświadczenie w budowie (ja jestem baaardzo, baaardzo zielona w tym temacie), co sądzisz o projekcie z 98?. Jeżeli uważasz, że to nie temat w tym wątku poproszę o odpowiedź na pw. Pozdrawiam Meggi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 31.01.2010 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Po wczoraszej śnieżycy jesteśmy w domu uwięzieni !!! Na naszych drogach nie ma żadnego ruchu,od czasu do czasu pojawi się ciągnik rolniczy wyciągający z zasp samochody osobowe. - wjazd do garażu już oczyszczony http://images35.fotosik.pl/109/455ca5f05d3f6448med.jpg - porzucony wczoraj samochód pod moim domem http://images40.fotosik.pl/250/b6b523652a8ecca4med.jpg - a tak wygląda droga wojewódzka http://images45.fotosik.pl/255/e82c7ee634e8765emed.jpg - a tak droga gminna http://images38.fotosik.pl/251/a3230c3bac24ab46med.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 31.01.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Jeszcze moje trzy grosze w kwestii odległości domu od granicy działki, jak inni mieszkańcy "Przemyślanego" to rozwiązali? My chcemy mieć wjazd do garażu 9 m od granicy działki i cofniętą bramę wjazdową około 2-3m, co o tym pomyśle sądzicie? Działka ma 50 m długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 31.01.2010 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witam Koszty i rzuty otrzymałam, bardzo dziękuję. Wybór projektu jest bardzo trudny, to chyba najważniejsza decyzja budowlana oczywiście po podjęciu decyzji o budowie domu . Mój wybór chyba będzie dokonany pomiędzy przemyślanym z 2 garażami, a z 98 z pracowni z500, wariant z garażem (oczywiście po dołożeniu jeszcze jednego stanowiska garażowego). Masz już doświadczenie w budowie (ja jestem baaardzo, baaardzo zielona w tym temacie), co sądzisz o projekcie z 98?. Jeżeli uważasz, że to nie temat w tym wątku poproszę o odpowiedź na pw. Pozdrawiam Meggi Witam, zobaczyłem projekt Z98 i poczytałem opinie o tym projekcie i co mogę powiedzieć: - wielkość pomieszczeń i ich rozkład jest podobna do "przemyślanego",jednak zasadnicza różnica polega na tym,że Z98 ma kąt nachylenia dachu 35 stopni,a przemyślany 20 stopni,więc należy sprawdzić WZ. - "przemyślany"42a już w projekcie posiada dwa garaże a Z98 nie - w Z98 nieszczęśliwie jest umieszczone pom.gospodarcze/kotłownia/,co przy ogrzewaniu gazem nie robi problemu ale przy ogrzewaniu np.węglem lub ekogroszkiem będą problemy z dostarczaniem tego opału.W M42 jest wejście z wiatrołapu i poprzez garaż. - salon w "przemyślanym"jest lepiej doświetlony,ponieważ posiada duże drzwi tarasowe i dwa okna 180 cm x 150 cm,lub tak jak ja mam jedno o wymiarach 285cm x 180 cm.W moim pokoju jest bardzo jasno. Nie widziałem projektu Z98 z garażem i dlatego zastanawiam się z której strony te garaże mają być dostawione i jak wtedy będzie wyglądała komunikacja pomiędzy garażami a budynkiem mieszkalnym i jak wtedy będzie wyglądała bryła budynku. Analizując to wszystko jednak uważam,że oba budynki dają prawie to samo ale jednak "przemyślany" ma lepsze rozwiązania i bryła budynku lepiej wygląda. Ale to jest tylko moja opinia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 31.01.2010 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witam Meggi56,zobacz wątek Bobka_Budowniczego tam piszą osoby budujące"przemyślanego" M42a w wersji z dwoma garażmi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 31.01.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witam Dziękuję za zajęcie się moimi "faworytami", poszukam wątku, o którym piszesz, może tam znajdę natchnienie do ostatecznej decyzji PozdrawiamMeggi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 01.02.2010 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Jeszcze moje trzy grosze w kwestii odległości domu od granicy działki, jak inni mieszkańcy "Przemyślanego" to rozwiązali? My chcemy mieć wjazd do garażu 9 m od granicy działki i cofniętą bramę wjazdową około 2-3m, co o tym pomyśle sądzicie? Działka ma 50 m długości. Witam, pomysł uważam za słuszny,ponieważ warto mieć dłuższy podjazd celem wygodnego parkowania samochodu na zewnątrz.Mój podjazd ma 7 mb i jest bardzo wygodny do parkowania.Cofnięcie bramy wjazdowej od ulicy o 2-3 m bardzo ułatwi wjazd na posesję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laffi 03.02.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Witam wszystkich, a w szczególności Postihala. Od dłuższego czasu przeglądam projekty domów, ale dopiero niedawno zwróciłem uwagę na Przemyślanego. Potem trafiłem na forum, gdzie sprawność budowy pioniera tematu - Postihala - zrobiły na mnie wrażenie (gratuluję!) i przekonały do tego projeku. Wraz z żoną stwierdziliśmy, że to jest to! Będę zobowiązany, jeśli zechcesz utwierdzić nas w wyborze przesyłając rzuty i koszty budowy na priv Pozdrowienia dla wszystkich "Przemyślanych"!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts