Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

te 280 tys to wg mnie dobra cena, co prawda m42 jest troche mniejszy niż m42a ale to dalej dobra cena:)) okna z roletami?

Witam! Dla nas to tez jest dobra cena, ponieważ planowalismy kupic duze mieszkanie w ciekawej dzielnicy i za kasiorke ciut nizsza a tu dolozylismy i mamy dzialeczke, wieksze lokum z garazem w jednej bryle, poteznym strychem, na którym mozna zrobic uzytkowe poddasze albo silownie ;). Okna plastikowe w kolorze drewna bez rolet. Zlikwidowalismy slupek przed wejsciem, ktory dawal cien na drzwi wejsciowe, zmniejszylismy spizarnie powiekszając kuchnie. To naprawde duuuzy domek. Szkoda, ze nie mozemy miec gazu ziemnego, byłoby taniej i wygodniej niz eko groszek ale nie mozna miec wszystkiego. Planujemy zamontowanie urzadzenia za 12 tys zł, ktore zbiera uciekajace cieplo i wtlacza z powrotem do domku. Obok naszego domku firma postawila drugi bardzo podbny Przemyslany III tylko w innych kolorach i planuja jeszcze dwa postawic, dlatego wg naszych obliczen, wyszlo niedrogo, bez zmartwien i zrobili wszystko tak jak chcielismy. Pozdrowionka!

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich! W czerwcu rozpoczynam budowę Przemyślanego III. Jeśli ktoś potrzebuje rzutów tego domu to służę pomocą.

Pozdrawiam.

Witam serdecznie. To je poproszę takie rzuty. Mój adres [email protected]

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Mariusz

Dziękuję Tobie POSTIHAL za rzut i wycene i za taką zyczliwość z Twojej strony. Niesamowite jest to jakim jesteś uczynnym człowiekiem w dzisiejszych czasach to wrecz niespotykane :) Chwała Ci za to. Co do zaproszenia serdecznie dziekujemy, skorzystamy na 100% oczywiscie wczesniej sie umawiając :) serdecznie spozdrawiamy Ciebie i Wszystkich budujących Przemyslanego.

Cześć, czy mógłbym prosić również o wycenę i rzuty? Mój adres [email protected] Z góry dziękuję. Jesteśmy w tym momencie na samym początku drogi, ale Przemyślany wydaje się być najlepszym rozwiązaniem.

Pozdrawiam, Mariusz

Witam! Onazis1974, dzięki za informacje i gratuluję wyboru. Jak duży jest strych i w jakim regionie znajduje się Wasz dom? Pozdrawiam

Witam serdecznie! Nasz domek znajduje sie w Pawłówku pod Kaliszem (wielkopolskie), strych jest olbrzmi, po srodku powstał kwadrat ok 5 na 5 m (nie mierzyłem dokładnie), wysokosc obrzerza 1,5m a srodek wysoki na 3m, jesli Chcecie to Podajcie adres emailowy, to wysle zdjecia strychu. Pozdrowionka!

Witam! Onazis1974, dzięki za informacje i gratuluję wyboru. Jak duży jest strych i w jakim regionie znajduje się Wasz dom? Pozdrawiam

Witam serdecznie! Nasz domek znajduje sie w Pawłówku pod Kaliszem (wielkopolskie), strych jest olbrzmi, po srodku powstał kwadrat ok 5 na 5 m (nie mierzyłem dokładnie), wysokosc obrzerza 1,5m a srodek wysoki na 3m, jesli Chcecie to Podajcie adres emailowy, to wysle zdjecia strychu. Pozdrowionka!

Jeśli możesz to z góry dziękuję: [email protected]

Jeśli możesz to z góry dziękuję: [email protected]

Witam serdecznie! Zaraz wysle ale Jesli moge cos doradzic rozpoczynającym budowe Przemyslanego, to przed postawieniem scian fundamentowych, rozplanujcie łazienki(chyba,ze robicie wg projektu), poniewaz po postawieniu scian fundamentowych ekipa zazwyczaj rozklada kanalize i zalewa chudziakiem. Pozdrowionka!

Witam wszystkich budujących i myślących nad zbudowaniem Przemyślanego. Ja jestem z tych na razie myślących, ale jeszcze w tym tygodniu zamierzam kupić projekt w III wersji.

Oczywiście przeczytałam całe forum i ...jestem pod wrażeniem. Przede wszystkim solidności Postihala, z którego uprzejmości jeszcze raz będę chciała skorzystać w zakresie kosztów wybudowania domku. Bardzo bym prosiła o przesłanie na adres: [email protected]

Wiosną ruszam z budową w centralnej Polsce!

Witam mrtl i andzia_72

To o co prosiliście zostało wysłane na podane adresy e-mail.

Pozdrawiam

Bardzo dziękuję i obiecuję pisać o swoich postępach w nowej jak dla mnie dziedzinie jaką jest wybudowanie domu.

Obecnie jestem na etapie wyłączania gruntu z produkcji rolnej i leśnej bo na działce lasek mi porasta :wink:

• 2 weeks później...
Witam wszystkich, przymierzam się do budowy, jestem na etapie wyboru projektu. Przemyślany jest moim faworytem, poznanie kosztów ułatwi mi podjęcie decyzji więc jeżeli można to proszę posiadaczy po przesłanie kosztorysu na maila [email protected] z góry dzięki.

Witaj Onasis! Ja równiez mam prośbę o przesłanie mi fotek strychu mój adres to [email protected] .

Jeszcze ciagle czekamy na decyzje o warunkach zabudowy i w miedzyczasie przegladamy tez inne projekty ale ciagle wracamy do Przemyslanego i juz chyba przy nim zostaniemy bo pasuje na nasza dzialke, bardzo nam sie podoba wersja która budujecie a mianowicie III bo mamy 4osobowa rodzine i czesto gości, ale koszty sa wieksze od podstawowej wersji wiec zrezygnowalismy, a poza tym dzialka ma szer 24m wiec głupio by wygladal duzy dom na waskiej dzialce.

i po tych moich wywodach jestem ciekawa jaki duzy jest strych i czy kiedys mozna tam urzadzic maly pokoik, aha tez chcemy podniesc dach na 25 stopni, wiec mam prosbe równiez do wszystkich którzy juz wybudowali przemyslanego do stanu zamknietego lub dalej aby wstawili zdjeci strychu na forum lub przesłali mina priv, jak wyglada bryla budynku z zewnatrz i wwnatrz strych po podniesieniu kąta o 5 lub 10 stopni. pozdrwiam wszystkich budujacych i czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz.

Witaj Onasis! Ja równiez mam prośbę o przesłanie mi fotek strychu mój adres to [email protected] .

Witam! Wyslalem fotki na podany adres. Na moim poddaszu, spokojnie mozna zrobic salon ale trzeba pamietac o oknach w dachu, nasza działeczka ma szerokosc 23 a dlugosc 30m i swietnie miesci sie domek. Serdecznie Pozdrawiam!

dziekuje za szybka odpowiedź Onasis1974. :D

Widzę, że jak sie podniesie strych o 5 stopni to jest naprawde sporo miejsca, a jaki strop robiłes? Terriva? Jak tak to wzmocniłeś fundamenty?

My dzisiaj dostaliśmy projekt decyzji o warunkach zabudowy, coś sie w końcu ruszyło :D

Pozdrawiam serdecznie wszystkich budujacych Przemyslanego!

dziekuje za szybka odpowiedź Onasis1974. :D

Widzę, że jak sie podniesie strych o 5 stopni to jest naprawde sporo miejsca, a jaki strop robiłes? Terriva? Jak tak to wzmocniłeś fundamenty?

My dzisiaj dostaliśmy projekt decyzji o warunkach zabudowy, coś sie w końcu ruszyło :D

Pozdrawiam serdecznie wszystkich budujacych Przemyslanego!

Witam serdecznie! Miejsca jest tam dostatek na imprezke, tylko brakuje okien polaciowych ale to duuuzy domek. Strop jest lekki z belek drewnianych, miedzy nimi welna mineralna a na nich plyta pazdziezowa 2,5 cm, poniewaz wiorowa jest duzo drozsza. Fundamenty wg projektu zwiazane zbrojeniem a domek wzmocniony jest pionowo scianami , czterema slupami i wiazaniem zelbetowym ( na scianach ). Domek juz stoi i schnie (dziala juz centralne ogrzewanie) otynkowany wewnątrz ale prądu jeszcze nie mamy stalego, ponieawaz czeka sie rok. Pozwolenie na budowe mozna zalatwic po znajomosci w ciagu jednego dnia a normalnie czeka sie ponad miesiac. Powodzonka i pozdrowionka!