Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, czy mógłbym prosić również o wycenę i rzuty?

Mój adres [email protected] - Z góry dziękuję.

... mi Przemyślany się bardzo podoba, jeszcze tylko musze przekonać żone; - czy ktoś w okolicach Mińska Mazowieckiego postawił może ten domek?

Witam,

poszło na podany adres.W celu przekonania żony do "przemyślanego" należy jej taki dom pokazać w realu.Ja każdego dnia odczuwam radość i satysfakcję z tego.że wybrałem ten właśnie projekt, a mieszkam już od 13.12.2008r.Ten budynek z zewnątrz będzie dopiero się ładnie prezentował po wykonaniu elewacji,a będzie to już niedługo.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Postial

Dzięki za przesłanie kosztów. Jesteśmy z mężem zdecydowani na ten dom.

Mógłbyś nam przesłać jeszcze rzuty??? [email protected]

jesteś super gościem, pomagasz wielu osobom, a to tak rzadkie, niestety w dzisiejszych czasach!

Witam,

dzięki za miłe słowa - rzuty poszły na podany adres.

Pozdrawiam

Witam

Chciałam zapytać o koszty ogrzewania Twojej parterówki. NApisz prosze jakie tem. utrzymujesz w domku. Czy rzeczywiście ogrzanie parterówki jest droższe niz domu z poddaszem?

Pozdrawiam

Witam

Ogrzewam cały dom łącznie z garażem.W dzień mam temperaturę 20 stopni,w nocy 18 stopni.Piec ogrzewa również wodę.Do dzisiaj spaliłem 2300 kg węgla za kwotę 1725,00 zł oraz 15 metrów drewna za kwotę 825,00 zł.to razem daje 2550,00 zł.Podane drewno kupiłem w maju ubiegłego roku i spalałem je w celu podgrzewania wody w okresie lato-jesień,gdy nie używałem centralnego ogrzewania oraz każdego dnia do rozpalenia w piecu.

Uważam,że koszt ogrzewania tego budynku w sposób taki jak u mnie jest niski do wielkości tego budynku.

Na stropie mam położoną wełnę mineralna grubości 20 cm,ale uważam,że lepiej jest położyć 30 cm.W tym roku mam zamiar położyć drugą warstwę grubości 10 cm,będzie to koszt około 1500,00 zł.

Pozdrawiam

Witam,Mam pytanie...Jesteśmy przed wyborem pokrycia dachowego i chcielismy się zorientować ile jest odpadu przy blachodachówce..?Może lepiej dać blachę trapezową...Postihal pewnie Ty jako gospodarz tego forum będziesz wiedział najwiecej..Proszę o pomoc..Pozdrawiam

Witam,

już na to pytanie gdzieś pisałem,ale jutro podam szczegóły - dzisiaj brak czasu :roll:

Pozdrawiam

Witam i podaję szczegóły odnośnie pokrycia dachu blachodachówką.

Kupiłem blachodachówkę BUDMAT SARA MAT w ilości 351,070 m2 za wartość

8.116,74 zł brutto.Powierzchnia dachu wynosi 274 m2,stąd widać,że odpad wynosi około 77m2,może trochę mniej,ponieważ część najdłuższych arkuszy była układana na zakład.Wartościowo cena odpadu około 70 m2 wynosi 1600,00 zł,to znowu nie jest taki wysoki koszt do całości.Faktura za wszystkie elementy pokrycia dachu tj.blachodachówka,membrana dachowa,rynny,uszczelki,uchwyty,wkręty,listwy kominowe,kominek wentylacyjny

blacha nadrynnowa wynosiła 18.026,34 zł.

Można teraz dokonać analizy podanych danych do ceny innych rozwiązań.

Odnośnie pokrycia budynku blachą trapezową,to przypuszczam,że może to źle wyglądać.

Pozdrawiam

Jeśli komuś nie udzieliłem odpowiedzi,to proszę się przypomnieć.

Witaj Postihal! Serdeczne dzięki za rady! Czy masz moze kratke odplywową w garazu? jesli tak to jak sprawdza sie odplyw blota zimą? Pozdrawiam

na środku w garażu mam kratkę odpływową i wszystko było ok.Od czasu do czasu należy zamieść pozostający piasek.

Pozdrawiam

pytanie do postihal...

czy mogl by pan wyslac mi wycenke oraz rzuty domu przemyslany bym byl bardzo wdzieczny .pozdrawiam Maciej

[email protected]

poszło na podany adres e-mail

Pozdrawiam

Dziękuje bardzo za kosztorys i rzuty.

Pozdrawiam serdecznie.

Maciej

Witam, czy mógłbym prosić również o wycenę i rzuty?

Mój adres [email protected] - Z góry dziękuję.

... mi Przemyślany się bardzo podoba, jeszcze tylko musze przekonać żone; - czy ktoś w okolicach Mińska Mazowieckiego postawił może ten domek?

Witam,

poszło na podany adres.W celu przekonania żony do "przemyślanego" należy jej taki dom pokazać w realu.Ja każdego dnia odczuwam radość i satysfakcję z tego.że wybrałem ten właśnie projekt, a mieszkam już od 13.12.2008r.Ten budynek z zewnątrz będzie dopiero się ładnie prezentował po wykonaniu elewacji,a będzie to już niedługo.

Pozdrawiam

Dziękuje bardzo za kosztorys i rzuty.

Pozdrawiam serdecznie.

no to poszło !!! projekt zamówiony, mam nadzieje, że mnie też sie uda jak Wam. Pani architekt która będzie adaptować ten projekt, potwierdziła że domek jest naprawdę przemyslany.

Jeszcze prośba do Geciora23 jestem z okolic Żyrardowa, czy można by bylo zobaczyć twój domek w Teresinie? podaje e-maila: [email protected] odpisz jeśli możesz.

Witam.

Własnie trzymam nowy numer muratora, a w nim załozyciel forum i wszystko dokładnie opisane, niestety maz wyrwał i gazete, jestem druga w kolejce do czytania artykułu o moim wymarzonym domku. :(

Pozdrawiam jeszcze raz pionierów tego wspaniałego domku!