kubiakpiotr1982 31.03.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Witam. Ciągle się biję z myślami o dachu. Dachówka czy blachodachówka? u mnie jest o tyle ciezko, ze musze sie szybko zdecydowac bo w warunkach zabudowy mam kąt nachylenie od 25 stopni, a architekt ma mozliwosci i szybko w gminie zmienią mi na 20 st. ale juz wtedy nie bede mogl sie zdecydowac na dachowke np ceramiczna W projekcie jest blachodachówka. W sieci ile osob tyle zdań, cieżko sie zdecydować. Postihal wiem ze masz blachodachówke, powiedz mi szczerze jak sie sprawuje, no i przede wszystkim jak wyglada w tzw realu. Czy jakbyś miał wybierac raz jeszcze nadal postawiłbys na blachodachówke? Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 03.04.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Witam!Mam prośbę do budujących Przemyślanego w wersji M42a, potrzebuję rzuty więźby i dachu, zwiększyliśmy garaż w podstawowej wersji i trzeba trochę zmienić konstrukcję dachu. Mój e-mail: [email protected] . Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 03.04.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 (edytowane) Mam jeszcze jedno pytanie. Mój wykonawca zasugerował, żeby ściany fundamentowe wykonać z bloczków o wymiarach 24x24x38 z keramzyto-betonu, których nie trzeba docieplać. Co o tym sądzicie? Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez agaitomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiu_f 06.04.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Postihal proszę przyjmij moje wyrazy uznania za Twoje zaangażowanie na forum - to niestety rzadkość w tych czasach:). Pewnie masz już dosyć komplementów ale jeszcze raz powtórzę za innymi, że domek oraz Twoje udokumentowanie budowy zrobiło na mnie duże wrażenie. Powiem szczerze, że trafiłem tu przez przypadek i czytając forum utwierdziłem się tylko w przekonaniu, że domek jest wart swojej ceny! Trochę głupio mi ponownie prosić o to samo co inni forumowicze, ale jeżeli nie miałbyś nic przeciwko temu to czy mógłbyś przesłać mi rzuty oraz kosztorys na e-maila [email protected] ? Z góry dziękuję i życzę Tobie i całej Twojej rodzince wszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MelB 07.04.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam wszystkich. Dawno tu nie zaglądałam a to dlatego, że przez kilka tygodni (chyba po raz tysięczny) wertowałam katalogi w poszukiwaniu odpowiedniego projektu. I co się okazało? Konsekwentnie wracałam do "Przemyślanego"...Chyba po prostu jest mi pisany Postihal- gratulacje!!! A może stawia ktoś ten domek w woj. świętokrzyskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 08.04.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Rzuty już mam, ale nadal potrzebuję Waszej opinii na temat budowy ścian fundamentowych z bloczków keramzyto-betonowych. http://www.czamaninek.pl/produkty/ciany/bloczek.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfik11 11.04.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Mam ogromną prośbę o przesłanie na maila faktycznych kosztów budowy tego projektu. Nie wiem czy mnie stać na jego budowę choć bardzo nam się podoba. Z góry wielkie dzięki za info. [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwisia1 13.04.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) przemyślany jest śliczny http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4e171816783a602c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3c0ee9a650985fff.html Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez ludwisia1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bob Przemyślany 13.04.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Rzeczywiście ludwisia1 - przemyślany jest śliczny zmieniałaś może kąt nachylenia dachu? do ilu stopniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwisia1 14.04.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Rzeczywiście ludwisia1 - przemyślany jest śliczny zmieniałaś może kąt nachylenia dachu? do ilu stopniu? witaj Bob mąż mi tu podpowiada,że kąt nachylenia dachu nie został zmieniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwisia1 14.04.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Witamy. Jak wszyscy wybraliśmy projekt Przemyślany i właśnie dlatego go wybraliśmy. Jeżeli moglibyśmy prosić również od kolegi o kosztorys a jeśli ktoś poza kolegą "SPECEM" ma zdjęcia wnętrza przed wykończeniem i po. I mam jeszcze jedno pytanie dotyczące zmian w projekcie a mianowicie czy można zmienić strop drewniany na żelbetowy i czy ktoś może zdecydował się na takie zmiany??? Z góry dziękuję za odpowiedzi i poproszę o te wszelkie info na adres [email protected] lub na gg 19380745. Dzięki jeszcze raz i pozdrawiamy witam.tak my zmieniliśmy strop na żelbetonowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MelB 14.04.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam. Czy mogę kogoś prosić o zdjęcie wszystkich elewacji "Przemyślanego"? W szczególności chodzi mi o uchwycenie ściany bocznej (od strony salonu) wraz z wysuniętą częścią garażową. Prawdopodobnie zdecydujemy się na obrót bryły i postawienie budynku bokiem do ulicy stąd nasza prośba. Mój e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof i Marta 15.04.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 ludwisia1 dziękujemy za przesłanie informacji na meila. ale mam kilka pytań czy ławy laliście z gruchy czy z betoniarki. Czy wogóle ktoś z tego forum wylewał sam ławy czy wszyscy lali gruchą. Interesuje mnie jaka jest różnica między gruchą a jak samemu się leje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwisia1 15.04.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 ludwisia1 dziękujemy za przesłanie informacji na meila. ale mam kilka pytań czy ławy laliście z gruchy czy z betoniarki. Czy wogóle ktoś z tego forum wylewał sam ławy czy wszyscy lali gruchą. Interesuje mnie jaka jest różnica między gruchą a jak samemu się leje. witam.no jasne,że laliśmy z gruchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof i Marta 16.04.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 a jak głębokie ławy wylewaliście ile poszło wam betonu na same ławy chudziak mnie nie interesuje?? wiem że wy zaczęliście budowę rok albo dwa lata temu więc ceny były zupełnie inne ale chodzi mi tak orientacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ibiza 17.04.2010 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Witam długo mnie nie było ,stan ''0'' zakończony teraz mury w górę . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staw26 17.04.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Witajcie Krzysztof i Marta u mnie na ławy i słupy poszło 26,5 m3 betonu podawanego pompą za łączną kwotę 7400 zł brutto ceny z zeszłego roku z końca września. Ławy poszerzone do 50 cm szerokości ponieważ będę chciał pokryć dom dachówką ceramiczną.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka1719506798 17.04.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Witam mam prośbę czy moge prosić kosztorys i rzuty Przemyślanego. Najlepiej w wersji z 1 i z 2 garażami. Mile widziane pomysły na zmiany w projekcie.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof i Marta 18.04.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 staw26 dzięki za odpowiedź! a powiedz mi albo wogóle ktokolwiek niech mi powie ile drzewa jest potrzebne albo było potrzebne jeśli już ktoś ma wyciągnięty dach oddzielnie na sam dach i oddzielnie na strop. Jakie były koszty drzewa z tartaku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agness1s2 18.04.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Witam długo mnie nie było ,stan ''0'' zakończony teraz mury w górę . Pozdrawiam Witam, gratuluję i życzę powodzenia w dalszych postępach. Również zazdroszczę, bo my na razie brniemy przez papierologię... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts