siora 22.04.2010 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 WitamWielkie gratulacje dla Postihal a oprócz gratulacji wielkie dzięki bo nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak bardzo pomogłeś mnie wielkiemu laikowi ogarnąć temat budowy domu. Przemyślany to rewelacyjny projekt a jak się jeszcze może skorzystać z Twoich relacji z budowy, porad i dokładnych zdjęć to grzech nie wybrać tego projektu. Etapy Twojej budowy znam prawie na pamięć a zdjęcia śnią mi się po nocy, mam nadzieję że uda mi się zamieszkać w takim domu. Ale przed nami jeszcze długa droga ponieważ na razie papiery, papiery, papiery itd....Wiem że jestem pewnie setna, która cię o to prosi ale mam nadzieję że mi też nie odmówisz rzutów z wymiarami i kosztów, które wysyłałeś innym bo to bardzo by mi pomogło w ogarnięciu czy podołamy finansowo a to bardzo ważne.Z góry dziękuję, pozdrawiam.mój adres - [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skubisie 01.05.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Witaj Postihal! Jak tam Twoja elewacja,ciekawa jestem tego koloru o którym kiedyś pisałeś!Nie odzywasz sie już dość długo a pewnie dużo sie zmieniło wkoło domu?Jak zdrówko Twojej żony ,czy już wszystko OK?POZDRAWIAM i czekam na nowe zdjęcia -- WIOSENNE!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 02.05.2010 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Witam Wielkie gratulacje dla Postihal a oprócz gratulacji wielkie dzięki bo nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak bardzo pomogłeś mnie wielkiemu laikowi ogarnąć temat budowy domu. Przemyślany to rewelacyjny projekt a jak się jeszcze może skorzystać z Twoich relacji z budowy, porad i dokładnych zdjęć to grzech nie wybrać tego projektu. Etapy Twojej budowy znam prawie na pamięć a zdjęcia śnią mi się po nocy, mam nadzieję że uda mi się zamieszkać w takim domu. Ale przed nami jeszcze długa droga ponieważ na razie papiery, papiery, papiery itd....Wiem że jestem pewnie setna, która cię o to prosi ale mam nadzieję że mi też nie odmówisz rzutów z wymiarami i kosztów, które wysyłałeś innym bo to bardzo by mi pomogło w ogarnięciu czy podołamy finansowo a to bardzo ważne. Z góry dziękuję, pozdrawiam. mój adres - [email protected] Witam siora, dziękuję za tak miłe słowa,rzut "przemyslanego" wraz z wymiarami oraz koszty na mojej budowie poszły na podany adres e-mail.. Dawno tutaj nie zaglądałem,stąd takie opóźnienie w odpowiedzi. Pozdrawiam i życże powodzenia w budowie "przemyślanego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 02.05.2010 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 (edytowane) Witaj Postihal! Jak tam Twoja elewacja,ciekawa jestem tego koloru o którym kiedyś pisałeś!Nie odzywasz sie już dość długo a pewnie dużo sie zmieniło wkoło domu?Jak zdrówko Twojej żony ,czy już wszystko OK?POZDRAWIAM i czekam na nowe zdjęcia -- WIOSENNE!! Witam, dawno tutaj nie zaglądałem.Ze zdrówkiem żony jest dużo lepiej,wróciła do domku po miesięcznym pobycie w szpitalu z założonym rozrusznikiem serca.Kolor elewacji o którym kiedyś pisałem nie jest już aktualny.Elewacja mojego domku jest w kolorze kredy i taki kolor nam się bardzo podoba.To prawda,dom i jego otoczenie bardzo się zmieniło.Mieszkając w tym domku i pracując mam ciągle wrażenie,że jestem na bardzo długich wczasach i to w kategorii lux. Mam dużo nowych zdjęć i problem w tym,że nie umiem ich tutaj wstawić,a wszysto po zmianie szaty graficznej forum.Nigdzie nie widzę koniecznego do wklejania zdjęć IMG? Jak sobie z tym poradzę to wstawię te zdjęcia. Pozdrawiam Edytowane 2 Maja 2010 przez Postihal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 02.05.2010 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Witam mam prośbę czy moge prosić kosztorys i rzuty Przemyślanego. Najlepiej w wersji z 1 i z 2 garażami. Mile widziane pomysły na zmiany w projekcie. [email protected] Witam,poszło na podany adres w wersji podstawowej z jednym garażem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 02.05.2010 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Nowe zdjęcia naszego"przemyslanego" :http://images36.fotosik.pl/176/62870c3379bc29c0med.jpg http://images47.fotosik.pl/289/c19cfc58757ae368med.jpg http://images37.fotosik.pl/284/8dfa57500bf0cd23med.jpg http://images43.fotosik.pl/289/6ae1c464fdea260cmed.jpg http://images47.fotosik.pl/289/c307f826c9e07299med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 02.05.2010 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 A tak wygląda nasz ogród:http://images42.fotosik.pl/201/ed8c253991171d8dmed.jpg http://images35.fotosik.pl/144/aa88f2986ef79c3cmed.jpg http://images39.fotosik.pl/285/5e25361d2c1cef85med.jpg http://images48.fotosik.pl/289/a2b8a413a0c563f8med.jpgnasza Tośka lubi wypoczywać w ogrodzie:http://images47.fotosik.pl/289/d4eba68c49b60c48med.jpg http://images39.fotosik.pl/285/4b99002dddd8bd01med.jpg http://images47.fotosik.pl/289/c7cf60d3339f458dmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 03.05.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 (edytowane) Domek przepięknie się prezentuje na tle zieleni i ogrodu.Tynk na domku tez mi się podoba. Zawsze z ciekawością zaglądam do twego domku i ogrodu. A i psiak urósł.Super pupilek. Dla żony kochanej to zdróweczka życzę. Pozdrawiam Edytowane 3 Maja 2010 przez beata.A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 03.05.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 PostihalPiekny dom, gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubiakpiotr1982 03.05.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 witam serdecznie Pieknie to wszystko wygląda. My zaczynamy sierpień/wrzesień i zdecydowaliśmy się tak jak Ty Postihal na gotową więźbę. W tym roku chcemy zrobic stan surowy otwarty, zobaczymy jednak jak to wszystko wyjdzie. Jak to mowi przyslowie czlowek planuje..... Postihal mam ogromną prośbę odnośnie kosztów związanych ze stanem surowym jeśli miałbyś jakieś w miarę dokładne rachunki to byłbym bardzo wdzięczny za przesłanie. I mam prośbę do wszystkich którzy już budowali przemyślanego m42 odnośnie kosztorysu niezbędnego do banku. Jesli ktośz was ma zapisane to rowniez bym prosił o przesłanie na [email protected] z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 03.05.2010 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Domek przepięknie się prezentuje na tle zieleni i ogrodu.Tynk na domku tez mi się podoba. Zawsze z ciekawością zaglądam do twego domku i ogrodu. A i psiak urósł.Super pupilek. Dla żony kochanej to zdróweczka życzę. Pozdrawiam Dzięki za miłe słowa a szczególnie za życzenie zdróweczka mojej żonie. Ja mam takie przekonanie,że dom i ogród wzajemnie się uzupełniają i wtedy jest ok. Widzę z obserwacji,że w naszym ogrodzie najlepiej czują się małe dzieci odwiedzających nas osób,no i oczywiście nasza Tośka - co było widać na fotkach. Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie własnego"przemyślanego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 03.05.2010 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Postihal Piekny dom, gratuluje. Bardzo mi miło,że się podoba mój domek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 03.05.2010 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 witam serdecznie Pieknie to wszystko wygląda. My zaczynamy sierpień/wrzesień i zdecydowaliśmy się tak jak Ty Postihal na gotową więźbę. W tym roku chcemy zrobic stan surowy otwarty, zobaczymy jednak jak to wszystko wyjdzie. Jak to mowi przyslowie czlowek planuje..... Postihal mam ogromną prośbę odnośnie kosztów związanych ze stanem surowym jeśli miałbyś jakieś w miarę dokładne rachunki to byłbym bardzo wdzięczny za przesłanie. I mam prośbę do wszystkich którzy już budowali przemyślanego m42 odnośnie kosztorysu niezbędnego do banku. Jesli ktośz was ma zapisane to rowniez bym prosił o przesłanie na [email protected] z góry dziękuję i pozdrawiam Witam, przy zamawianiu gotowej więźby musisz się zastanowić jaki chcesz mieć okap,czy otwarty lub zamknięty.Ja po zamówieniu w ostatniej chwili dokonałem zmiany z otwartego na zamknięty - widać to wyraźnie na jednej z fotek.Mnie takie rozwiązanioe bardziej się podoba jak to co jest w gotowym projekcie.Koszty budowy mojego domu były podane w numerze 4 Muratora.Jeśli chodzi o dokładniejsze podanie kosztów w oparciu o posiadane faktury,to możemy porozmawiać. Moje zaproszenie jest aktualne.Numer telefonu celem ustalenia terminu wysłałem już wcześniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Kasia 03.05.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam! Mój post już tam gdzieś po drodze zawitał i długo się nie odzywałam, ale nie dlatego, że porzuciłam myśl o swoim "przemyślanym", ale dlatego, że nadal czekam na pozwolenie (od grudnia). STRASZNE, nawet nie wiecie jak zazdroszczę tym co już mają swój domek albo zaczynają budowę Cały czas śledzę tę stronę i dzięki temu nie mogę zapomnieć o swoim marzeniu. Mam pytanie: czy ktoś buduje na śląsku-Bielsko-Biała? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekbb 04.05.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam, czy mogę prosić o koszt budowy tego domku ? Przemyślany jest już wybranym przeze mnie projektem, ale taka informacja będzie dla mnie bardzo pomocna. Dziękuje[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta.W 04.05.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam serdecznie, jestem na etapie wyznaczania granic domku ale m42a , humus juz zdjęty mam pytanie do Postihala czy mozesz przesłać mi namiary na firme która robiła u Ciebie więzbe przefabrykowaną ? chyba że ktoś jeszcze zna jakieś namiary do takowych firm , zwłaszcza na pomorzu, to poproszę [email protected] z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 04.05.2010 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam, czy mogę prosić o koszt budowy tego domku ? Przemyślany jest już wybranym przeze mnie projektem, ale taka informacja będzie dla mnie bardzo pomocna. Dziękuje [email protected] Witam,koszty poszły na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 04.05.2010 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 (edytowane) Witam serdecznie, jestem na etapie wyznaczania granic domku ale m42a , humus juz zdjęty mam pytanie do Postihala czy mozesz przesłać mi namiary na firme która robiła u Ciebie więzbe przefabrykowaną ? chyba że ktoś jeszcze zna jakieś namiary do takowych firm , zwłaszcza na pomorzu, to poproszę [email protected] z góry dziękuję Witam, dokładne informacje w tej sprawie przekazałem na podany adres meilowy. Warto dać projekt dachu do wyceny do dwóch firm.Robią to bezpłatnie i dają termin na złożenie zamówienia.Można również negocjować cenę po jej podaniu. Pozdrawiam Edytowane 4 Maja 2010 przez Postihal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siora 04.05.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 WitamPostihal przede wszystkim życzę Twojej żonie dużo zdrówka i szybkiego powrotu do formy, ale myślę że w tak super domu nie będzie to trudne, sam piszesz że to jak wieczne wakacje. Bardzo, bardzo dziękuję za odpowiedź , na budowę Przemyślanego jesteśmy zdecydowani na 100% i zaczniemy jak tylko przebrniemy przez papiery i urzędy co nie jest łatwe, ale co nas nie zabije to nas wzmocni. Liczę na dalsze podpowiedzi i wskazówki bo budowanie wymarzonego domu z kimś kto już to zrobił jest o wiele łatwiejsze.Jeszcze raz wielkie dzięki, napiszę jak coś się ruszy , a na razie z uwagą śledzę poczynania innych.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 05.05.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 witammoże ktoś podpowie jak wysoki kredyt należy wziąć aby wybudować ten domek tak aby oddać go do użytkowania (czyli nie idealnie)?Jesli ktoś budował syst. gospodarczym proszę o ewent. kosztyDziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts