kubiakpiotr1982 13.05.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witam Jeśli można to i ja bym prosił o harmonogram rzeczowo-finansowy, ja myślę jednak o deutsche banku. Pozdrawiam. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 13.05.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 (edytowane) Właśnie mam zamiar wziąć kredyt w Millenium, więc może onazis1974 mógłbym wzorować się na Twoim harmonogramie. Witam! My wybralismy dzialke, projekt a firma kupila tą dzialke i postawila nam domek. Pozniej ubiegalismy sie o kredyt na dom gotowy czyli z warunkami do uzytkowania, lecz za pradem jeszcze czekamy, wiec zmienilismy forme kredytu na dom w budowie. Wypelnilismy wniosek o kredyt, przestawilismy zaswiadczenia o zarobkach i czekalismy na decyzje banku ponad miesiac, rzeczoznawca bankowy 800zł i nastepne czekanie na wycene, pozniej jakis analityk madrala z MILLE, zapytal dlaczego pozwolenie na budowe nie jast na nas zapisane ( musielismy pisemnie tlumaczyc, ze to jeszcze nie nasz domek) po akcie notarialnym musielismy przepisac pozwolenie na budowe, zeby przelali transze. Akt notarialny 10 tys zl. Oprocentowanie kredytu 6,3 %. Moglismy isc do BGZ, bo po negocjacjach to samo oprocentowanie, kredyt na prostrzych warunkach i kredyt w miesiac. Warto sciagnac ze stron bankowych kilka wzorow o wydanie zaswiadczenia o zarobkach i zlozyc zaptanie w jednakowym czasie w roznych bankach, to nic nie kosztuje a wieksze szanse na szybki i tani kredyt. Pozdrowionka! Edytowane 13 Maja 2010 przez onazis1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 14.05.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Mała sugestia dla osób biorących kredyty, strarajcie się o kredyty w swoich bankach,tam mają wasze historie,sprawdzą wszytkie bik-i i odpowiedz dostaniecie szybko, w dzisiejszych czasach przy rekomendacji T jest naprawdę ciężko dostać kredyt,reklamy zachęcają, miliony ton spamu na skrzynkach, a realia są bardzo bolesne... a to naprawdę szczerze odrazam- szkoda nerwów,czasu i pięniędzy..wniosek za free ale operat kosztuje 700 zł...maja fajne reklamy zajmują 1 miejsce w rankingach ale otrzymanie tam kredytu graniczy z cudem... niechce mi sie opisywac przykładów...ale szkoda zdrowia... Witam! Przyłączam sie do sugesti Bobka_Budowniczego i chciałbym dodac, ze warto wybrac bank, w którym na miejscu jest analityk kredytowy, bo jesli wysyłaja do centrali to trwa to prawie dwa tygodnie, poza tym pracownicy oddzialow banku obrywaja od klientów i od centrali a niczemu nie są winni, bo tylko spisuja i przekazuja dalej, ciezka harówe mają za niewielka kase, wiec prosba, zeby nie wyzywac sie na nich, maja limity miesieczne na zdobywanie klientów a jesli nie uda sie im zmniejszaja liczbe pracownikow w oddziale. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 15.05.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Zlikwidowalismy słup dzięki zastosowaniu grubszej belki w wiezbie dachowej, mowa o belce poziomej na zdjeciu podpierajacej krokwie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 15.05.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 W/g mnie ten słup pełni rolę ozdobną przed wejściem, ale to jest tylko moje zdanie i pewnie jak wykończysz domek ładnie będzie front wyglądał nawet bez słupka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyziooo 15.05.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Słup ten zgodnie z projektem oryginalnym pełni nie tylko rolę ozdobną. Podpiera on podciąg, na którym leży murłata, a na niej krokwie. Jest on, więc elementem również konstrukcyjnym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyziooo 15.05.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Właśnie mam zamiar wziąć kredyt w Millenium, więc może onazis1974 mógłbym wzorować się na Twoim harmonogramie. agaitomek, Jestem świeżo po przejściach związanych z kredytem na Przemyślanego w wariancie III. Jeśli jesteście zainteresowani to służę moim kosztorysem i harmonogramem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyziooo 15.05.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Z moich doświadczeń wynika, że starania o kredyt najlepiej zacząć jakieś 2-3 miesiące przed planowanym rozpoczęciem budowy. Ja złożyłem dwa wnioski w połowie stycznia, a umowę podpisałem 1 kwietnia. Nie jest łatwo, chociaż sytuacja się powoli zmienia. Dzięki temu, że tak długo to trwało załapałem się na promocję 0% prowizji i ostatecznie wziąłem w ING kredyt w PLN z 2% marży. Alternatywą (atrakcyjna bardzo w tej chwili) jest euro. Ja zamierzam nadpłacić znaczną część kredytu po sprzedaży mieszkania, więc kredyt walutowy ze względu na spread (kurs sprzedaży - kurs kupna) odpada w moim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 16.05.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 dyziooo, koniecznie mi przeslij [email protected] harmonogram i koszty, bo ta część starań o kredyt chyba najbardziej śni mi się po nocach. Będę wdzięczny za każdą pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 16.05.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Z moich doświadczeń wynika, że starania o kredyt najlepiej zacząć jakieś 2-3 miesiące przed planowanym rozpoczęciem budowy. Ja złożyłem dwa wnioski w połowie stycznia, a umowę podpisałem 1 kwietnia. Nie jest łatwo, chociaż sytuacja się powoli zmienia. Dzięki temu, że tak długo to trwało załapałem się na promocję 0% prowizji i ostatecznie wziąłem w ING kredyt w PLN z 2% marży. Alternatywą (atrakcyjna bardzo w tej chwili) jest euro. Ja zamierzam nadpłacić znaczną część kredytu po sprzedaży mieszkania, więc kredyt walutowy ze względu na spread (kurs sprzedaży - kurs kupna) odpada w moim przypadku. a ja zamierzam nie wykorzystać ostatniej transzy i wykończyć dom ze sprzedaży mieszkania, więć myślę o kredycie w euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 16.05.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Słup ten zgodnie z projektem oryginalnym pełni nie tylko rolę ozdobną. Podpiera on podciąg, na którym leży murłata, a na niej krokwie. Jest on, więc elementem również konstrukcyjnym. Pozdrawiam zgadza się ale onazis1974 pisał o zwiększeniu grubości belki w celu wzmocnienia podparcia murłaty. My nie będziemy słupa wywalać bo takie wejście nam się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 16.05.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 zgadza się ale onazis1974 pisał o zwiększeniu grubości belki w celu wzmocnienia podparcia murłaty. My nie będziemy słupa wywalać bo takie wejście nam się podoba. Wolnosc Tomku w swoim domku , kazdy ma swoj gust, nam ten slup nie podoba sie, poniewaz rzuca cien na drzwi wejsciowe i kostke lub plytki przed wejsciem mozemy teraz ciekawiej rozplanowac. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 17.05.2010 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 I jeszcze prośba do Postihala, czy możesz przesłać mi koszty Twojej budowy? [email protected] Witam,poszło na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 17.05.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Witam,poszło na podany adres. Pozdrawiam dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontrast 18.05.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Postihal! Czy ja też mogłbym prosić o koszty ? właśnie szukam ekipy do wybudowania M42. Z góry dziękuję i pozdrawiam.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 18.05.2010 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Postihal! Czy ja też mogłbym prosić o koszty ? właśnie szukam ekipy do wybudowania M42. Z góry dziękuję i pozdrawiam. [email protected] Poszło na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontrast 18.05.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Wielkie dzięki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontrast 18.05.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Postihal! Mógłbyś spróbować jeszcze raz bo coś nie doszło?Przepraszam za kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 18.05.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 W zestawieniu materiałów mam pozycję "kotwy fi 16 - 38,09 kg" ile waży kotwa? czy kotwy kupuje się na wagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontrast 18.05.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 agaitomek! czy mógłbym prosić o kosztorys M42?Byłbym bardzo wdzię[email protected] Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts