Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie mam zamiar wziąć kredyt w Millenium, więc może onazis1974 mógłbym wzorować się na Twoim harmonogramie.

Witam! My wybralismy dzialke, projekt a firma kupila tą dzialke i postawila nam domek. Pozniej ubiegalismy sie o kredyt na dom gotowy czyli z warunkami do uzytkowania, lecz za pradem jeszcze czekamy, wiec zmienilismy forme kredytu na dom w budowie. Wypelnilismy wniosek o kredyt, przestawilismy zaswiadczenia o zarobkach i czekalismy na decyzje banku ponad miesiac, rzeczoznawca bankowy 800zł i nastepne czekanie na wycene, pozniej jakis analityk madrala z MILLE, zapytal dlaczego pozwolenie na budowe nie jast na nas zapisane ( musielismy pisemnie tlumaczyc, ze to jeszcze nie nasz domek) po akcie notarialnym musielismy przepisac pozwolenie na budowe, zeby przelali transze. Akt notarialny 10 tys zl. Oprocentowanie kredytu 6,3 %. Moglismy isc do BGZ, bo po negocjacjach to samo oprocentowanie, kredyt na prostrzych warunkach i kredyt w miesiac. Warto sciagnac ze stron bankowych kilka wzorow o wydanie zaswiadczenia o zarobkach i zlozyc zaptanie w jednakowym czasie w roznych bankach, to nic nie kosztuje a wieksze szanse na szybki i tani kredyt. Pozdrowionka!

Edytowane przez onazis1974

Mała sugestia dla osób biorących kredyty, strarajcie się o kredyty w swoich bankach,tam mają wasze historie,sprawdzą wszytkie bik-i i odpowiedz dostaniecie szybko, w dzisiejszych czasach przy rekomendacji T jest naprawdę ciężko dostać kredyt,reklamy zachęcają, miliony ton spamu na skrzynkach, a realia są bardzo bolesne...

a to naprawdę szczerze odrazam- szkoda nerwów,czasu i pięniędzy..wniosek za free ale operat kosztuje 700 zł...maja fajne reklamy zajmują 1 miejsce w rankingach ale otrzymanie tam kredytu graniczy z cudem... niechce mi sie opisywac przykładów...ale szkoda zdrowia...

Witam! Przyłączam sie do sugesti Bobka_Budowniczego i chciałbym dodac, ze warto wybrac bank, w którym na miejscu jest analityk kredytowy, bo jesli wysyłaja do centrali to trwa to prawie dwa tygodnie, poza tym pracownicy oddzialow banku obrywaja od klientów i od centrali a niczemu nie są winni, bo tylko spisuja i przekazuja dalej, ciezka harówe mają za niewielka kase, wiec prosba, zeby nie wyzywac sie na nich, maja limity miesieczne na zdobywanie klientów a jesli nie uda sie im zmniejszaja liczbe pracownikow w oddziale. Pozdrawiam!

Właśnie mam zamiar wziąć kredyt w Millenium, więc może onazis1974 mógłbym wzorować się na Twoim harmonogramie.

agaitomek,

Jestem świeżo po przejściach związanych z kredytem na Przemyślanego w wariancie III. Jeśli jesteście zainteresowani to służę moim kosztorysem i harmonogramem.

Pozdrawiam

Z moich doświadczeń wynika, że starania o kredyt najlepiej zacząć jakieś 2-3 miesiące przed planowanym rozpoczęciem budowy. Ja złożyłem dwa wnioski w połowie stycznia, a umowę podpisałem 1 kwietnia. Nie jest łatwo, chociaż sytuacja się powoli zmienia. Dzięki temu, że tak długo to trwało załapałem się na promocję 0% prowizji i ostatecznie wziąłem w ING kredyt w PLN z 2% marży. Alternatywą (atrakcyjna bardzo w tej chwili) jest euro. Ja zamierzam nadpłacić znaczną część kredytu po sprzedaży mieszkania, więc kredyt walutowy ze względu na spread (kurs sprzedaży - kurs kupna) odpada w moim przypadku.

Z moich doświadczeń wynika, że starania o kredyt najlepiej zacząć jakieś 2-3 miesiące przed planowanym rozpoczęciem budowy. Ja złożyłem dwa wnioski w połowie stycznia, a umowę podpisałem 1 kwietnia. Nie jest łatwo, chociaż sytuacja się powoli zmienia. Dzięki temu, że tak długo to trwało załapałem się na promocję 0% prowizji i ostatecznie wziąłem w ING kredyt w PLN z 2% marży. Alternatywą (atrakcyjna bardzo w tej chwili) jest euro. Ja zamierzam nadpłacić znaczną część kredytu po sprzedaży mieszkania, więc kredyt walutowy ze względu na spread (kurs sprzedaży - kurs kupna) odpada w moim przypadku.

a ja zamierzam nie wykorzystać ostatniej transzy i wykończyć dom ze sprzedaży mieszkania, więć myślę o kredycie w euro

Słup ten zgodnie z projektem oryginalnym pełni nie tylko rolę ozdobną. Podpiera on podciąg, na którym leży murłata, a na niej krokwie. Jest on, więc elementem również konstrukcyjnym.

Pozdrawiam

zgadza się ale onazis1974 pisał o zwiększeniu grubości belki w celu wzmocnienia podparcia murłaty. My nie będziemy słupa wywalać bo takie wejście nam się podoba.

zgadza się ale onazis1974 pisał o zwiększeniu grubości belki w celu wzmocnienia podparcia murłaty. My nie będziemy słupa wywalać bo takie wejście nam się podoba.

Wolnosc Tomku w swoim domku ;), kazdy ma swoj gust, nam ten slup nie podoba sie, poniewaz rzuca cien na drzwi wejsciowe i kostke lub plytki przed wejsciem mozemy teraz ciekawiej rozplanowac. Pozdrowionka!